- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
válasz
sad_Vamp #47962 üzenetére
Egy gmktech g3 at vettem ( [link] ) mèg 129 dodi, szállitással, vámolva. Legyen most 45 ropi ( 4gb ram és 250 gb SSD mèg alapból nem árt. Az plussz kess.
előtte pi5 4gb, 28000 a lap, ház hűtő 7500, táp 6000. Nem rossz, de nem az igazi, az n100 mint izzó kés a vajat viszi a batocera t, is.
el kell dönteni, mire kell a cucc. Nem olcsó buli már a pi vonal. Ez se [link],. -
g@bo
nagyúr
urak
pi4 2gb elég a retropie-nak? mi a max, amit elvisz, n64 szaggatásmentesen?
-
g@bo
nagyúr
válasz
wassermann #47848 üzenetére
How To Reduce Raspberry Pi 5, 4 Standby Power Consumption [link]
1. Open a Terminal and run this command. This will open a nano text editor where we can make changes to the EEPROM.
sudo rpi-eeprom-config --edit
2. Scroll down and change the following line.POWER_OFF_ON_HALT=0 Change to POWER_OFF_ON_HALT=1
3. Press CTRL + X, Y and then ENTER to save and exit. -
g@bo
nagyúr
válasz
wassermann #47848 üzenetére
túltárgyaltuk.
nyomja valaki a retropie/batocera vonalat? (pi5)
n64 fölé nem sikerült mennem, érdekelne egy gamecube teljesítmény..
-
g@bo
nagyúr
válasz
wassermann #47820 üzenetére
"Nem kell kikapcsolni soha: olyan keveset fogyaszt, hogy nem érzed meg a villanyszámládon"
akkor a borda miért tűzforró kikapcsolt állapotban??
-
g@bo
nagyúr
5v 3a elég neki, csak ne aggass rá ssd-t vagy más okosságot, oszt ennyi, és akkor indokolt az usb-c.
én azt nem értem, stand by állapotban (is) miért forró a pi5??
egyébként, médialejátszóként valaki próbálta bluetooth távval? gondolom bekapcsolni akkor is csak gombbal lehet.
-
g@bo
nagyúr
üdv urak,
Nos, aki a pi5 öt (nálam 4 gb verzió) beakarja lőni konzolgépnek, a következőképpen teheti meg.
Kell legalább egy 64gb-os micro sd, de az oldalon megtalálható képfájlok között akad 2tb méretű is.
Az arcadepunks.com oldalról lekapjátok a legkisebb csomagot, ami 64gb, regisztrálni kell, akkor már elérhető a torrent link is. [link] -ehun
(RELEASE NAME:[64gb]-Time.Extended.Arcade.RPi5-Wolfanoz)A legkisebb csomag nem tartalmaz minden konzolt (bios v mi), nem tudom a nagyobbakban mi lelhető fel, de psp, ps1, gamecube az pl, nincs, de van nintendo64 ami marha jó, pl. a mariokar vagy zelda az repeszt.
Innen letöltitek a balenaetcher nevű proggit, gyorsan kényelmesen rátolja a korábban letöltött és kicsomagolt képfájlt az sd kártyára [link] -ehun
(Etcher for Windows (x86|x64) (Installer)Windowsx86|x64)Ha lejött (torrent preferált) a 64 gb anyag, bónuszképpen lehet kitömöríteni (rar) és a balenaetcher szépen kicsomagolja a kártyára. Ha megvan, mehet a kártya a gépbe.
Annak indítását követően egy klaviatúrával (space) a menüben be kell állítani (Bluetooth) egy kontrollert, nekem a ps4 tökéletesen ment, utána már irányítható azzal a gép.Ez a kis csomag (is) arra jó, hogy a "gyártója" tele pakolta jobb romokkal, és be is állította, finom hangolni, rájönni a batocera használatára jó, mert a szűz batocera nem túl kezes alapjáraton. [link]
A gép (pi5) szépen fűt játék közben, a batocera megfelelő menüpontjában lehet tuningolni is 2400---3000 MHz. érdekes, hogy a pi5 kikapcsolt állapotban is fűti a bordát...
Innen rendeltem egy passzív hűtőt [link] , mert a gyári kispiros megoldás, de pl. az argon neo 5 sem perfekt, ez a cucc sem rossz a dánoktól [link] aliról drágábban jön ki a postával. aki ilyenekkel bíbelődik, figyeljen oda arra, hogy a nyákot alulról is támassza meg hővezető lapkával, egy két tesztben látszik miért, és ahogy görbül a cucccz.
-
g@bo
nagyúr
pörög a topik...
urak, megvan a pi5 (4gb) de a retropie külön telepítendő, van erre leírás, hogyan célszerű? totál kezdő vagyok.
pi4 nél telepítőből feltehető a retro, pi5 nél még nem.illetve, Bluetooth bill és egér ajánlott, jobb mint a wifi-s?
s még valami, kikapcsolt állapotban is meleg a borda, normális ez? (gyári piros ház, gyári ventis borda)
-
g@bo
nagyúr
urak
retropie vagy batocera futtatására a pi4 vagy pi5 a jobb? 4gb elég?
valaki futtatott már emulátoron (ha van) N gamecube programot?
-
g@bo
nagyúr
válasz
wassermann #47666 üzenetére
köszönöm, hondolom a pi 5 elboldogul egy win 10 el... bár ahogy láttam, nem egy erőmű, de arra jó az asztali gép is.
-
g@bo
nagyúr
sziasztok
érdemes r pi 4 et venni tanuláshoz (platform) kis bohóckodás, netezés megvalósításához? vagy inkább pi 5 (vagy az se) 4 vagy 8 giga modell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest