-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
c64fanhun #34729 üzenetére
Nem lesz elég a 1080p szaggatásmentes lejátszásához. továbbá nem tudomhogy milyen alaplapi video kártya van hozzá.
Nelem egy at3iont (ez erősebb)volt htpc-nek, ehhez van az alapapon egy nvidia ion integrálva, az elvitte az ilyen 1080p.BluRay.x264.
jellegű filmeket , de már élvezhető sebességű internetezésre alkalmatlan.
torrentezésre/nas alkalmas, de csak akkor ha ingyé van,mert még rá kell költeni. Továbbá vedd figyelembe hogy 10 éves vas... hát szóval inkább nem ajánlott kategória... -
válasz
c64fanhun #34389 üzenetére
Amire a fél giga RAM kevés lenne, arra már a CPU vagy az usb/lan sebessége is kevés lenne, 2G RAM mellett is. Minden másra pont elég. Hidd el.
Orange meg Banana Pi hardvere jól hangzik papíron, de tudtommal nincs rá rendes szoftvertámogatás, amivel ki tudnád használni. -
válasz
c64fanhun #34379 üzenetére
Szerintem minden fut rajta, ami a zero-t támogatja, csak a ram kiosztást és az overclocking-ot kell megfelelően belőni.
Ha retropie-t teszel rá, érdemes minden emulátort source-ból telepíteni, bin helyett. Amikor a zero-ra telepítettem a cuccokat, sokat kísérleteztem, és például az eszközön fordított vice emulátor minimum másfélszer gyorsabban fut, mint a készre fordítva telepített verzió. Ez igaz volt a pi3-ra fordított emulátorokra is! Gondolom kompatibilitással kapcsolatos oka lehet. -
válasz
c64fanhun #34373 üzenetére
Nekem szerencsére sikerült szereznem egy alaplaphibás példányt, így az én lelkemet nem terheli egy jól működő C64 szétszerelése.
Cserébe csináltam kontrollert a saját billentyűzetéhez (arduino pro micro-ból, saját kóddal, amivel lehetővé tettem még a DOS-os játékok kezelését is, pl. a 4 irányú kurzormozgató billentyűket rámapoltam a @()= gombokra és billentyűkombinációval lehet kiosztást váltani), szóval szerintem jól járt szegény gép.Esetleg ezen az úton is elindulhatsz, keress egy üres házat. A "B" tervem az volt - arra az esetre, ha nem tudok C64 házat szerezni - hogy egy rossz 1541-es floppy házába építem a pi3-at.
-
válasz
c64fanhun #34370 üzenetére
Csak akkor vedd meg, ha tényleg régiségeket gyűjtesz.
Illetve, ha akkumulátorról szeretnéd üzemeltetni, akkor szempont lehet a fogyasztás + usb portok, mert előbbire ott a zero, de ahhoz még kell egy otg kábel+hub. És akkor már egy c64 emulátor is meg fogja ám izzasztani (ha a nick-edből indulok ki, gondolom az egyik emulátor biztosan ez lesz
) legalábbis néhány dolgot ki kell benne kapcsolni, hogy használható legyen.
Ahogy írják, RPi3-at is vehetsz már 10 körül. Én abból csináltam az én C64 emulátoromat és nem bántam meg. Zero-ból pedig egy hordozható változatot csináltam. Előbbi gpio-ira eredeti C64 joystick-okat kötöttem, utóbbira pedig az LCD-t. Mindkettőnél hátrány lehet az eredeti Rpi rövidebb gpio tűsora (26pin). A B+ már 40tűs. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest