- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Yszapos #44445 üzenetére
Szia!
Vannak a tenyérben is elférő gépek. Ezeket én nem ajánlom. Bár direkt ilyen célra találták ki őket, sebességük és képességük számomra nem megfelelőek. Szeretem a gyors gépeket. Emellett feltétel volt, hogy beletehessek HDD-t jó hűtéssel. Ellenben olcsóbbak, mint építeni egy PC-t. Visszaküldési lehetőséggel tudom a próbát ajánlani.
Egy laptop is megfelelő lehet a célra, a kijelzőjét le lehet kapcsolni.
Én egy miniPC-t raktam össze.
8100T proci, ITX lap, 450W-os táp (a nagyon kis méretűekkel nem akartam vacakolni, ez SFX, kisebb teljesítményben nem volt), 1 db 16GB DDR4, nvme SSD és nálam van a házban HDD is.
Mindez egy Sharkoon QB One-ban. A ház kék ledjeit cseréltem, bántotta a szemem, amúgy kényelmesen elfér benne a gép, még VGA-nak is lenne hely.
Alap fogyasztás 25W, filmnézésnél felmegy 40W-ra. Ha Aida-val mindent leterhelek egyszerre, akkor 60W a max fogyasztás. Konnektorból felvett.
A gépben és a procin Noctua hűtők vannak. Nagyon csendes. A procin volt passzív hűtés is korábban, nem melegedett túl, de nyugodtabb vagyok, ha aktív a hűtés, ezért cseréltem egy álló aktív hűtésre.
Rengeteg oldalt meg tudok nyitni, nincs gond a 4k tartalmakkal, torrent is fut néha.
W10 megy rajta, mert jobbak az energiagazdálkodási képességei és gond nélkül lejátsza a 4k tartalmat. Sajnos a linuxra ezek nem igazak. Összerakás után leteszteltem mind a kettővel.
Eszköznek van egy vezeték nélküli billentyűzet és egy hanyatt egér. Nem szett, de logitech unifying-os, így egy adapterrel mennek. Bár USB hely van rajta, nem kevés, de ezt a lap válogatja.
Van egy RPi 4GB 4 B model-lem is. A 4k-s felbontást igazán nem szereti. FHD-n sokkal fürgébb, de annyira nem tesztelgettem, mert nálam a 4k elvárás. -
UberMutant
őstag
válasz
Yszapos #44445 üzenetére
https://www.youtube.com/c/Robtech
nézz körül itt pl. sokféle , akár passzív gépecske van. tesztekkel stb. -
wassermann
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged