- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
Szia, én nem PI-t tennék a mosógépbe, hanem egy ilyen áramkört:
Z111xP New ARM Cortex-M0 Core Module LPC1114 Development
Semmivel nem bonyolultabb programozni, mint a PI-t, meg van írva hozzá az összes perifériájának a cucca, gyakorlatilag csak össze kell állítanod a programodat. Van benne minden, ami csak elképzelhető (egyedül RTC nincs), A/D konvertertől kezdve I2C, SPI, stb... és attól függetlenül, hogy 3.3V-ról működik, az összes lába tolerálja az 5V-ot is, így még csak szintátalakító sem kell hozzá, ha 5V-os cuccokat akarsz hozzá használni. A programozásához sem kell semmilyen külső hw, USB-n keresztül egy programmal tudod feltölteni bele a te programodat, és azonnal indul.
Ha érdekel a dolog, szívesen segítek benne neked.
Én épp most csináltam egy ilyen áramkörrel egy CP/M emulátort, 800x480-as LCD kijelzővel, 4MB DataFlash memóriával, és 64kB külső RAM-mal, PS/2 billentyűzettel. 32kB Flash és 8kB RAM nagyon sok mindenre elég ám.
-
Cinibn
csendes tag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy az a motor kommutátoros?
Esetlen nem dahlander?
Ha kommutátoros, mert miért ne, akkor milyen a gerjesztése, soros, párhuzamos vagy vegyes?
A PI-vel csak valamilyen teljesítmény elektronikával fogsz tudni fordulatszámot szabályozni, de gondolom ez egyértelmű. -
moli.hu
őstag
válasz
hódmaci #8946 üzenetére
fuu, jo komment, annyi kerdes merult fel bennem..
-40000? biztos? en egy vizpumpat csereltem sajat kezuleg (forrasztani is kellett) az csak 2500ft-ba kerult. utangyartott.
-az elso otletem az volt, hogy a masodik elromlott utan en mar olyat vettem volna, amire 3 vagy 5 ev teljeskoru garanciat adnak. ikea, fagor, de ezek csak az elso talalatok googlevel
-a pi birja a furdoben levo parat? szerintem nem
-az viszont teljesen biztos, hogy nem birja ki a razkodast. gepen kivuli dobozba tenned a pi-t, es kabelek lognanak be a gepbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX4080/ Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL 1U rack sín PowerEdge R620
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- Új, Gamer félgép - ASUS PRIME B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Corsair 2x16GB DDR5 6000MHz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest