-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
Primary92 #7247 üzenetére
Nézni is akarsz rajta filmeket, vagy csak forrás lenne? Ha az utóbbi, akkor sokkal jobban jársz egy openwrt-sített WDR3500 / 3600-as routerrel. A Pi USB-s LAN megoldása nagyon szűk keresztmetszet, mert halálba pörgeti a procit már egészen kis adatforgalom is! Ugye a rádugott vinyó (torrent miatt) is USB-s, a LAN is az, ha WiFi-t is akarsz az szintén... Hiába USB 2.0 480Mbit, a proci kifekszik...
Csináltam vele egy router funkció próbát: az integrált USB LAN volt a WAN, majd azt megosztotta egy szintén USB-s WiFi hotspot felé. Még a 20Mbit/sec-et (nem MByte!) sem volt képes elérni és a proci már 100%-os terhelésen izzadt és még semmi tűzfal funkciót nem látott el, csak tisztán továbbított. Ugyanezt ugye egy nativ PCIe hálózati vezérlővel / WiFi-vel rendelkező 5e forintos 400MHz-es MIPS procis és 32MB RAM-os router sokszorosan túl tudja teljesíteni minden probléma nélkül. Ennyit számít az a nyamvadt kehes USB...
-
golya87
őstag
válasz
Primary92 #7247 üzenetére
Nekem OE, nfs-ről 1080p-s videonál tuning nélkül, be szokott akadni, tuninggal is 6-7-80%-os a prociterhelés. Emellett szerintem nem sok minden tud menni. A hálózati része a bugos usb hub miatt sem túl combos.
Én mini-itx-ben gondolkodnék a helyedben. Nekem pl már egy N40L is kezd kevés lenni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged