Hirdetés
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- VR topik
- Egész pofás lett a Lian Li új mikrotornya, és az ára sem vészes
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hobby elektronika
- Pendrive probléma
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Lehet, hogy inkább egy villanyos topicban kellene érdeklődni a földelési lehetőségekről.
Én is laktam ilyen lakásban. Csak a fürdőben és a konyhában volt földelt konnektor.
Úgyhogy fogtam egy hosszabbítót és átvittem a konyhából a szomszéd szobába, ahol a gép volt. Ha a nappaliba is kellett volna, akkor vagy hosszabbítóval rondán megoldom vagy kábelcsatornában, sokkal szebben oldom meg. Ráadásul a falba be volt öntve az alu kábel. Szóval a csere nem volt lehetséges bontás nélkül. Ettől függetlenül gondolkodtam a kábelek cseréjén, csak aztán végül nem laktam benne annyit, hogy meglépjem. De az egyetlen igazán járható út a kiépítés.
TV alatt én PC-t használok. Nekem fontos a 4K, ha már 4K képes a TV. Próbáltam Pi4-el, RPiOS-sel, böngészővel. Nézhetetlen volt. Alacsonyabb felbontásra állítva a videót, akkor is. A Pi eleve 4K felbontáson futott. A 4K filmeket már meg sem próbáltam. A PC (szerintem erre a célra) sokkal jobb. De nem is volt célom kiváltani a PC-t Pi-vel.
Esetleg olyan PC tápot lenne érdemes nézni, aminek nem kell földelt konnektor. A laptopok töltője sem földelt, mégsem ráznak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Steam topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann