- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
azbest #42773 üzenetére
Na, akkor kipróbálom. Teljesen új rendszer lesz nálam, friss még a pi4-em, igazából kisérletezgetek csak vele. Eddig pi3 és pi3+ volt csak, illetve raspbian a raspios helyett.
Van egyolyan tervem (még nem tudom hogyan kivitelezhető), hogy bizonyos helyekre ~30m sugarú körben hőmérséklet-szenzorokat helyeznék kültérre és beltérre és logolnám a változásokat. Ott akadtam el, hogy terv szerint valami rádió kapcsolaton (gondolom BT ehhez gyenge lenne, talán wireless lan) gyűjtené be 1db Pi az adatokat és pakolná adatbázisba. Szoftweres rész szerintem nem lenne gond, de nem tudom a szenzor kapcsolatot hogyan lehetne kivitelezni.
#42774 0519:
Én pénteken vettem 4gb verziót a málnás weboldalon (remélem nem minősül reklámnak) és hétfő reggel hozta ki a gls futár a többi cuccal együtt. Csomagban még kapható 4gb ahogy nézem (nekem az nem érte meg), illetve 2gb verzió is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest