- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Sanyi.mTs #42720 üzenetére
Annó a 256MB-os pi1-esen is futott a libreelec és ment vele videólejátszás. És a pi zeroval is. A h264 videót hardveresen játsza le. A pi1-en a proci erő a spécibb HD hang kodekekhez volt kevés, de a simákat az is vitte.
Valahol azt írták, hogy bordával 1.2GHz-re is felhúzható, ha teljesítmény kell. (a 3-asok 1.2 volt alapból). Nekem borda nélkül 60 fokot közelítette 1.0-en.
A zero2 lényegében egy pi3 modelA+ még tovább csökkentve, visszafogva. Anélkül, hogy próbáltam volna, simán vinnie kell libreelec-kel a h264 videókat akár hd hanggal is szerintem.
Azt nem tudom, lehet -e hozzájuk venni hardveres mpeg2 és vc1 codec-et, mint a többi pi4 előtti fajtákhoz.Viszont nem tudom a libreelec már támogatja-e a zero2-t. Lehet elindul régebbi os is, mert nem változott sokat a hardver. Csak lehet rossz órajelen futtatja és akkor instabil lehet.
Viszont érdekesség, hogy a zero2 termékazonosítója a pi400 előtti. És az alapítvány oldalán is áprilisinak írja a raspberry pi os-t, nem adtak ki új verziót. Szóval lehet már tavasz óta támogatott minden (a wifi lehet kérdéses, mert az másik ezen).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged