- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- A Chieftec néhány terméke fehér köntöst öltött
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- HP notebook topic
- Androidos tablet topic
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
válasz
akos86 #38414 üzenetére
Pontosan ugyanez a helyzet nálam is (PI4, 2Gb). Ubiquiti alapú az egész hálózat, minden más eszköz normális sebességeket produkál, kivéve a PI. Egészen pontosan egy EdgeRouter X és Digi 1000 net van benn, de meg sem közelíti a sebesség az átlagosan elérhetőt sem. Emellett két AP is van, WIFI simán van 250-300Mbit mindig. Rápróbálok én is az említett tesztekre hátha.
Másik problémám hogy gyötrelmesen lassúcska minden rajta. A full NOOBS-zal jött, erősen gondolkodom rajta hogy a heréltet felteszem rá, mert így számomra használhatatlan. Egy szűz rendszerre próbáltam Plex server-t és egy Kodit próbáltam valamint VLC-zni, de minden kritikus hibákkal száll el és nem értem hogy miért... Mondták már, hogy talán a Ubiquiti Unify Controller lehet a ludas, de egyrészt csak fut, még nincs rendesen konfigurálva, másrészt meg semmilyen nyomát nem látom az erőforrások között. De ez legyen az én bajom, a net sebesség viszont kiakaszt.
-
Keem1
veterán
válasz
akos86 #38414 üzenetére
Huhh.. Az durva. Szerintem kábel vagy router oldalon lesz a bibi. Cat 5 kábelt használsz? Én konkrétan megabájtban többet mérek (110 MB/s, az olyan 800 Mbit/s).
#38416 akos86:
Mivel mérsz? Egyrészt ha nem azzal, netsebességet próbáld meg a Speedtest CLI-jával, illetve ha van másik gigabit lanos eszközöd (pl. Windowsos PC), akkor Pi-n keresztül a dd paranccsal (én mértem PC SSD - Pi RAM és Pi RAM - PC SSD irányba is, az mindkét esetben olyan 122-125 MB/s, tehát ez a gigabit kapcsolat gyakorlati felső limitje).
Mindkét tesztet érdemes lefuttatni. Ha ezeknél is bebizonyosodik az alacsony sebesség, lehet tovább menni, hisz maga a hálózat jelenlegi formájában a lehető legbiztosabban ki lett maxolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP notebook topic
- Androidos tablet topic
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Spotify
- Borderlands 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- További aktív témák...
- JBL ProFlora CO2 Starter Bio Set biológiai CO2 készlet 10-40 l-es édesvízi akváriumokhoz
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest