- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- HDMI topic
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoltan
aktív tag
válasz
designREX #3533 üzenetére
Felrakod a Raspbmc legujabb verziojat,
A zeneidet felveszed forraskent zene kategoriaba
Ezek utan telepited telora az xbmc hivatalos appjat
Majd wifin kerszetul a telodon bongeszve az xbmc appon belul a felvett es rendszerezett listaban,
Valogatsz a zeneid kozott kedved szerint. -
tg44
csendes tag
válasz
designREX #3533 üzenetére
Nekem nem xbmc-m van hanem raspbianom. tettem fel rá egy dnsmasq-t, egy hostapd-t, és egy mpd-t. Megoldottam hogy usb-t automountolja, hogy az mpd könyvtárába be legyen symlinkelve az usb, és hogy az mpd keressen a symlinkek alatt is. Ezután ha ezeket beconfiguráltad és hostol wifit 2 opciód van, vagy felteszel egy tomcatot, és valami böngészős cuccot az mpd-hez, vagy keresel android klienst hozzá, és azt telepíted a telefonodra.
Én ezt moddoltam hogy mindenen menjen, és kényelmesen lehessen benne keresni, de itt van egy elég bő lista.Tovább menve, windows alól találtam megoldást arra, hogy a teljes gépről jövő zajt streamelje a málnára, így pl youtubeplaylistet is lehet vele lejátszatni (sajnos a youtubekliensek localon nem akartak működni, az xbmc-t meg még nem volt időm energiám és lehetőségem megnézni hogy mit tud e-téren.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest