- Micro Four Thirds
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26834 üzenetére
A sorkapocs lett a megoldás.
Egy szenzor kb. 9 méteren elvezetve a helyére a szobán belül a próbapaneltől,+ innen leágaztatva 1 szenzor kb. 4 méter kábelen kivezetve az erkélyre.
A szobán belüli leágazásból viszem majd tovább a kábelt a többi helyiségbe. Egyelőre ez a kettő van + 2 db szenzor a próbapanelben, bár ezek csak úgy. Egyelőre jó így, úgy kezdtem el megírni a kiolvasást hogy mindegy hogy kiveszek szenzort vagy beteszek újat automatán használja az összeset, szóval elvileg tökmindegy mikor építem ki véglegesre. Tesztelésre és mérés megkezdésére már megfelel így is. Véglegesen kb. 8-10 szenzor lesz (régebben 3-at akartam / szoba, de fölösleges. Mérni is elég lesz a gyakorlatban 5 percenként, amig tesztüzem megy addig percenként.)
Ezen a távolságon ahogy látom ugyanúgy hibátlan és ugyanolyan sebességű a mérés (mérési idő).
(Ahogy olvastam, nyugodtan építhetek akár 30-40 m kábelezést is 10 szenzorral, nem lesz gond, és elég lesz az az 1 db 4K7 felhúzó ellenállás az elején, se több nem kell, se kisebb.)Mindenkihez:
Viszont, segítség kellene nekem abban, hogy hogyan építsem fel a monitorozás adatbázisba mentését, majd grafikonra kirajzolását? Ahogy látom, RRD-vel oldja meg a többség. Olvasgattam a használatáról és a kiolvasott értékek eltárolására tudnám használni, de grafikon rajzolás ezzel nekem bonyolult, problémás, túl sok opció, túl sok mindenre kell figyelni... Viszont úgy látom van ez a Munin nevezetű grafikon rajzoló ami tud az RRD adataiból dolgozni. Akkor, ezt a felállást célszerű választani?
Vagy, RRD helyett valami MySQL, NoSQL-t inkább?Továbbá, az adatbázis és a grafikon rajzoló része a szoftvernek (vagy hogy is mondjam), szóval ez a PI-n legyen, vagy inkább nem kellene terhelni és legyen valami szerveren? Ha ezen utóbbi a vonalon indulok, milyen szervert kell ehhez bérelni? Web, VPS? Mit kell rá felrakni? Apache web szerver + mysql?
(A grafikont el kellene érni bárhonnan netröl. Beavatkozást nem szándékozok, max. talán lesz egy restart opció pluszban hitelesített bejelentkezésnél. Ami kell hogy kirajzolja a grafikont, és biztonságos kapcsolatot tudjak felépíteni a szerver és a PI között.)
(Próbáltam összemazsolázni a topicból a válaszokat, de komplex, részletes leírást nem találtam, így nem áll össze nekem.) -
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #26834 üzenetére
Melyik fekete? A benyúló négyzet? Mert az a T-cobbler része akarna lenni.
Ilyenre gondolok, csak olyan verzióban amihez csavarral fogom be a kábeleket.
Próbálom hangsúlyozni, hogy semmilyen eszközöm és plusz jártasságom nincs, szóval forrasztás kizárva, csak oldható kötésekben gondolkodunk. A legkomolyabb szerszámom az egy akkus csavarozó. Szóval érted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- Magisk
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest