- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GB10 Superchipre épülő minigépet villantott az ASUS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ROG Xbox Ally X: Összefogás
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
őstag
válasz
schferenc77 #23073 üzenetére
Ugyanez volt nálam is hónapokig. Bootoláskor és, ha rátettem a külső HDD-t (aminek saját tápja volt).
A probléma az, hogy nem stabil 5V-ot ad a táp. Ez a töltőknél állítólag az okosságuk miatt is előfordulhat. A másik gond, hogy nem elég vastag a tápkábele. Ez utóbbi még a kínai rendelt tápoknál is előfordulhat.
Vettem ezért egy eredeti pi tápot (2,5A). Egyből megoldódott. -
kissbp
tag
válasz
Szia!
Samsung töltőről több helyen olvastam, hogy elég kaka. Eleve nem arra van kitalálva, hogy stabil feszültséget állítson elő egy olyan eszköznek, mint a PI, hanem töltésre, ahol mások a követelmények. Érdemes szerintem gyári 2.5A-es tápot használni.
A másik, amivel én is találkoztam, hogy ha ki van feszítve a PI, akkor szokott még előfordulni ez a dolog. Mivel melegedést és egyéb dolgokat én nem tapasztaltam, kikapcsoltam ezt a zseniális visszajelző funkciót. Alább a módja:
Currently the symbols are:
Red square: over-temperature
Rainbow square: under-voltageAs usual you can override the behaviour in config.txt if you understand the risks:
avoid_warnings=1 removes the warning overlay.
avoid_warnings=2 additionally allows turbo when low-voltage is present. -
válasz
Nem lehet, hogy a tápegységben van némi fölös intelligencia, azaz megpróbálja túlokoskodni az áramszolgáltatást?
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Autós topik
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 7050 Micro i5-7500 / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- Kompakt Gamer PC - i5-4750 + R9 380 4GB + 8 GB RAM
- Dell OptiPlex 7060 Micro i5-8600T / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- I5 4460 , cooler master huto, njoy gephaz, dvd iro
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest