-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
válasz
Neil Watts #2080 üzenetére
sd kártya foglalat van rajta, mert arról bootol a rendszer (az alsó oldalon van, a powerdugó oldalán)
elvileg ha külső tápos a vinyó, akkor ennyi talán elbír a defy töltő
közös tartományon megy az irányítás, csak a raspira is megfelelő célprogram kell hozzá (ha ssh-t akarsz puttyban, akkor azt először be kell rá jelentkezni, vagy valami fájlt kell az sd kártya fat32 partícióján manipulálni, a topikban le van írva, ha rákeresel) -
fo_di
őstag
válasz
Neil Watts #2077 üzenetére
a defy töltő elég lesz hozzá, persze túl sok perifériát nem tudsz rádugni, de egy billentyűzet-egér kombó meg egy pendrive még bőven elfér
itt van egy lista azokról a perifériákról, amiket mások már kipróbáltak. bluetoothból kb bármilyen jó, mert szinte mindnek van szerintem linux drivere, keresel ebayen egy 2-3 dollárost és jó lesz
irányítani lehet wifin át is (a raspi dróton bemegy a routerbe, ami wifin szór okosteló felé, az egy hálózat a lényeg)
az xbmc-hez van mindkét okosrendszerre távirányítóprogram, aztán ott van, hogy vnc-t használsz, vagy puttyot -
fo_di
őstag
most azon gondolkodok, hogy nokia 5110 képernyőt kéne rádobni a pire (3 dollárért kapni vezérlővel breakout boarddal ebayen), amit csak a gpio portra kell rávezetni, meg a megfelelő drivereket feltenni és elvileg működik is
-
fo_di
őstag
az biztos, hogy a disztribútoroknak szép hasznuk van rajta
egyébként elvileg már 200.000 pi van felhasználóknál, és valamikor ősszel jön a model a is
ami viszont durva: a qtonpi fejlesztői lapokat még mindig nem küldték ki (pedig a legelső 2000-ből ezért vettek ki 400 darabot, mert azokat a nokia előre kifizette, hogy időben elkezdődhessen a fejlesztés...) -
fo_di
őstag
válasz
Xmodule #2068 üzenetére
stereo hangkimeneten sehogy nem jön ki 5.1
az elsődleges cél pedig nem a mediacenter volt a gép készítése során, hanem olyan, amivel a gyermekek könnyen megtanulnak programozni (java, python, stb) és pont ezért kellett rá az analóg videókimenet, mert nincsen mindenhol még hdtv
ha neked mégis analóg 5.1 kell, akkor 3 dolgot tehetsz:
1-felkonvertálod a stereo kimenetet 5.1re
2-veszel egy 5.1es usb hangkártyát (mint pl akár ez [link])
3-veszel megfelelő erősítőt, ami hdmiből csinál analóg dugókat (mint pl ez: [link]) -
fo_di
őstag
válasz
baani59 #2065 üzenetére
a hálózatot akkor a statikus ip valószínű megoldja
a képet a config.txt biztosan helyreteszi
az image az tuti, hogy valamit összecserélsz, mert tényleg nem szórnak az arch helyett openelecet (vagy a géped nem írja meg az sd kártyát)
5: nem lehet, hogy akkor valami olyan kártyád van, amit nem szeret a pi? mert tökmindegy, hogy mekkora a storage partíció, jól kéne működnie
ha van esetleg másik márkájú/méretű kártyád, próbáld meg azzal is -
fo_di
őstag
[link]
az rs compontents megnyitotta a szabad rendelést bárki számára, korlátlan mennyiségben, elvileg kiírja a végén a lead time-ot is (kb szeptember végére remélik)[link]
a farnell is kinyitotta a rendelést, jelenleg 5 hetes a lead time, ami gondolom az igények növekedésével nőni fog, de itt talán egyesével lehet rendelni -
fo_di
őstag
válasz
baani59 #2057 üzenetére
1) a Raspbmc a windowsos telepítővel megáll egy parancssoros felületen
próbáld meg rendszergizdaként futtatni a telepítőt vagy próbáld meg letölteni direktbe az image-et és win32diskimagerrel írd fel az sd kártyára (elvileg ezt csinálja a telepítő is, csak magában)2a) Openelec OK, de nem csatlakozik a hálózatra
zsinóros vagy wifis netet használnál? mi van a gépre dugva, táp mekkora?
2b) szinte minden indításkor más a képernyő mérete
az openelec elvileg a monitorodtól megkérdezi az optimális felbontást és eszerint állítja be a képet, ha nem jó, akkor állíts be config.txt fájlt a fat32-es partícióra (windows alatt is megírhatod, a lényeg, hogy ne notepaddal, hanem mondjuk notepad++-al csináld a linux sortörések miatt)
mondjuk ezt írd bele: (ez 1080p felbontásra állítja a kép széléről leveszi a fekete szegélyt, a hdmi_mode-nál keresd ki a neked való felbontást a wiki linken)
hdmi_mode=16
disable_overscan=13) hálózat itt sincs
lásd fentebb4) felírtam a win32disimager-rel és Openelec lett belőle
ez egyértelmű user errornak tűnik, nem keverted össze az image fájlokat? (mert az arch helyett nem szórnak openelecet)
viszont az archhoz nem jár gui alapból, azt is neked kell telepíteni -
fo_di
őstag
elvileg a következő néhány hónapban kijön a (web)kamera is, elvileg 5 megapixeles lesz a végső változat
remélhetőleg a kodek pakk is ki fog hozzá jönnitiborq: ezt a listát ajánlom átnézésre, ezek azok a cuccok, amik letesztelve mennek a raspberryvel másoknak is
persze elvileg bármi jó, aminek van linux drivere -
fo_di
őstag
elvileg nemsokára kijön hivatalossan támogatott hardfloat wheezy image (raspbian alapokon)
a hivatalos oldalon mutatnak videót erről az új image-ről egy 1 ghz-re túlhúzott gépen -
fo_di
őstag
válasz
tamas1985 #2025 üzenetére
windowson nem tudsz ext4et használni
virtuálisgépbe beraksz egy apró linuxot: [link] gparted live cd (120 mega), virtuális gépben cdként csatolod, live cdként elindítod, becastolod az sd kártyát is a virtuális gépbe és ezzel meg tudod már formázni (gui is van, nem kell parancssor) -
fo_di
őstag
valaki tud segíteni openelec kernelfordításban?
kéne egy olyan openelechez való kernel, amiben van i2c modul, mert szereztem egy lcd kijelzőt, meg hozzá való i2c szereléket, és openelecben akarom használni lcdproccal
azt már megtaláltam, hogy az lcdproc megfelelő részeit hogy tudom beleintegrálni a rendszerbe, már csak a kernelbe tett i2c kellene (hogy inicializálja az i2c eszközt)
a bootc féle kernelben elvileg van i2c, de azt meg nem tudtam openeleccel elindítani, csak a szivárványos képig jutott -
fo_di
őstag
egy lehetséges mód a raspi rögzítésére bármilyen házban
(a kép a hivatalos fórumból van, én is ilyet várok) -
fo_di
őstag
válasz
szabi__memo #1990 üzenetére
a kulcszó benne a többért
olcsóbban nem kapsz jobbat, az a10 postosan ezzel a 10-15 dollárral több -
fo_di
őstag
válasz
szabi__memo #1983 üzenetére
az alapítvány jó pár törzsembere a broadcomnak dolgozik (jamesh, dom, gert)
olcsóbban többet már nem nagyon lehet kihozni, ez az ár is az alapítvány nonprofit jellege miatt ennyimost nézem, hogy eben is a broadcomnak dolgozik, mint chipfejlesztő...
-
fo_di
őstag
[link]
raspi "model a" videón 1:50-nélesetleg működő android kernel lépésről lépésre
a fejlesztő még nem kapta meg a sajátját, azt írja, valószínűleg nem megy out of the box, de eddig talán majdnem ez a legtöbb -
fo_di
őstag
válasz
Alien83 #1978 üzenetére
te egyáltalán elolvastad a rendeléskor, hogy mit rendelsz? ott le van írva, hogy csak a raspberry jár, semmi kiegészítő (se táp, se billentyűzet, se sd kártya, se semmi)
tamas1985: keress egy sima microusb okostelefontöltőt. én galaxy s töltővel használom, az elvileg 700 milliamperes
-
fo_di
őstag
válasz
gabee jr #1961 üzenetére
tedd be és asztali gépen szerkeszd meg, a fat32 partíciót windowson is látod (a lényeg, hogy normális szövegszerkesztővel csináld, pl notepad++)
ha hdmi kimeneten csinálod, akkor valami ilyesmit írnék bele:hdmi_safe=1 (elvileg javít a kompatibilitáson)
hdmi_drive= 2
hdmi_mode=16 (ha nem jó, akkor 4
disable_overscan=1 -
fo_di
őstag
válasz
Alien83 #1947 üzenetére
doboz a raspberrynek, hogy tudd mibe tenni, ne csak egy csupasz lap legyen
komolyra fordítva, 4 dollárért kifejezetten versenyképes a cucc (ráadásul jól is néz ki), ilyesmi dobozokat neten 10+postáért árulnak alsó hangon (mondjuk az rsnek megéri már fröccsöntetni, és azzal nagyságrendekkel olcsóbb, mint a 3d nyomtatás)szerintem a farnellnél nincs ilyen, legalábbis nem jött róla hír, de keress rá a farnell oldalán, rendelhetsz bármit mellé szerintem. (és sajnos az rs tokot is csak a zárt shopban lehet megvenni, nem túl régóta)
-
fo_di
őstag
na új hírek, a hivatalos fórumon olvastam, ott pedig a farnelltől idézték:
We will be opening up to general Raspberry Pi orders on Thursday 5th July. Therefore we will cease to take registrations from Monday 2nd July. Any Registrations placed up until Monday 2nd July will be invited to order prior to general orders commencing. You will be able to place your order directly from Thursday 5th July on an ongoing basis, for deliveries in approximately 4 weeks.
azaz a hét végétől a farnelltől 4 hetes lead time-ra lehet rendelni annyit, amennyit akarsz
-
fo_di
őstag
válasz
scofield657 #1933 üzenetére
ott
-
fo_di
őstag
válasz
scofield657 #1930 üzenetére
egyszer majd mindenképpen
addig vannak a megoldások, amiket nem az alapítvány, hanem mások készítenek
a hivatalos fórumban elérhető néhánynak a linkje -
fo_di
őstag
válasz
Komplikato #1873 üzenetére
egyelőre sajnos várni kell, hogy elegendő os-portolóképes ember rákapjon a raspira portolásra
az androidot is olyan készíti, aki megunta a várakozást, de sajnos nincsen sok tapasztalata -
fo_di
őstag
készülget a chromium os is a raspberryre
ha jól értelmezem, azért még messze nem végleges vagy praktikusan használható változat (mellesleg a srác elvileg google gyakornok, szóval kaphat talán belső segítséget is) -
fo_di
őstag
ha ilyet kaptál, hogy Raspberry Pi – Megrendelés feladása, akkor az azonosító kódod alatt (ami egy bazihosszú betűkből-számokból álló kód) vagy egy szép nagy piros gomb, hogy raspberry pi webáruház
na ott tudod használni onnantól, hogy megkaptad a levelet(én legalábbis ilyet kaptam)
-
fo_di
őstag
hivatalos fórumon találtam a következőt:
Hi there,
I'm currently working on porting Android (I haven't seen anyone else being successful in doing this so far).
I think I almost have it. I've got the Source built, a custom kernel made, and put it all on the SD card. Plug it in, kernel loads, and I get the A N D R O I D text, then a kernel panic.
And all this without even making my own config for the android source (which I'm doing right now).
Anyway, just thought I'd let everyone know about this. I'll post as soon as I have it working (if I get it working, I have no other experience in this)meg azt, hogy elvileg gingerbreadet portol rá a srác (az már csak részletkérdés, hogy ha vanilla gingert csinál, abból már cm7 és miui egyszerűbben portolható)
-
fo_di
őstag
itt van 87 dollárért is
szerintem azért a csókának kellemes haszna van rajta, vagy a doboz, a képernyő érintőmodullal meg a kiskereskedői árrés mind kijönne 20 dollárból? (bár ebayen csereképernyőt nem látni 30 dollár alatt)meg az is érdekel, hogy ugye ezek gyárilag 800x480as panellal vannak szerelve, a hdmin legalább teljes 1080p felbontást küldenek ki, vagy ugyanazt a 800x480at?
-
fo_di
őstag
válasz
Alien83 #1772 üzenetére
allwinner a10 alapú (arm7, amit már a canonical is támogat, ergo lehet rá tenni ubuntut, valamint a modern androidos kütyük többsége is arm7 alapú)
lényegében egy óccó tabletnek a bele érintőképernyű nélkül
amit tud: allwinner a10 @ 1ghz, 512 ram, 4giga flash memória, mikrosd bővítőhely, 1 mikrousb port, 1 mikro-hdmi port a képnek, mikrofon bemenet, és hang kimenet (talán a hang még nem megoldott valami nyűg miatt), wifi
amit nem tud: normális méretű usb/hdmi, kompozit kimenet, ethernet port, gpio tüskök
elvileg jár hozzá egy tápegység, jelenleg 10et rendeltek, de nemsokára valami dinamikusabb terjesztésre állnak át (kínai gyártóval)
egyelőre ice cream sandwich van hozzá, meg limitált ubuntu (nincsen grafikus gyorsítás a gpu driver hiánya miatt)ára talán 40 font+posta (kb 45 font ~ 16k huf), de ugyanezt érintőképernyővel kb 20k-ért megkapod ebayen tabletba csomagolva
-
fo_di
őstag
válasz
Alien83 #1766 üzenetére
azért az, hogy a gpu dekódolja a quake-et, az nem ugyanaz, mintha egy flash oldalt próbálnál meg a cpu-val dekódolni (a cpu az kb egy 300mhz celeron szintjén van)
tehát, ahol a cpunak is dolgoznia kell, ott azért meg tud akadni, de ahol a gpu leveszi a terhet róla (mint a hd filmnézés támogatott kodekkel vagy a q3), ott szépen megy -
fo_di
őstag
válasz
Alien83 #1752 üzenetére
aki február 29én időben rendelt, az május elején megkapta
aki meg később, az kapja meg július végéig, utána le kell még gyártani egy pár raklapnyit, mire az is sorra kerül, aki most rendelte meg (valamikor talán 1 millió eladott példányt is emlegettek, de ebben nem vagyok biztos)
neked is a 14 hét az nem mind a postán töltött idő, az a 14 inkább a postára adásig várható idő -
fo_di
őstag
válasz
ArchElf #1743 üzenetére
ez a videó meg tightvnct használ
-
fo_di
őstag
publikus debian wheezy beta
lehet, hogy ugyanaz, mint amit kb 1 hete linkeltek a fórumba, nem tudom pontosan
amit kiemelnek újdonságként: -wheezy, új firmware, a firmware is frissíthető lett apt-geten át és van benne partícióméretező program -
fo_di
őstag
a postázásban van különbség, rs dhllel küldi dobozban, a farnell meg borítékban postával
jelenleg az rs componentsnél június 29-ei webshopmeghívás után 14 hét a lead time új rendelésre, a farnellnél is csak pre-order van (gondolom, hasonló lead time-ok lesznek)árak:
rs: £21.60 + £4.95 posta + áfa (20%, a postára is) ~ £32
farnell: £34.61 (27.25 postával + áfa 7.36)az árban tehát nincsen számottevő eltérés, a pi ugyanaz, a postázás módja tér el meg az esetleges lead time, de teljesen személyes preferenciádtól függ csak
-
fo_di
őstag
megint alkottam kicsit
vélemény?
-
fo_di
őstag
válasz
Komplikato #1703 üzenetére
sajnos még nincsen android, nem állt neki senki hozzáértő eddig
-
fo_di
őstag
-
fo_di
őstag
kicsit ráértem, így gyártottam pár papírt sd kártyáknak a mostani 3 legfőbb és néhány várható oprendszerhez
ilyen típusú sd kártya tartóhoz készültek, bele lehet tenni a kinyomtatott papírt, csak jobban néz ki, mint egy letépett cetlidarab (amit pl most használok)
mit gondoltok? -
fo_di
őstag
nekem a kiemelős 200 forintos megér némi pluszpénzt, hogy ne kelljen a 26 lábat egyenként beforrasztgatni, hanem préseléssel meg is van
vagy itt van 75 forintért is pattintós: [ret, szent miklós u. 9/a.]
-
fo_di
őstag
lehet, hogy egyszerűbb az, hogy megmókolod a hub kábeljét, és csak az adatot vivő ereket hagyod meg, nem? (közepén elég 1 centit csupasztani, aztán a szigszalag mindent elfed
)
mondjuk kinézete miatt meg is lepett, hogy nem tápol vissza, legalább a tápja tud annyit, ami rá van írva?
-
fo_di
őstag
válasz
vitezlejszlo #1653 üzenetére
-már nem squeeze, hanem wheezy alapú
-No acceleration yet, but I think you will find it more responsive for other reasons.
-még az ssh is be van rajta kapcsolva
-hétvége környékén kijön valószínűleg a hivatalos image is
-viszont nincsen chromium arm package wheezyreén meg egy ilyet találtam: bootc's raspberry pi kernel
-3.2-es kernel
-beépített spi/i2c modulok
-egy adag belerakott webcam és wifi modul -
fo_di
őstag
a debiant próbáld meg sshn keresztül:
a boot_enable_ssh.rc fájlt nevezd át boot.rc -re, utána be tudsz jelentkezni sshn billentyűzet nélkül
én ezt az openelecet használom: OpenELEC-RPi.arm-devel-20120603125323-r11212.tar, ez jól megy nálamde az a táp gyanús, ha a billentyűzetet sem viszi (billentyűzet nélkül esetleg tovább jut?)
meg szerencsés lenne egy másik sd kártyát is kipróbálni azért (openelecnek kb 256os/512es kártya is elég lehet, ha egy akkorát esetleg találsz egy fényképezőgépben) -
fo_di
őstag
a bekapcsolás után rögtön megjelenik a kép a kijelzőn, kb 1 perc alatt használható
a hdmi akkor megy, ha bekapcsolás előtt be van dugva a kábel, különben a komponens kimenetet használja
nem kell semmi bedugva, natúr egy sd kártyával és tápkábellel is működik (se monitor, se hálózat, se semmi nem kell neki, de nem sok értelme van)
a debianban az ssht külön kell aktiválni -
fo_di
őstag
de nem kell buildelned az openelecet sem: innen letöltöd a legutóbbi buildet, azt kicsomagolod (bunzip2 for windows), és a partícionált sd kártya fat32 partíciójára másolod a fájlokat: a SYSTEM-et ugyanilyen néven, a KERNEL-t kernel.img néven, a többit ugyanúgy (start.elf, bootcode.bin, loader.bin), és a leírás szerint csinálsz egy cmdline.txt fájlt
-
fo_di
őstag
ha nagyon egyszerű kell, akkor a kész debian image, amit letöltesz, 443 mega, aztán win32diskimagerrel kiírsz az sd kártyára windows alól is
de az openelec sem nehéz, letöltöd a fájlokat és egy linux alatt megpartícionálod a kártyát egy fat32 meg egy ext4 részre (ez lehet a fenti debian image alatt egy usb meghajtóból vagy virtuális gépben valami icipici linuxszal, vagy valami live cdvel is)
ez alapján próbáld megazbest: és jobb lett a bordákkal?
-
fo_di
őstag
dolgozgatok a pi dobozán, vettem egy samsung settopboxot, azt pofozgatom (egelőre csak photoshopban)
mit gondoltok róla? (kattintásra nagyobb lesz)
a fehér téglalapba az sd slot lesz kivezetve, meg valahova akarok tenni egy 2x20as lcd-t (azt még meg kell dolgoznom, meg kitalálni, hogy hova férhet el, mert a kijelző biztos elfér, de az ugye egy nagyobb nyákra van rátéve, aminek szűkös a hely)
a bekapcsológomb a gyári, bekapcsolva a perem kéken világít
a logot a raspi logóverseny archívumából szedtem (jobban tetszik, mint a gyári málna) -
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1578 üzenetére
én úgy tudom, hogy torrentből csak webui addonok vannak openelechez (azaz másik gépen futó torrentedet tudod managelni), persze javítson ki valaki, ha tévedek
-
fo_di
őstag
na igen, ez a rész, amihez már kevés vagyok
és sehol nem találtam hozzá működőképes drivert semmilyen formában sem
amit találtam, az két nagyfelbontású kép a tuner mindkét oldaláról, lehet, fel kéne dobni a linuxtv wikire, hátha akkor valaki összerakna egy drivert -
fo_di
őstag
openelec testbuildek, elvileg sdkártya írási sebesség javulást ígérnek, meg ~10-15s bootidő csökkenést, plusz a külső usb driveok is működnek elvileg
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=35&t=7167 -
fo_di
őstag
-
fo_di
őstag
talán mintha az előző oldalon azt írták volna a töbiiek, hogy nekik is több mint egy hét volt a farnell posta
más: raspi+touchscreen
-
fo_di
őstag
válasz
vzoltan #1387 üzenetére
ez az instrukciósor elvileg a raspi.org debianra készül, csak asztali rendszeren fordítja (a raspin kicsit tovább tartana)
én nem csináltam meg, a hivatalos fórumból dom gyártotta (belsős ember, aki az xbmc fejlesztői között van)de itt mintha valaki hostolt volna egy készre compile-olt változatot a vége felé: http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=35&t=5037&start=200
-
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1374 üzenetére
na így már sikerült felvennem a megosztást
van valami parancs, hogy az inkább dobjon frame-et a videón a lassítás helyett?
meg a gyári youtube addon csak nálam szörnyű? megőszülök, mire kereshetek, utána meg nem akarja rendesen lejátszani, a hang megy, a kép meg a working és a playing között villog, lefagyasztva a pit (éppen egy showder klub videót akartam lejátszani, mert az jutott először eszembe, aminek a nevében nincsen ékezet) -
fo_di
őstag
szerintem az itthon olcsóbb kategóriások biztosan, nagy valószínűséggel ugynezek, mint az 5 dolláros kínai csodák, csak drágábban
egyébként elvileg az én hubomat is 1 amperes táppal árulják, de szerintem hírből sem ismeri (legalábbis egy wifi adapter már le is vágja az usb buszt) -
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1374 üzenetére
na akkor ezt még letesztelem
más:
van a noname usb hubom, aminek egyik rokonáról (amit azbeszt rendelt a dealextreme-ről) olvastam neten, hogy nem szabványos és visszatáplálja a külső adapter 5 voltját a számítógép felé egy a nyáklapra forrasztott rövidzárral
elvileg szétbontva a dobozát, megtaláltam én is az enyémen ezt a rövidzárat az L1 pozícióban
ha ezt kiapplikálom belőle mondjuk egy sniccerrel, akkor az elvileg jó nekem, ugye? tehát akkor nem fog visszatáplálni az usb portra
kép
(mert az most is látszik, hogy jön vissza áram, mert ha nincsen a pi konnektorba dugva, csak az adapteres hubra, akkor világít, hogy áram alatt van, de annyit nem ad vissza mondjuk, hogy az asd kártyát elkezdje betölteni) -
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1372 üzenetére
nem adtam meg a gépen felhasználót és jelszót (vagy automatán megadja a felhasználói fiókét?)
elvileg a netmount.conf-ba ezt beírtam: cifs | //192.168.1.102/hd samples | /storage/videos
(az ip természetesen a gépem ipje a hálózaton) -
-
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1352 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest