Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Vezetékes FEJhallgatók
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
moli.hu
üzenetére
Nem, nyugi
Tudom az atx kiosztását, ée a gpio kiosztását is, és eszemben sincs a tápcsatit a rsspi gpio satlakozójára dugni, ha esetleg úgy értetted. A linkelt wikipédia oldalakat ismerem, itt van megnyitva a gépemen, és pont egy olyan átalakító kábelt szeretnék csinálni, amit mondasz, mert bár a tápot erre a célra vettem és nem valószínű hogy valaha pc-be kerül (tíz éve nincs desktop pc-m és ahogy most kinéz már nem is lesz), nem akarom szétbarmolni a táb eredti kábelét és csatlakozóját. Tehát dzeretném úgy megoldani, hogy a táp használni kívánt csatlakozók (egyelőre a hosszú, asszem molex nevű, és a p4 lesz használva) És a többi eszköz csatlakozó (mikro usb, egy hengeres tápvsati, és egy sorkapocs) között oldható kapcsolat legyen. A táp tűit lemérhetem, de ettől még az online elektronikai boltokban megtalálható többezer csatlakozó közül nem tudom mit keressek. Az atxraspit úgy szállították, hogy egy mikro usb van beforrasztva, adtak mellé egy szakasz pin headert asszem hat tűvel, meg van egy rakás forrasztási pont kialakítva, hogy azt forrasszak oda amit akarok (vezetéket, pin headert, teljes méretű usb csatit, stb.), de nem tudom mi a jó megoldás.
Arra is gondoltam hogy mivel az atx raspi elég kicsi és a nagy molex csatiból három ág is kel neki, nyomtatok egy olyan tokot neki amit közvetlenül a molex csatira lehet dugni/pattintani, és a pi-hoz a két gpio-ra menő szálat egy szallagkábelen viszem. De még képlékeny, nem tudom merre induljak, az elektronikai cikkek kínálata akkora hogy laikusként teljesen elveszek benne. Próbáltam szallagkábelt is rendelni de abból is volt ezer féle, fogalmam sincs melyik lenne jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Gitáros topic
- OTP Bank topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- OLED monitor topic
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- NVidia CMP 90HX bányászkártya
- Komplett PC - GTX 1080 , i7-7700, 32 GB RAM, 750 GB SSD, 1 TB HDD
- Új DLSS4 Gamer PC i5-10400F/16Gb DDR4/RTX 5060 Ti 8Gb/500Gb - 2Tb SSD 2-4Év Gar
- Új DLSS4 Gamer PC i5-10400F/16Gb DDR4/RTX 5060 8Gb OC/500Gb - 2Tb SSD 2-4Év Gar
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Tudom az atx kiosztását, ée a gpio kiosztását is, és eszemben sincs a tápcsatit a rsspi gpio satlakozójára dugni, ha esetleg úgy értetted. A linkelt wikipédia oldalakat ismerem, itt van megnyitva a gépemen, és pont egy olyan átalakító kábelt szeretnék csinálni, amit mondasz, mert bár a tápot erre a célra vettem és nem valószínű hogy valaha pc-be kerül (tíz éve nincs desktop pc-m és ahogy most kinéz már nem is lesz), nem akarom szétbarmolni a táb eredti kábelét és csatlakozóját. Tehát dzeretném úgy megoldani, hogy a táp használni kívánt csatlakozók (egyelőre a hosszú, asszem molex nevű, és a p4 lesz használva) És a többi eszköz csatlakozó (mikro usb, egy hengeres tápvsati, és egy sorkapocs) között oldható kapcsolat legyen. A táp tűit lemérhetem, de ettől még az online elektronikai boltokban megtalálható többezer csatlakozó közül nem tudom mit keressek. Az atxraspit úgy szállították, hogy egy mikro usb van beforrasztva, adtak mellé egy szakasz pin headert asszem hat tűvel, meg van egy rakás forrasztási pont kialakítva, hogy azt forrasszak oda amit akarok (vezetéket, pin headert, teljes méretű usb csatit, stb.), de nem tudom mi a jó megoldás.
wassermann