Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• itanczos

senior tag

A hétvégén megépítettem az "Ambilight-ot". Egy 55"-os Samu tv-hez.
    Nos, ekkora méretben az 50 led, semmi!
    Jelenleg alul nincs is! Pedig nagyon hiányzik, mivel nekem a falon van a tv.
    Szóval, nálam kb 5 cm-re van a tv szélétől a led. Ezzel egy nagy gond van! A képtartalom a szélén annyival el van csúszva!
    Illetve a sarkoknál, bár raktam oda 1-1 ledet a sarkoktól kifelé, mégsem elég a fény! A hyperion wiki-ben ajánlott villanyszerelők által használt berman csővel oldottam meg a led-ek felfogatását.
    A sarkoknál íves könyökök vannak. Ezeken nálam 3 led van, kb 4 cm-es közzel. De a sarkokra nem elég az átlagos távolság! Legalább még 1 led kell!
    Nem egyszerű megfelelően beállítani sem a led-ek fényvetési szögét!
    Sok videóban az öntapadós led szalagokat mutatják, amelyekkel nekem az a gondom, hogy kb csak a fényük 50%-át látom, illetve még kevesebbet! A többi a tv mögött marad. Ezért én a normál 8mm-es átmérőjű rgb led-eket preferáltam.
    Szintén több videóban láttam, hogy ezeket a tv hátlapjával párhuzamosan felerősítve (én is így tettem), a legtöbb fényt kivetíti a tv mögül. Nehéz megtalálni a megfelelő szöget, hogy ne a szoba 2 oldalfalán derengjen az oldalsó led-ek fénye...
    Szóval, ha mind a 4 oldalt meg akarom világítani, még a 75 led is éppen elég, a 100 lenne 55"-nál ideális!

Lejátszás:
    Nekem a HTPC-n történik a film lejátszása, XBMC-vel. A telepített hyperion plugin gondoskodik a kép feldolgozásáról és hálózaton küldi a pi-n lévő hyperion szervernek az adatokat. A pi mindeközben 2 usb-s DVB-c tunerről rögzíti az SD adásokat Tvheadend-el.
    Több órát használtam az elmúlt 2 napban és nem vettem észre az 50 led-del akadást.

A led-ek elosztásánál ne feledkezzetek el az arányokról!

"46"colos TV-hez keszitem, igy elvileg 102 zonas lesz (32-32 ill. 19-19 led oldalankent.)"
    Nem tudom, ez milyen képarányú tv, de ha 16:9, akkor nem stimmelnek a led számok!

Új hozzászólás Aktív témák