Hirdetés
- OLED TV topic
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
azbest #10166 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Egyelőre egy kicsit meg vagyok lőve. Baromi sok leírást elolvastam (a Tieidet is, azbest), de mindegyikből az jött le, hogy ez azért egy összetettebb folyamat, márpedig ahol parancssor jelenik meg, az nálam már helyből kiesik. A számtalan leírás emellett jellemzően TV-szerverről és kártyahasználatról szól, nekem viszont egyelőre pont elég lenne, ha csak magán a PI-n megjelenne az alap MindigTV adása.
Egyszer Linuxon már összeraktam egy működő rendszert, de baromira zavart, hogy csak vakon tudtam követni a rá vonatkozó tanácsokat, miközben fogalmam sem volt arról, hogy mit csinálok -- márpedig én legalább alapjaiban szeretném tudni, hogy mi történik.
Külső "segítségből" most az alábbiakat hallottam:
- A néhány hónapos leírások már teljesen elavultak, baromi komoly a fejlődés,
- Nem kell parancssorba írogatnom, nagyon egyszerű menüből -- de azt nem tudják megmondani, hogy hogyan, mert a segítőim mindent parancssorból csinálnak, azt viszont messze az én igényeimen túlmutató célokra teszik.Tehát annyit tudok, hogy biztosan meg lehet csinálni, nem bonyolult, de találjam ki magam.
Na, ehhez kéne egy kis útmutató!
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fűnyíró topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Asztali PC v2 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500 GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó INTEL i9-13900KF processzor + ASUS TUF Gaming H770-Pro WIFI alaplap
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Mini PC - Lenovo ThinkCentre M920q Tiny / i5-8500T / NVMe / USB Type-C / HDMI / 27% számla
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Eladó megkímélt állapotban levő Oppo Reno 5Z 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest