Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #798 üzenetére
Hát nem is fogok rászokni a babafestésre, az biztos
Itt a videó: [Bújkáló baba speedpaint] -
LamaCube
addikt
válasz
Rolanddd #797 üzenetére
Cuki
Viszont gyerekportrét hálátlan feladat rajzolni, festeni stb. Mivel a babuciknak még sajnos nem karakteres az arcuk és nagyon nehéz /szerintem lehetetlen/ visszaadni a babarcot, amit még nem barázdál egy kis ránc szarkaláb és egyéb jellegzetes tulajdonság. Minden festményen, rajzon kicsit koravénnek tűnnek a babák. Ez nem az alkotó hibája, félre ne érts. Egyébként totálisan olajfestmény hatású a kép nagyon szépek a színek és maga a kép is.
-
Rolanddd
tag
El sem hiszem, ezt is befejeztem... Azt hiszem rá kell feküdnöm arcokat rajzolni és nem úgy ahogy eddig csináltam, hanem először szépen vonalrajz, arányok, stb. mert így egyszerűen túl sokáig tart...
Majdnem 5 óra volt összesen: -
Rolanddd
tag
válasz
pufancska #795 üzenetére
Tudom hogy nem tartana semeddig sem kijavítani, csak valahogy utólag nem olyan szívesen nyúlok hozzájuk
de majd lehet megcsinálom.
Wacom Intuos 3 M-et használok, aránylag 'occsóé vettem.
Elkezdtem ma is egy képet, de majd holnap folytatom, mert pff nem akart jó lenni... Arcot festeni nem könnyű, Benne van már 1 és negyed óra, de sehol nincs még az egész.
Dehogy vagyok jófull kezdő vagyok, 2 hónap tapasztalattal.
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #789 üzenetére
Igen a hónalj béna lett meg a váll meg a keze amiben tartja a nyuszit túl vastag. Az arcra ment el a teljes festmény idejének kb. 2/3-a (bár a fül így sem lett jó
), 10 perc híján 4 óra volt az egész. Tegnap kezdtem, ma fejeztem be.
A videó ezen a linken lesz elérhető kb. 20 perc múlva: [Olivia Wilde - The Incredible Burt Wonderstone Speed Paint] -
Rolanddd
tag
Na itt a következő:
Olivia Wilde - The Incredible Burt WonderstoneVideó is lesz, bár nem túl izgi.
-
LamaCube
addikt
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #784 üzenetére
SnapShot-ban a beállításaim:
- Image File: JPG
- Size: Actual (ez a teljes képernyő)
- 1 másodpercenként
Ennyi.Sony Vegas-ban amikor rámész hogy Render As, akkor ami ablak felnyílik, ott valahol van valami olyasmi ablak, hogy Customize Template, vagy hasonló, és ott a Video fülön nálam a Video format DivX 6.9.2 Codec (ahhoz hogy ez megjelenjen, a DivX-nek telepítve kell lennie, és ha nem jelenik meg így sem, akkor trükközni kell vele, sajna Google-zni kell utána), a DivX 1080p Profile-on van és 5000 kbps-en (ha 720p Profile-ra rakom akkor nem engedi full HD-ban a renderelést). Ez hogy DivX-be ment azért fontos, hogy egyből lekódolja, és nem csinál gigányi videókat, hanem általában 100 MB körül vannak ezek a ~3 perces fullHD videók.
Ami még fontos, hogy a videó beállításoknál a Frame size legyen beállítva akkorára, amekkorára akarod (ne 640x480 mert az túl kicsi), viszont ha nem támogatott méretet írsz be (mondjuk 1125x678 ami elég fura videó méret lenne) akkor renderelésnél felugrik egy ablak valami hibaüzenettel. Szóval hogy jó eséllyel sikerüljön, válassz mondjuk 1280x720-at vagy 1920x1080-at (attól függ milyen a monitorod felbontása, nyilván attól nagyobbat felesleges beállítani). -
LamaCube
addikt
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #782 üzenetére
Na, grat, végre nem csak én rakok fel videót
Nekem tetszik a virág. úgy néz ki mintha ceruzával rajzoltad volna.
A videóval viszont van két probléma (szerintem):
- kicsi a felbontása (mikor renderelsz, állítsd be hogy legyen mondjuk 720p mert így túl pixeles, persze ha a SnapShot-tal alapból ilyen kicsi képeket csináltál akkor ez felejtős)
- szerintem idegesítő ahogyan villog, mivel fekete háttérről Alt + Tab-ozol világos háttérre majd vissza, és ez így felgyorsítva epilepsziásoknak nem ajánlotttudom ajánlani a saját megoldásomat: képernyő egyik felén a referencia kép, másik felén a rajzoló program. Igaz hogy elveszi a helyet a referencia kép, de erre van a Zoom. Így szerintem az is előny, hogy végig látszik mi lesz belőle, már az elején is.
Persze ezek csak személyes megjegyzések voltak, ettől függetlenül úgy csinálod ahogy neked tetszik
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #780 üzenetére
1 másodpercenként csinálok képet, de mint korábban említettem, igazából elég lenne 2 másodpercenként, mivel úgyis mindig 60 (vagyis 59 egész valamennyi) fps-re rakom mikor videót csinálok a képsorozatból és 30 fps-es videóban renderelem ki magyarul a fele képkocka pont elveszik (bár a szöcskésről csak úgy csináltam egy valódi 30 fps-eset is, hogy meglegyen lassabb változatban is).
Persze, nem elégedetlenkedek, örülök hogy ilyen is lett (pláne hogy nem vonalrajzból festettem hanem ahogy a többi képet szoktam, én is csodálkoztam hogy sikerült arc formát "faragnom"
), csak mégsem olyan lett a vége ahogyan szerettem volna, mert elfáradtam, viszont nem akartam félbehagyni
Szeretem ha mindjárt kész is van ha már elkezdtem. Mára is kinéztem egy képet, de nem volt kedvem nekiállni, majd holnap.
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
Uhh sikerült a videókészítés. Nagyon szépen köszönöm a részletes és türelmes leírásokat!
Most már csak idő kellene a rajzoláshoz -
Rolanddd
tag
válasz
Rolanddd #775 üzenetére
Na csak nem bírtam ki, itt a videó [Jennifer Lawrence speedpaint]
Még nem ért fel, kb negyed óra-20 perc (addigra én már rég alszom) -
Rolanddd
tag
Szóval itt a portré próbálkozás:
Sajnos nem lett pont olyan mint a fotón... Még gyakorolnom kell. Videó majd csak holnap.
Ja és tegnap csak kijavítottam a szöcskétúgyhogy akkor már azt is belinkelem:
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #773 üzenetére
File - Render As - ott pedig ki kell választani a megfelelő kodeket, meg felbontást, majd Render. Az a gond, hogy nem tudom milyen verziót használsz, így lehet hogy nem pontosan ugyanúgy van mint nálam, Nekem 11-es van, és így csinálom mint a srác a videóban [link] csak kövest a lépéseket (bár ahogy nézem ő nem DivX-be renderel).
Ha így sem tiszta, leírom pontosan hogy van nálam, csak most lusta vagyoképp befejeztem az első portrémat, full fáradt vagyok, jól el is kapkodtam a végét mert úgy nézett ki hogy sosem lesz kész...
-
LamaCube
addikt
válasz
Rolanddd #769 üzenetére
Na odáig eljutottam, hogy a sony vegasban frankón lejátssza. A kérdésem, hogy pl. most nem szerkesztem, hanem magát a kész videót el akarom menteni renderelni vagy micsoda
, hogy meg tudjam nézni. Mit kell tennem? Olyan részletességgel, ahogyan leírtad nagyon jó.
Persze jöhet privátban is ne offoljuk a topicot. Bár lehet másoknak is jól jön
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #768 üzenetére
Szerintem is nagyon jó lett, mennyi időbe telt?
Nekem is az a célom hogy tudjak portrékat rajzolni, lassan neki is fogok állniszerk.: most olvastam vissza a korábbi írásomat és vettem észre hogy hiányzik belőle a számlálós rész előtt a kód, szóval a számláló kódja Total Commanderben szögletes zárójelek között nagy C (pedig leírtam csak gondolom a prohardver kódnak vette ezért nem jelenítette meg)
-
Rolanddd
tag
-
Rolanddd
tag
Na de a lényeg
elkészült a legújabb festményem, ez már durva volt, 10 perc híján 4 órába telt összesen, viszont megérte
Íme, a szöcske:
videót majd holnap felrakom, most már nem várom meg míg renderel meg feltölt...azért raktam új hozzászólásba mert abban reménykedek hogy most jó lesz a kép, előbb nem akarta beszúrni...
szerk.: most vettem észre rajta egy hibát... de most már így marad
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #759 üzenetére
Sehogy, azzal csak képeket lehet csinálni. Sony vegas-ba importálom be Image Sequence-ként. Ha esetleg érdekelnek a lépések hogyan csinálom:
- először Total Commanderben átnevezem a fájlokat Csoportos átnevezéssel számsorozatra (0001.jpg, 0002.jpg stb...), ezt ott úgy lehet megcsinálni, hogy kiválasztod a fájlokat, Fájl menü - Csoportos átnevezés, azon belül az Átnevezésmaszk ez jelenti a számlálót, és jobboldalt a számjegyeket átállítom 4-re (vagy ha több mint 10000 fájl van akkor 5-re)
- utána Sony Vegasban Project Media fülön Import Media, betallózod a képes mappát, kiválasztod az első képet, majd alul bepipálod, hogy Open still image sequence, Open, kiválasztod a Frame rate-t (én 59-re szoktam tenni hogy minél gyorsabb legyen alapból), majd a Project Media ablakból áthúzod a szerkesztő sávba, és onnantól úgy kezeli, mint egy videót. Szerkeszted, rendereled -
LamaCube
addikt
Rolanddd
Letöltöttem a snapshotot. Neked hogyan van beállítva és mivel csinálod meg, hogy videó legyen a képekből?
Előre is köszi a segítséget. -
Rolanddd
tag
Erdei naplemente, 2 és háromnegyed óra
[videjó] -
Rolanddd
tag
-
Rolanddd
tag
Mai festmény
2 és negyed óra
videót linkelem ha fent lesz -
Rolanddd
tag
no, meglett... [buborékos speedpaint]
-
Rolanddd
tag
hát akár lehet róla szó
milyen képet? mert amiket most csinálok azok eléggé egyszerűek, ilyen emberek-állatok meg dolgok aminél fontos hogy ugyanúgy nézzen ki mint ahogy a képen, azokat még nem nagyon merem csinálni, túl sokáig tart (magyarul még béna vagyok)
már kinéztem a következő fotót amit le akarok festeni: [kép] -
Rolanddd
tag
válasz
Busmann02 #745 üzenetére
fotó
még mindig csak fotókat másolok
itt a videó róla: [búzaföldes speedpaint] -
Rolanddd
tag
Na végre elkészült a búzamezős kép
szerk.: kb. 3,5 óra volt összesen -
kuntics
aktív tag
Hétfői próbálkozás.(a száját már javítottam csak nem fényképeztem még le.)
-
Rolanddd
tag
válasz
Busmann02 #740 üzenetére
megtaláltam a linket
[snapshot]
-
Rolanddd
tag
válasz
LamaCube #734 üzenetére
Közben elkezdtem a kinézett képet, de sajna nem tudom ma befejezni :/ viszont gondoltam megosztom, mert már van benne másfél óra(meg hátha van valami jótanács amit alkalmazhatnék rá). Még jön a közepére egy fa, meg ott középen az egy kitaposott ösvény akar lenni. A búza alját is még meg kell csinálni, hogy ne legyen ilyen kopár.
-
Rolanddd
tag
Hát igen, nem igazán alkalmaztam a Feng Zhu videókból tanultakat
csak egy az egyben lemásoltam a fotót - vagyis próbáltam. Ugyanez a hobbitos képpel. Viszont már ki is néztem a következő fotót amit lemásolok majd
abban bízok hogy ha másolok fotókat, mivel közben kénytelen vagyok megfigyelni dolgokat, így azok rögzülnek is, és később magamtól is le tudok majd festeni hasonló dolgokat. Felhőt például már tudok festeni
meg a távolabbi növényzetet is tudom hogy kéne, csak soha nem találom meg hozzá a megfelelő ecsetet így nem úgy néz ki ahogyan szeretném. Pedig már töltöttem le direkt ehhez való ecseteket, de van vagy 70 és elveszek közöttük. Kéne szelektálni...
-
Rolanddd
tag
Közben festettem egy új képet, és rosszul mondtam az előző postomban: nem 6 GB volt a 2 óra jpg-ben, hanem csak 1,6...
Új festmény:
ui.: eléggé kihalt az utóbbi másfél hétben a topic -
Rolanddd
tag
Egy egyszerű screenshot progit használok ami csak képeket tud menteni - videót nem - és ezt állítom be úgy, hogy 1 másodpercenként csinál egy full screen jpg-t, amit majd video vágó progiban összefűzök egy képsorozattá, és így 1920x1080-ban is 2 óra anyaga csak 6 GB és a gépet kábé egyáltalán nem lassítja, mivel egy jpg másodpercenként nem igényel felettébb nagy számításokat. Igazából elég lenne 2 másodpercenként is - akkor csak 3 GB lenne 2 óra - mert úgyis 60 fps-be rakom át, amit 30 fps-es videóba renderelek ki, tehát a fele képkocka elveszik. Az így lerenderelt fullHD divx videó tömörítetlen zenével együtt kb. 55 MB. (ezek a legutolsó videóm adatai). Több ilyen progi is van, most nem jut eszembe annak a neve amit én használok (valami SnapShot ha jól emlékszem), ha érdekel este meg tudom írni otthonról.
Persze ha real time (tehát nem felgyorsított) videót akarsz csinálni, akkor ez a módszer felejtős... -
jhos910
senior tag
Destop felvételéhez ki milyen progit ajánl? Camstudio-t és a Frapset próbáltam, egyik sem igazán zsír. A camstudio nem egyből a merevlemezre ment és fogja a gépet mint a barom a fraps meg inkább játékok alá való...
-
Rolanddd
tag
Új festmény - A Megye (Gyűrűk Ura) - 2 óra alatt
szerk.: nyilván nem magamtól, fotóról másoltam -
jhos910
senior tag
Mostanában nem postoltam, pedig gyűlnek a rajzok. Sikeresen elkezdtem egy grafikus sulit és pergetjük a rajzokat nagyon
Most nem küldök be ezekből de egy kis ízelítőt adok abból amin elkezdtem dolgozni. -
Rolanddd
tag
Mai alkotásom
(nem saját ötlet, Reddit-en találtam egy képet, és lefestettem saját elképzelés szerint).
A bálna perspektívája a pályához képest nem tökéletes.
Youtube-ra most megy fel a speedpaint videó, ha valakit érdekel, majd belinkelem.
-
Busmann02
tag
-
LamaCube
addikt
válasz
Busmann02 #715 üzenetére
Tudom, hogy jó kis progi azt töltöttem le a Bamboohoz kapott ingyenes progi letöltéshez. Most fel is tettem újra, de rá kellene szánnom pár órát, hogy megismerkedjem vele. Na éppen időm a legkevesebb. Lehet kérdezek 1-2 dolgot a használatról. pl. hogyan lehet a lap színét megváltoztatni. Gondolom kevertél ilyen színt és egy rétegre ráfestetted. De lehet, hogy nem...
-
Busmann02
tag
Jim...tényleg olyan mintha pl egy félfamentes lapra lett volna grafittal megrajzolva és pl telefonnal lágy sárgás fényben lefényképezve...szkenner nélkül
LamaCube-hoz csatlakozok,a tó tényleg túlságsan világítónak tűnik a mellette lévő talajhoz képest,és mintha a perspektívája is kicsit megtörne,a kanyarulatok túlságosan rádiuszosak,nem pedig elipszisbe hajlóak,bár félek véleményem kinyiilvánítani mert én még nemtudok ilyet festeni...de azthiszem van annyi fizikai és vizuális ismeretem hogy ezt jól gondoljam...LamaCube...
jó kis progi az artrage,ha grafitjellegű munkát szeretnél csinálni...
próbáltam vele festeni,de az még nem megy -
LamaCube
addikt
A folyó elég kontrasztos a képen szerintem. Egy kis lágyítás jót tenne neki és egy kicsit szélesebbre kellene venni az elejét és arányosan csökkenteni a kanyarulatoknál. Persze lehet rosszul látom. egyébként hangulatos kép lett.
Busmann02
Lehet felteszem az art raget megint op rendszer frissítés óta nem tettem fel.
-
jimspie
tag
No ilyen, ha kicsit több időt szánok a festményeimre.
5 óra, Photoshop CS5, textúrákat használtam természetesen, de csak halványan. ^^
Megrendelésre készült, haverom barátnőjének a falán lesz. Így már 3 képe, virít a falakon. Egyik nálunk, másik az ismerősömnél, ez lesz a harmadik
.
-
Busmann02
tag
Ma is firkáltam...
A kritikákat építőjellegű véleményeket szívesen fogadom és igérem nem hisztizekÜdv:
Dávid
Busmann -
jhos910
senior tag
válasz
Rolanddd #698 üzenetére
Angollal hogy állsz?
Itt van egy részletes de angol leírás.
(Bonfire blogjában hirtelen nem találtam, de ha jön akkor lehet tud mutatni neked egy sajátot)De tessék egy kicsit rövid de jó vidi.
Ennek az egész korrekciós réteg mizériának az a lényege, hogy nem az eredeti képet piszkáljuk mert az nem annyira jó, nem lehet visszaállítani az eredeti állapotot hanem egy külön ún. korrekciós rétegen hajtjuk végre a módosításokat. (a vidi még mond róla egy két dolgot, nem tépem a számat
)
Ha bármi van sikíts.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Yettel topik
- Filmvilág
- Kuponkunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Könyvajánló
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest