Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolanddd
tag
Egy kis tárgy másolós gyakorlat. Még mindig lassan megy, de legalább valamennyire hasonlít is arra amit másoltam
(az ötlet a Ctrl+Paint-ről a "rajzolj 20 mobilt feladat", csak nem bírtam ki hogy ne rajzoljak részletet is
)
[kép] - mobillal fotózva... -
jimspie
tag
Skicc ..
[link] -
jimspie
tag
3h
[link] -
jimspie
tag
Jah most elkezdtem nézegetni képeket és tényleg sok helyen ott van, hogy 2012 stb, de sok helyen még szignó sincs O.o . Na majd ráfirkálom az évszámot is (de olyan beképzeltségnek érzem a datálást mintha valami nagykirály lennék az alkotásba közbe meg tök béna vagyok, már a szignózás miatt is húzom a számat).
-
pufancska
tag
Ha nem haragszol, akkor elmondom. Ha szignózod a képet, akkor datáld is. Tudom ez digi kép tehát adatokban megmarad, de illik, szokás. Ha nem tetszik a datálás, akkor rejts el, pl a Varga első a betűjébe, ez is lehet védjegyed később, de ha szignózol, akkor datálni is kell. Na ezt csak így margóra, remélem nincs harag
-
jimspie
tag
Szkeccs . .1 óra alatt csak úgy éjszakára, hogy jól aludjak.
[link] -
sunnysys
tag
oké, bár én még csak most ismerkedek a digitális rajzolással (elvileg a héten megveszem a táblát), szóval amatőr vagyok, nagyon is. lehet, hogy értékesebb lenne egy hozzáértő beszámolója.
(amúgy Chronos azt írta, hogy az ImagineFX cikkeiből készült az egyik könyv. az egy elég jóféle újság, elérhető a neten, pl. az nCore-shopban is.
)
-
jimspie
tag
Mindezt én is észrevettem már
Totál ugyan ezeket. Az egész csak egy gyorsan összedobott izé, teljesen műanyag hatást kelt, Kiváló arra, hogy megtanuljam mit lehet igazán elrontani.
Ez se valami nagy izé gyors "skiccelés" ecsetekkel. Úgy érzem itt is van perspektíva hiba
[link] -
Busmann02
tag
Nemtudom hogy vagytok vele,de nekem rajzolásnál segít ha olyan zenét hallgatok ami segít átszellemülni a rajz témájának megfelelően...
találtam egy zenét,vagyis már régóta ismerem,ami illene Jimspie brátunk egyik rajzáhozés a zene
-
kuntics
aktív tag
köszi a véleményt,még fog ez változni eleget.ha lesz időm akkor bescannelem,most csak telefon volt nálam.Itt az eredeti viszonyításképpen
-
jhos910
senior tag
Ezt egy új posztba rakom, hogy észre vegyétek.
DELON - BARONTIERI - TSAI - HONG - CHIN FANTASY TECHNIKÁK /DIGITÁLIS FESTÉSZET MESTERFOKON
880 Ft + 890 Ft pkhttp://konyvszallito.hu/BORIS_VALLEJO-JULIE_BELL_A_FANTASY_MESES_ASSZONYAI-termek-112680
BORIS VALLEJO-JULIE BELL A FANTASY MESÉS ASSZONYAI
880 Ft + 890 Ft pk
BORIS VALLEJO A FANTÁZIA-MŰVÉSZET TECHNIKÁJA
880 Ft + 890 Ft pk
Én az előbb megrendeltem mind3 könyvet, remélem szépen meg is érkezik.
-
jhos910
senior tag
kuntics(#572):
Én papíron is rajzolok, mikor kezdtem még nem volt ilyesmi, hogy rajztáblaHát így ennyire nem nagyon lehet még mit mondani, de ha tudsz scannelni otthon akkor inkább scannelj mert ez így életlen és rossz minőségű vagy ha nincs akkor világítsd meg jól a képet vagy vakuval is pórbálkozhatsz de az lehet, hogy kiégeti a fotót.
A szemei teljesen kandzsalok, egyik szeme felfelé néz a másik meg nagyjából maga elé és szerintem a jobb szeméből nem is annyit kellene látni ha a balhoz viszonyítunk. A bal szeme nem is lehetne tojás alakú csak a jobb. A jobb szempillái sokkal dúsabbak és vastagabb vonalúak mint a bal.
Szerintem a szemén dolgozz még.Meg szerintem elférne még egy fog a szájában
Igaz, hogy egy rajz kezdemény és lehet, hogy kijavítod magadtól de én ezt nem tudhatom, ezért írtam le ezeket.
Jó rajzolást.jimspire(#552):
- Életlen a kép nagyon. Nincs mélység és távolság érzete az embernek.
- A hátsó szikla előtt mintha felhők lennének, de az nem szokás ilyen magasságban.
- Az előtérben lévő hajó méretét nem találtad el túl jól mert ha a fához viszonyítjuk akkor valszeg egerek használták azt a tutajt, de gondolom nem az akart lenni
- A tükröződések arányai sem túl jók, perspektívát vedd figyelembe. A tükörképek a víz felszínén tükröződnek így a vízfelszín síkjában látjuk őket, a tiédet pedig teljesen tükrözted függőlegesen a sziklákra. Használj a vázlathoz segédvonalakat, igaz itt nem lenne sok jelentősége, de a tükörképnél nem tévedtél volna legalább
- A hajóroncsnál nagyjából ráéreztél a perspektívára, hogy van olyan de az árnyék iránya nem nagyon egyezik a fény irányával
-Az íves sziklán ha az árnyékokat figyeljük akkor a nap lenyugvóba megy épp,
- Ha jól sejtem akkor maszkolási technikával festettél vagy ha nem is azzal de az eredmény hasonló lett. Méghozzá, hogy az elemek úgy néznek ki mintha papírból kivágott formák lennének. Mert kilógnak a kompozícióból, nagyon éles a kontúrjuk, nem életszerű.Hirtelen ennyit
-
jimspie
tag
Kis okosság, szerintem nagyon alap dolgok amit mindenkinek tudnia kell.
[link] -
-
kuntics
aktív tag
Itt egy alakulóban lévő rajzom.Egyébként van más is rajtam kívül,aki papírra rajzol,nem digitalizáló táblán?
-
Chronos85
tag
Hali,
Nem olyan rég láttam, valaki panaszkodott itt vagy a digi táblás topikban, hogy nem igazán tud angolul. Nos neki illetve másnak is tudom ajánlani ezt a könyvet.
Igen én is sokkallottam pláne miután kicsit utánna néztem és eme kiválló magazin sorozatból van összeválogatva és lefordítva néhány gyakorlat és tip.
Viszont tegnap sikerült ráfutnom a maglódi Madárkás multinál igen jó áron (1k alatt), gondolom a többiben is fellelhető, illetve még itt van hasonló áron ha valakinek ez közelebb van.
Csak gyorsan átfutottam, főleg PS-hez és Corel-hez vannak tippek, tanácsok, de Artrage is fellelhető benne. Az egész levan fordítva és zárójelben van írva az angol megfelelője. Ez igen jól jött, mivel soha nem jöttem volna rá, hogy a szendvicspozitív az a Multiply akar lenni. Ennyiért bőven megéri az árát, színes, hasznos mi kell még?Jah CD az nincs hozzá, ellentétben a fentebb linkelt magazinnal.
Végezetül hagy ajánljak pár oldalt én is amik sokat segítettek az elinduláskor:
Amiket láttam már linkeltetek
-Ctrl+paint nagyon hasznos, pláne azoknak akik most kezdik az ismerkedést a digi rajzolással és a PSel.
-FZD nagyon profi, már a gnomonos videói is tetszettek. Nagy álmom hogy egyszer elmennyek az 1 éves képzésükre, viszont a Tecsős videói is kivállók máshol egy ilyen videóért komoly összegeket elkérnek.Amik még nem voltak, vagy nem vettem észre, hogy linkeltétek:
idrawgirls - Kicsit mangás, de szintén hasznos van Tecső is
Az elején már említettem az ImagineFX-et sajnos a videók többsége hang nélkül van.
Ha már magazinoknál tartunk akkor 2dartist valamint Digital Artist/ Fantasy Artist
És akkor van a drágább kategória mint pl a Gnomon, a Digital-Tutors, vagy CGMW. Tudom, hogy a magyar embernek ezek a "megfizethetetlen" kategóriába tartoznak (azért az internet bugyraiban jópár gyöngyszem fellelhető).Végezetül mindenképpen érdemes turni a deviantartot itt is vannak hasznos tippek/trükkök valamint magyar csoport is.
Remélem tudtam segíteni. Mindenkinek további Jó Munkát és Szórakozást, nah meg persze Sikert is.
Üdv.: Chronos -
Busmann02
tag
énis így voltam vele aztán rájöttem hogy smint...
minden kezdő és vonalközi pontnál vannak kiálló ágacskák amiket mozgatva CTRL-el vagy ALT-al másként hat a pont előtti és utáni szakaszra...
3-4 nap alatt belejötte...a deviantart-os oldalam ha néztétek van az X-box fanatic dino-s rajzom...az pl azzal lett...azért olyan szabályosak a kontúrok -
Busmann02
tag
Valakinek küldjek BELOAD meghívót, hogy letudja tölteni a fent lévő részletes magyar nyelvű photoshop oktatóvideókat??? még 125db van függőben...
-
jhos910
senior tag
-
jimspie
tag
Gyakorlás - 2,5h
[link] -
jhos910
senior tag
A nagy felbontás természetes, nem is ezért említettem meg.
i3 2,4ghz 8 giga ram van a gépemben és a smudge brush tool beszarik komolyabb beállításnál, közepes kaszálásoknál...4200*4800-as felbontásban. Nem kis egyszerű "jajdeszépnagy" ecsettel húzok egy lágy vonalkát sztori volt...
-
jimspie
tag
Itt minden fontos dolog le van írva, nagyon jó csak nem magyar:
[link] -
jhos910
senior tag
Jó kis oldal, nézegessétek. Remélem még nem volt.
-
jimspie
tag
válasz
LamaCube #537 üzenetére
Szerintem árnyékolásra a szürke árnyalatait használd, de ne a feketét mert az a legmagasabb érték és csak nagyon kevés esetben szabad használni. Ahogy a csúcsfények lehetnek csak színtisztán fehérek, de gyakran még azok sem teljesen nullértékűek.
Vegyük például a szoba falát. Fehérre van festve, ránézünk megkérdik milyen színű azt mondjuk fehér. Pedig amit látunk az az esetek 99%-ában nem fehér hanem szürke meg egyéb zaj"értékek". A kulcsszó az értékeken van. Érték (value) a fehértől a feketéig terjedő árnyalat skála. Ezekkel kell dolgozni függetlenül attól, hogy milyen színt használunk. Egy vörösnek és egy kéknek lehet ugyanazon értéke, ha elvesszük a színeket a képből és nem lehet megkülönböztetni a pirosat a kéktől akkor ugyanazon értékeket viselik. Gyakran kell ezért színes képnél fekete fehérre váltani, hogy lássuk ezeket az értékeket. Na mindegy is ez csak kitérő volt a lényeg, hogy matt fekete (100) dolgok a valóságban szinte nincsenek is, ahogy totál fehér (0) se nagyon van. Ha a képen sok a fekete és a fehér, túl kontrasztos lesz és az egész kép virítani fog, ha betartod az értékekre vonatkozó szabályokat akkor a lényegtelenebb dolgokat a háttérbe tudod szorítani míg a nagyon alacsony és nagyon magas értékekkel ki tudod hangsúlyozni a lényeget.
Példa: ezen a képen is látható, ahová a csúcsfények és a főbb árnyékok esnek az a lényeg míg a többi csak maszat, mégis tök jó a kép.A lényeg, hogy ne használj sok matt feketét és teljes fehért.
Csak egy kis érdekességként osztottam meg nem kifejezetten neked hanem mindenkinek aki rajzol ^^
-
LamaCube
addikt
Nekem ezekről a képekről mindig az alagút végén levő fényt jut az eszembe, amiről az állítólagos "visszatérők" mesélnek.
Nagyon tetszetős, sejtelmes. Úgy látom neked ez a stílusod és ez jól is megy
Volt egy szabad fél órám és gondolkodtam mit kellene firkálni, mivel az órám le szoktam venni, ha rajzolok, így pont kapóra jött. Azt, hogy mi lesz belőle ez a kevés időm miatt még hosszútávú dolog lesz
-
-
jimspie
tag
válasz
Rolanddd #532 üzenetére
Mert egy régi sz*r
Felejtsd el azt a táblát senki sem használ már olyat! Egy bamboo már igen olcsón megkapható. Ajánlom mert nagyon jó kis szerkezet.
Más -
Új képem egy régi próbálkozás újragondolása a jelenlegi tudásommal. A régit a tábla vásárlása után készítettem kb 1 héttel, íme a régi:És ez az új:
Nem teljesen ugyan az a koncepció, de sebaj. ^^
-
-
Rolanddd
tag
Hi, (újra)kezdő vagyok, régi táblával
(Wacom Volito 2)
Másoltam egy képet egy step-by-step videóról (igen hasznosnak találom), és felvettem ahogyan bénázok.
videjó
Hozzátenném hogy bő 2,5 órába telt... de ha nem hagyom abba mint másfél éve (3 rajz után), akkor lehet menni fog ez jobban isszerk.: ja, elfelejtettem hogy az idő látszik a jobb alsó sarokban
-
venge
aktív tag
Próbálkozom, próbálkozom, de valahogy nem az igazi: szem
-
Busmann02
tag
képmegosztásra én Deviantart-ot használok,nekem valahogy az a legszimpatikusabb
saját galéria...van benne másolat,grafit vagy toll rajz,meg digitális is... -
LamaCube
addikt
Értem, ez nagyon ötletes
jimspie
Én szeretek elszöszmötölni órákat egy rajzzal még akkor is, ha tudom grafittal negyed annyi idő lenne, de a gyors vonalvezetést én is csak ajánlani tudom, de egy a6-os táblán nem annyira alkalmazható. Grafittal A2-es lapon rajzoltam, ott aztán lehetett "kaszálni"
Most már annyira beletanultam a rétegek használatába, hogy 1 rétegre leskiccelem és a következőn kihúzom, ami kell. beszereztem a ps cs5-öt, de nekem nagyon furcsa és nem is tudom használni sajnosLehet azzal kellett volna kezdeni a digitális rajzolást
Ide is berakom ezeket a múltkor kimaradtak. Az érdekesség ezeken a rajzokon, hogy nem tudtam, hogy van olyan ecset, ami szépen összemossa az árnyékolást, lágyít, élesít stb. Az összes árnyalást a fekete árnyalataival csináltam és különböző ecsetmérettel, most fele annyi idő alatt meg tudnám rajzolni és a poén, hogy még mindig a tizedét se használom a programnak szerintem, ami megkönnyítené a dolgom.
-
venge
aktív tag
Köszönjük a tanácsokat!
Valahogy az árnyékolást nem érzem a digitális táblával. Próbáltam az ecset keménységét lágyabbra venni és így finom mozdulatokkal, egymás mellé keresztbe-kasul húzott vonalakkal, próbáltam úgy is, hogy az ecset méretét egész nagyra növelve, nagyon lágyra állítva a keménységet "átszínezni" a képet, de egyik sem az igazi! -
Rikkus
csendes tag
válasz
LamaCube #516 üzenetére
Nagyon köszönöm. Igazából jó barátok akik egy játékban együtt játszanak, szóval lényegében a játékos, a karaktere bőrébe bújva
Egy szóval az arc az igazi emberekhez kapcsolódik, és saját bevallásuk szerint hasonlit is rájuk a többi saját agyszülemény , ami szerintem illik az adott játékbéli szerephez, orrgyilkos, paladin, vadász, varázsló, druida.
-
jimspie
tag
válasz
sunnysys #517 üzenetére
Pillanatok alatt bele lehet jönni, csak gyakorolni kell.
Más: Látom nagyon sokan nagyon lassan dolgoztok, próbáljatok meg minél gyorsabban dolgozni, mind1, hogy gagyibb lesz a végeredmény, rengeteget lehet fejlődni azzal, hogy a sebességeteken javítotok. A skiccelésnek is a sebesség az egyik lényege, hogy gyorsan, röptében valamit a papírra vessetek, egy hirtelen jött ötletet és ne hagyjátok elveszni azt. Bár céltól függ az egész, de ha képesek vagytok lerövidíteni a rajzolás folyamatát akkor többet tudtok gyakorolni arról nem is beszélve, hogy sokkal több kedvet kaptok a rajzoláshoz, ha tudjátok, hogy nem vár rátok egy egyszerű figura lerajzolásával 4-5 óra szenvedés. Ez inkább azoknak szól akik még nem tudtak teljesen összebarátkozni a táblájukkal. Rutinmozdulatokkal nagyon ügyes, letisztult képet lehet kapni és nem lesznek göcsörtösek a vonalaitok. Jah és ajánlom az egyik beprogramozható gombra tegyétek a "visszavonást". Egyes vonalakat 10-20x is meg kell húzni, de megéri mert százszor jobb minőséget kapsz, egy idő után pedig belejössz és simán rajzolsz csuklóból gömbölyded formákat.
Én anno el sem tudtam képzelni, hogy táblával ilyen egyenes, letisztult vonalakat lehet húzni pedig csak egy kis bátor lendület és gyakorlás kell hozzá. -
sunnysys
tag
sziasztok!
én is a digitális tábla topikból érkeztem, örülök, hogy felélesztettétek ezt a topikot! csak hüledezek, hogy milyen jó rajzokat készítetek, remélem egyszer majd én is eljutok valami hasonló szintre.
a linkelt blogok is tökjók, jimspie blogjáért meg külön köszönet, pont valami hasonlóval szeretnék majd foglalkozni.
most készülök táblát venni, és megismerkedni a digitális rajzolással.
egy rajzomat találtam meg, az is 1998-ban készült, a gimiben: Ady Endre , azóta nem nagyon rajzoltam, de szívesen újrakezdem a digitális rajzolás világában. -
Rikkus
csendes tag
Nah akkor Busmann02 javaslatára/kérésére jön ide is néhány már ha sikeres a linkelésem
Nem tábla művek. Csak radír grafit, szénceruza, és persze a4-es lap
-
jhos910
senior tag
Heyho!!
Ide is beköszönök és amint tudok posztolok is új rajzokat.
Az első digitális festményem egy részlete.4200x4800as méretben készült a cuccos.
-
jimspie
tag
válasz
LamaCube #508 üzenetére
A jobb oldali épület perspektívája teljesen rossz. Olyan mintha alulról néznénk közben bőven felette vagyunk. A méretarányaiban is lehet némi igazad
. Az árnyékok ugyszint problémásak hiszen nagyon távolról jön a fény így nem lehetnek ennyire szerteágazóak. Sok a hiba benne! A legközelebbi bástyán direkt nincs fogazat ^^
-
LamaCube
addikt
Igaz tabletről nézem, de a jobb oldali ház, templom és a bástya az előtérben van és a központi épülethez arányosan nagyobbnak kellene lennie. A másik, talán az, hogy a korlátok árnyékai sugárban vetülnek, pedig egy oldalról kapják a fényt, ezért egyfele kellene vetülni. Persze lehet rosszull gondolom. Nekem ez a képed tetszik eddig a legjobban. Olyan skót felföldi.:-) Még talán annyi, hogy bal elől a bástyának nincsen "fogazata", persze ez lehet a művészi szabadság is.
-
jimspie
tag
Újabb kép. Elkészítési idő 2 óra.
Aki észreveszi a hibát rajta kap egy virtuális csokit
[link] -
jhos910
senior tag
Segítünk meg minden, de azért na....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Politika
- További aktív témák...
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Lian Li Galahad II Trinity Performance 360, Fekete, !!! AKÁR 20.000ft-ért !!!
- Samsung Galaxy S25 12/128 Új 3 év garancia
- GIGABYTE GeForce RTX 3070 Gaming OC 8G 3X WINDFORCE - Garancia
- Multimédiás PC / Ryzen 5 5600G / 16GB 4000Mhz DDR4 / 1TB SSD / Wifi 6
- Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest