Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jhos910
senior tag
válasz
menledge #907 üzenetére
Ha nincs döntött verziója a betűnek akkor ugyan ezzel a technikával meg tudod dönten.
Csak értelemszerűen a középső pontot kell megragadni nem a sarkot. -
jhos910
senior tag
-
jhos910
senior tag
Lehetne nagyobb a kontraszt a világos és sötét részek között (mert alig látszanak a részletek plusz nem túl drámai a hatás), illetve az alsó figurát nem tenném annyira az aljára, inkább a harmadoló vonalakra (lásd aranymetszés). Javaslom ezeket a videókat is.
-
jhos910
senior tag
Mi az a bill-en?
-
jhos910
senior tag
válasz
varga.tamas #835 üzenetére
Tudok segíteni, viszont 64 pixelbe bele akarsz zsúfolni egy egész novellát. Privátban jöhet infó.
-
jhos910
senior tag
Egyik ismerősöm mutatta ezt a vidi sorozatot és a szemes rész valami mocskos jó...tessék megnézni !
Hogyan rajzoljunk szemet? - videó-
-
jhos910
senior tag
Itt találtok egy két aranyos videót:
(karakter rajzoláshoz pl)
[link] -
jhos910
senior tag
Destop felvételéhez ki milyen progit ajánl? Camstudio-t és a Frapset próbáltam, egyik sem igazán zsír. A camstudio nem egyből a merevlemezre ment és fogja a gépet mint a barom a fraps meg inkább játékok alá való...
-
jhos910
senior tag
Mostanában nem postoltam, pedig gyűlnek a rajzok. Sikeresen elkezdtem egy grafikus sulit és pergetjük a rajzokat nagyon
Most nem küldök be ezekből de egy kis ízelítőt adok abból amin elkezdtem dolgozni. -
jhos910
senior tag
válasz
Rolanddd #698 üzenetére
Angollal hogy állsz?
Itt van egy részletes de angol leírás.
(Bonfire blogjában hirtelen nem találtam, de ha jön akkor lehet tud mutatni neked egy sajátot)De tessék egy kicsit rövid de jó vidi.
Ennek az egész korrekciós réteg mizériának az a lényege, hogy nem az eredeti képet piszkáljuk mert az nem annyira jó, nem lehet visszaállítani az eredeti állapotot hanem egy külön ún. korrekciós rétegen hajtjuk végre a módosításokat. (a vidi még mond róla egy két dolgot, nem tépem a számat
)
Ha bármi van sikíts.
-
jhos910
senior tag
válasz
Busmann02 #669 üzenetére
Sajnálom, hogy ennyire magadra vetted a viccet.
Elmondom akkor a történetet amit én látok:- Kiemeltél a jelenetből egy olyan képrészletet amin nem látszódik normálisan semmi és elnyújtottad a felsőtestét a kislánynak úgy, hogy a kezét lehagytad a képről.
- Ismered a képjátékokat ahol közelről lefotózzák a hónaljat és hát nem épp annak látszódik? Hasonló történt veled, az eredeti beállítását a kislánynak és igen, így bizony úgy tűnik mintha a nyaka lenne orbitálisan vastag.Miért találtad jónak ezt a beállítást és miért nem rajzoltad meg az "egész" alakot?
Látszódna is valami plusz mutatósabb is lenne és nem is lehetne félreérteni...
Az meg, hogy ki mennyire tud rajzolni és az minek látszódik hát istenem amit lerajzoltál azt kell nézni, nem az eredeti képet...úgy kell lerajzolnod, hogy az úgy nézzen ki, ahogy annak kell. (ha nem is tökéletes művészi érzékkel de legalább úgy, ahogy a képességeid engedik).
-
jhos910
senior tag
Javaslom hagyj fel a grafit maszatolásával inkább helyette satírozz vagy vonalazz. Alsó tagozatban menő a maszatolás de nagyoknál már nem
- Amit javaslok, hogy nézegess rajzolós videókat és lesd el a technikát.
- Hunyorítva meg tudod könnyen állapítani mi a legvilágosabb és a legsötétebb a témán amit rajzolsz és annak megfelelően tónusozz. (a képen kb 60%-ban egy tónusú szürke van ami full plasztikussá teszi az egész képet)
- Szánj több időt a rajzaidra, nem kell elkapkodni. -
jhos910
senior tag
Sajnálom ha nem érted mit írtam
...erről sajnos nem tehetek, többször elolvastam és értelmes az irományom, ha más sem érti akkor lehet bennem volt a baj.
Annyit mondtam a képedre, hogy ez szerintem már matte painting. Erre erősen tagadtad azzal az érveddel,hogy ez csak textúrázás és erre írtam a következőt:
"mert ha egy átlós vonalat húzunk a bal felső és a jobb alsó sarok között akkor elég masszív a külömbség és szemmel látható mi a festés és mi nem." wtf?
Jelentése:
A kép tetején a felhőket nem festetted és a kép jobb szélén lévő erdős részt is bevágtad. Viszont a jobb szélén lévő zöld területet festetted és rikít a külömbség..."Mondtam egy szóval is, hogy 100% digitális festést alkalmazok? Nem."
Eddig szinte mindig (amiket láttam) tiszta digit paint képeid voltak és mostanában kezdtél (a te szavaiddal élve) "textúrázni"...
-
jhos910
senior tag
Blendingről ne beszélgessünk, mert az az alap ha egy stock képet használ az ember.
Nem degradáló jelző az, hogy matte - paintinget készítettél, ez is egy technika és kiváló művészek alkotnak ebben a stílusban. Ahogy látom az írásod alapján rossz néven vetted...
"némi" plusz részletesség alatt nem tudom mit értessz, mert ha egy átlós vonalat húzunk a bal felső és a jobb alsó sarok között akkor elég masszív a külömbség és szemmel látható mi a festés és mi nem.
Ez amúgy zavaró is, nem volt koncepció.Szubjektív a határ a matte paint és a digital paint között...mert ha meg tudnád/meg akarnád festeni a stock képeket akkor az digit. paint, de így meg matte. (én szerintem)
"Meggyorsítja a munkát"...
A panel elemek használata is meggyorsítja a házépítést a téglához képest, az is ház lesz meg ez is. De mégis vannak nagy külömbségek. -
jhos910
senior tag
válasz
LamaCube #614 üzenetére
A felhőket stock image-ből szedte szerintem és ahogy látom a jobb oldali fákat is
Ez is egy digitális festés technika ezt matte-paintingnek hívják. Lényege, hogy van amit fotókról illesztessz a kompozícióba és van amit megrajzolsz.A stílus a digitális festés és a képmanipuláció határán mozog, sokszor használják pl. illusztrációkhoz.
-
jhos910
senior tag
Ezt egy új posztba rakom, hogy észre vegyétek.
DELON - BARONTIERI - TSAI - HONG - CHIN FANTASY TECHNIKÁK /DIGITÁLIS FESTÉSZET MESTERFOKON
880 Ft + 890 Ft pkhttp://konyvszallito.hu/BORIS_VALLEJO-JULIE_BELL_A_FANTASY_MESES_ASSZONYAI-termek-112680
BORIS VALLEJO-JULIE BELL A FANTASY MESÉS ASSZONYAI
880 Ft + 890 Ft pk
BORIS VALLEJO A FANTÁZIA-MŰVÉSZET TECHNIKÁJA
880 Ft + 890 Ft pk
Én az előbb megrendeltem mind3 könyvet, remélem szépen meg is érkezik.
-
jhos910
senior tag
kuntics(#572):
Én papíron is rajzolok, mikor kezdtem még nem volt ilyesmi, hogy rajztáblaHát így ennyire nem nagyon lehet még mit mondani, de ha tudsz scannelni otthon akkor inkább scannelj mert ez így életlen és rossz minőségű vagy ha nincs akkor világítsd meg jól a képet vagy vakuval is pórbálkozhatsz de az lehet, hogy kiégeti a fotót.
A szemei teljesen kandzsalok, egyik szeme felfelé néz a másik meg nagyjából maga elé és szerintem a jobb szeméből nem is annyit kellene látni ha a balhoz viszonyítunk. A bal szeme nem is lehetne tojás alakú csak a jobb. A jobb szempillái sokkal dúsabbak és vastagabb vonalúak mint a bal.
Szerintem a szemén dolgozz még.Meg szerintem elférne még egy fog a szájában
Igaz, hogy egy rajz kezdemény és lehet, hogy kijavítod magadtól de én ezt nem tudhatom, ezért írtam le ezeket.
Jó rajzolást.jimspire(#552):
- Életlen a kép nagyon. Nincs mélység és távolság érzete az embernek.
- A hátsó szikla előtt mintha felhők lennének, de az nem szokás ilyen magasságban.
- Az előtérben lévő hajó méretét nem találtad el túl jól mert ha a fához viszonyítjuk akkor valszeg egerek használták azt a tutajt, de gondolom nem az akart lenni
- A tükröződések arányai sem túl jók, perspektívát vedd figyelembe. A tükörképek a víz felszínén tükröződnek így a vízfelszín síkjában látjuk őket, a tiédet pedig teljesen tükrözted függőlegesen a sziklákra. Használj a vázlathoz segédvonalakat, igaz itt nem lenne sok jelentősége, de a tükörképnél nem tévedtél volna legalább
- A hajóroncsnál nagyjából ráéreztél a perspektívára, hogy van olyan de az árnyék iránya nem nagyon egyezik a fény irányával
-Az íves sziklán ha az árnyékokat figyeljük akkor a nap lenyugvóba megy épp,
- Ha jól sejtem akkor maszkolási technikával festettél vagy ha nem is azzal de az eredmény hasonló lett. Méghozzá, hogy az elemek úgy néznek ki mintha papírból kivágott formák lennének. Mert kilógnak a kompozícióból, nagyon éles a kontúrjuk, nem életszerű.Hirtelen ennyit
-
jhos910
senior tag
-
jhos910
senior tag
A nagy felbontás természetes, nem is ezért említettem meg.
i3 2,4ghz 8 giga ram van a gépemben és a smudge brush tool beszarik komolyabb beállításnál, közepes kaszálásoknál...4200*4800-as felbontásban. Nem kis egyszerű "jajdeszépnagy" ecsettel húzok egy lágy vonalkát sztori volt...
-
jhos910
senior tag
Jó kis oldal, nézegessétek. Remélem még nem volt.
-
jhos910
senior tag
Heyho!!
Ide is beköszönök és amint tudok posztolok is új rajzokat.
Az első digitális festményem egy részlete.4200x4800as méretben készült a cuccos.
-
jhos910
senior tag
Segítünk meg minden, de azért na....
-
jhos910
senior tag
ez nagyon odavág, én is szivesen megtanulnám csak gondolom bazinehéz :s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- RPI4 helyett S912/S905x3 procis tvboxok linuxra
- Fantech Helios II XD3 V3 1K white gamer egér (PAW3395, TTC Opticals, 55g, S2 shape)
- 2020 MacBook Air Hangszóró pár
- GAMER PC - I7 12700k - RTX 3070 - 32GB DDR4 - 1TB M.2 SSD - 750W GOLD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest