Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
soundsonic
aktív tag
AZ előbb lehagytam egy réteget
(amúgy photoshop és artrage keverékével készült)
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
A tegnapi órán 45 perces speedpaint-eket tartottunk. Ezeket sikerült összehoznom:
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
s, ha már nem hasonlít Keria-ra, készítettem belőle egy vázlatot:
hátha sikerül majd úgy befejeznem ahogy elterveztem magamban..
-
soundsonic
aktív tag
Mindre gondoltam
A ribizlis képet a suliban csináltuk kb 2- 2,5 óra alatt és otthon már nem is nyúltam hozzá. Csak olyan gyors tanulmányrajzféleség volt a technikát illetően. (Nekem 7 op réteg lett a végén). Látom én is, hogy a textúrás ecsethez hátteret is kellett volna csinálni, de az órán nem ez volt a lényeg. Majd, ha lesz kedvem akkor kijavítom, de köszönöm az észrevételt
-
válasz
soundsonic #993 üzenetére
A rajzra gondolsz? Nem rossz az, csak még dolgozni kell rajta, főleg ha beraksz mögé egy ilyen részletes textúrát háttérnek. Így a háttér élesebb mint maga a rajz.
-
válasz
soundsonic #991 üzenetére
Nem tudom mi volt, de most látszanak.
-
soundsonic
aktív tag
miért törli valaki a képeim?
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Chronos85 #989 üzenetére
Nekem is csak hobbi, ami jót tesz a lelkemnek. Próbálok minél többet rajzolni digitálisan, hogy fejlődjek és egyszer majd önálló alkotásokat csináljak,hogy minél jobban ki tudjam fejezni a mondanivalóm. De szeretnék hagyományos akadémikus stílusban is festegetni, ezért jelentkeztem a kisképzőbe, de hát több fordulós a felvételi és tehetségben sem bővelkedem. Ez a könyvborítós dolog érdekes lehet. Smc-nek van hozzá tudása és fantáziája is
A grafikusi portfóliómba mondjuk terveztem egy könyvborítót és egy újságborítót amit csak úgy érdekességképp belinkelek, de nem olyan jók ám... Ja és cd borítókat szoktam csinálni egy haverom zenekarának néha. De élesben nem vállalnék ilyet
-
Chronos85
tag
Bakker, lehet megint be kellene iktatnom egy pár napos pihit, mert kezdenek ismét összefolyni a napok.
Teljesen abban a hitben voltam, h régebben láttam.
Nem, nem is tervezem. Igazából amit "magamnak" csinálok azok bemelegítések, studik, gyors vázlatok, majd egyszer ha sok időm lesz kategóriába esnek. Másnak nem is szoktam mutogatni, mert tényleg nagyon az elején vannak. Viszont nekem az aktuális lelkiállapotomat, hangulatomat nagyon jól visszaadják. Szóval eléggé személyes dolgok, kicsit vicces, mert digitálisak, de úgy gondolom erre szokták mondani, hogy a fióknak készülnek.
Persze közeli ismerősöknek, családnak nevesebb alkalmakra szoktam ajándékba adni. Viszont ezek is olyanok, amik valamilyen formában hozzájuk köthetők. És ilyenkor szokott bekerülni a 3. fél a képletbe mikor számomra egy "idegen", aki éppen látta náluk kirakva, de ilyenkor ha éppen van szabad kapacitásom, egy hosszabb beszélgetés következik, hogy egyeztetni tudjuk az igényeket/elképzeléseket, de ez már más téma.
Sikerült kicsit elkanyarodnom, röviden nem. Viszont ismerek nem egy olyan művészt, akinél ez működik. Saját képregényt, mesekönyvet sikerrel adott el elég szép darabszámban. Viszont ők hobbi szinten vágtak bele az elsőbe nem kevés támogatással.
Nemtom, mennyire érdekel bennetek a dolog. Munkámból kifolyólag elég sok könyv illusztrációt, borítót készítünk. Főleg mivel pár éve megváltoztatták rá itthon az adókulcsot. Maradjunk annyiban, hogy 10ből 8 átlag alatti és a maradék kettőnek se kell félnie hogy a következő Tolkien lesz. Jól mutatja, hogy ezek többnyire e-bookként, jelennek meg, már ha egyáltalán eljut odáig. Persze haladni kell a korral, de azért keményen közrejátszik, hogy így jóval olcsóbb a megjelentetés is. Csak mielőtt vki hirtelen felmondana, mindent és ebből szeretne nyugdíjba menni.
-
mpierre
veterán
Talán még a 2000-es évek elején volt egy vásárlással egybekötött kiállítás többedmagammal. A kiállított képekből (grafika, festmény) 2 db talált gazdára. Azok is ilyen Rembrandtot másoló festmények voltak... A grafikákkal nem tudnak mit kezdeni a népek.
Vagyis nem. Még egyet sem.
-
soundsonic
aktív tag
(Az előbb törlődtek a képek)
-
-
Na akkor én is hoztam egyet végre, remélem nem túl nagy. :S
-
tempe
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérek egy kép átalakítással kapcsolatban. Egy meglévő stílusú képbe kellene beilleszteni egy új arcképet az eredeti stílus megtartásával + pár soros szöveg elhelyezése.
Kérlek ha tudsz segíteni írj. Nem kérem ingyen, fizetek a munkádért!
Köszönöm.
-
válasz
soundsonic #974 üzenetére
Utolsó képedről valami miatt rögtön ez jutott eszembe:
-
soundsonic
aktív tag
ez egy sulis tanulmányrajz, különböző technikákkal
ez pedig még nincs kész
-
soundsonic
aktív tag
-
Cyberpunk
félisten
válasz
soundsonic #969 üzenetére
Jók lettek, főleg a koponya tetszik.
-
válasz
soundsonic #969 üzenetére
Köszi!
Jók a képek, csak így tovább! -
soundsonic
aktív tag
Köszönöm szépen az érdeklődést
Néztem SMC blogját és Ő nagyon jól rajzol. Én közben elkezdtem egy photoshop drawing tanfolyamot és az ott tanultakból szúrok be ide pár képet:
-
mpierre
veterán
válasz
soundsonic #965 üzenetére
Engem a lustaság tart vissza.
Kiszedni a képkeretekből a rajzokat és fotózni (megfelelő felszerelés nélkül elég trék lettek a fotók, így nem raktam fel egyet se)... Ugyan akad pár, ami nem kapott keretet és még A/4-be is belefér. Így én is csak nézelődöm jelenleg. A végén az is lehet, hogy párat beviszek melóhelyre és megnézem mit tud az A/4-es HP szkenner.
Szóval jöjjenek csak a rajzok, festmények.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Ne tedd, én nézem, igaz az utóbbi időben eltűntem a fórumról átmenetileg, no meg nincs semmi ihletem jelenleg, ezért csak read módban követem.
-
válasz
Nem láttam még a topikot. Elmentem azért hátha..
Én nem linkelnék külön, ott a logout ha valakit érdekel, de ezentúl ide is benézek majd. -
soundsonic
aktív tag
Nem tudom látogatja -e rajtam kívül valaki ezt a topicot ezért lehet, hogy itt nem osztok meg a jövőben több képet. Sajnálom mert nem nagyon van úgy tudom hazai rajzos közösség, pedig szerintem jó lett volna ötleteket, - élményeket rajzot megosztani egymással, hogy mindenki fejlődhessen az is aki sosem fogott még ceruzát, vagy digitális tollat a kezébe esetleg akrilt, olajat...
-
soundsonic
aktív tag
és egy kivételesen photoshop-pal készült skicc:
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
Ezt most kivételesen photoshop-al rajzoltam.
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
Cyberpunk
félisten
Rajzolgattam egy kicsit esti unalmamban. [link]
-
soundsonic
aktív tag
-
Cyberpunk
félisten
válasz
soundsonic #953 üzenetére
Köszi a te műveid is jók. Jó sok munka van bennük.
Ja publikálok majd, most fut egy projektem, egy vörös rókát akarok fotó realisztikusan ábrázolni, jól kidolgozva a részleteket is. De abban még lesz munkám rendesen.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Cyberpunk #952 üzenetére
Szia! Szerintem elég jó lett a képed. Nem ismerem az ipad pro-t de azt hiszem arra is van artrage. Próbáld ki legalább trial verzióban, hát ha tetszene, illetve ajánlom az [autodesk sketchbook] -ot. Ennek az ingyenes verziója is teljes verzió, a fizetős változata inkább céges felhasználásra van sok extrát nem nyújt. Én sem tudok nagyon rajzolni, bár valamikor tanulgattam kicsit, de most újra elkezdtem rajzolgatni és nem csak digitálisan. Megpróbálok gyakorolni szorgalmasan és neked is ezt javallom és persze, hogy bátran ossz meg itt is képeket, Te is és mások is.
Ma birsalmákat rajzolgattam s ez lett belőle:
-
Cyberpunk
félisten
Hali én most ismerkedem a digitális rajzolással, na meg úgy a rajzolással magával. Régen sokat "firkálgattam", de ez a művészi vonalam szépen elsorvadt. De ha már vettem egy iPad-et, akkor gondoltam bele kóstolok bele. iPad Pro, Apple Pencil, na meg a Procreate. Még erősen tanulom a program lehetőségeit, tehát nagyon nincs mivel büszkélkednem, ez a munkám az első, ami említésre méltó lehet. [link] A téma választás az "egyszerűsége" miatt van, mivel túl nagy kidolgozást nem igényel.
Ja hiba van benne, hogy az nem tűnt fel eddig... Elég komoly is, ahogy elnézem, korrekciót igényel.
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
-
soundsonic
aktív tag
Én az Artrage szoftvert azért szeretem, mert bár az alábbi képen én is csak próbálgattam volna, de lehet valós drámai ecsetkezelést, térbeli vastag festék hatást elérni. (Még én is csak kísérletezek vele, de már láttam videót róla hogy csinálják). Photoshoppal, Corel Draw-al, Affinity Photo-val stb ez nem reprodukálható.
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
válasz
#78687232 #943 üzenetére
Az elején egy wacom intuos - om volt, de nagyon nem tudtam megszokni, hogy a táblán rajzolok és a monitoron kell néznem az ecset/ceruza kurzorát. Viszont adtak hozzá egy artrage lite szoftvert ami önmagában is nagyon jó (sokat tud), de ezt pár hónapja kedvezményesen upgradeltem artrage 5-ös verzióra. A nyáron sikerült összegyűjtenem egy UGEE 1910b drawing monitorra és most azt használom. Egyedül a felbontása zavaró kicsit mert 1400x900-as és nincsenek gyorsgombjai. Ebayon már elég türhető áron lehet kapni fhd ips kijelzős gyorsgombos rajztábla monitorokat mérettől függően. Azt hiszem 13 colos van már olyan [60-65]ezer forintért. Ha lehetne hasonlót vettem volna, de csak később kezdtem el itt nézelődni mint ahogy megrendeltem egy hazai kereskedőtől az ugee-t
Ja és igazából nem kell félni mert ezek a monitorok a legtöbb (szerintem minden professzionális) programmel együtt működnek és van nyomásérzékenység meg ha van touch meg stb. PS, Ai, Krita, Artrage, Corel Draw stb..
-
törölt tag
válasz
soundsonic #942 üzenetére
Milyen táblát használsz? Nekem se ártana újat venni, az eredeti Geniusom nem sokat ért.
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
válasz
#78687232 #939 üzenetére
Artrage 5. Ebben van perspektivikus "mód" is és ment ps fájlba is.
-
törölt tag
válasz
soundsonic #938 üzenetére
Ezeket mivel készítetted? PS? Ott rétegben tudsz húzni segédvonalakat perspektívához. Valahogy sosem sikerült sokáig csiszolnom a tudásom digitális rajzolásban
-
soundsonic
aktív tag
-
mpierre
veterán
Ilyen topik is van? Nagyon jó. Jó volna elővenni a rajztáblát és tustollat. Max fotón tudok pár korábbi agymenést prezentálni...
-
törölt tag
Újdonság
-
törölt tag
Van még olyan anyag, amit nem használnak fel? Az utóbbi egy-két évben rengeteg megvalósítást láttam, természetesen baromi jó az összes!
Deviantart-on lezártam a 2012-2018-as mappámat. Sajnos rengeteg idő kimaradt alkotás nélkül, más irányba ment az életem, stb.. Most ismét nekiálltam sűrűbben rajzolni, az elmúlt hat évből megosztanék pár munkát
-
Dorien
veterán
-
törölt tag
Milyen rég jártam erre, teljesen kihalt a topic?
-
macilaci78
nagyúr
Kellene egy kis help. Van egy kézi rajz szkennelve png formátumban és erre kellene egy ív mentén valami dizájnos betűtípussal ráírni egy szót.
Kb mintha egy rajzolt szivárványra ívesen ráírnám, hogy "szivárvány". Ebben tud valaki segíteni?A fizetség vatikáni valuta alku szerinti mennyiségben.
-
Dorien
veterán
A kapu őrzője (Guardian of the Gate) A4, grafit
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Egy ráérő lelkes grafikus segítségét szeretném kérni, szerintem neki fél óránál többe nem telne. Egy üvegre egyedi címkét szeretnék, ha az alap megvan, onnantól tudom szövegezni a psd-t
Esetleg PM-ben tudnánk egyeztetni, ötletelni, és köszönettel veszem a segítségetek!
-
Rolplay
csendes tag
Hali! Itt lenne az én kis alkotói studióm
most lököm fel a képeket amiket PS-el csináltam
akinek kell valami írjon és megcsinálom neki
Oldal: https://www.facebook.com/RolplayA/
-
Creepy
tag
A digitalizáló géppel dolgozóknak ajánlom a MediBang Paint programot, elégszépen lehet a programban dolgozni, és könnyen kezelhető is.
-
Dorien
veterán
-
Peetyaa
tag
Igazából ilyen felni van az autón amit vásároltam, viszont ebben a formában kicsit "bucsusnak" tartom. Kíváncsi lennék hogy mutatna ha az egész grafit szürke lenne, vagy bronz. Ha nem tetszik eladom... Szóval a kérdésedre a válasz, arra lennék kíváncsi hogy mutatna ha fullra telibe fújatnám grafit szürkére, esetleg bronz színűre.
Előre is köszönöm ha segítesz! -
Peetyaa
tag
Sziasztok!
Ha valaki figyeli a topicot és van egy kis felesleges ideje, át tudna festeni nekem egy felnit? Grafit szürke színben lennék rá kíváncsi. Dobok róla egy linket. Előre is köszönöm!
http://www.gtrsport.hu/GTR/leopard.jpg -
LamaCube
addikt
Látom nem nagyon pörög a topik.
Egy újabb rajzom digi táblával. Egy fotós csoportban akadtam a képre és meg tetszett a cicus. Természetesen engedélyt kértem a lerajzolására. Akit érdekel megnézheti a speedpaint is, hogy hogyan készült.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Nagyon régen nem rajzoltam, de most volt egy kis időm. Várom a kritikákat. Holnap lesz speedpaint is róla.
BÉKA -
menledge
senior tag
Ezzel nincs gond, más topikban én is aktívan segítek, de a ps nálam fekete folt
Eddig nem is volt szükségem rá, csak most, hogy logót szeretnék tervezni magamnak... szembesültem vele, hogy hiába képzelek el valamit "vászonra" vinni teljesen más
Tudom persze lehetne megterveztetni, de hát az nem két forint és tanulóként minden forintnak erősen megvan a helye.Írtad, h dobjak fel egy PS-t itt melyikre gondoltál? Van valmi egyszerűbb ingyenes vagy próbaverziós változat?
-
menledge
senior tag
-
MarQs
senior tag
válasz
menledge #907 üzenetére
Készítettem egy döntött verziót, de a csatolt PS fájlformátummal (*.psd) saját kezűleg is tudsz rajta változtatni ha szeretnél - rétegekre (elemeire) szedtem a képet! Ha módosítanád, dobj fel egy PS-t, nyisd meg a progit, majd dobd rá a .psd fájlt!
Jelöld ki a képen módosítani, áthelyezni kívánt elemet (réteget, mint a kocka, vagy valamelyik betű) a "rétegek" ablakban, aztán a "ctrl+t" billentyűparanccsal használd a jhos910 által linkelt videóban látható funkciókat!
Ha nem menne, dobj rám egy privátot! -
jhos910
senior tag
válasz
menledge #907 üzenetére
Ha nincs döntött verziója a betűnek akkor ugyan ezzel a technikával meg tudod dönten.
Csak értelemszerűen a középső pontot kell megragadni nem a sarkot. -
jhos910
senior tag
-
menledge
senior tag
Csináltam pár félét, mert nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb.
A forgatás változtatást azért gondoltam ki, mert ez ugye egy rubik kockán lesz rajta. Ott elég kicsi a hely és a dupla kocka sok lenne talán olyan kis területre. Ezért gondoltam, hogy a B betű döntve és akokr oda közé a kockát.
Skiccszerk.: Az élek továbbra is fehérnek gondoltam, csak így könnyebb volt megcsinálnom, és elfelejtettem visszaállítani
Meg írtad, hogy volna még mit csiszolni rajta, itt mi(k)re gondoltál?
-
MarQs
senior tag
válasz
menledge #901 üzenetére
Skiccelj paintben - vagy amivel jobban kézre esik - egy tervet, hogy hogyan helyezkedjenek el egymáshoz képest az "LB" (forgatva) és a kockák, meg hogy a színek hogy legyenek! Elég egy fekete-fehér rajz is a színek betűjeleivel (P/S/Z)! Ha megvan, töltsd fel ugyanúgy Drive-ra! Nem számít hogy sikerül, csak a lényeg jöjjön át!
Szerintem amúgy senki nem sértődik meg ezért a kis kitérőért...
-
menledge
senior tag
Köszönöm szépen! Nagyon király!
Milyen csiszolásokra gondolsz? Szívesen fogadok bármi féle tanácsot!
A színek kicserélésében még akkor kérnék segítséget. Mert vannak duplázások meg össze nem illő színek is.
Meg amivel én még tegnap próbálkoztam az, hogy megpróbáltam elforgatni a B-betűt... de nem gondoltam volna, hogy erre sem vagyok képes... se paint, picasa.. az ACDSee editorja se képes rá. Vagy csak én vagyok ilyen béna?(#900)
Ez nem volt célom, remélem senki nem vette úgy!
Igazából én is azért itt tettem fel, mert ezen kívül csak az Adobe Photoshopos topikot találtam.. oda nem volt pofám írni ezzel kapcsolatban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Micro Four Thirds
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest