Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- HP notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Digitális fogyasztásmérőt, de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
kelna91 #10430 üzenetére
A második verzió az igazi, ugyanis a TB-okhoz adott adat az optimális mindig, itt hibázik az, aki erre alapoz. Gyakorlatilag az első bit-re ugyanez vonatkozik from day 1, függetlenül a mérettől, bármitől. (És ez nem arra vonatkozik, hogy akkor buktad mindened is, ezért is mondom, hogy szerintem nem ugyanarról beszéltek.)
Átlagfelhasználásra én sem feltétlenül tudok egyetérteni azzal, minek kell a RAID, alapból növeli a komplexitást, így bármilyen random hiba előfordulását is. (RAID5/6 komplexebb, mint egy RAID10, ha valakinek ez a fétise, akkor inkább tolja tovább RAID10 felé, egyszerűbb.)
Sok felhasználást nem is értek, pl. otthonra torrent alá, minek is? RAID az inkább business continuity miatt érdekes, otthon halál mindegy, mentést meg nem helyettesíti. Why worry?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
kelna91 #10428 üzenetére
Szerintem eltérő problémáról beszéltek. RAID5-nél egy disk cseréje azzal jár, hogy minden disk-et meg kell mozgatni, és a kontroller is dolgozik, mint állat. Elég nagy esélye van, hogy 1 lemez utána hamar kihullik még egy, főleg, ha ugyanolyanok, ugyanannyi idősek.
RAID10-nél egyik lemezről történik egy sima másolás gyakorlatilag. A RAID6 meg eggyel rosszabb, illetve megint csak állati lassú.
A RAID5-ös ijesztgetést pedig érdemes komolyan venni, még 1 RAID nélkül üzemelő disk-nél is, kényelmesnek tűnik a gondolat, hogy X méret fölött lesz csak izgalmas, de sajnos ez sincs így.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
havri1 #10408 üzenetére
Azért lassul be, mert nem adtál neki:
- buffert memóriában (torrent kliens)
- minden elkészült darabot azonnal kiíratsz (torrent kliens)
- érdemes előre lefoglaltatni a területet is, hogy ne töredezzenNem tudom, mennyire sebes a neted, de normális beállításokkal 1 sima HDD is elmegy.
Nálam pl. 120 Mbites nettel 1000 IOPS-ban tetőzik 1 film letöltése, HDD-n ez ~10 IOPS-ban manifesztálódik 384 MB-nyi buffer-rel.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
_kovi_ #10377 üzenetére
Nem tudom, te mit tapasztaltál eddig, de szerintem semmi nem lehet jó ötlet, ami AMD SATA/RAID driver-rel kezdődik. Nekem más gépem van, de az konkréten megakad állandóan, ha AMD driver-t használok, és nem az msahci-t. És nem én vagyok az egyetlen; ilyen lendülettel AMD driver-re én semmilyen RAID-et nem alapoznék, csak a baj lesz vele.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
enginev3.0 #10210 üzenetére
Hagyhatod valami "default" jellegűn, mindegy. Ami nem mindegy, hogy a torrentkliensed hogyan használja a disk-et. Netsebességtől függően állíts be nagyon buffert, ha támogatja a kliens, és nem írja ki az összes blokkot mánazonnal, ahogyan lejött. Emellett nem is használnék RAID-et erre, individual lemezek pont ugyanolyan jók erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest