Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nordbright
üzenetére
Pedig pont az otthoni esetben sokkal többet lehet kihozni a szoftveres RAIDből.
Esetleg ha Intel Chipes lenne a deszkád, akkor talán az tudná úgy összehozni, hogy ne tűnjenek el az adatok. De ez nem épp egy bevált gyakran használt út...
Hardveres RAIDnél kialakításkor minden üres így ilyen funkciók tök feleslegesek bele. Ami fontos az korongokon másik merevlemezeken vagy szalagon megvan mindig.Azonban nem értem miért vannak az emberek annyira a szoftveres raid ellen. Otthoni környezetben a rugalmasabb mint az alaplapi chippes. És tegyük hozzá, ha búrul minden akkor úgyis mindkét felállásban borul.
-
BorgBoss
tag
válasz
Nordbright
üzenetére
Radi8tor jól mondta, pedig csak ez az út, főleg, ha nem boot a raid1. Én nekem eddig jól működik, bár ha szinkronozni kezd egy rendszertelen leállás után, brutál lassú lesz, de adat tárolásnál ez mindegy. Nem hiszem, hogy jobb a soft raid. Nekem LSI soft raid kártyám is van és na az aztán tud még lassú lenni, nemhogy egy alaplapi. Ahhoz képest, hogy az MS készítette egész jó lett.
Viszont egy ilyen kártyás soft raid nagyon jó hdd cserékre
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nordbright
üzenetére
BIOS-al létrehozott RAID is ugyanúgy egy szoftveres RAID jelen esetben, csak a BIOS-ban fut a szoftver.
Hardveres RAID-et nem tudnak ezek az alaplapok. Ahhoz 100-120 ezres kártya kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest