Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Úgy látszik az se jó ha túl gyors kártyával játszana az ember ezzel a játékkal. (gtx580)
Epic fail ID. -
WongFeiHong
senior tag
Nekem nincs akadás se fagyás viszont némely textúrák nagyon mosottak és vonalak látszódnak a földön. Új nvidia driver van fenn és a létező összes cfg-t próbáltam már de semmi. Ja és update is fent van.
-
maszi99
őstag
Azzal a sok kacattal amit az ember összeszed lehet majd később kezdeni valamit

Lehet még az elején járok (pedig jó pár küldit megcsináltam), az ajtóberobbantásokra már rájöttem
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Nem carmack tolta el a játékot hanem az amd nem illesztette be azokat a kódsorokat az újabb driverekbe amivel tesztelt carmack csapata. Pénz beszél kutya ugat effektus van megint. Biztos kapott egy kis zsét az nvidiától hogy jobban fusson geforce karikon mint már írtam 9600 gt-n is fullhdba megy. Az ati mindig is bénázott a driver írásban ezt tanusíthatom volt egy rakat ati kártyám de soha többet még 1-et!

-
dy_nmq
aktív tag
kicsit más jellegű a segítségkérésem meg valoszinu a válasz is pofonegyszerű csak én vagyok a hulye. elő akarom hozni a konzolt de valahogy sehogysem sikerul. az inditási parancsnál lehet a baj, mert startup videok tiltását sem veszi be. ilyennel sosem volt még gondom nem is értem mi a baj. parancsikon, cél mezőbe be mint mindig és semmi.
-
válasz
Vistaboy
üzenetére
Szia!
Azért köztudottan rosszabb driver támogatottság a terén az AMD. Én csak ezért veszek Nvidiát. Akinek számít, hogy mennyen pl. a linux rendesen (igen nekem számít) az csípőből nem vesz atit, mert egyszerűen a support 0. Ezért hiszem, hogy ha nem is teljesen de Cramacknak igaza volt azon a téren, hogy a driverek rosszak. Érdekes, hogy Nvidiával nincs gond. Aztán persze mehet a sárdobálás, hogy az auto balance a rossz, de elég hihetetlen ha Józsinál megy Dzsífórsszal, akkor Áronnál nem Atival, persze az igazságot nem fogjuk megtudni. Na meg ez a "kiadtunk este egy performance drivert" ez is olyan hihetetlenül gyors volt, és hihetetlen. Van mit fejlődni mind két félnek, azért Cramack letett már elég sokat az asztalra.
A többieknek meg akik ennyire hangsúlyozzák, hogy csúnya ez van szerintem. Tudni kell, hogy a cél platform az Xbox (akármennyire is nem), az ennyit tud. Nincs különbség a PC és a Box között... de mintha olyan meglepő lenne ez manapság. Vegyük példának az MW3- at, nagy cím ócska motorral (amit mellesleg Carmack írt 99 -ben), ott még sem ezen lesz a hangsúly.
-
Vistaboy
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Hidd el, komolyan elgondolkodtam most én is, hogy a következő kártyám nVidia lesz, eddig sem voltam kifejezetten AMD-s, a HD 4890 és 6870 előtt GeForce kártyáim voltak, egyedül a GF6-os szériánál döntöttem inkább egy Saphire X800 PRO mellett, mivel az NV sokkal többet fogyasztott és akkor még nem volt nagy teljesítményű tápom.
De az X800 PRO, HD 4890 és most a HD 6870 volt összesen az a három ATI/AMD kártya, ami eddig megfordult a gépeimben, egészen a Riva TNT2 óta. Azelőtt még a 3Dfx Voodoo volt a sztár és az OpenGL (Naná, hogy id Software miatt, Quake2 és társai). Azóta GeForce, és pár ATI, annak függvényében, hogy az éppen aktuális generációból számomra melyik a megfelelőbb.
Hozzáteszem még azt is, hogy mindegyik ATI/AMD VGA-m Saphire kiadás volt, míg nVidia terén ASUS-t szerettem.

Az AMD védelmében azért annyit elárulhatok, hogy egyedül a Rage az, aminek komolyabb gondjai voltak/vannak nálam azért, mert AMD kártyám van. Hiszen attól még, hogy egy játék NV logóval indul és nem használhatom benne a PhysX-et és egyebeket, simán kapott tőlem jó értékelést. De ilyen, hogy alig tudom elindítani és utána is meg-megakad, konfig fájlokat kell babrálni - nem tweak-ről beszélek, az más -, ilyen még nem volt. Az AMD kártyái ugyanolyan jók eddig számomra, mint az NV. Itt most a játékot baszták el, ennyi.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vistaboy
üzenetére
Irigylem a türelmedet, komolyan mondom!
Én nem kínlódtam volna ennyit az tuti. Elsőre jól ment, semmi hókusz-pókusz nem kellett, különben már nem is lenne fent. Én például éppen ezért preferálom az NV kártyákat (megjegyzem van HD6870 és 5770 is a fiaim két gépében), mert a driver miatt kevesebb a gondom (vagy nincs is gondom). Persze az AMD/ATI fanok rögvest rátámadnak az emberre ha ilyet mond, még olyanok is akiknek az utóbbi években nem is volt NV kártya a gépükben. -
Vistaboy
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igazán köszi, hogy segíteni próbálsz, de hidd el, mindent kipróbáltam már, amit itt és a Steam fórumokon leírtak.

MOD: Részemről teszt írása elnapolva. Akinél fut és érez magában energiát, írjon róla nyugodtan beszámolót, mert ha nálam ilyen marad, kettesnél többet nem fog kapni, az tuti.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Az a nagy probléma hogy ahány user annyi féle beállítás kell a játéknak hogy tökéletes legyen és így gyakorlatilag lehetetlen tanácsot adni.

"Akinek még mindig akadna az írja ezt a parancsikonba: +jobs_numThreads -2
0-nál nekem is akadt"Innentől kezdve elfogytam. Elhiszem hogy mindent próbáltál már.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Legutolsó tipp: Az usecompression 0-ra gondolok hátha ettől nem fog belassulni!
"1. Indítóparaméterek után ezt beírni:
+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 16 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0
2. X Program filesBethesda SoftworksRage�ase mappában létrehozni egy rageconfig.cfg file-t, majd ebbe beleírni az alábbiakat:
commands in there:
seta image_usecompression "0"
seta image_anisotropy "16"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta vt_maxppf "24"
seta vt_maxlockedpages "256"
seta vt_minlod "-2"
seta vt_lodBias "-2"
seta vt_maxaniso "2"
seta vt_qualityhdplossless "1"
seta vt_qualityhdppower "0"
seta vt_qualityhdpspecular "0"
seta vt_qualityhdpnormal "0"
seta vt_qualityhdpdiffuse "0"
seta vt_qualitydctpower "100"
seta vt_qualitydctspecular "100"
seta vt_qualitydctnormal "100"
seta vt_qualitydctchroma "100"
seta vt_qualitydctluma "100"
seta vt_restart3. A C: UsersUserNameAppDataLocal mappában létrehozni egy id Software mappát - ebbe nem kell írni semmit sem, csak legyen - ide megy a "cache".
Elindítod és élvezed a játékot, nem szaggat és a textúrák betöltésével sem lesz gond."
-
Vistaboy
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem rakom fel még egyszer ezt a béta drivert, korábban már próbáltam. Nem javított a helyzeten, viszont a többi játékaimat és még a windows-os alkalmazásaimat is elcseszte, néha még az asztalt is összecsíkozta. Köszönöm, inkább menjen minden, csak a Rage ne, mint semmi se működjön normálisan és ugyanúgy fagyogasson, mint 11.9-en.
A konzolparancsokat pedig már konfigurációs fájlként mindegyiket kipróbáltam, egyik sem segített.
Összefoglalva: Nekem nincs bajom a textúrákkal és a sebességgel, egyedüli gondom az, hogy egy ideig megy, majd fogja magát, leáll, megint elindul, megint leáll, elindul, leáll...
És ezen eddig semmi sem segített, várhatóan egy újabb patch vagy normális AMD driver érkezéséig nem is fog. És ez nagyon aggasztó előjel számomra a Bethesda másik nagyágyújával, a Skyrimmel kapcsolatban, bár azt - úgy tudom - DirectX-re írják, nem OpenGL-re. De ezek után kezdek komolyan aggódni.
MOD #985: Hidd el, mindent próbáltam. Átnyálaztam már ezt a topikot oda-vissza. Azért mert valamiről nem teszek említést, nem jelenti azt, hogy nem is próbáltam. A patch azokat a problémákat oldotta meg nálam, amihez eddig config fájlok irkálása kellett. De a lagon nem segített. MINDENT PRÓBÁLTAM MÁR
(Ez nem kiabálás, hanem a kétségbeesés sóhaja volt). -
->Raizen<-
veterán
Én még azt láttam hogy két lehetőséget nem próbáltál még ki. Elsőnek:
"Végül, ami nálam a problémát megoldotta, és szerintem sok helyen előfordulhat, főleg ATI kártyával rendelkező gépeknél, az a vdf kiterjesztésű fájlok törlése. Ezeket a fájlokat a játék mappájában (Program Files\Bethesda Softworks\Rage) találjuk. Ha minden igaz, ezzel végleg megoldódik a textúraprobléma kérdése."
Aztán nullázd a beállításaidat ezzel:
"Safe Mode: Ezt használva a játék eddig beállításainkat lenullázva képes elindulni, ha esetleg nem indulna a játék. Ehhez az opcióhoz a parancsikonba, vagy a Steam 'Launch Options' menüjében írjuk be a következőt: +com_safemode 1 " -
->Raizen<-
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Próbáld még akkor ki ezt a tippet is.:
"Nagy szenvedések árán sikerült megoldanom hogy 40-60 fps-el és kis textúra késéssel működjön!
Amit használtam:
-- update-et kell felrakni rá
- utana a drivert a 11.10 previev 2est
- majd csinálunk egy új parancsikont és ezt hozzá tenni-->+cvaradd g_fov 20 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0 +jobs_numThreads 0AMD PhenomII X2 545 3GHz
HD4850 512MB RAM
4GB 1600MHz Ram "Valamint segédlet a játékhoz magyarul összefoglalva az okosságokat: [link]
-
Vistaboy
veterán
Ami nálam eddig legtöbbet segített, az ez a parancssor hozzáadása volt a Rage indítási opcióihoz Steamen belül:

Azonban még így is akad néha. És ha megnézitek a Core Temp méréseit:

Látható, hogy azért akad meg néha, mert érthetetlen okból a CPU használat felugrik 100%-ra, akárhány mag is van a prociban. Ekkor megáll minden, a hang egy ideig megy, majd az is elnémul, és pár másodperc után -átlag 5-10 - folytatódik a játék, mintha mi sem történt volna.
A RAM használat sem megy 35-40% fölé, tehát nem a memória mennyiségével van gondja. Az is látszik, hogy kihasználja valamennyi magot, de átlagosan 50% fölé az sem megy, ergo nem a proci sebessége a gond, hanem az, hogy néha valamitől felugrik annyira a CPU használat, hogy megakasztja a játékot.

Hogy ez mitől lehet, fogalmam sincs, de ha valaki hasonló gonddal küzdött eddig és sikerült azt elhárítania, az kérem tudassa velem, mert már napok óta akarok vele játszani, de így nem tudok.

-
Vistaboy
veterán
Köszi, de mivel alapvetően driver probléma van vele, anélkül is kinyom belőle a gépem 60 FPS-t, hogy szénné égetném a procimat és kétszer annyi villanyszámlát fizetnék.
Igaz, párszor megakad, de erről nem az alapórajelen tekergő CPU tehet. Szerintem hiába húznám fel 4GHz-re, attól ugyanúgy akadozna.Amúgy meg nVidia kártya tulajaként nyilván te is tudod, hogy azokkal kevesebb probléma van driver terén.

-
Vistaboy
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Köszi, de nekem ettől csak rosszabb lett, még jobban akad, mint előtte.

-
WayneGace
őstag
Meg összetettebb küldetések. Unalmas autókázást kiváltani valamivel, egy normális ai. Mert az, hogy a katonák már ismerik a fedezéket még nem az. Egy normális invertory, most végtelen cuccot lehet hordani. Egy normális nehézség. Nightmare-en is vicc milyen könnyű a játék. A fegyvereknek, lőszernek nincs értékük, mert egy idő után több ezer lőszered lesz. Ez nem a Mad Max világa, ahol azért nem lő az ember, mert drága a töltény. Speciális lőszerből is van bőven, illetve tudsz készíteni, venni. Emiatt a kezdő pisztollyal is végig lehet vinni a játékot. Pénz se gond. Ha nagyon nincs, kártyázol és nyersz. Jobb lenne több, változatosabb küldetés. A helyszínek ne lennének totál lineárisak. A városokban kicsivel több élet lehetne, és több mindennel lehetne interakcióba lépni, a történetet jobban meg lehetett volna írni. Nem ártott volna egy tényleg nagy nyitott terület, amit szabadon be lehetett volna járni és küldetéseket felvenni, akár másik frakciótól is, mint például a Stalkerben. Tehát, jó indulattal is közepes a játék. Kár érte, pedig nagyon jó játék is lehetett volna. Több oda figyeléssel és főleg több kreativitással.
-
Jimy83
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Na most hogy pakoltam a játékba 4 órát , azt kell mondjam hogy nem rossz.Élvezetes hentelni és választékosak a fegyverek / meg a kütyük: kisautó , bumeráng stb..
Simán lehetett volna egy komoly játék , ha a grafika egyenletesen szép , nincsenek technikai mallőrök , valami jobb fizika .
Szóval kedved ne menjen el , vannak jó pillanatok bent
-
Źşë'
addikt
válasz
intercooler
üzenetére
jónak tűnik a coop, bár az jobb lenne ha full sztorit lehetne vinni
-
intercooler
őstag
DLC-t toltuk. Meg az autókázás
Kocsis annyi hogy van 4 verseny mód,meg 6-7 ezek 4fősek (lehetne több is)
Ezt úgy lehet elképzelni mint pl a blur, crashday stb. Alapvetően 2 dologgal tudsz támadni rakéta, ez korlátozott a pályán tudod felvenni és a "gépágyú" ez korlátlan csak arra kell figyelni ne hevüljön túl. Van pajzs, akna, meg még sok minden. 1óra után kb ennyi maradt bennem. Hosszabb távon ez lesz a nyerő szerintem.A lövölde a lényeg végül is ami jön az öld meg
Küldik abból állnak meny el ide csináld meg ezt csináld meg azt, így tudsz tovább jutni. Az 1ikbe pl az volt hogy 4 aréna szerűséget kellett túlélni a végén 1 hatalmas döggel, a talajból tüskék jönnek elő stb. félkarú rabló 
Aztán van amiben tényleg csak az a lényeg megölj mindent/mindenkit +3 fő ellenség (nagyok). 1 másikban pedig a csővezetékekből kellett kiszedni a tölteteket.
nekem nem is a küldik tetszenek hanem az eszközök. Pl turret, robbanós RC autó, bumeráng, robbanós nyílpuska bár ezzel még nem találkoztam.Összességében nagyon bejön nekem, de azért remélem jönnek majd még + tartalmak mert ez 1 idő unalmassá válhat.
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nekem is segített pedig 4 magosom volt, a patch állított el valamit mert az eredeti 4-el nálam is beakadt minden egyes alkalommal amikor megmozdítottam az egeret előtte pedig szépen futott.
Amúgy ugyan olyan VGA-m van mint Vistaboynak, csak nekem fent van az új preview driver.
-
LLKobe
veterán
válasz
intercooler
üzenetére
Milyen a coop? Milyen küldetések vannak? Mesélj kicsit

-
intercooler
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Valami összekeveredett a kódokkal
[ helyett ( meg ilyenek 
-
->Raizen<-
veterán
válasz
intercooler
üzenetére
Elmegy szódával.

-
Mukorka
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Pont ezt linkeltem korábban, hihetetlen mennyire feljavították pedig ez boxos verzó...
-
Dark KillerX
addikt
Ezen a videón pl.[link] mennyivel másabban hat a játék!Nagy volt a hipe,és bukta lett!

-
maszi99
őstag
Néhány küldit én is megoldottam

Csatornalények marha gyorsak alig lehet becélozni néhányukat, és már ott is teremnek az ember előtt.
Csapatokba támadva meg életveszélyesek, és a sok lomot amit összeszedek nem tudom mire valók (ajtóberobbantásokra már rájöttem).
Remélem későbbiekben hasznát lehet majd venni nekik
Az eddigiek alapján elég jól bejön (8-ast kap nálam eddig)
a Fallout nem tetszett ennyire, be se fejeztem 
-
danih
veterán
Tologattam a játékot. A véleményem az, hogy annak ellenére, hogy carmack már nem a régi és a magatartása is bicskanyitogató, annak ellenére, hogy ez tényleg nem az év játéka, azt kell hogy mondjam, hogy remekül elvagyok vele. Még csak nem is csimpi nvidián.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
killer095
üzenetére
Olvastam kicsit még 512 mb-os kariknál kell ezeknél valóban átállítani 8 ezerről 4096-ra az értékeket.
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "4096"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "4096"
seta vt_pageimagesizeunique "4096"
seta vt_pageimagesizevmtr "4096"
Különben kifut a vramból a rendszer a játék alatt.
-
maszi99
őstag
Az az alig mégis elég legtöbb esetben, hogy fusson a játék
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Carmach úr is az alaplapot okolja, és nem a vga gyártókat ugye
Mind 1, ebbe ne follyunk bele, több mindentől függ hogyan fut ez a játék, és vistaboy sem véletlenül kérte az 580-as NV karit.
Abuval letárgyaltuk a gépem futtatását a játékkal (ezért mertem megvenni), és sokakkal ellentétben én legalább eredetivel tolom, és legalább lenne miért höbölögni.
Te pedig éppen csak le nem hülyézel, mert fut a játék szépen a gépemen (picit érdekes)
Szebb jövőt:
-
killer095
őstag
megvan a megoldás

1. Telepitsétek a legujjab ATI drivert : http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU122AMDCat1110PreDriverV2.aspx
2. Töltsétek le és rakjátok fel a legújabb patchet a játékhoz máskülömben nem lesz jó!!!!!!!
3. Na szóval cfg.be ezt irjátok :
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "4096"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "4096"
seta vt_pageimagesizeunique "4096"
seta vt_pageimagesizevmtr "4096"4. inditási parancsnak (a cél mezőbe vagy steamen az inditási opcióhoz) ezt irjátok :
+set com_skipIntroVideo 1 +jobs_numThreads 0Nekem igy 55-60 fix fps semmi laggolás vagy textura elcsuszás semmi!!
Gépem : 2magos 3.00ghz intel proci 4gb ram HD4770 512 mb gddr5-ös vidikártya
Megköszönni nem szégyen
-
Ateszzero
őstag
Szóval én is feltettem a patch-ot, a grafika ugyan szebb lett, a laggolás képkockamegállás ritkább, de még így is játszhatatlan. Mit lehet még tenni? Visszategyem a 11.6-os drivert?
Jelenleg a legujjabb beta driver van fenn és a patch, a rageconfig.cfg a lomtárban várakozik.
(#909) darky@:Elárulnád láma nyelven hogy mi ez a " +jobs_numThreads 0 "trükk ?
Tényleg segít? -
proof88
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
najó de itt nem a textúrák összeillesztésével van gond, amit megold a megatexture, hanem a poligonok szélei valamiért látszódnak :S driver probléma talán

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Ezzel a driverrel is próbáld meg. (amd_catalyst_11.10_preview2_win7_vista) Én a régit úgy pucolnám le hogy driver sweeper progit csökkentett módba elindítanám és azzal is pucolnék ati drivereket. És utána raknám fel a 11.10-et. Haveromnak megoldotta a patch meg ez az új ati driver az összes problémáját 4850-es karija van.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Valóban, de lehet eddig nem vettem észre, most játszok épp és tényleg látható, de ahhoz képest, h másnak milyen, nálam bőven játszható szerintem

-
->Raizen<-
veterán
válasz
Scholes9
üzenetére
Ejj még hogy textúra illesztési hibát nem látni a megatexture miatt. ott van scholes9 képén a talaj látni az illesztési pontokat.

#924) Jimy83 Hát ez botrány ez a grafika. Lassan teljesen elmegy a kedvem attól is hogy belenézzek a játékba.

Vistaboy ezt próbáltad már? [link]
-
Vissza kellett raknom a patchet mer volt olyan bug ami miatt kellett, de betettem a cfg-t mellé azt így már jó, viszont kicsit mintha később jelenítené meg a textúrákat.
(#948) Vistaboy Értsétek már meg, hogy a vga alig számít valamit, GTX 580 át se vált 3D-s órajelekre...
-
Vistaboy
veterán
Elhiszem, hogy a játékosok tetemes hányadánál nincsenek problémák, valamint azzal is tisztában vagyok, hogy nVidia VGA-val kevesebbet szívnék. Viszont az rajtam nem segít, hogy máshol tökéletes a játék, csak nálam sz@r.
Ezért mondtam, hogy addig nem írok tesztet, amíg nálam a hardverkiépítés miatt szarul fut, míg többeknél rendben van. Nem lenne igazságos a játékot hibáztatni, ha az egészről az AMD VGA vagy a hozzá írt driverek tehetnek.
Majd ha az AMD kiad egy végleges drivert - bétákkal nem vacakolok -, és az id is kidobja a beígért nagy felbontású pakkot, valamint ha az 5 centire lévő objektumokon is olyan részletesek és élesek lesznek nálam is a textúrák, ahogyan az az NPC-ken is van, akkor egy árva kukkot sem szólok és előre megígérem neki a 8-ast, akár csőjáték, akár nem (Mint mondtam, én még negyed órát sem tudtam vele folyamatosan játszani, mert a lagok miatt felidegesítettem magam és hagytam a pi***-ba).
Végül pedig, no offense, de most arra nincs pénzem, hogy egy játék miatt cseréljem le azt a kártyát, amivel a többi 99,99%-nak semmi baja nincs. A többi játéknál is előfordult, hogy szidták az AMD-sek, nálam meg tökéletesen ment. Ez van. Mivel azonban a teszt írásánál ez befolyásoló tényező, így majd akkor térek vissza rá, ha majd nálam is legalább úgy fut, mint nálatok.
Ui.: Valaki tud adni egy GTX 580-at, hogy azzal leteszteljem? Mert akkor no problem.
-
LLKobe
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
Scholes9
üzenetére
Én is köpködöm, pedig ez nem virágbolti.
Átmeneti megoldásként az segített, hogy leszedtem az összes AMD driverrel kapcsolatos cuccot a gépről, feltettem a legújabb WHQL meghajtót, a 11.9-eset, minden beállítást Defaultra állítottam és elindítottam a játékot a fentebb már írt "reset" paranccsal, ami újból beállította a grafikát.
Így most már elindul, de néha meg-megáll 10 másodpercre, ezt a jelenséget eddig egyedül a 10.6-os driver nem produkálta, de annál meg nagyon szarok és elmosódottak voltak a textúrák.
Szóval, amíg nem érkezik még egy patch vagy WHQL AMD driver, ami kiköszörüli ezeket a csorbákat, addig inkább nem írok tesztet a játékról, mert jelenlegi állapotában nem adnék rá 4-5 pontnál többet, és még jószívű is vagyok, ugyanis 9K-t fizettem érte és még most sem tudok vele normálisan játszani.

Úgyhogy akinél minden oké, az örüljön, mert nagyon szerencsés, nálam egyáltalán nem működik megfelelően, egyébként nem szaggat, csak néha leterheli mind a 4 (HT-vel 8) magot 100%-ra és ekkor akad meg 10 másodpercre.
Próbáltam már mindent, AF, AA, Cache állítás... a laggolást nem sikerült azóta sem megszüntetni. Úgyhogy majd akkor írok tesztet, amikor kijön a hibákat orvosló patch, tökéletes driver, valamint a beígért nagy felbontású textúrapakk, mert jelenleg néhol olyan ocsmányak a közeli tárgyakon lévő textúrák, hogy esküszöm, annak idején a Quake 2 alatt is szebbeket láttam, pedig azt még Voodoo 1-en futtattam, 4MB VRAM-mal.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
üzenetére
Ja, a sok user lehúzta netről a 'virágbótos verziót és köpködi...Szerintem annyira nem rossz játék, tőlem egy 7 pontot azért kapna, tény, h lineáris, bár manapság nem sok fps van, ami nem az...grafika sem rossz, bár messze nem kiemelkedő, de legalább gyors. Nekem már a patchel együtt jött le Steamről, így nincs gond a grafikával. 3,5k-t azért megért

-
törölt tag
most nézem, 3.4-en áll az user score a metacritic-en
[link]az xbox-os verzió nem is rossz, 6.7-en van.
-
Landon
addikt
SzlobiG, Abu: Értem, köszönöm!
Akkor nem érdekel CF. Legalább nem kell többet várni, lehet kiderül, hogy nem is tetszik az egész. 
SzlobiG: És akkor Te azt mondod, hogy szebb volt a cfg beállításokkal mint a patch-el?
Mert akkor már alkalmazom is amiket tegnap leírtál beállításokat és végre meglátom én is mi ez a fantasztikum... 
-
ExtremeClock
aktív tag
Nagyon idegesítő ez a sok hiba basszus elősször vmi Xinput1_3.dll kellett neki felraktam a DX9C-t nem értem mondjuk hogy DX11-es oprendszerrel és vga-val minek van erre szükség

Most meg a console ír ki híbát hogy Xaudio2.dll nem hozható létre
Még el se indítottam a játékot de már felb*szta az agyam -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem az a CF driver nem lesz életképes, de várhatsz. Elméletben felosztható a munka a Rage-ben két, vagy akár négy GPU között is, csak nincs értelme, mert így is a proci adataira várnak a VGA-k. Egy kártya bőven elég ehhez a játékhoz. Azt nem tudom, hogy az AMD mit talált ki, de szerintem az értékelhető gyorsulás lehetetlen AFR móddal.
Csak Frotbite 2 a Run, 2.5-ös motor még nincs. A Skyrim esetében nem hiszem, hogy a grafika oldalán kell aggódni. A fejlesztők még a DX11-et is használják, ráadásul tisztán gyorsításra. Ha csak DX9-ed van, akkor sem vesztesz a minőségből, csak lassabb lesz.
(#937) Mukorka: Valszeg a 4xMSAA megmarad a véglegesben is. 8xMSAA-val túl sok VRAM lenne lezabálva. A korábbi GDC-s bemutatóhoz képest annyit változott az élsimítás, hogy az FXAA-t az MLAA váltotta, de ezt is az SRAA irányítja. Ezek külön valszeg nem is kapcsolhatók be (Post AA lesz azt hiszem a nevük - low szimplán MLAA, kevés subpixellel (ami SRAA, de irányítás nélkül, csak extra adat), míg medium az SRAA-val irányított MLAA, ez annyi különbséget eredményez, hogy a szűréshez fel lesznek használva a subpixel információk irányítva, ezzel csökkentve az MLAA okozta zizegést, vagy temporális zavarokat ... irányítás nélkül az SRAA subpixelek csak azt szolgálják, hogy mondjuk a betűk ne legyenek elmosódva, ami a post-process AA-k tipikus problémája). A Deferred MSAA marad, és jelenleg beépítés alatt van a TrSSAA, de lehet, hogy csak patch-el lesz beépítve, mert esetleg nem elégedettek még a sebességgel. Valószínű, hogy ez is a Post AA opcióban lesz, és csak High módban kapcsolódik be. Ez okozza majd a legnagyobb teljesítményesést, mert a VRAM, és a memória-sávszélességet is nagyon eszi. Ezért maradhat a 8x AA ki, mert mindegyik AA-val 8x módban, 2560x1440-ben nem lenne elég egy 2 GB-os VRAM-os kari sem. Csak a render targetek és a frame bufferek ennének 1 GB-ot.
-
Landon
addikt
Nos akkor várok még egy hetet a következő CF driver-ig.

Köszönöm a BF3 infokat!
The Run-ról mi a véleményed? Ha jól tudom az Frotbite 2.5. Ill. Skyrim-ről ezekszerint nem sok info van eddig?
Elnézést, hogy letámadtalak x játékkal de az elmúlt hetekben már komolyan gondolkodtam, hogy eladom a kártyáim... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A patch után már pár parancs nem működik, szóval ez lényegtelen lett. A Rage automatikusan állítja be a textúrarészletességet, a proci és a rendszermemória képességeitől függően. Ezek beállítását szerintem Carmack azért nem akarja a felhasználók kezébe adni, mert nem sokan értik, hogy a megatextúrázás sebessége nem a VGA-tól függ.
A Rage-ben lehetséges az SLI és a CF, de tisztán elméletben, gyakorlatilag nincs értelme. Erre az NV már rájött és az internetes profil update letiltja az SLI-t, később persze újra aktiválhatják, de a mostani rutinokkal semmit sem nyersz SLI-vel. Az AMD még kiad egy CF drivert a jövőhéten, lehet, hogy ők kitaláltak valamit, amivel hatékony lehet a CF, de kétségeim vannak. Igazából amíg a motor nem ad teljes kontrolt a user kezébe, addig a több GPU lényegtelen, mert a kritikus beállításokat nem módosíthatod, és azokat egy GPU-hoz és a CPU+RAM-hoz illeszti. Igazából nem értem, hogy az AMD ezt miért erőlteti. Ennek a motornak a szinkronizációjával max 10-20%-ot lehet nyerni, de csak nagyon erős proci mellett.
A Frostbite 2-őt az AMD-vel rakta össze a DICE. A fejlesztői oldalról hivatalos Gaming Evolved partnerprogramos engine és játék a BF3 (ugyanaz a felállás, mint a BF: BC 2-nél ... az AMD-nek a DICE-szal, míg az NV-nek az EA-vel van szerződése, ezért tartozik a játék mindkét partnerprogramba, ahogy a BC2-nél is mindkét vállalat reklámozhatott). HD 5800-on marha jól fut a béta kód, de ez főleg azért van, mert az alapokat erre a kártyára írták. A grafikát most optimalizálják a többi GPU-hoz. De ahogy hallom a béta elég jól fut máson is. A HardOCP kielemezte. [link] Ez a motor amúgy semmi olyan technikát nem használ, ami ne illeszkedne a PC-k felépítéséhez. A Rage-dzsel ez a fő baj. A megatextúrázás drága a PC-n.
Annyit még érdemes megjegyezni, hogy a BF3 még nem végleges kódot használ a grafikára. A béta a játékmenet tökéletesítésére koncentrál. A grafikai rész kiértékeléséhez a felhasználók visszajelzései nem szükségesek. -
-
Landon
addikt
Ahogy olvasom viszont a patch-nél még mindíg jobb megoldás a cfg file mert szebb grafikát eredményez? Azért kérdezem mert már 1 hete olvasom a fórumokat de még mindíg nem jutottam el "tettekig" mert nem vagyok meggyőződve, hogy a játék elérte a "na most mát játszható" szintet.

Más: Forstbite Engine-ről tudsz valamit? Pontosabban az NFS: The Run (itt mondjuk a gépigény burtális... ha nem fog menni itt se a CF akkor 1db 6950-el felejthetem is gondolom) és a BF3 miat érdekelne... Egyszerűen agyfszt kapok, hogy egy tetves játékba sem működik a CF és totál feleslegesen van 2 kártyám.
Nekem igazán semmi gondom nem volt eddig az AMD-vel és cserélni sem akarok de eddig csak a csalódás ért amikor az nV-nek bármi köze is volt egy játékhoz, legyen az PhysX, 3D Vision, akármi, ha ott a logo akkor már tudom, hogy 1 hónapnyi driver fix és patch várakozás következik. Namost ez engem mind már nem érdekel mert elviselem de va egyetlen egy db játék az évben ami miatt hajlandó vagyok gépet is újítani ha kell: ez a Skyrim. Egyelőre nem látok rá semmit bizonyítékot, hogy az nV-nek bármi köze is lenne a fejlesztéshez és remélem ez így is marad. Erről esetleg tudsz bármit is? Mert akkor még időben lépek a helyzet érdekében... A másik amei még többé-kevésbé érdekel az a NFS:The Run, BF3, Cod:MW3. Arkham City már előre tudom, hogy biztosan játszhatatlan lesz AMD-n úgyhogy már nem is érdekel, ez egyszerűen elkeserítő, hogy már külön rá kell kérdezni a nagyobb címekre mert csak a csalódás éri az embert. 
-
Rexcor
őstag
Olyan problémám is van hogy amikor az első küldetésben átmegyek egy hídon és utána bemegyek az ajtón akkor leáll a játék hiba miatt.

-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
4800-as szériára van már valami textúra probléma javító? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
proximus
üzenetére
Minden egyes driver install és patchelés után újraméri a játék a gép képességeit és megváltoztatja a beállításokat az új rendszerhez szabva.
Igen, az akasztja meg. Az a kérdés, hogy a 11.6-os driverrel, miért állít be más grafikát a játék motorja, és egy másik driverrel, miért értékeli a gépet a fizikai képességei fölé.
Nem a memória fogy el, hanem több adatot kell feldolgoznia a procinak. Kijött amúgy egy patch, az újított auto-balancer rendszert használ. Sokan panaszkodnak is, hogy rondább lett a játék, de az akadások megszűntek. Ez azt jelzi, hogy az új motor jobban belövi a gép képességeit. Ha nem, akkor [link] - itt van ez a parancs: +jobs_numThreads 0 - főleg kétmagos procikon segít, de mindenkinek érdemes próbálkozni, ha gond van.(#918) Malachi: Mint írtam, az új patch újraméri a gép képességeit, és felülírja a korábbi beállításokat. Valószínű, hogy gyengébbnek értékeli a gépet, mint az eredeti auto-balancer, és így a grafika minősége is csökkent.
A cfg-t a patch után törölheted, mert számtalan beállítás bekerült a grafikai menübe, így a cfg-s testreszabásnál a parancsok egy része már nem üzemel. A grafmenüben állítsd ezeket.
A 32x AA az 8x MSAA 8x fedettségvizsgálattal. -
felment a patch, nem tudom, lehet már rémeket látok, de mintha elmosta volna a textúrákat. nem olyan élesek, mint eddig. a 32xAA az normális a beállításoknál?

nem tudom, talán le kéne törölnöm nekem is a .cfg-t, de ezen kívül nincs más baja, fut ahogy eddig.
-
ahol bejöttél jobbra, vagy a mayor irodájával szemben. "garage" felirat

-
Jimy83
aktív tag
Na egy kérdés lehet én vagyok nob , de kb 20 perce ezzel tökölök
. Egyszerűen nem találom a garázst ebbe az első városba , kaptam egy küldit mikor kimegyek jelzi hogy a garázsba van a gép / viszont az merre ? térkép meg nincs / -
maross
nagyúr
válasz
"Infinity"
üzenetére
torold le a rageconfigot

-
"Infinity"
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A játék elindul és már nem is szaggat,viszont minden kék. Na erre mi a megoldás?

-
Ateszzero
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ezt tegyük bele első sorba a rageconfig-ba?
-
->Raizen<-
veterán
Okosság!
"Nos, azoknak akiknél a pecs után is akad 3-4 másodpercenként, van megoldás:
+jobs_numThreads 0
ezzel a paraméterrel kell indítani a játékot, nálam megszüntette az akadást teljesen.
changelog:
"- If you have an AMD graphics card with a dual core CPU system you may
experience severe hitching and low frame rates. This has been
identified as a driver problem. We are actively working with AMD on
a solution to this problem. As a temporary workaround you may add the
following to the RAGE launch options in Steam:+jobs_numThreads 0
The launch options can be found by right-clicking on RAGE in Steam
and selecting "Properties". Then click on "Set Launch Options" in
the dialog that pops up." -
Én szedem le a patchet szarabb tőle.
A textúrákat lassabban tölti be, csúnyább is a gém mint a configolással. Ennyit a nagy patchről. -
Zoo123
senior tag
Nem olvastam az összes hozzászólást, lehet hogy vistaboy már ide is linkelte de akinek AMD vga-ja van és textúraproblémával, későn megjelenő/villogó textúrák, vagy alacsony fps-el küzd, az töltse le ezt a drivert.
Konfig az adatlapomnál, 11.8-as katával 20-30 fps, későn kirajzolt textúra problémám volt, de most stabil 60 fps, és a textúrakirajzolás is sokat javult.

Egy próbát megér, hátha másnak is segít!
-
havasa
aktív tag
Ezt a játékot vártam legjobban az elmúlt években... Erről biztos nem írnak könyvet, mint a Doom-ról, max paródiát. Nem a PC-s játékoknak áldozott itt le, hanem a PC-s fejlesztőknek, a régiek közül a Blizz maradt már csak, újak meg a Cd Projekt-en kívül nincsenek.
-
danih
veterán
Azt nem tudja valaki hogy a "smart tearing"-et mely vidkarik/driverek támogatják konkrétan? Mert csesztek odaírni a steamen.
-
Ateszzero
őstag
Milyen pc-d van?
Lehet hogy jobban járnál ha box-on vennéd meg használtam Amazon-ról pl. Én is arra fogom megvenni, mert nálam ha nem a grafikával van a baj akkor a futása nem folyamatos, és már nagyon sok mindent kinlódtam a játékkal. Mindössze azért hogy tudjak vele játszani egy 10-15 percet.A patch sem segített például Vistaboy-nak sem. Nekem meg nincs jogosultságom letölteni a patch-ot, legalábbis steam nem telepíti csak úgy, mivel nem steam-es, letölteni meg nem tudom mivel nem találom sehol sem.
Egyébként a játék nekem tetszik. Mielőtt megveszed , szerezz be azért egy próbapéldányt, nehogy seggre ess.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- E-roller topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyorsan tölt és lassan merül a Honor hosszútávfutója
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bestbuy játékok
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- Logitech G920 + váltó + Shifter mod
- -65% Off Dobozos Új HP EliteBook 860 G10 i5-1355U 16 GB DDR5 1 TB SSD FHD+ több mint 2 év gari!
- Apple iPhone 14 Pro 256GB (Csak Esim), Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Epic fail ID.

Én nem kínlódtam volna ennyit az tuti. Elsőre jól ment, semmi hókusz-pókusz nem kellett, különben már nem is lenne fent. Én például éppen ezért preferálom az NV kártyákat (megjegyzem van HD6870 és 5770 is a fiaim két gépében), mert a driver miatt kevesebb a gondom (vagy nincs is gondom). Persze az AMD/ATI fanok rögvest rátámadnak az emberre ha ilyet mond, még olyanok is akiknek az utóbbi években nem is volt NV kártya a gépükben.

Küldik abból állnak meny el ide csináld meg ezt csináld meg azt, így tudsz tovább jutni. Az 1ikbe pl az volt hogy 4 aréna szerűséget kellett túlélni a végén 1 hatalmas döggel, a talajból tüskék jönnek elő stb. félkarú rabló

a Fallout nem tetszett ennyire, be se fejeztem