Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

válasz szasanyi #990 üzenetére

Hidd el, komolyan elgondolkodtam most én is, hogy a következő kártyám nVidia lesz, eddig sem voltam kifejezetten AMD-s, a HD 4890 és 6870 előtt GeForce kártyáim voltak, egyedül a GF6-os szériánál döntöttem inkább egy Saphire X800 PRO mellett, mivel az NV sokkal többet fogyasztott és akkor még nem volt nagy teljesítményű tápom.

De az X800 PRO, HD 4890 és most a HD 6870 volt összesen az a három ATI/AMD kártya, ami eddig megfordult a gépeimben, egészen a Riva TNT2 óta. Azelőtt még a 3Dfx Voodoo volt a sztár és az OpenGL (Naná, hogy id Software miatt, Quake2 és társai). Azóta GeForce, és pár ATI, annak függvényében, hogy az éppen aktuális generációból számomra melyik a megfelelőbb.

Hozzáteszem még azt is, hogy mindegyik ATI/AMD VGA-m Saphire kiadás volt, míg nVidia terén ASUS-t szerettem. :)

Az AMD védelmében azért annyit elárulhatok, hogy egyedül a Rage az, aminek komolyabb gondjai voltak/vannak nálam azért, mert AMD kártyám van. Hiszen attól még, hogy egy játék NV logóval indul és nem használhatom benne a PhysX-et és egyebeket, simán kapott tőlem jó értékelést. De ilyen, hogy alig tudom elindítani és utána is meg-megakad, konfig fájlokat kell babrálni - nem tweak-ről beszélek, az más -, ilyen még nem volt. Az AMD kártyái ugyanolyan jók eddig számomra, mint az NV. Itt most a játékot baszták el, ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák