-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jó napot urak.
Volna egy kis gondom
Megvettem ezt a játékot, lemezen, aktiváltam a steam kódot letoltottem a steam oldalról, el is indul a játék, de vissza akarom venni 4k felbontasrol FullHDra, és össze ugrik a kép a kicsire.
A Windows alapból 4k felbontasu, de bár mit is csinálok, csak kis ablakban jelenik meg.
A laptop képen is a hdmivel összekötöt tévén is, és bármit állítok a beállításokban a képen belefagy a játék.
Kisablakban be tudom zárni, de ha 4k felbontasban indul el a játék akkor lefagy az egész steam és csak az újra indítás segít.
Szóval nem tudom mi tevő legyek.
Windows 10 az op rendszer, szerintem a gép hardverrel sincs gond [link]
KKomolyabb játékok is mennek rajta, de ez az istennek nem megy...
Előre is köszönöm a tippeket és tanácsokat
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja hogy lehet lentebb venni az egér sensyt a minimumtól is lentebb?
Illetve a menüben nagyon furi az egér, akadozik mint állat.
Előre is köszönöm! -
vorosmarti
senior tag
-
s912
aktív tag
Ha olvassa valaki...
A Rage: The Scorchers DLC a sztorihoz mennyit ad, játékidőben mennyire jelentős? Érdemes megvenni ha vkit most kezdi az alapjátékot?kb. +2 órát kapsz a DLC-ért (attól függ végigfutsz-e vagy nézelődsz is)

-
vorosmarti
senior tag
Ha olvassa valaki...
A Rage: The Scorchers DLC a sztorihoz mennyit ad, játékidőben mennyire jelentős? Érdemes megvenni ha vkit most kezdi az alapjátékot? -
hubai1979
őstag
A probléma szerintem a driverrel lesz.Készült külön a játékhoz driver,azt szed le és probáld meg.
Ha nem akkor Driverbooster 3.5 verzió vagy ujjabb,na az majd rendbe teszi a gépedet.Van neki egy olyan Super game boost nevű programja amit külön lehet telepíteni,abból indítsd a játékot és menni fog szépen, az annyi erőforást ad neki amennyire szüksége van.
Kiegyensúlyozatlan egyébként a játék, nekem is bőven megvolt a gépem hozzá és fojton akadozot, de a driver megoldotta.
-
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Lapim van, szeretnék játszani, de veszettül szaggat az egész, ami egész komikus azért, nem mai darab a játék és mégis.
i5-4200M, Intel HD4600, 8 GB RAM.Ötletetek?

-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Remélem még olvassa valaki ezt a topikot. Sürgős segítség kellene honosítással kapcsolatban:
Korábban már működött a honosítás, most sehogy sem. Steam nem fut, írásvédettség megszüntetve, Win restart, és mindig angol. Megnéztem, a Base mappában eddig is ott volt a fájl, ami patch fájlként van jelen. Mégsem működik. Sőt, ugye a módosítás dátumának változni kéne, ha valami új kerül bele. De nincs, a telepítő lefut, aztán semmi. Anarchy kiadás, 3 DLC van fent. Van valami megoldás? Cfg szerkesztése, bármi?
Aztán gondoltam egyet, Játék törlés, mentések, minden, reinstall. Mégsem megy a honosítás.
Amúgy a honosításról meg nem készül reg bejegyzés. Fontos, WIN 8 alatt ment korábban, most Win 10 van. Remélem, ez nem akadály, vagy ha igen, magamhoz nyúlok... 
Szóval mit kell csinálni?? Miért ment régebben?
Szeretem a játékot, és bár vágom az angolt, de az ilyen sokrétű gammáknál szeretem, ha magyarul szólít meg. (lásd Fallout 3, Deus Ex...) A segítséget előre is köszönöm!
Megoldva, a DLC-s magyarítás kellett, az meg nem simán Rage néven fut...

-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Remélem még olvassa valaki ezt a topikot. Sürgős segítség kellene honosítással kapcsolatban:
Korábban már működött a honosítás, most sehogy sem. Steam nem fut, írásvédettség megszüntetve, Win restart, és mindig angol. Megnéztem, a Base mappában eddig is ott volt a fájl, ami patch fájlként van jelen. Mégsem működik. Sőt, ugye a módosítás dátumának változni kéne, ha valami új kerül bele. De nincs, a telepítő lefut, aztán semmi. Anarchy kiadás, 3 DLC van fent. Van valami megoldás? Cfg szerkesztése, bármi?
Aztán gondoltam egyet, Játék törlés, mentések, minden, reinstall. Mégsem megy a honosítás.
Amúgy a honosításról meg nem készül reg bejegyzés. Fontos, WIN 8 alatt ment korábban, most Win 10 van. Remélem, ez nem akadály, vagy ha igen, magamhoz nyúlok... 
Szóval mit kell csinálni?? Miért ment régebben?
Szeretem a játékot, és bár vágom az angolt, de az ilyen sokrétű gammáknál szeretem, ha magyarul szólít meg. (lásd Fallout 3, Deus Ex...) A segítséget előre is köszönöm!
-
hubai1979
őstag
Nekem sokkal gyengéb a gépem még is ment rajta szépen,igaz az virág boltos verzió volt,én nem szoktam venni semi a Steam-en mert már nekem is voltak problémáim az onnan vett dolgokal..
-
chungee
addikt
Napot!
Steam-es a játékom. Egyszerűen nem indul el, semmi hibaüzi

ASRock Z77 Pro4 || i3-3220 Ivy NO TUNING || XFX7870 2GB Ghz Edition DDR5 || G.SKiLL RiPJAWS 2x4GB 1600Mhz || Corsair Vengeance 1x4GB 1600Mhz || Chieftec 600W CTG-600-80P
-
Howkeddlee
senior tag
Sziasztok!
Előszedtem a játékot egy kis nosztalgiából,és rögtön az első küldetés végén,mikor kilépek vissza a sivatagba,ez a kép fogad,és innen semmit nem tudok csinálni. Próbáltam mindent, külön a patchekkel is (1.1, 1.2, 1.3) de mindháromnál ugyanúgy ugyanott ez a kép fogad:
Valaki tud erre megoldást? (Win 7 64bit,GTX980)
-
.OM.
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném abban, hogy feltelepítettem a játékot minden patch-el és magyarosítással.Minden szuper.Szuper a kép és szuper a magyarosítás.De a hang az katasztrófa.Amikor beszéd lenne akkor sistergő hangot hallok csak.

Kérlek titeket segítsetek.
A hangkártyám intel 82801gb ICH7-es alaplapi kártya.Tudom nem a legjobb,sőt.... de eddig soha nem volt egy játékkal sem gond.
És nagyon szeretnék játszani ezzel a játékkal.Segítségetek előre is köszönöm.
Szia,
Csak ötlet, a konkrét játék nincs nekem feltelepítve most,:
- játékon belül más audio nyelv (tehát nem felirat, hangsáv) vagy eszköz választása lehetséges?
- lehet, hogy a hangok felülírtak vagy nulláztak párbeszédeket vagy effekteket? Esetleg ellenőrizni, hogy mennyit foglal a játékon belül egy audio v hasonló mappa, ha van.Remélem bejön,
.om. -
doncsicso23
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném abban, hogy feltelepítettem a játékot minden patch-el és magyarosítással.Minden szuper.Szuper a kép és szuper a magyarosítás.De a hang az katasztrófa.Amikor beszéd lenne akkor sistergő hangot hallok csak.

Kérlek titeket segítsetek.
A hangkártyám intel 82801gb ICH7-es alaplapi kártya.Tudom nem a legjobb,sőt.... de eddig soha nem volt egy játékkal sem gond.
És nagyon szeretnék játszani ezzel a játékkal.Segítségetek előre is köszönöm.
-
_stick_
őstag
Hali!
Előszedtem újra a játékot, de 64-bites módban kb. 15 perc, mire betölt a játék. Sokáig úgy tűnik, mintha lefagyott volna, de végül betölt. Normál módon indítva nincs ilyen hiba.
Mit gondoltok mitől lehet?
-
laceszgamer
addikt
Az oldalait bontsd le.

-
flash-
veterán
egyik dlc-ben elakadtam tudna valaki segiteni?
néztem yt videókat de azokban trükkösen átugrották a részt
szóval schorchers base rész, amikor a nagy repülőgépet kell szétlőni a gond hogy nem elég 24 rakéta lővedék..
elfogy de még van egy kis csík a repülőnek..
ötlet? -
flash-
veterán
a Rage complete editionnak mekkora hely kell??
-
sagem
addikt
-
killer095
őstag
Valaki tud segiteni? win7en már 2x kijátszottam de most win8.1 (64bit) intro videó utána mikor kezdődne a pálya kifagy...
-
Tom5
addikt
A végét én sem szerettem, de maga a játék nagyon tetszett bármennyire is lehúzták. Sajnos nagyon keveset használtak ki abból a potenciálból amit amúgy tartalmazott.

Egyetértek.

-
Kareszovics
addikt
-
Tom5
addikt
-
törölt tag
Na az imént értem végére 33 óra volt kereken

-
törölt tag
Metrós városban, hogyan lehet kinél a fegyvert fejleszteni?
-
Tom5
addikt
-
mad1
veterán
-
mad1
veterán
Itt egy kep a 2002 es hsz ert xDé

1kerdesem lenne csak:a postalak mire valok?
-
Hunork
veterán
Ezer köszönet a gyors válaszért!

Így akkor az XT9600 után ismét áttérek lassan az AMD táborba.
-
Tom5
addikt
December elején játszottam végig, nálam semmi gond nem volt már. (konfig az adataimnál) Azaz a Vsync szigoruan off és akkor nem volt előttem betöltődő textura. Munkatársamnál GeForce-os gépen is minden okés volt.

-
Hunork
veterán
Hali!
Rég nem voltam erre, de egy kérdés felmerült: a korábbi igen idegesítő dolgok az AMD kártyákkal még mindig előfordulnak, vagy ez már a múlté? Egy R7-260 vagy 270x amit kinéztem, ezért kérdezem.
Remélem, lesz aki még olvassa ezt a topikot és felvilágosít! Előre is köszönöm!
-
Tom5
addikt
-
Tom5
addikt
Azt irja a játék használjam a távbeszélőt. Minden gombot végignyomtam, semmi. Irányítást átnéztem ott sem irja mi az a távbeszélő...
WTF? -
törölt tag
Eltunt az egerem a jatekban. Barmit csinalok nem mukodik.
Valami otlet?
-
hoffman_
nagyúr
-
finest
addikt
-
Gyuri44
aktív tag
Ezt hova kell beírni?
Én dobozosan vettem meg,ahhoz adták. -
finest
addikt
Megvettem a játékot.
Hogy lehet a gránátot és a bumerángot beállítani egy egér vagy bill gombra?
Illetve steam-ből való indításkor kétféle raget lehet indítani a sima nem indul kifagy a bethesda videónál,a másiknál meg ezt írja:play rage 64-bit with mods (unsupported) ezzel már indul a játék és játszani is lehet vele.
A kérdés a play rage indításakor miért fagy ki?Te megkaptad automatikusan a Sewers DLC-t a Rage-hez? Mert én nem, de volt, aki meg igen.
Nincs itt valakinek felesleges Sewer Missions DLC-je, megvenném, vagy cserélhetnénk valamire az Origines Humble Bundle csomagból.
-
Gyuri44
aktív tag
Megvettem a játékot.
Hogy lehet a gránátot és a bumerángot beállítani egy egér vagy bill gombra?
Illetve steam-ből való indításkor kétféle raget lehet indítani a sima nem indul kifagy a bethesda videónál,a másiknál meg ezt írja:play rage 64-bit with mods (unsupported) ezzel már indul a játék és játszani is lehet vele.
A kérdés a play rage indításakor miért fagy ki? -
killer095
őstag
-
Gyuri44
aktív tag
Elég csak a steamon aktiválni a rage,vagy kell hozzá games for windows fiók is?
-
Kareszovics
addikt
Ez simán működött haver magyar dobozos változatával.
Hacsak valami régiómutyi nem történt időközben.

-
pilóta
nagyúr
Sajnos nem elérhető nálunk. Rendeld meg dobozosan külföldről.
-
killer095
őstag
Valaki megtudja mondani nekem hogy a the scorchers DLC -t STEAMEN hogyan tudnám megvenni.
Mert azt irja hogy a te régiódban nem elérhető és mindenképpen kellene.
Vagy ajánljatok valami olcsó helyet, de elsődleges lenne a STEAM mert azon van pénzem !
Előre is köszönöm -
ForRedGlory
félisten
Itt is rég volt hozzászólás

Lehet ezen a szutykon valami "performence tuningot" végrehajtani, hogy buggy közben ne kezdjen el néha szaggatni? lol, hogy a gépemen akad, és kissé frusztráló is. A benchmark szó szerint kiakad olyan jó eredményt dob, de én sem tudom bekapcsolni azt a gpu dolgot... mert hogy vagy nem támogatja a kártyám (GTX 780 SLI...), vagy kevés a memória (3 GB... aha
)Vagy törődjek bele és játsszak így.
Na megvan.... SLI-nél Nvidia Control Panelben a játéknál le kell tiltani a CUDA-t a második kártyáról. így a benchmark is felugrott 455 Mt-re, plusz közel sem esik be annyira és aktiválható a GPU transcode is.
(#1984) pilóta: Közben kigugliztam, elment egy csomó idő vele, de megérte

-
pilóta
nagyúr

Lehet ezen a szutykon valami "performence tuningot" végrehajtani, hogy buggy közben ne kezdjen el néha szaggatni? lol, hogy a gépemen akad, és kissé frusztráló is. A benchmark szó szerint kiakad olyan jó eredményt dob, de én sem tudom bekapcsolni azt a gpu dolgot... mert hogy vagy nem támogatja a kártyám (GTX 780 SLI...), vagy kevés a memória (3 GB... aha
Vagy végigpróbálgatod azokat a beállításokat, amikkel tele van a topic, vagy beletörődsz

-
ForRedGlory
félisten

-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A tescoba leárazták a játékot így meg vettem 1990Ft-ért ennyit szerintem simán megér.
Szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat a játékkal kapcsolatban.
Öszzeségében szerintem egy jó játék lenne ha nem lennének a grafikai hibái.
Rengeteg problémám volt a játékkal még a második patch felrakása után is + a legujjabb driver-el is.
Gépem: C2D e8400, 3gb Ram, HD 4850 512Mb, WD Caviar Black 1Tb, Win7 32bit
Sok utána olvasás, kisérletezés és youtube oktató videó után sikerült szinte hiba mentessé varázsolnom a játékot ezen a konfigon.
Ezt szeretném veletek meg osztani.
Ez az eljárás Ati Radeonosoknak szól.
Nvidia karinál nem tudom hogy lehet meg csinálni vagy hogy egyáltalán kell e mókolni valamit.1. A Játék telepítése után menj a c:/Felhasználók/Felhasználó neve/AppData/Local
mappába készíts egy id software mappát, azon belül pedig egy rage mappát.
Ezzel aktiválod a játék Cache mappáját, így folyamatosabban tud futni.
Ahoz hogy ellenőrizd hogy jól csináltad e el kell indítani a játékot majd kilépni belöle és ha működik a létrehozott rage mappán belül kell lennie 2 file-nak.
(Ahoz hogy megtaláld be kell kapcsolnod a rejtett mappák megjelenítése opciót).2. A Catalyst Control Center-be/Játék/3D Alkalmazások beállításon belül kapcsold be a Triple Buffert (ez a leg lényegesebb).
A Catalyst A.I.-t ne kapcsold ki! Mert szétesik a játékban a kép.
Ha bekapcsolva hagyod van két funkció Normál és Speciális (én a speciális-t ajánlom de ez nem létfontosságú)3. A Játékot ezekkel a paraméterekkel indísd:
+vt_pageImageSizeUnique 8192
+vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly 8192
+vt_pageImageSizeUniqueDiffuseOnly2 8192Ezt Steam-be a Rage-re kattintva jobb klikkel/tulajdonságok/Indítási opciók beállítása menüpontban adhatod meg.
4. A játékon belül állísd be a következő opciókat:
A vsynic-et kapcsold be.
A Texture Cache-et Large-ra.
A texture Detail-t pedig off ra.Nekem ezekkel a beállításokkal elég jól fut. Csak a nagyon távoli dolgok töltődnek be kicsit lassabban de az is csak akkor ha hirtelen 180 fokot fordulok.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Még mindíg rage.Most olvastam utána a beállításoknak, és már végképp belezavarodtam.Most akkor mi a jó? Ha be van kapcsolva, vagy ha nincs a Vsync? Sok különbséget mondjuk nem tapasztaltam...
A másik amit nem tudok, hogy a texture cash-nek be, vagy kikapcsolva kell lennie, ha a gép elbírja?
Valamint a textura méreteknél a nagy, vagy a kicsi az ideális?
Előre is köszi!
Dodo -
Scooby Dou
aktív tag
sziasztok!valaki találkozott már olyan problémával (ATI kártya) , hogy a textúra elemeit vonalakkal kirajzolja?
-
pilóta
nagyúr
Sziasztok!
Konfigom a teljesség igénye nélkül
X3 460 3400mhz
2x2gb 1600mhz ram
7750oc vgaA játékot ma telepítettem. Nagyon tetszik, mindent maxra húzva40-60 közötti fps-t produkál. 1280x1024 max felbontása a monitoromnak. Viszont a Vsync-et hiába állítom be, és mentem, a következő video menübe lépéskor ki beállítás fogad. Van valami 5letetek, hogy miért lehet?
Ja, és miért nem engedi a gpu átkódolást? Ram kevés, vagy a Giga 7750OC sovány?Köszi!
GPU átkódolás csak Nvidia kártyákon megy, a Vsyncet nem tudom.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Konfigom a teljesség igénye nélkül
X3 460 3400mhz
2x2gb 1600mhz ram
7750oc vgaA játékot ma telepítettem. Nagyon tetszik, mindent maxra húzva40-60 közötti fps-t produkál. 1280x1024 max felbontása a monitoromnak. Viszont a Vsync-et hiába állítom be, és mentem, a következő video menübe lépéskor ki beállítás fogad. Van valami 5letetek, hogy miért lehet?
Ja, és miért nem engedi a gpu átkódolást? Ram kevés, vagy a Giga 7750OC sovány?Köszi!
-
pilóta
nagyúr
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Érdemes a játékot SSD-re telepíteni? -
Hunork
veterán
Nekem marhára tetszik, és kettes update-tel nem sok kellemetlenség van (bár a textúrák egy kicsit későn töltődnek be). A látványvilág nagyon jó, a posztapokaliptikus világ "csodaszép" lett (már ha lehet ezt mondani). Sajnos a MegaTexture-nek hála, a legtöbb helyen nagyon elmosódottak a textúrák, ám a modellek és a design nagyon rendben vannak.
Ami viszont nagyon piszkálja a csőröm, az az elképesztően lineáris helyek, helységek, valamint az ostoba-telibescriptelt ellenfelek. Úgy látszik, erre már nem maradt kapacitás.
Gratulálok az ID-nek és a Bethesda-nak is, mostanra már egész játszható, és a kezdeti hűvös fogadtatás miatt olcsó. (game.co.uk-n 13 font, szerintem annyit megér.)
Ugye-ugye?

Jó kis játék, sőt, az ID-től szokatlanul komplex is. A PC verzió kellemetlenségei valóban aggasztóak, vagy már csak voltak, bár nekem az elejétől flottul ment.
És hát jobb, mint egynémely B vagy C kategóriás esztelen lövölde...(jó, nem egy Fallout 3, de minden nem lehet az...
) -
muxi-muxi
senior tag
Nekem marhára tetszik, és kettes update-tel nem sok kellemetlenség van (bár a textúrák egy kicsit későn töltődnek be). A látványvilág nagyon jó, a posztapokaliptikus világ "csodaszép" lett (már ha lehet ezt mondani). Sajnos a MegaTexture-nek hála, a legtöbb helyen nagyon elmosódottak a textúrák, ám a modellek és a design nagyon rendben vannak.
Ami viszont nagyon piszkálja a csőröm, az az elképesztően lineáris helyek, helységek, valamint az ostoba-telibescriptelt ellenfelek. Úgy látszik, erre már nem maradt kapacitás.
Gratulálok az ID-nek és a Bethesda-nak is, mostanra már egész játszható, és a kezdeti hűvös fogadtatás miatt olcsó. (game.co.uk-n 13 font, szerintem annyit megér.)
-
karakpecze21
senior tag
Magával a játékkal nekem sincs bajom, jó kis hangulatos meg minden. 5870-en szépen ment cfg-vel stb.(azért is vettem meg) De 7970-en nem bírom működésre bírni
Már annyit elértem hogy játszható a sebesség, textúrák se annyira vészesek csak a kép villog 
Nekem anno a Witcher 2-ben volt képvillogásom.Nekem akkor egy régebbi driver visszapakolása oldotta meg.Bár esetedben nem biztos.
-
intercooler
őstag
Én anno havernál kipróbáltam a játékot, és nála is ez volt a helyzet.Rohadt lassan rajzolta ki a textúrákat stb.Azért kipróbáltam és maga a játék nagyon megtetszett.
Akkor volt PS3-am és arra meg is vettem.Azon hála az istennek nem voltak ilyen textúra gondok.(persze ott nem volt olyan szép a grafika, de legalább nem rajzolgatott)Magával a játékkal nekem sincs bajom, jó kis hangulatos meg minden. 5870-en szépen ment cfg-vel stb.(azért is vettem meg) De 7970-en nem bírom működésre bírni
Már annyit elértem hogy játszható a sebesség, textúrák se annyira vészesek csak a kép villog 
-
karakpecze21
senior tag
Érdekes, nekem Nvidia van és a GTX590-nél is azt írja ki hogy nem támogatja vagy kevés a memóriája.

Viszont a tesztelés opciónál 80 MegaTexel/mp feletti értéket érek el, ami a kiváló kategória, de a GPU Transcode-t nem engedi bekapcsolni.
És így is játéknál látszik, hogyha gyorsan fordulok valamerre, akkor rajzolja ki a textúrákat, de nem zavar.
Pedig legújabb nvidia driver (301.42), a játékhoz Update 2 van feltéve.
Mindez i7 2600K procival, 16GB memóriával.Szerintem lehet akár mekkora vas, a pc-s verziót elcseszték.
-
bitmad
aktív tag
GPU Transcode-t alapból nemlehet bekapcsolni amd-nél úgytudom
Érdekes, nekem Nvidia van és a GTX590-nél is azt írja ki hogy nem támogatja vagy kevés a memóriája.

Viszont a tesztelés opciónál 80 MegaTexel/mp feletti értéket érek el, ami a kiváló kategória, de a GPU Transcode-t nem engedi bekapcsolni.
És így is játéknál látszik, hogyha gyorsan fordulok valamerre, akkor rajzolja ki a textúrákat, de nem zavar.
Pedig legújabb nvidia driver (301.42), a játékhoz Update 2 van feltéve.
Mindez i7 2600K procival, 16GB memóriával. -
karakpecze21
senior tag
Nagyon sz@r
Kezdtem 1 újat, hát kicsit csúszik a kép lassan rajzolja ki a textúrát.
De az alt+f4-et az adta meg mikor a buggy-ban leesett az fps tartósan 20 fps alá

Lehet valamit mokolni, megpróbálom de sok esélyt nem adok neki

Én anno havernál kipróbáltam a játékot, és nála is ez volt a helyzet.Rohadt lassan rajzolta ki a textúrákat stb.Azért kipróbáltam és maga a játék nagyon megtetszett.
Akkor volt PS3-am és arra meg is vettem.Azon hála az istennek nem voltak ilyen textúra gondok.(persze ott nem volt olyan szép a grafika, de legalább nem rajzolgatott) -
ricshard444
veterán
Üdv!
Driver ügyben az AMD oldalán nézz körül, vagy keress rá a hsz-kben, de próbáld meg a Video options-t így:
Resolution: 1920x1080
FSAA: 4x
Vsync: ON
Texture cache: Large
Texture Detail: OFF
AF: Low (ezzel lehet kísérletezni...)
GPU Transcode: EnabledMuszáj mennie valahogy jól!!!
Majd írj, hogy sikerült-e! Remek játék, főleg így, magyarul!

(mindez vonatkozik úgy, hogy nekem eredeti példány van!)GPU Transcode-t alapból nemlehet bekapcsolni amd-nél úgytudom
-
Hunork
veterán
Feltettem ismét ennyi idő után hátha stabil játékot kapok. Patch nélkül:
Be be akad sokszor,és villog a kép
1.2: Szétesik a kép, szaggat mint állat és villog a kép ugyanúgy színesen
7970+ i7 + 8GB ram
Kár érte ellettem volna vele
Üdv!
Driver ügyben az AMD oldalán nézz körül, vagy keress rá a hsz-kben, de próbáld meg a Video options-t így:
GPU Transcode: EnabledMuszáj mennie valahogy jól!!!
Majd írj, hogy sikerült-e! Remek játék, főleg így, magyarul!

(mindez vonatkozik úgy, hogy nekem eredeti példány van!) -
intercooler
őstag
7970+ i7 + 8GB ram
Nagyon sz@r
Kezdtem 1 újat, hát kicsit csúszik a kép lassan rajzolja ki a textúrát.
De az alt+f4-et az adta meg mikor a buggy-ban leesett az fps tartósan 20 fps alá

Lehet valamit mokolni, megpróbálom de sok esélyt nem adok neki

-
intercooler
őstag
7970+ i7 + 8GB ram
Kipróbálom én is most hogy van magyarosítás!
Kíváncsi leszek kb 1forma a gépünk.
Mentés vissza illesztésére van valami megoldás? Mert én ott hagytam abba hogy újra raktam a gépet, visszatettem a mentést és nem látta
Kezdhettem volna előröl
Na meg még mit nem aztán itt hagytam abba ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ricshard444
veterán
7970+ i7 + 8GB ram
-
Hunork
veterán
Ezer hála a fordítóknak, kiváló munkát végeztek!

-
pilóta
nagyúr
Jó a fordítás, értelmes, magyaros mondatok. Gratula

-
pilóta
nagyúr
-
pilóta
nagyúr
Egyenlőre a forditók oldaláról , később a Magyaritások Portál-ról is.
Telepitésnél a steames verziónal meg kell adni neki a telepitett játék helyét , onnan minden automatikus.Nem működik.
Telepítem, de nem történik semmi, minden angol maradt.
Steames, de magától megtalálta hol van a játék telepítve. -
Bluerainbow
Közösségépítő
-
pilóta
nagyúr
Megjelent a magyaritas
Köszönjük

Honnan lehet letölteni, hogyan települ stb. ? -
Bluerainbow
Közösségépítő
A magyaritás tesztelése múlt héten véget ért. Nagyon kevés hiba volt benne. Valószinüleg hamarosan jön a végleges verzió. A forditás kompatibilis a dobozos és a steames verzóval egyaránt , az 1,2 patch szükséges hozzá . Müködik a sima és az Anarchy Edition-nal is.
Tesztkonfig : Intel core 2 duo e8400 (4000mhz) , 4 gb ddr2 (1066 mhz) , ati Radeon 5770. Max beállitásokon simán , bugmentesen futott.
Egy kis izelitőMegjelent a magyaritas
-
Bluerainbow
Közösségépítő
A magyaritás tesztelése múlt héten véget ért. Nagyon kevés hiba volt benne. Valószinüleg hamarosan jön a végleges verzió. A forditás kompatibilis a dobozos és a steames verzóval egyaránt , az 1,2 patch szükséges hozzá . Müködik a sima és az Anarchy Edition-nal is.
Tesztkonfig : Intel core 2 duo e8400 (4000mhz) , 4 gb ddr2 (1066 mhz) , ati Radeon 5770. Max beállitásokon simán , bugmentesen futott.
Egy kis izelitő -
pilóta
nagyúr
Akkor úgy tűnik ez esetben nálam (is) van a hiba...
A játék nem a windows partícióra van telepítve, de ez sem okozott eddig soha problémát.
A texture cache-t sem tudom már large-ra átállítani újabban, mert akkor megint jön a "kockajáték"
Megpróbálkozok a radeon driver újratelepítésével (a windowst azért nincs kedvem újrarakni...)
Megkérdezhetem, hogy neked milyen beállítások alatt fut a játék? Én igyekeztem mindent a minimumra húzni a driver-ben.Én igazából nem nagyon állítottam semmit. Feltelepült és kész. Driverben tuti semmit nem állítottam, csak a játék menüjében valami alap dolgokat, de most nem tudom megnézni, majd este otthon.
-
Memora
senior tag
Akkor úgy tűnik ez esetben nálam (is) van a hiba...
A játék nem a windows partícióra van telepítve, de ez sem okozott eddig soha problémát.
A texture cache-t sem tudom már large-ra átállítani újabban, mert akkor megint jön a "kockajáték"
Megpróbálkozok a radeon driver újratelepítésével (a windowst azért nincs kedvem újrarakni...)
Megkérdezhetem, hogy neked milyen beállítások alatt fut a játék? Én igyekeztem mindent a minimumra húzni a driver-ben. -
pilóta
nagyúr
Mondjuk akkor még annyi különbség van, hogy nálam 64 bites a win7. Nem tudom, hogy ez okozhatja-e. A 4 giga ram szerintem elég.
-
Memora
senior tag
Lehet, hogy a 4GB ram már kevés? Vagy lassú a HDD? A windows-t (win 7 32bit) sem szoktam finomhangolni, és már elég rég fent van, lehet, hogy valamit kéne vele csinálni? Más program nem fut közben...

-
pilóta
nagyúr
Sziasztok, nem tudna valaki segíteni, tanácsot adni, hogy hogyan lehetne JÁTSZHATÓ formába hozni a game-t a konfigomon: Intel i7 2600k, ASRock P67 pro3, 4GB 1600 Kingston ram, HDD: Samsung HD103UJ, Samsung HD204UI, Gigabyte radeon HD6950 2GB. Már szinte az összes beállítást kipróbáltam (alapból 1080p-ben játszanék) 720p-ig, de minden esetben jobban akad, mint hogy élvezni lehetne...
Nemrég megcsináltam a cache mappát is (C:\Users\felhasználó\AppData\Local\id Software\Rage), bele is pakolt a game, de semmi sem változott. A cfg file szerkesztését még egyenlőre hanyagoltam, mert amit olvastam róla, nekem úgy tűnt, hogy az inkább a garfika minőségének fokozására lenne jó, nem pedig teljesítménynövelésre.
Nálam még mindig ezt jelenti a Rage:

Érdekes, gyakorlatilag ugyanez a konfigom van, csak 8 giga ram, és röccenés nélkül megy 1080p-n, pedig semmit nem állítottam rajta...
-
Memora
senior tag
Sziasztok, nem tudna valaki segíteni, tanácsot adni, hogy hogyan lehetne JÁTSZHATÓ formába hozni a game-t a konfigomon: Intel i7 2600k, ASRock P67 pro3, 4GB 1600 Kingston ram, HDD: Samsung HD103UJ, Samsung HD204UI, Gigabyte radeon HD6950 2GB. Már szinte az összes beállítást kipróbáltam (alapból 1080p-ben játszanék) 720p-ig, de minden esetben jobban akad, mint hogy élvezni lehetne...
Nemrég megcsináltam a cache mappát is (C:\Users\felhasználó\AppData\Local\id Software\Rage), bele is pakolt a game, de semmi sem változott. A cfg file szerkesztését még egyenlőre hanyagoltam, mert amit olvastam róla, nekem úgy tűnt, hogy az inkább a garfika minőségének fokozására lenne jó, nem pedig teljesítménynövelésre.
Nálam még mindig ezt jelenti a Rage:

-
pilóta
nagyúr
-
Jakesz
addikt
A játék magyarítása már tesztfázisban van, szóval legkésőbb 2 hét múlva már lehet magyarul játszani a játékot.
-
Chp
őstag
Ne már, hogy most hal ki a topik!
-
Chp
őstag
Az miért van, hogy a rageconfig.cfg-m teljesen hatástalan? Bármit írok bele, egyszerűen nincs következménye a játékban. Természetesen a base mappában van.
-
Hunork
veterán
most, hogy nem ATI kartyam van, tudok vele jatszani. E6750 cpu, 4 Gb ddr3, es 550 GTX Ti 1 G ram-os kartyaval. elegge szepen megy nem szaggat, viszont vannak olyan reszek, ahol 5-6 masodpercre teljesen leall a jatek, van, hogy kb. 1.5 percen keresztul aztan meg ujra jo lesz, olyan, mintha nem birna rammal. lehet a hdd a lassu? mit kellene ellenorizni?
A kártyánk egyezik, nézd meg a beállításokat, nekem ilyen, és nincs kimaradás:
GPU Transcode: Enabled -
UnConnecteD
senior tag
most, hogy nem ATI kartyam van, tudok vele jatszani. E6750 cpu, 4 Gb ddr3, es 550 GTX Ti 1 G ram-os kartyaval. elegge szepen megy nem szaggat, viszont vannak olyan reszek, ahol 5-6 masodpercre teljesen leall a jatek, van, hogy kb. 1.5 percen keresztul aztan meg ujra jo lesz, olyan, mintha nem birna rammal. lehet a hdd a lassu? mit kellene ellenorizni?
-
jozzef87
csendes tag
-
Jakesz
addikt
Köszönöm a válaszokat! Az a lényeg, hogy nem lesz bugos.
-
jozzef87
csendes tag
-
Taifa Díaz
őstag
Attól függ, mit jelent az nálad, hogy normálisan. A bugok elkerülésére jó esélyed van most már, de ha grafika terén nagy igényeid vannak, inkább ettől erősebb vga-val próbálkozz.
-
UnConnecteD
senior tag
-
Jakesz
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy ATI Radeon HD4850-nel normálisan futna-e már a játék a kezdeti nehézségek után? Mert, ha igen, akkor megvenném.
-
exedoc
senior tag
Mint régi quake / doom engine ismerőjét többen is kérdeztek tőlem dolgokat, néhányra tudom a választ, de azóta a motor sokat változott.
1. Hogyan lehet eltüntetni a HUD-ot? Screenshot-okat akarok készíteni menü nélkül,de nincs cg_draw2D opció.
Válasz: g_showhud 0 ("g_showhud 1" -el visszakapcsolja. Érdemes gombra bindelni ha sokszor kell. Pl. "bind w g_showhud 0" Ilyenkor a "w" gomb megnyomására eltűnik.)2. Lehet-e demót felvenni?
Válasz: Igen lehet. "demorecord" paranccsal. "demostop" parancs leállítja a "demoplay" parancs indítja. Kell neki adni egy nevet is, tehát pl.így kéne kinéznie: "demorecord teszt"
Helye: C:\Users\Neved\Saved Games\id Software\Rage\base\demos
Ugyanis automatikusan csinál neki mappát.3. Be lehet-e bindelni hogy változtatni tudjam a fov-ot?
Válasz: Természetesen igen. pl. "bind i g_fov 90" vagy "bind o g_fov 100" Ilyenkor az i gomb megnyomására 90-es fov-ot állít be, az o gomb megnyomására pedig 100-at.4. Milyen felbontásokat támogat a játék?
Válasz: Milyen monitorod van?
Konzolba írd be "r_mode" majd nyomj TAB-ot, és kiadja az összes (monitorod által is) támogatott opciót. -
jozzef87
csendes tag
Hamarosan jön a DLC is skacok. Bár a mappájában vagy egy DLC mappa, ami extra kis küldetésekre utal, mint a barlangos rész például, de lehet, hogy csak a DLC támogatás lenne ez a mappa.
Én mellesleg nagyon vártam a játékot, tetszett is, de a vége befejezetlenül maradt vagyis nem méltó befejezése ennyi év fejlesztés után...
Én csak reménykedem, hogy kapunk befejezést is hozzá és szabad kóborlást a vége után, mert még maradt mellékküldetés, de az a mentésem már nincsen meg. A DLC e hónapban érkezik.Még 1: Valaki tudja mit kell csinálni ennél a küldetésnél, még az elején Sally-nek kell csinálni: A "Mutant Alert"-nél, mikor írja hogy menj ide...talán Sewer-be, de nem biztos.
Persze ha elkóborlok máshova, akkor failed üzenetet kapok. -
Hunork
veterán
Szerintem az egyik legszebb játék a piacon a Rage. Az Unreal engine-el ellentétben itt többszáz textúrát látok a terepen, ilyet nem hiszem hogy tud a régi hagyományos terrain editorral rendelkező Unreal motor. Hogy bármilyen textúrát odabiggyeszthetek bárhova elmosva a széleit, külön kezelve a bump map / normal map és a diffuse channel-t, ez egészen egyedülálló. A Rage egyetlen hibája, hogy úgy került piacra, hogy sok pc-snél gyakorlatilag el sem indult, és emiatt elkezdték lehurrogni. Ha ezzel a motorral kinyomnak egy Doom 4-et, sőt még csiszolnak is rajta, asszem behalok akkor.
UP!

-
exedoc
senior tag
Szerintem az egyik legszebb játék a piacon a Rage. Az Unreal engine-el ellentétben itt többszáz textúrát látok a terepen, ilyet nem hiszem hogy tud a régi hagyományos terrain editorral rendelkező Unreal motor. Hogy bármilyen textúrát odabiggyeszthetek bárhova elmosva a széleit, külön kezelve a bump map / normal map és a diffuse channel-t, ez egészen egyedülálló. A Rage egyetlen hibája, hogy úgy került piacra, hogy sok pc-snél gyakorlatilag el sem indult, és emiatt elkezdték lehurrogni. Ha ezzel a motorral kinyomnak egy Doom 4-et, sőt még csiszolnak is rajta, asszem behalok akkor.
-
cellpeti
nagyúr
12.3mal tolom 5850vel és nekem nincs gondom a játékkal.
Illetve Jackie valakivel kell beszélnem, meg valami Cuprino is van a dologban

-
Jani18
aktív tag
nem rossz játék
-
szasanyi
félisten
-
XCube
tag
Jó a cikk nagyon, gratulálok a színes íráshoz - lehet, hogy nem a teljesség igénye vezérelt, de ahhoz képest teljes és kerek képet nyújt a játékról

Köszönöm szépen.
Általában nem szeretek fércműveket kiadni a kezeim közül, szóval biztosra veheted, hogy a teljesség igénye vezértelt
. Persze lehetne még javítani rajta, de így is megállja a helyét szerintem
. -
Taifa Díaz
őstag
Írtam a játékról egy elemzést Logout -ra, akit érdekel olvassa el és ne legyen rest megosztani a véleményét
.Jó a cikk nagyon, gratulálok a színes íráshoz - lehet, hogy nem a teljesség igénye vezérelt, de ahhoz képest teljes és kerek képet nyújt a játékról

-
XCube
tag
Írtam a játékról egy elemzést Logout -ra, akit érdekel olvassa el és ne legyen rest megosztani a véleményét
. -
Varázslóó
őstag
-
AthlonXP
őstag
-
Ricco_hun
senior tag
Nekem nem segített a 12.1a preview driver sem. Szóval ment vissza a rendes 12.1-es driver, a játék meg a levesbe. (a Bethesda meg oda, ahova gondolom)
-
athomi
veterán
Hogyhogy csak az 1.1-es patch van fent? 1.2 a legfrissebb verzió, amit a steam automatikusan telepít. Na mindegy, 1.2 legyen a játék verziója!
Ezen felül a driver túl öreg, nem up-to-date, azt is frissíteni kell, méghozzá a Bethesda kifejezetten a 12.1a preview driver-t ajánlotta, szóval leginkább ezzel érdemes próbálkozni.Ezekkel már gond nélkül kell majd mennie a játéknak!
frissebb driver megoldotta, köszi

mondjuk a játéktól nem vagyok elájulva.. -
huskydog17
addikt
Szevasztok!
A tényállás a következő.
Konfig:
i5-2400
HD5830 @ 12.1-es catalyst (tehát a jelenleg legfrissebb)
8GB DDR3A játékon rajta az 1.2-es patch. Elindítom a játékot, végignézem a felvezető videót (eddig minden rendben), majd amikor töltené be az első pályát (küldetést stb.) már a pálya nevét is szaggatva (a zene is szaggat alatta) írja ki. Kb 2 perc mire kiírja a pálya nevét és utána is olyan mintha kb 0.1 fps lenne. Nem hogy játék közben szaggatna, hanem el se jutok addig, hogy játszhassak. HELP!
Csak egyetlen egy hozzászólást kellett volna visszaolvasni!
A 12.1a preview driver a legfejlettebb Rage driver AMD fronton, a Bethesda ezért ezt ajánlja az 1.2-es verzióhoz! -
Hunork
veterán
Még annyit, hogy az új menüben a Video szekcióban kapcsold ki a Texture detail-t. Hátha segít.
AMD kártyák amúgy is "veszélyeztetve" vannak, nézz utána alaposan, ahogy írták is felettem.
Neked is szól Ricco_hun!
Van egy AMD Rage specifkus driver az AMD honlapján, ha jól tudom, de hülyeséget nem akarok mondani, nekem NV kártyám van. -
Ricco_hun
senior tag
Szevasztok!
A tényállás a következő.
Konfig:
i5-2400
HD5830 @ 12.1-es catalyst (tehát a jelenleg legfrissebb)
8GB DDR3A játékon rajta az 1.2-es patch. Elindítom a játékot, végignézem a felvezető videót (eddig minden rendben), majd amikor töltené be az első pályát (küldetést stb.) már a pálya nevét is szaggatva (a zene is szaggat alatta) írja ki. Kb 2 perc mire kiírja a pálya nevét és utána is olyan mintha kb 0.1 fps lenne. Nem hogy játék közben szaggatna, hanem el se jutok addig, hogy játszhassak. HELP!
-
huskydog17
addikt
Hogyhogy csak az 1.1-es patch van fent? 1.2 a legfrissebb verzió, amit a steam automatikusan telepít. Na mindegy, 1.2 legyen a játék verziója!
Ezen felül a driver túl öreg, nem up-to-date, azt is frissíteni kell, méghozzá a Bethesda kifejezetten a 12.1a preview driver-t ajánlotta, szóval leginkább ezzel érdemes próbálkozni.Ezekkel már gond nélkül kell majd mennie a játéknak!
-
athomi
veterán
Üdv!
nagyon gyatrán megy a játék még visszavett grafikával is (17-21 FPS), a textúrák nagyon lassan töltődnek be, nem tudja vki mi lehet a gond?
az első patch fent van.Intel C2Q Q9200 2.7 Ghz
2x2GB
Radeon HD4850 (Catalyst 11.9)
Windows7 64bit
-
XCube
tag
Az a gond, hogy a Rage szempontjából még teljesen bizonytalan az AMD PRT technológiájának a támogatása. John Cramack már bejelentette, hogy a Doom 4 már támogatni fogja a PRT-t, de hogy a Rage-hez készítenek-e egy újabb patchet ami majd beteszi, még nem tudni.
Nagyon remélem, hogy a Rage-hez is adnak PRT supportot!Szerintem lesz, de nem mostanában. Carmack most a Doom 4 -hez csiszolgatja a technológiát és emellett a következő generáción kísérletezik
.Mellesleg ha a Doom 3 -ból indulok ki, akkor gyakorlatilag belső tereken alkalmazott nagyobb felbontásó megatexture- t várok a Doom 4 -től. De nem tudhatjuk mi lesz belőle, úgyhogy ez csak puszta egyéni spekuláció
.Az is lehet, hogy a Hell obn Earth második részét kapjuk, ami nagyban változtat a helyzeten
.Minden esetre nekem a Megatexture eljárás bizonyított minden jelenlegi gyengesége ellenére. Olyan részletességi szintet képvisel, amit dinamikusan évekig nem fog tudni produkálni egyetlen motor sem.
-
huskydog17
addikt
Mondjuk azt azért most hozzáteszem, hogy ez az 1.2 patch sem hozott eget verő változást... Tulajdonképpen amolyan szemcsés felületet feszítettek a textúrákra, ami még mindig szebb, mint az eredeti, de még most is azt mondom, hogy a korábbi engine zárt tereken sokkal jobban teljesített, mint itt. (Doom 3) Azért sajnálom ezt az egészet, mert feltétlen tisztelője vagyok az ID-nek, és John Carmack egy példakép, de egy ekkora cégnek kellett volna időt és pénzt áldozni arra, hogy egy 30-40 gépen leteszteljék, különböző konfigurációkkal. Ehhez kellett volna 20 teszter 1 hónapos munkára a játék végleges verziójának kiadása előtt...
Mindegy, remélem az év végén megjelenő Doom 4 már sokkal jobb lesz a mai hardvereken, ti. az is a Rage motorjával készül...Az a gond, hogy a Rage szempontjából még teljesen bizonytalan az AMD PRT technológiájának a támogatása. John Cramack már bejelentette, hogy a Doom 4 már támogatni fogja a PRT-t, de hogy a Rage-hez készítenek-e egy újabb patchet ami majd beteszi, még nem tudni.
Nagyon remélem, hogy a Rage-hez is adnak PRT supportot! -
XCube
tag
Hi all.
Nekem nagyon tetszik ez a játék. Leköt valahogy. Megpiszkáltam. 8k-s textúrákkal játszom.
Transcode be van lőve, de így is akadozik gyors forgásoknál, de nem vészes. Viszont miért kék néhol a távolban a kép? Meg amikor autózok, akkor a távolban furán téglalaponként pakolgatja ki a textúrát. Erre valami?
Ellenben kellemesen csalódtam a játékban. Nagyon élvezetes és hangulatos. Szerintem szebb sokkal mint a doom 3. Anno nagyon régen olvastam azokat a kaland játék kockázat c. könyveket..na Az országút harcosa c. volt a kedvencem. Ez majdnem olyan. Fallout-al simán megférnek a piacon. Méltatlanul van leszidva szerintem. Meg a mai játékpiacon mi újat lehet már kitalálni?? Mindent megcsináltak már. Valahol olvastam, hogy minden fps olyan, mint a doom...csak pepitában.A vonalak eltüntetéséhez vedd le az AF -t driverben és használd a játék paramétereit (ha cfg -ben 16 -ra állítottad, akkor vedd le legalább 8 -ra de méginkább 4 -re).
Egyébként ha nincs nagyon gyenge hardver a gépedben, akkor eleve 8k -s textúrákat használ, azt is felesleges force -olni a cfg -ben.
-
changbácsi
tag
Hi all.
Nekem nagyon tetszik ez a játék. Leköt valahogy. Megpiszkáltam. 8k-s textúrákkal játszom.
Transcode be van lőve, de így is akadozik gyors forgásoknál, de nem vészes. Viszont miért kék néhol a távolban a kép? Meg amikor autózok, akkor a távolban furán téglalaponként pakolgatja ki a textúrát. Erre valami?
Ellenben kellemesen csalódtam a játékban. Nagyon élvezetes és hangulatos. Szerintem szebb sokkal mint a doom 3. Anno nagyon régen olvastam azokat a kaland játék kockázat c. könyveket..na Az országút harcosa c. volt a kedvencem. Ez majdnem olyan. Fallout-al simán megférnek a piacon. Méltatlanul van leszidva szerintem. Meg a mai játékpiacon mi újat lehet már kitalálni?? Mindent megcsináltak már. Valahol olvastam, hogy minden fps olyan, mint a doom...csak pepitában. -
Hunork
veterán
Mondjuk azt azért most hozzáteszem, hogy ez az 1.2 patch sem hozott eget verő változást... Tulajdonképpen amolyan szemcsés felületet feszítettek a textúrákra, ami még mindig szebb, mint az eredeti, de még most is azt mondom, hogy a korábbi engine zárt tereken sokkal jobban teljesített, mint itt. (Doom 3) Azért sajnálom ezt az egészet, mert feltétlen tisztelője vagyok az ID-nek, és John Carmack egy példakép, de egy ekkora cégnek kellett volna időt és pénzt áldozni arra, hogy egy 30-40 gépen leteszteljék, különböző konfigurációkkal. Ehhez kellett volna 20 teszter 1 hónapos munkára a játék végleges verziójának kiadása előtt...
Mindegy, remélem az év végén megjelenő Doom 4 már sokkal jobb lesz a mai hardvereken, ti. az is a Rage motorjával készül... -
huskydog17
addikt
Ahogy azt előttem a kolléga is helyesen megjegyezte, ez így nagyon nem igaz, ugyanis a játék még CUDA esetén is (GPU Transcode) a teljes munka kisebb részét végzi el a GPU, a játék a számítások oroszlánrészét még NV VGA esetén is a CPU-n és a memória-alrendszeren végezteti.
-
XCube
tag
Tévedsz. nvidia kártyán sem kap meg mindent a GPU, csak a stream -elést csinálja. És ez sem váltja meg a világot sajnos, még így is látható marad a betöltés, csak nem olyan durván, mint az első időszakban. Nálam egyébként HD 5870 -en Q9450 -el teljesen jól megy a játék, néha gyors fordulatoknál ugyan lassan tölt be néhány távolabbi textúra, de nem olyan vészes, hogy a beleélés rovására menjen.
-
Varázslóó
őstag
Hogy érted azt, hogy mindent a GPU számol? A játék viszonylag kis mértékben támaszkodik a GPU-ra.
Hát ATI nál CPU , de Nvidiánál ha benyomod szinte mindent a GPU számol !

-
huskydog17
addikt
-
Varázslóó
őstag
Ebben abszolút semmi meglepő és furcsa dolog nincs, nálad úgy megy minden, ahogy mennie kell. Mivel neked NV kártyád van, így a GPU Transcode segítségével jóval gyorsabban mehet végbe a texture streaming, mint anélkül. Ez megmagyarázza a kiváló sebességet. A képminőség javulását kizárólag az 1.2-es patch-nek köszönheted.
Amúgy nagyon szépen köszönöm az információt, ugyanis megnyugtató látni, hogy egy Core i3-2100 SB CPU-val az 1.2-es patchben debütált, a textúrák minőségét feljavító Texture Detail gond nélkül megy, vagyis nem okoz látható sebességcsökkenést. Emiatt aggódtam kicsit, ugyanis natív Quad-Core CPU-t ajánlott itt az id Software, de ezek szerint elegendő egy jó erős Dual-Core CPU is ehhez az opcióhoz.Mivel mindent a GPU számol bőven elég
persze gondolom nem 8000x8000 texturával játszik 
-
huskydog17
addikt
Na, kérem, az update 2 tanulmányozása után az alábbi beállításokra jutottam, így sokkal szebbek a textúrák, és nincs akadozás, és a sebesség is megfelelő:
Texture Detail: ON
AF: Low
GPU Transcode: EnabledVGA: GTX550Ti.
Hátha segít valakinek valahol...Ebben abszolút semmi meglepő és furcsa dolog nincs, nálad úgy megy minden, ahogy mennie kell. Mivel neked NV kártyád van, így a GPU Transcode segítségével jóval gyorsabban mehet végbe a texture streaming, mint anélkül. Ez megmagyarázza a kiváló sebességet. A képminőség javulását kizárólag az 1.2-es patch-nek köszönheted.
Amúgy nagyon szépen köszönöm az információt, ugyanis megnyugtató látni, hogy egy Core i3-2100 SB CPU-val az 1.2-es patchben debütált, a textúrák minőségét feljavító Texture Detail gond nélkül megy, vagyis nem okoz látható sebességcsökkenést. Emiatt aggódtam kicsit, ugyanis natív Quad-Core CPU-t ajánlott itt az id Software, de ezek szerint elegendő egy jó erős Dual-Core CPU is ehhez az opcióhoz. -
Varázslóó
őstag
Na, kérem, az update 2 tanulmányozása után az alábbi beállításokra jutottam, így sokkal szebbek a textúrák, és nincs akadozás, és a sebesség is megfelelő:
Hátha segít valakinek valahol...GPU Transcode: Enabled Csak Nvidiának van még jó hogy nem akad

Amúgy köszönöm a tanácsot

-
Hunork
veterán
Hátha segít valakinek valahol... -
huskydog17
addikt
Itt: Link
A MT lapok beolvasása, és transzkódolása a feladat. Véleményem szerint megoldható lett volna más módszerrel is, de nem fordítottak rá elég időt és energiát.
Emellett azt is látható, hogy maga a technológia nem működik igazán hatékonyan olyan késleltetett környezetben, mint amit a jelenlegi PC -k képviselnek.
Köszi, utánanéztem én is ennek a GPU Transcode opciónak és valóban az NV CUDA felületét használja. Ez az opció a textúrák streamelését tudja gyorsítani, ami szerintem nagyon hasznos dolog. Nagy kár, hogy egy a CUDA-ra ültették a GPU alapú gyorsítást és nem OpenCL-re. Maga a GPU Transcode opció a játékban a képminőséget semmilyen mértékben nem befolyásolja.
AMD videokártyák esetében az opciót nem lehet aktiválni, így a teljes stream eljárás a CPU-ra hárul. -
XCube
tag
Hol szerepel, hol olvastad ,hogy CUDA alatt megy csak a GPU Transcode és hogy mi a funkciója?
Itt: Link
A MT lapok beolvasása, és transzkódolása a feladat. Véleményem szerint megoldható lett volna más módszerrel is, de nem fordítottak rá elég időt és energiát.
Emellett azt is látható, hogy maga a technológia nem működik igazán hatékonyan olyan késleltetett környezetben, mint amit a jelenlegi PC -k képviselnek.
-
mokus1
addikt
Hol szerepel, hol olvastad ,hogy CUDA alatt megy csak a GPU Transcode és hogy mi a funkciója?
Olvasni én csak azt olvastam hogy nvidia only

-
huskydog17
addikt
Igen jól olvastad, a GPU Transcoding csak nvidia kártyákon működik. Nemes egyszerűséggel azért, mert CUDA -ban fut. Elvileg megírták C -ben OpenCL -re is, de siralmasan futott, így inkább hanyagolták.
@ Hunork: A régi RAGE Driver -t nem érdemes fölrakni, mert minden benne van belőle az újabb Catalyst -ekben is.
-
XCube
tag
Igen jól olvastad, a GPU Transcoding csak nvidia kártyákon működik. Nemes egyszerűséggel azért, mert CUDA -ban fut. Elvileg megírták C -ben OpenCL -re is, de siralmasan futott, így inkább hanyagolták.
@ Hunork: A régi RAGE Driver -t nem érdemes fölrakni, mert minden benne van belőle az újabb Catalyst -ekben is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BMW topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Black - Megkímélt állapot - 100% akku
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- GAMER PC! i5-8600K / RTX 3060 12GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / 650w! BeszámítOK
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

i5-4200M, Intel HD4600, 8 GB RAM.

WTF?

)

Na meg még mit nem aztán itt hagytam abba