Aktív témák

• zoxo

csendes tag

Sziasztok!
    Most néztem ide először, és azt hiszem tudok némi felvilágosítást adni az ún. rádiós kapcsolathoz.
    Nem tudom pontosan melyikre gondoltatok, de talán a mikrohullámú kapcsolatra. Ha jól emléxem, valahogy 2,4GHz-nél műxik. Hatótávolsága az antennától, és a kártyától függ. (parabola stílusú antennával-irányított akár 20-25 km, körsugárzóval 5-10 km)
    A kapcsolat természetesen kétirányú, pont-pont között 2-11 Mb/s.
    Tökéletes megoldás, ahova nem lehet kábellal hállózatot építeni, vagy nagyobb távolságok áthidalására mint helyi, mint külső hállózatokra.
    Egy csomópont ára Szlovákiában (kártya+antenna) cirka 16 000,- Sk (90 000,- Ft). A kártya és antenna is van több fajta, több gyártótól (nem mindegyik kompatibilis egymásal). Talán a legjobb minőségű kártya a Cisco (ez van nekem is).
    Dunaszerdahelyen egy cég foglalkozik az ilyen internet szolgáltatással és hállózatépítéssel.
    Azonkívül Szlovákia városaiban kezd egyre jobban teret hódítani, mivel itt is elég mocskos játékot űz a Telekomunikácia, mint nálatok a Matáv.
    Sajnos pontosabb adatokat nem tudok hirtelen adni a mikróról, mivel én használója vagyok, és nem szaki ezen a téren.

Aktív témák