Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Socket AM4
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jagi
tag
A zmr250 gépemen volt ilyen pdb, onnan jött az ötlet, hogy nagyobra is rá kéne fabrikálni. Ott működött rendesen, eddig ezen is működik. A forrasztásoknák kell figyelni hogy a fluxot rendesen le kell mosni mert az már ölte meg nálam pdbt. Igazából nem nagy tétel ($10) így ha cserélni kell olcsón megússza az ember, csak a felszerelése macerás.
A karok eddig jól vizsgázak az előző konfiggal, mondjuk eddig még nem estek olyan hű de nagyot, de már gondolkodtam cserén, eddig csak aluminium karokat találtam, karbont még nem, linked esetleg van hozzá? -
foka
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #1896 üzenetére
Vevő, FC, és egyebek +5V ESC BEC-je, külön BEC, vagy UBEC.
Ha a FC jól van megtápolva, akkor kaphatja tőle is a feszt. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Teréz Atya #1882 üzenetére
Találtam végre mini devo vevőt, de azt írják, hogy : "Work voltage: 4-6V" - ezek szerint 2s kell neki?
-
foka
aktív tag
Én a Naze32-vel jártam így, sok napi próbálkozás, és egy ismételt példány küldése után a következőképpen sikerül cleanflight alatt:
Az első kapcsolódás után átváltott bootloader módba, és úgy tűnt örökre ott is maradt (az új példány is), még 5 v bec-el megtápolva is.- Feldug a gépre, a Cleanflight-ba a Firmware menüben csak a "No reboot sequence" és a "Flash on connect legyen bepipálva.
- Kiválasztod a firmvare-t, Load Firmware (Online) gomb.
- Lehúzod az F3-at, könnyebb ha egy kézzel inkább a gépből húzod ki a kábelt.
- Rövidre zárod határozottan (nekem egy csipesz vált be) a boot pineket (ha van rajta tű beforrasztva könnyebb a dolgod).
- Feldugod az usb kábelt a gépre.
- Kijelzi, hogy nem válaszol a bootloader.
- Elengeded a boot pint, majd kicsit később újra összezárod. És voilá, elindul a flahelés. Addig zárva tartottam a pint, amíg kész nem lett.Most már két Naze32-m van, csak az egyik már szét lett forrasztva (kijöttek a nyákból a forrpontok), nem minden láb működik megfelelően. De az újraküldött most már hibátlanul működik.
-
mgy
senior tag
Hááát, nem lelombozni akarlak, lehet hogy nálad nem lesz baj se a pdb-vel, se ezekkel a karokkal, de másnál már volt.
Nekem is volt diatone integrált fos, szerencsém volt vele, mert csak simán tönkrement, észrevettem, hogy nagyon melegszik az 5V konverter, mielőtt bajt csinált volna, de volt akinek leégett a gépe. Nálam van a váz, nem vidám látvány. Szóval figyelgesd, nem-e melegszik.
A másik pedig ezek a karok. Legyen belőle tartalék, de szerintem jobban megérné venni vagy két szett karbont.Az FC-re nincs ötletem, mindenesetre nem hangzik túl jól. Flasheléssel nem lehet tönkretenni, ott valami más lesz. Próbáltál úgy is csatlakozni, hogy az akksi felől is kap áramot, nem csak usb-n?
-
Jagi
tag
Na nekem is megérkeztek a ketyerék.
Mivel utálom a kábeleket kötögetni és elvezetgetni, osd, fpv, fc ezért vettem egy zmr250 pdbt így modulárisan cserélhetó rajta minden és jobban megerősíti az alvázat [kép]
Megjött a micro PPM képes flysky vevő is sima bind procedúra, hatótávolság még nem lett letesztelve, csak kikaptam a nehéz tüskéket és beköttöttem. Eddig nagyon tetszik, hogy ilyen apró [kép]
Gps is megjött, gépen működik, már csak sp3-mal kell működésre bírnom. Ezen is csupaszítottam, hogy könyebb legyen.Más:
Az SP3 sikerült valahogy szoftveresen megmakkantani, nem csatlakozik a cleanflighthoz a ledek viszont villognak üzemszerüen. Bootloadert nem tudom frissíteni, de pines megoldással bootloaderbe tudom tenni de a cleanflightos leírással nem tudok hozzá csatlakozni, driverek megvannak, több kábellel és géppel is próbáltam feléleszteni, de nem hajlandó valakinek, valami tippe, hogy mit cseszhetek el?
(a gép felismeri, se clean/betaflightban nem tudok hozzáférni) -
Jackal2
senior tag
Elvileg igen, de most hogy a kínai a fehéret hova köti....Ha nincs más szín, valszeg az a sárga, de csináld azt, hogy dugd be a kamerába az FPV adót, adj neki külön tápot egy külső akkuról és akkor nem tudod leégetni az XK vezérlőjét. Én is így csináltam, meggyőződtem, hogy jó, hogy ne legyen hiba. Utána keresd meg a képet a megjelenítőn, ha látod, akkor jól működik, be lehet kötni.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Teréz Atya #1882 üzenetére
Eddig nem találkoztam vele. De ha lenne pl. Flysky-om akkor nem szórakoznék, mert ahhoz lehet kapni micro gépeket.
Szétbombázni nem szeretném, mert azt használom a Falconban is.
A másik verzióm, hogy veszek egy xk x100-at. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1880 üzenetére
Nincs a vevobol mikro valtozat? BTW flysky vevoket gyakran meghamozzak a muanyag burkolattol es leforrasztjak a dugaszokat kisebb gepekhez.
-
mgy
senior tag
kimista,
nézd meg a blheli suittal, mindegyik esc-n be van-e kapcsolva az aktív fék. Mert úgy tűnik, nincsenek szinkronban, s az egyiken nincs.szacsee,
nekem csak sima o gyűrű van az fc alatt/felett, nem gumibak, nem tudom kell-e több. Nézd meg a videókat, amit linkeltem, meg lesz ez! -
szacsee
nagyúr
Jackal2 & mgy: Köszi!
Gumibakon van a vezérlő, ez okozhat ilyet? -
kimista
aktív tag
Ha van 4 egyforma motorom, 4 egyforma esc, miért van az h throttle levetel után 3 azonnal megall, a negyedik meg pörög tovább amíg a lendület viszi? Oneshot bekapcsolva (bar nemtom h szamit-e)
-
foka
aktív tag
Ha fizikailag kisebb camera-vtx kombót szeretnétek kell ez a kamera (a raceremen erre cserélem le), és egy szerelős vtx olyan mint vevőben az RX5808. Pl ez a kicsike TX25 vagy TX5823
Ezek csak fizikailag kicsik, de súlyosak. De lagalább nem merőlegesen áll a haladási irányba, belefekszik a szélbe.
Vagy ha van lehetőség, mehet az okosság, itt már súlycsökkentés is van. -
-
Jackal2
senior tag
Ezt én is próbáltam, lényeg én az I-hez sosem nyúltam, mert akkor mindent lehetett állítani. Én mindig asszinkronban állítottam a D-vel vagy egy kis D fel, több P le, de néha ugyan azt az eredményt kaptam, mint a nagy P felre, ezért nekem ez annyira nem volt egyértelmű.
A barom szenzort egy nap alatt sem tudtam beállítani, szóval azért ezek nem kőbe vésett dolgok...
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #1871 üzenetére
Itt írtam alattad teeee...
Feltoltam a mikro gépen duplájára a P-t, végre elkezdett élni. Csökkentettem a D-t, hogy a P további emelése nélkül még reszponzívabb (elnézést) legyen, amikor túl alacsony lett, jött az oszcilláció. P még mindig maradt "magas", simán a D emelésével simítottam ki.Joshua Bardwell ismét, PID tuning öt részben.
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #1862 üzenetére
Nem. AZ I értéknél kell a P-t, a D-nél az I és a P-t kell állítani.
Én 1/10-enként állítgattam, de ez egy hosszú és szenvedős folyamat de az oszcillációt szinte mindig a magas P okozza, de persze olyan gondod is lehet hogy laza a vezérlő és remeg a vázban, akkor nem fog jól számolni.
-
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya #1868 üzenetére
Gyanakodtam amúgy, amikor elsőre rosszul repült a mikro gép, hogy minden igyekezetem ellenére fordítva kötöttem be a motorokat.
Azt tudom, hogy forgásirányosak, de mit csinálnak, mennyivel mennek rosszabbul fordított polaritás mellett?
---Ma tanulság amúgy pid-tuning ügyben (épp az első lecke elején tartok), a magas P okozta oszcillációt nem csak a P érték csökkentésével, de a D növelésével is lehet javítani. Nem egy bonyolult dolog ez, csak el kell kezdeni.
-
mgy
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1866 üzenetére
No, kösz az impulzust, előszedtem a micro scisky-s oskie vázat, megint pont annyira sz.rul repült, mint egy hónapja. Belebarmoltam a pid beállításokba, láss csodát, szárnyrakapott a gép...
A barmolásból lesz majd szépen tuning, aztán öröm. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
2S-re MJX X600 motorokat vegyel, Alin filerekert lehet kapni.
Sajna az 1S 0820 motork nem jok 2S-en. Probaltam az MJX X600-ban U807 motorokat - egyszeruen tulporogtek es letiltott a vezerlo. -
mgy
senior tag
válasz
A váz tetszik, már nyomnám is a buyt, ha nem lenne itthon felesleges...
Vettem Oscar Liang féle nyomtatottat, s csak párosával adta, itt figyel beépítetlenül. Meg kéne ezt is hirdetni. :-|
Szerintem ekkora motoroknál elég lesz az 1s, nincs is rá szükség meg persze nem is bírják (soká) a két cellát. Azok a propok nekem nem szimpik, nézd meg inkább, mit ajánlanak/használnak mások.
Vezérlőt én olcsót vennék, ez a legfontosabb szempont!
Illetve az a méglegfontosabb, hogy cleanflight menjen rajta.
-
SpydeR3412
aktív tag
Köszi! Kicsit megnyugodtam.
Nem tudod véletlenül, hogy mi a neve annak az antennának, amit ráraknak? Több gépen is láttam már, de sehol nem találom a nevét. Pedig szimpatikus.Más: Ezt a vázat néztem ki, ezzel a motor/propp szettel.
Ugyan nincs írva a motorhoz, de gondolom 1S. Én lehetőleg 2s-t szeretnék építeni. Jó ez a motor hozzá?
Illetve milyen vezérlőt érdemes/lehet rakni egy ilyen kicsiségre? -
mgy
senior tag
Olvasom közben valahol, hogy a 3.6V a specifikáció szerinti érték, a valóságban nem gáz, akár 3V is lehet. Jó.
Nem jó viszont, amit a cikkben is említenek, nem kicsi a kamera: fb kép.---
Jut eszembe, specifikált jellemzők vs. valóság.
Megy éppen a hiszti az fpvmodel oldallal, vettem egy olcsó vtx-et, ami nem tud rendes 5 voltot adni a kamerának. Szerintem benne van a specifikációban, plusz minden más vtx-em jól hajtotta a sonyt, szerintük meg előfordulhat az ilyesmi. Szerintem meg egy húszdolláros szaron ennyit fűrészelni egy boltnak nem érné meg, én meg ellevelezgetek itt ráérős időmben. Az lesz, hogy nyitok rá egy paypal claimet, bevehetik. -
mgy
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1863 üzenetére
Röviden:
- nem tetszik nekik a tömege
- a merev antenna rögzítés
- nincs benne táp szűrés, nagyon zajos a kép (aszondja repülhetetlen)
+ jobb, színesebb a kép, mint az fx-en
- rosszul kezeli a dinamika változásokat (wdr nem jó)
+ le lehet dobni róla a felesleges burkolatot
+ mehet rá simán másik, egyszerűbb antenna
+ olcsó
+ 40 csatorna
+ a kisebb látószög miatt alacsonyabb halszemtorzítás
- 3.6V - 5.5V között működik, az alsó határ nem fini, könnyen be lehet esni alá.Nekem nem fájna, hogy ki kell belezni, vagy forrasztani kell. Szintén nem annyira para rárakni egy kondit a szűréshez (igaz az plusz súly). Szóval egy próbát biztosan megér, annyira nem drága.
-
SpydeR3412
aktív tag
Leirnad a lenyegét?
Én annyit tudtam kiguglizni belőle, hogy nehéz (ezt tudtam), hosszú az antennàja (hajlítható). Irt még valamit a feszültségről is, de azt már nem értem.
A videón rosszabbul reagál a fényre, de ez tipikus Eachine, mint ahogy a színei is.
Biztos a hianyos angolom miatt, de sehol nem látok nagy hibát. -
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #1852 üzenetére
Meglestem kisebb P értékkel is, de lehet rosszabb lett. Roll P 4-ről 2-re. Viszont olyan mintha a csillapítás után nagyobb erővel menne vissza alaphelyzetbe.
Oldalról mintha egy hullahopp karikát látnék derékon pörögni úgy mozognak föl-le síkban a karok amíg át nem billen.
Motor timingetmid-high-ra raktam, looptime 2000-n, oneshot kikapcsolva. Újrakalibrálva minden. Ma megint teszt, ha nem jó unokaöcsi járókájába felgumizom és ott próbálom míg jó nem lesz.
Cleanflightban nem kellene ilyenkor az I és D-t visszavenni, vagy 0-ra állítani? -
mgy
senior tag
Szerintem ha van furat, megéri használni. A vastagabb tápkábelekből egy keveset le szoktam csípni (nyilván az átmérőből), aztán gazdagon forrasztóónnal megy a helyére. De ugye botcsinálta pákász okos tanácsot ingyé ad.
---Itt egy meglepő, de nem annyira mulatságos teszt OL oldalán az olcsó Eachine egybe kam-vtx-antenna kombóról. Kár érte, én is terveztem olcsóbb szobagépre ilyesmit.
-
Allien
veterán
válasz
SpydeR3412 #1859 üzenetére
Igen, valszeg ez lesz a legjobb verzió, tesztre. De valszeg berendelek olyan cuccot, ami Patics gépének a végében van...
esetleg
-
Allien
veterán
A cinezéssel természetesen semmi baj, ezt eljátszottam. Azért nem kóser úgy, mert a vezeték kör keresztmetszetű, a nyák meg lapos, nagyon kis felületen érintkezik, vagy nagyon-nagyon sok cinnel kell megtámasztani.
Ráadásul a Tied fixen egy lapra megy, az enyim meg csak lóg a levegőben, egyelőre.
Mondjuk, első kanyarba csak addig akarom össze rakni, hogy egyáltalán mi fán terem az "építés". Pl banán dugós motor+ESC-m van, ezért nem is vágom még szét a vezetékeket.
Majd, ha úgy érzem, hogy fel tudna emelkedni, na, akkor se.
Ugyanis sajna, már nem kapható a vázam, ergo, ha törik valahol, csere nuku.
Akkor meg kereshetek olyan vázat, amire ezeket az alkatrészeket úgyis újból át kell szabni. 2206-s motor 15A-s esc, 3s akksi a max, 6-s propellerekkel.
FPV kamerának meg lehet, rá barkácsolom a V666 szettet. Kezdésnek bőven jó lesz megörökíteni a crash-t.
(#1857) Patics
Mellékesen, mennyire gáz, vagy "értelmes" dolog, ha fordítva csinálom? A rep vezérlő kerülne alulra, a PDB fölé. Acro Afro Mini lenne, és gondolom, ha az van alul, jobban le tudnám rögzíteni a vázhoz, míg ugye a PDB felett kvázi nincs mihez kötöznöm. A PDB vezetékeit meg a felső carbon részhez rögzíteném, nem az alsóhoz. -
Patics
tag
Nekem is ilyen PDB-m van, de szembe sem jutott a lyukba bedugni a kábelt...
Simán ráfektettem és ráforrasztottam. Már több mint egy hónapja semmi gond vele...Miért lenne instabil: Előbb cinezd be a kábelt is és a csatlakozófület is és forraszd oda.
És persze az ESC kébeljeit se dugdostam, ugyanígy forrasztottam a helyükre.
-
Allien
veterán
Van egy PDB-m. (ilyen). Vettem egy előszerelt X600-s csatit, azaz már csak a drótot kellene beforrasszam. Csakhogy, nem nagyon megy bele a likba a drót, még a cint is próbáltam leszedni, akkor se. Fúrjam meg a PDB-t (hihi), vagy farigcsáljam meg a vezetéket, hogy bele menjen a helyére?
Laposan rá próbáltam forrasztani, eléggé instabil. Ha meg függőlegesen forrasztom, csak rá, eléggé bizonytalan vagyok, mennyire tartós lenne...
-
foka
aktív tag
válasz
kimista #1846 üzenetére
Helyettesítőnek ez is megteszi (vettem is belőle).
-
Patics
tag
válasz
Minstrel #1844 üzenetére
Ha bekapcsolja a motorstoppot akkor arm-nál nem pörögnek fel a motorok. Ezt nem mindenki szereti, pl. én sem. Azt javaslom kapcsolja ki a motor stoppot és állítson be alapjáratot, pl. 1050-es értéket (van akinél 1100 a jó). Ha arm-ra felpörög maxi gázzal a motor akkor bizonyára az alapjárat van magasra álítva a cleanflightnél.
-
d.tiborz
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy nem max gázon úgy oszcillál a quad, mintha hullahoppkarikát látnék egy hastáncos derekán?
Motor kalibrálva, acc. kalibrálva. Propok, motor forgásirányok jók.
Motor timinget állítsak, vagy a pid lesz rossz?
Sp f3 vezérlő s500 váz, 2212 920kv motorok.
Szerintetek mi lehet a baj? -
kimista
aktív tag
Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/222197819395
Ilyet honnan?
-
faresz5
aktív tag
Utolsó kérdésem a témában :
radiolink at9
Működnek a kapcsolók AETR-ben.
Sikerült az egyik billenő kapcsolóra átrakni az arm-t.Ami furcsa: a clean fightban az aux1-n(ezen van az arm is) két kapcsoló is kapcsol a swg és swd is. Ez normális ?
Viszont csak a G armol.
Ami viszont nagy baj, hogy arm hatására, a motorok elkezdenek max fordulaton pörögni, és csak disarmmal lehet kikapcsolni
Mit lehet a hiba? -
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #1837 üzenetére
A fekete piros kábellel nincs gond, azt adja az XK, meg lehet osztani a gimbal betápról, nem is tudod elrontani, mert ilyen bapattintós csati, ott kijön a 12V és betápolja a VTX-et, ezzel nem kell foglalkozni.
A VTX-ről 5 pin jön ki, bal oldali piros fekete a 12V táp (dc in +-), jobb oldali sárga-fekete-piros (ha jól emlékszem fejből) AV IN GAM OUT + (szerintem ez CAM OUT akart lenni, csak chinglish lett belőle
) és még egy GND?? (már nem emlékszem és nincs előttem), igen és van csati amit le lehet szedni és van amit nem.
A lényeg nekem csak AV IN kell, szóval akár azt is lehet, hogy a sárga kábelt összeforrasztom a másik oldalival, a többit meg levágom a picsába és akkor nem kell dupont csatit se bontanom nem? Táp nem kell neki, mert az akciókamera saját akkuról megy, csak egy szaros AV IN (ami onnan nézve AV OUT ugye).
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #1836 üzenetére
Ha jól látom akkor mindkettő kb jr/ futaba szervó kábel csati féleség.
Kamerából kijövő piros-fekete egy szervó apa (pöcse van) a sárga-fekete pedig egy kicsúszásgátlóval felszerelt. Pontos nevétől tekintsünk el, mert korán van.
XK-tól lehoztad a piros-fekete kábel csatijától a 12V-ot és rákötötted elosztó kábelen az adóra.
A kamera piros-fekete csatiját levágnád és ráforrasztanád a fekete sárgára, hogy rá tudd rugni, de a két szélső csatiba tennéd, mert ott van a GND és AV in a videó adón... Azt nem tudom nézted-e, de nálam az ilyen csatik szétszedhetetlenek, legalábbis nekem nem sikerült.
A gyári kábelt én kihúztam a VTX-ből fogtam egy szervó kábelt (jr/futaba) és az egyik csatit kikötöttem és bele a sárga-fekete kábelt a két szélére és mehet a VTX-be, a maradék szervó kábelt ráforrasztottam a gimbalnál a bemenő kábelhez (12V), a csatlakozó felőli oldalt ami a VTX-be megy ott a szélső csatit levágtam a végéről (szervo kábel 3 erű és 12V-nál 2 ér kell)
Lényeg a lényeg ha jól értem jól írtad, csak az a csatlakozó nem szétszehető, hogy a szélére rakd a fekete-sárgát.
Ill. AV in AV out-ot írtál VTX-nél, pedig csak AV in van, gondolom vmi félreértés lehet... -
Jackal2
senior tag
Egy kérdés hogy jól értem-e:
- FPV-t ácsolok XK Detectre, kihoztam a tápot a gyári osztón (piros-fekete) és bele nyomtam az FPV adóba. A másik három kábel a sárga-fekete-piros a video in/cam V out+/ föld, tehát ezt kell rádugnom az AV OUT kábelre, DE:
- nekem a kamerába menő osztókábelen a piros feketén van a dupont csatlakozó, amin az 5V kellene, erre nincs szükség,de a csatlakozóra igen
- a sárga-fekete lenne az AV OUT de ezen valami általam nem ismert csatlakozó van, innen a kábel kell, de a csatlakozó nemTehát le kell vágnom az 5V ág csatlakozóját és átforrasztanom az AV OUT ágra, az ismeretlen csatlakozó helyére, de csak két kábelre van szükségem, a Video IN-re (sárga) és a földre (fekete), a pirosra nincs. Képek itt:
Jól mondom?
Jah még egy dolog, mivel a dupont csatlakozón a + - egymás mellé van bekötve, de az FPV adó oldalán a szélre, ezért ki is kell vinnem a kábelt, egy pinnel balra, különben az AV IN az AV OUT lesz.
-
Minstrel
senior tag
Van valami olcsó és ócska esc+motor kombó 2000kv körül? Maradt plusz cuccom ezek kivételével, akkor már legyenek egyben
-
mgy
senior tag
-
szacsee
nagyúr
Srácok f3 vezérlőnél feszriasztást elérve csak csipog, vagy a failsafe is életbe lép?
Taranisnál megszoktam, hogy riaszt, öcsinél flysky táv nem riaszt, eddig időben leszálltunk vele, de kap egy kamerát még osd nélkül és nem akarom hogy potty legyen a vége amíg a micro osd ideér. -
faresz5
aktív tag
távirányító: kapcsolónál a LS1,stb mit jelent, melyik kapcsolót, ill a dt-thk ?
-
mgy
senior tag
Kimaradt egy hónap repülés, hát, visszahülyül az ember...
De kész az új gép, végre összeállt, hétvége óta naponta szedtem szét valamit átépíteni, de most már talán végleges, és vállalható is. Nagyon nehéz volt a visszaszokás mellett a megváltozott látószög, eddig 2.8-as lencse volt a kamerán, most 2.5-ös. Tetszik, marad ez, váltogatni biztosan nem fogom.
Nem tudom, mitől van, a kisebb váz, az alacsonyabb tömeg, vagy az erősebb motorok miatt sokkal jobban fordul, kevésbé driftel, mint a zmr. Jajj! Ez is zmr, csak "kicsit" más.Amúgy nyilván a bika motor miatt, olyanokat lehet vele menteni, már fogom két kézzel a fejem, csutkagáz és megúsztuk a reccset.
Na, így repül, nem mondom, hogy minden másodpercére büszke vagyok a filmnek, de mindenesetre vigyorogva szálltam le a végén. YT minőségrontást ismerjük, ez van.
Felhívnám a figyelmet a videojel minőségére, szerintem baromi jó. Nincs csík, nem ugrál, kafa, jó lett a táp szűrés. Az mondjuk durva, hogy egy nagyobb bokor mögött már leromlik. Rakok fel egy 600-ast kíváncsiságból (ez "csak" 200mW), de nyilván lehet vele élni. -
-
szacsee
nagyúr
Kösz, ennek utána nézek. Jó lenne olyan propot venni amihez ilyen adaptergyűrűt adnak.
Ma rászórom egy vázra a motorokat, elsőre f3-as vezérlővel és lesúlyozom annyira mint a véglegest, így kiderül meddig bírja repidővel. Ha megvan a megfelelő motor-prop kombó felrakom a pixhawkot és utána jöhet a végleges vázra költözés. ☺ -
foka
aktív tag
Van valakinek tapasztalata Flytrex Core V2-vel? Vettem egy iosd minit a phantomhoz, és ez benne volt az árban. Kábel nincs, elméletileg tudok csinálni. Csakhogy sima Y kábel, vagy van valami trükk/aktív elem/keresztbe kötés benne? +5, test adott, csak a gps rx/tx egy az egyben, vagy keresztbe kötve kell neki. Max bekötöm, ha nem megy megfordítom és háta nem lesz baj belőle.
-
szacsee
nagyúr
Urak!
Bx2212 920kv motorra szeretnék 1238-as propot ráhekkelni. A motor lapított tengelyes @ dji style. Propból viszont nem találok ilyet. Tudtok valahol nem aranyárban megfelelő proprllert, vagy egy sima tengelyest fúrjak ki megfelelő átmérőre? Az jó lesz úgy, vagy nézek más motort?
Ecalc szerint 1238-as proppal 4-500gr-os váz+ 250gr gimbal+ kamera quad vázon 10 perc feletti repidő lenne 5000-es 3S-es akkumulátorral. Ezek vannak itthon.
Ja és ecalc szerint az x380 sem repül annyit amennyit most, így lehet jobb repidőm lenne... remélem. -
Minstrel
senior tag
Nekem se azért kellett az F3 mert valami szuperképességű versenyző vagyok, csak azt hittem rossz a rev5 és ez akciós volt épp banggood-nál EU-ból, 3800Ft és ma néztem, hogy már 8900Ft.
Szerk.:
Airmode-ot nem kapcsoltam be, de a többiben mindegyikben hülyeségeket mutatnak a motor értékek prop nélkül, mondjuk rev5 azt is csinálta, hogy kicsi gázadástól max.-ra ugrott és az kicsit ijesztő volt proppal, szóval lehet mégis hibás, franctudja.
-
-
mgy
senior tag
válasz
Minstrel #1805 üzenetére
Szerintem nem para a jó F1-es vezérlő még mindig. Az összes hiszti, ami itt megy a minél magasabb frissítésekről csak divat.
Szerintem2: az elején, tanulósba' még jó lehet a 3.5V alsó limit, de ha vereted neki, már kevés. Egy erősebb forduló vagy fék úgy meghúzza az akksit, csak néz az ember. Én simán tárolási körül szoktam hazahozni az akksikat, 3.7 a leszállós szint.
Patics,
antennát én spironetet vettem, írok levelet, mert van felesleges belőle.
Ahogy lentebb írtam, az fx799 jött be, ismerősök sokan szeretik. Volt Aomwayem, az is népszerű, de egyszercsak megsült (antennával), nem gondolom, hogy újra megvenném. Szintén sokan használnak Eachine ET600-at, azzal csak az a baj, hogy fordított a csatlakozója, tehát nem jók ugyanazok az antennák hozzá, vagy csak közdarabbal. -
Minstrel
senior tag
Na most az SP F3 racing vezérlővel jó a Kingkong 210GT, de szerintem a rev5-tel is jó lett volna, de egyszer próbáltam proppal aztán fejrevágta magát, de szerintem fel volt cserélve valamelyik motor, de most már vissza nem rakom.
Szóval asztalon most is összevissza mozognak a motorok cleanflight-ban ha távról adok gázt, de propokkal szépen repül és stabil marad.
Most még ilyen nyugdíjas módban mentem pár kört, egyszer odab*szcsiztam olyan 5 méterről és sikerült is majdnem levinnem a fejemet közben, mert néztem a gépet is meg a monitort és nem tudtam eldönteni melyiket nézzem, szóval ezért gondolom jobb a szemcsi. Meg hát az ujjaim és az agyam is még a loiter módra vannak beállítva
Erősnek erős, bőven félgáz alatt lebeg, akkuval 480gramm és gyorsan ki is végzi ezeket a gazdaságos 40C zop power akkukat még ezzel a nyugdíjas forgolódással is csak 3-4 perc volt és sípolt 3.5V-nál. Szóval el kell kezdeni kicsit szimulátorozni és jövőre csak szemüveget meg erős akkut veszek, ja meg propot
-
mgy
senior tag
A VTX volt szar (tök új volt, most építettem be először), vettem gyorsba' és persze aranyárban egy FX799-et. Na az, mint az álom. Annyira igényes az egész adó, a kábelezés*, amíg nem szeretek ki valamiért belőlük, csak ilyet veszek. "Szerencsére" épp van úton ugyanebből egy nagyobb is, de eladom a meglévő ET600-at, úgyse passzol az antenna csatija a többihez, helyette meg veszek egy állíthatót ugyanebből a sorból.
Durva a ccd kamera is. Simán naplemente után szürkületben is olyan képe van, csak pislogok. A rezonanciákkal majd kezdeni kell valamit, ez a vékony lemez keret nem annyira fini, majd próbálok mást is. A múltkor linkeltem egy filmecskét a videojel szűrésről, jelentem az alacsony esr-ű kondival az alap pdb-szűrt táp HIBÁTLAN, egy reccenés nincs a képen!
* amikor megláttam, hogy a vtx csatlakozója nem a megszokott 1.25-ös jst, azt hittem kikukázom. Mostanra sikerült összevadászni 2-8 tüske között mindből szerelt kábelt, erre megint jön valami új...
De ez sajnos jobb, pici kapcsos, magától nem fog kirázódni, ilyennek kéne mindnek lennie.
-
szacsee
nagyúr
Lehet a led csak simán megadta magát, de lehet a rázkódástól is, vagy nagyobb ütközésnél a becsapódások sem használnak neki.
Most fogom egy kicsit átépíteni a racert. A vezérlőt lehet felrakom gumibakos felfogatással amíg esek-kelek. A ledeket, egyéb cuccokat kétoldalú ragasztóval rakom fel, ami szivacsos. Propot gondolom senki nem centíroz raceren, pedig nálam a karokon is érzem, hogy ráférne. A rezonanciát remélem valamennyire szeparálni tudom az elektromos alkatrészektől, így remélhetőleg az occó kínai forrasztás nem enged el menet közben. -
mgy
senior tag
Patics,
megerősíti pill. ragasztóval, ahol el szokott engedni, meg a zsugorcső. Filléres tuning, de az a tapasztalat, hogy eléggé jól bírja vele az antenna.Jackal,
fura, olyan, mintha mászna el a freki. Rakok fel másik vtx-et meglátjuk ki volt a hunyó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gumi és felni topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Politika
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár!! Lenovo E31-80 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest