Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Socket AM4
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Amúgy, most "akciós" a Boscam TR1 FPV All-In-One Camera 1440x1080 30FPS, SD kártya foglalat, szállítással $42.72.
-
Allien
veterán
Quanum Trifecta Mini-nél eléggé egy síkban van a kamera (mobius féleségek) a vázzal. Hajtogatós ráadásul.
-
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #1193 üzenetére
Mi ebben a kérdésben ellenpontot képviselünk Fókával
szóval leírom, hogy szerintem az ő és az én filozófiám szerint ez hogy van:
- Fóka a monumentális, tekintélyt parancsoló, nagy gépekre van rápörögve, sok motor, nagy súly emelése, nagy akksi stb.
- én nekem a legfontosabb a súlycsökkentés és a hordozhatóság, vagyis én mindig kis önsúlyú, összecsukható vázakat nézekEz persze filozófiai kérdés, nincs jobb vagy rosszabb, illetve a saját élethelyzetedre kell szabni, ha van egy kombi autód, kb. bármi belefér
Én már a vázat sem venném meg, 500-as méretben vannak sokkal jobb, összecsukható cuccok, ami meg ennél nagyobb az alapból kiesik az érdeklődési körömből (nagy Tarotok). Szerintem ennek az a baja, hogy a lábat nem lehet sehogy sem felhajtani, emiatt baszott magas, de ugye ez meg kell a gimbalnak. Na én pl. front gimbalt szeretnék, mert ott síkban van a testtel minden.
- a DJI Naza Lite jó, lehet upgradelni V2-re, Ublox GPS-el GPS is megjön én is ezt vettem a Mark II-höz
- a Tarot gimbalok szerintem jók, ami még nekem tetszik a Feiyu Tech 3D Mini, de CS-1 V2 FPV gimbal sem rossz (és át lehet a kamerát tenni racerre yippe)
- 30A ESC elég, de én racer ESC-t használnék, kisebb a súly és alkalomadtán csereszabatos a racer gépekkel, ha valamelyik beszarik, leveszed a másikról
- a 35xx motorokat nem ismerem, utána kéne olvasnom, erre a vázra én 700-400KV közötti motorokat választanék 12+" propellerrel
- 20 perchez 4S akksi kell, de számolni kell össztömeget, csak úgy lehet elérni ezt a repidőt (hozzá kell tennem, én mindig azt csinálom, hogy a kalkulátorba bedobom a cuccokat, rámegyek a max rep. időre majd onnan visszafele elkezdek kompromisszumokat kötni, így látod, mit miért áldozol fel)
- X8r-t nem ismerem, de szerintem 10 csatorna körül kell maximum számolnod, megkötésekkel 8 (ha nem akarsz fényeket ki be kapcsolgatni, felhúzható lábat stb.)Ha érdekel, felteszem valahova az Excel fájlt, amiben a vázakat szedtem össze.
UI: a váz amit linkeltél, annak a lába egy 1000 Ft-os valami, egy pakundekli papír "csővel" az alján, tehát ilyen minőséget várj.
-
foka
aktív tag
válasz
szacsee #1193 üzenetére
Vázba inkább a Tarotot ajánlanám, ebayen most ez a legolcsóbb 650-es TL65B01-et keressél csak, a TL65B02 lábai gagyik, Valamint a TL65B01 lába felcsukható kézzel szállításhoz.
A Tarotnál az alkatrészek is vannak mindenből, kipróbált átalakítások is vannak (mint én az X8 konverzióval).
Viszont nekem hiába majdnem DSLR képes lesz a gép,én csak egy DYS Smart 3-at használok és csak akciókamera lesz rajta. Nem is tervezem nagyobbat. -
fape
senior tag
Ennek a folyamatos frissítésnek sose lesz vége. Mindig lesz egy újabb, jobb, szebb. Sztem drónozás az egyik legdinamikusabban fejlődő hobby/sportág jelenleg. A pár hónapos cuccok már "elavultnak" számítanak, de ez még nem jelenti azt hogy nem jók.
De meg is lehet szívni a folyamatos újdonság követéssel.. Láttunk már jó pár zsák utcát is. -
shaddam
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #1192 üzenetére
Hát sokkal. Nekem ilyen 300 méter vs 800 volt a különbség, aztán a mushroom is ilyen ár dolláros kínai volt. "Minőségibbel" gondolom még látványosabb az eltérés
-
Allien
veterán
KINGKONG akció van BG-n.
-10% -
szacsee
nagyúr
Jackal2 & foka:
Nézegettem a nagyobb vázakat. HK-n most akciós az AQ600, de csak uk és int wh-ban elérhető. Ellenben a turnigy talon karbon karja passzol rá. Ami még tetszik az a tarot 650, 680-as váza, csak drága a projekthez, de lehet jobb lenne mint az aq600.
20 percet szeretnék repülni és 1km+ hatótáv sem lenne rossz.
Gimbalt én is vettem, majd kiderül mennyire válik be. ( tarot T4-3D).
X380 most nem fér bele a költségvetésbe, és jobb szeretem a szerelhető gépeket.
A terv:
Dji lite @ v2 + gps
X8r
T4-3D
5-6000mAh akksi.
550-650 körüli összecsukható váz.
35xx-4xxx motor 30A esc
Fpv kamerára kötve.
Kb ennyi.
Véleményetek? -
SpydeR3412
aktív tag
A botanntennák mennyivel rosszabbak a politizáltnál?
Nekem az sokkal jobban tetszik. -
Jagi
tag
Ma is tanultunk valamit, ha mások hibájából nem akkor a sajátunkból.
Banggodos Naze32 rev6 ne vegyen senki. Enyém is elfüstölt a mai nap folyamán, pedig csak usbre lett kötve.
Nem egyedi hiba, itt olvasható megoldás hozzá, vagy vegyen rev6 "B"-t, azon már megvan oldva ez a hiba. -
foka
aktív tag
Ja egyébként anno szó volt a buzzerekről, akkor feldobtam a PixHawk gyári buzzerét, félelmetes hangja van. Na a F3 meg se mukkan vele, egy alig hallható kis kattogás jön belőle (mint egy rossz kondi hangja). Utánanéztem, valahol írták, hogy a PX akár 32V-al is képes megküldeni a buzzer kimenetet.
Gyorsan le is szedtem, rendeltem inkább amit szacsee ajánlott, 10db 424 FtJackal2: a Quanum Venture-nak rendeltem egy Rev5-ös 10DOF Naze 32-t
Megjöttek a Tarot Foldable 1555-ös propok, félelmetesek. -
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1186 üzenetére
Sajna még nem volt időm tesztelni.
-
Jackal2
senior tag
Igen, ez jól néz ki egy raceren, de ugye ezen NAZA lesz, szóval nincs mivel egy spacerre rakni. Innentől kezdve meg mindegy, hogy mekkora, inkább legyen nagyobb, mert az jobban néz ki és könnyebb szerelni.
Szerintem a fentit fogom megvenni, tetszik, hogy van rajta buzzer is.
Nah szépen mindent elmentettem, jó lesz a racer projekthez, köszi.
-
foka
aktív tag
válasz
Jackal2 #1173 üzenetére
Amit mindig mondok Matek Mini PDB (nem a micro), ráadásul ebay-en olcsóbb mint a bg (jelenleg legalábbis). Ha kicsi az amper akkor viszont külön kell egy csak PDB lap is az ESC-khez.
Pont akkora mint egy FC (Naze, SS3D, F3) össze lehet pakolni egymással, ráadásul még a FPV OSD for Naze32-vel is passzol méretileg. Mekkora flash, hogy a Naze32-vel meg az OSD összeépíthető egybe (itt a leírása), ráadásul nem kell hozzá FTDI, mert USB-s, és akármi felrakható rá ami a sima minimosd-re is.
Tápolni meg tudja akármelyik FC-t akár APM, Pixhawk is lehet.
Vagy ez a PDB/OSD kombó
Viszont a 8 db ZTW 4110-hez már ezt vettem TL2910, ez kell már ekkora méretben. A Matek adja majd az apróságoknak, ez meg a motoroknak. -
Jackal2
senior tag
Most ezzel szemezek, a rögzítési pontok miatt. Ideális lenne, nem olyan kis mini, van 5V és 12V is rajta, buzzer és lehet vele kerestetni is a gépet.
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1180 üzenetére
Nekem most már 4
Aomwayre cseréltem, miután harmadszorra is beledőlt a propellerbe, így lett egyenes szárú a mostani.
-
Jackal2
senior tag
Ehhez mit szóltok? F16122
Vagy ez ugyan az?
-
Jackal2
senior tag
Ezek nagyon picik, nekem ennél nagyobb kellene. Ezeket vettem most:
- Lantian mini
- Matek microDe ezek annyira picik, hogy megtartanám a racerekre. Nekem kb. ekkora méretben kellene, mint ez az FTBO csak nem 25 USD-ért
Szóval valami normális méret, mert egy 360-as vázon nagyon szar lenne felfogatni egy 2 cm-es PDB-t
-
Allien
veterán
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teréz Atya #1171 üzenetére
Magam reszerol abban hiszek, hogy 2 jo minosegu, nagy nyeresegu botantenna a legjobb, de messze vagyok attol, hogy FPV-t csinaljak, mert sajnalom ra a zsetont... szoval marad a mezitlabas.
-
Jagi
tag
válasz
Jackal2 #1173 üzenetére
Most ilyet rendeltem. Nem azt küldték ami a képen van, hanem egy ujabb verziót ami ami teljesen integrálva van a 5V és a 12V. A kijövő feszültségek jók, bár terhelés alatt nem teszteltem még. Sima postával 10nap volt a szállítás. Nem "free shipping"-es cuccoknál viszont nagy a postaköltség, azzal számolni kell.
-
foka
aktív tag
Működik!
Első teszt a racerrel [link]
Nem a legideálisabb körülmények, ahhoz képest jól teljesített. Igazat megalva, ez az első gépem, ami az első tesztnél rendben felszálllt -
Teréz Atya
senior tag
Igazad lesz! Rakerestem az RC832-re, a manual alapjan "Antenna Input Impedance 50ohm Typ."
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #1168 üzenetére
Ó, még teljesen szűz vagyok, nem ástam bele magam. Mit lehet/kell módosítani?
Igazából örülök annak, hogy már legalább én élvezem az fpv repülést, s mióta ez megy, az építkezési kedvem kicsit alábbhagyott. Szóval nem foglalkoztam még eddig a mini upgrade-del. Viszont az mennyire jó lenne, ha a taranisra rá lehetne gyógyítani! Vagy az frsky adóhoz, vagy a mindjártittvan orange Spektrumhoz. -
mgy
senior tag
válasz
Teréz Atya #1162 üzenetére
Mindenki sunyít!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teréz Atya #1165 üzenetére
Meg sosem illesztettem 75-ohmra aszimmetrikus antennat, csak dipolt, de azon mas a csatlakozo, nem SMA. De nekem mindegy!
A kinaiak siman lopnak el mindent... de amugy meg, ugyan az a megoldas tobb embernek is eszebe juthat, akar egyidoben is, akki tokol, az buktazik, aki gyors, az meg el tudja adni.
-
Teréz Atya
senior tag
Ado, ha jol tudom az 50, vevo 75 ohm, ugyanis nincs ketiranyu kommunikacio. Namost a legtobb netes sablon a 3 levelunel kb 50 a 4-nel meg 75-re van kimatekolva, a dzsunkagyarban meg nem fogjak szamolgatni / modellezni az antennat. Fognak egy jol bejaratott sablont, es azt toljak orrba-szajba.
Ezt jol szemlelteti a micro flysky vevo esete. Egy RCG-s srac mar majdnem elkeszult hobbyprojectje egyszercsak megjelent a Banggood-on. Erdemes elolvasni a termek ala irt hsz-eket. -
tvamos
nagyúr
Én úgy tanultam a ziskolában, hogy mindennek 50 Ohmra illesztettnek kell lennie, egy ilyen rendeszerben. (Tehát lehet az 2, 3, 4, vagy 133 levelű lóhere, vagy bot antenna. Persze, az adók, meg a vevők is. Sőt, amikor pcb antennát tervezek, az is 50 Ohm-ra illesztett, és az adó/vevő chip kimenetét is 50 Ohm-ra illesztem.) Ha a kínai antenna nem 50 Ohmos, akkor az rossz. (Persze, lehetnek kivételek, de amit úgy veszel, boltban, hogy szabványos, és rajta van a csatlakozó, annak illesztettnek kell lennie.)
-
mgy
senior tag
Jaja, épp írtam volna, hogy a poroltó porral, a co2-es co2-vel, a habos meg habbal olt, itt nincs nagy kavarodás.
Én ugyan még nem oltottam semmivel, csak bohóckodtunk, de legfaszább akkor is az ötcenti átmérőjű tömlőn 8 bárral nyomatott vízsugár. Először azt hittem, valaki(K) húznak hátra, pedig nem.
---Viszont ma megjött az usb-s progizó a minihez, kicsit összeszedem a gondolataim, aztán megcsinálom.
---Építgetném a zigazi racert is, de hajmeresztő, ami alkatrészfronton megy. Megvettem két hónapja a menőnek számító littlebee esc-ket. Még nem érkeztek meg, de már kijött az újabb, gyorsabb procival szerelt változat, a 2700-es motorokhoz az szerencsésebb. Tehát, apró, "régi" bontatlan ESC elad, új rendel. Mire megérkeztek, megjelent az új blheli_s, ami az újabb kialakítású, hardveres pwm generátort tartalmaz a fincsibb repülésért. Hát lehet erre nemet mondani?
Szóval az LB 20Apro apróba, új esc keresgél (mert kapni még alig lehet)...
-
zarew
senior tag
válasz
Jackal2 #1155 üzenetére
Bocsánat, a hab és a por más. A port simán össze lehet porszívózni, a hab beleeszi magát még a vakolatba is. Ez egy praktikus megoldás! Szerintem. Mondom én aki lazán íróasztal fiókban tartom az akksikat.
-
Jackal2
senior tag
Igen, én is azt vettem, akkor lepődtem meg, hogy pl. a Nighthawknál az adó oldali 3 S, az Eachinen meg nem látom, mert ugye tokozott (de gyanítom, hogy 3 ott is).
Mert most azon agyalok, hogy hogyan lehetne jól teljesíteni a 3 feltételt (erősorrendben is ebben a sorrendben):
- tiszta, éles kép
- ne zavarjon másokat
- ne legyen horror ára (mint a Skyzone, egy pár antenna 12e)
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #1155 üzenetére
Én anno utána olvastam, hogy miért a 3 levelű az adó és 4 a vevő oldali.
Aztán arra jutottam, hogy régen ez volt a szokás/ökörszabály és valami olyasmivel magyarázták, 3 levelű közelebb van 50ohm-hoz így kevesebb jel veszik el/kevésbé melegszik az adó, jobban bírja a szelet, könnyebb. Míg a 4-snek jobb a polarizációja, jobban szűri a visszaverődéseket.
Én se értek hozzá, de ahol előkerült a téma már-már hitvitába torkollott az elmélkedés. Nagyjából ha nem repülsz kilométerekre mindegy melyiket használod. Aomway 4-st használok mindkét oldalon. -
Jackal2
senior tag
EL tudja nekem valaki magyarázni azt a fizikai jelenséget, amitől a 3 és a 4 levelű FPV antennák eltérnek egymástól? Esetleg egy jó forrás is jó lenne.
Mert most úgy értelmezem, bárhogy lehet kevergetni a 3-4-5 levelű lóhere antennákat, ehhez képest egyes gyártók úgy árulják párban, hogy:
- 3 levelű adáshoz, 4 a vételhez
- másoknál (Aomway) meg csak 4 levelű van, nincs is más típusAkkor ez most hogy van?
Mgy: a porral oltóval az a baj, hogy mindent szétba** a hab, amivel elfújod a tüzet. Szóval oké hogy tűz nem lesz, de utána azt a habot el is kell valahogy távolítani
-
mgy
senior tag
válasz
szacsee #1152 üzenetére
Óvatosan az olcsó oltókkal! Picit érintett vagyok a témában.
Elektromos tűzhöz jobbak lehetnek a co2-k, de ez kicsit más. Nekem úgy rémlik a lipo tűz más tészta, itt hiába veszed el a külső oxigént, az bizony befejezi a dolgát. Így inkább a terjedést kell megakadályozni, arra jók ezek a tudományos tárolók.
Venni kéne nekem is már valami kazettaszerűt. :-| Igaz, párhuzamosan töltve egy óra alatt kész a történet, szóval annyira nem megerőltető figyelni rá. -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #1151 üzenetére
Baszki, de egyre jár az agyunk
Most telt be a második kazetta és én is poroltókat nézegetek
Ezt a videót nézd meg: Pancserteszt
Az a baj, hogy CO2-es kellene, mert az zsírt is olt a konyhában de az vagy 12.000. A pici habosak 2-3000-ért már jó hatásfokkal dolgoznak.
Kéne váltani nagyobb dobozra, de mire? Még nagyobb pénztárkazetta?
Akksim hány van, hmm:
2S ből 5 db 700mAh, 2 db 900mAh és egy 1200mAh (szóval 8 asszem)
3S ből 1db 1500mAh 6 db 1800 2 db 1850 3 db 2100 és 1 db 2200 (13 db)
4S ből 5 db 1500mAh26 összesen
Az 1 S-t nem tudom, kevés 3-4 talán.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #1151 üzenetére
Lidlben szokott lenni pár ezresért néha. Kisebbet autósboltban kapsz. Ebayen láttam füstérzékelőt 7-800ft körül kiegészítésnek.
Láttam valaki bográcsban tárolta, van aki gipszkartonból csinált dobozt hozzá, szóval nagy tételben is lehet olcsón tárolni. 😁 -
mgy
senior tag
Haladunk előre az időben, ma már 4-4 volt az akksik aránya, mármint cellaszám szerint. Élvezetre viszont 2-6...
Előszedtem már a jónak számító grafénes turnigyket, azt hittem nem jól látok, ahogy azzal megindult. Tényleg olyasmi lépcső volt, mint mikor felrakom a 3s után a négyest, aztán a végére a 4s grafént, k. jó.
Pedig annyira nem fosok a rendes 4s akksik se, 1.0 45-90C nanotech, illetve 1.8 65C A-spec turnigy, de tényleg a fasorba sincsenek. Kíváncsi leszek a dinogykra, úton vannak. -
tsandor1
csendes tag
Itt is szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, elsősorban Marciart11-nek, sikerült a horizontot vízszintbe állítani az accelerometer kalibrációjával! Tegnap sajnos rosszul értelmeztem a képen lévő forgatási irányokat, ezért nem sikerült elsőre beállítani
-
SpydeR3412
aktív tag
Na, lehullott a gombám második levele is. Úgy nézem idén hamarabb jött az ősz.
Én meg csodálkoztam, mitől esett le a hatótáv 50m-re.
Viszont azt visszaforrasztottam és csináltam neki egy harmadikat is. Sajnos csak kicsit vékonyabb rézdrótot találtam. Meg kicsit csálé is. Levágtam a gombát, kinyomtam takonnyal, hogy biztos tartson. Lakásban kipróbáltam, tiszta a kép több falon keresztül is.
Az lenne a kérdésem, hogy ez így le tudja nekem égetni az adót? -
tsandor1
csendes tag
válasz
Teréz Atya #1142 üzenetére
Az FCB-n emeltem annyit, hogy beférjen egy 5200 mAh akku, de rögzítettem megfelelően, nem tud elmozdulni. Mindig ugyanannyi a dőlés ill. most az újabb kalibráció után tovább dőlt kb. 8 fokot!
-
tsandor1
csendes tag
válasz
Teréz Atya #1138 üzenetére
Megcsináltam az accelerometer kalibrációt is, erre még kb. 8 fokot tovább dőlt!
Nem értem én ezt! -
tsandor1
csendes tag
válasz
Teréz Atya #1138 üzenetére
Ha jól értem, akkor nekem ezen kellene állítanom?
These parameters are in radians (every 0.01 is about 0.6 of a degree) so adjust in increments of 0.01 initially. If the plane turns to the left, AHRS_TRIM_X should be increased
Csak azt nem találom,hogy hogyan tudom átírni a jelenlegi értéket!
-
tsandor1
csendes tag
válasz
Teréz Atya #1136 üzenetére
Szia!
Marciart11 küldte ezt a linket:
http://ardupilot.org/copter/_images/mp_accelerometer_calibration.png
A "calibrate level" gombra kattintottam, azt írta ki, hogy "completed". Lecsatlakoztam az MP-ről,majd vissza, de semmi változás!
-
Jagi
tag
válasz
marciart11 #1133 üzenetére
Már megvettem, úgyhogy ez lesz. Milyen gondok szoktak jelentkezni?
-
tsandor1
csendes tag
Sziasztok!
Megkérdezem itt is, hátha itt akad Valaki, aki tud segíteni!
A Novámnál megemeltem a pdb-t annyira, hogy beférjen egy 5200 mAh akku. Mivel korábban volt egy zuhanás is, amikor a váz szinte darabokra tört és a GPS is kiesett, ezért kicseréltem egy BN-880 GPS+compass kombóra.
Tegnap be is szereltem az új GPS-t és MP-ben kalibráltam a compasst. A GPS beltérben is 15 műholdat lát, tehát jól működik. DE az MP-ben mutatott horizont kb. 10 fokot balra dől.
Ez melyik egység hibájára utal? Egy újabb compass kalibráció segítene ezen? -
Jagi
tag
válasz
Jackal2 #1130 üzenetére
Igen, minőségben tényleg vannak bajai a váznak, mind alapanyagban mind szerelhetőségben.
Az előző egy rev5 volt a 250-esen, nem volt vele semmi bajom, de olcsóbb volt az új, így az lett, +doboz is jár hozzá.
Már csak össze kéne dobni mindent. a motorvédő még kérdés hogy, marad-e rajta, mert lehet hogy, le kell vennem hogy az esc is kapjon hűtést rendesen.
FPV és a minimosd cuccost kell még okosan elrendezni hogy, ne legyen kábelharc és rendesen kapjon hűtést meg legyen rendes kép. -
Jackal2
senior tag
-
Jagi
tag
-
Jackal2
senior tag
Szia, nekem van ilyen propom, csak azt nem tudom, hogy a közepe mélyített-e.
A ZTW Widow-ok egyébként Graupner típusú propellereket használnak. Az eredeti Graupner egy extrém jó minőségű, német propeller, 6mm-es középtengely anyagvastagsággal (tehát nem ennyi a luk, ez az anyagvastagság). Ez megy rá a 11mm-es short shaftra (angolul mindig így találom meg legalábbis), ezt másolja mindenki.
A különbség az árban van, a Graupnerből egy pár 12EUR (igaz az durván jó), míg ugyan ez Gemfanből 2 dollár
Szóval kb. 6x-os az ár.
A másik verzió, amit te is csináltál, nekem ebből a propból van 3 féle, 8045-9045-1045, de nekem nem ment rá. Úgy nézem nálad a tengelyközép süllyesztett, nekem meg nem. Én ezt vettem és ez nem jó rá (nem elég mély a közepe)
Leírnád, hogy milyen alkatrészekből raktad össze a gépet? Érdekelne.
-
Jagi
tag
Jackal2: a ZTW Black Widow tengely+prop poblémához: nekem is megjöttek múlt héten a 2212 motorok tegnap meg a váz és a prop. Összeraktam a motort ezzel a proppal és nagyon jól szorul önzáró anyával. Balanszolni még nem volt időm, így még kérdéses milyen minőségű. Lehet nagyobbat is rendelni belőle, így érdemes kipróbálni.
Már most látom hogy, jó könnyű és letisztult lesz a gép. -
szacsee
nagyúr
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1122 üzenetére
Nem
De kinyomhatod, ahogy Miron tette, letaknyolta valamivel, így nem törik és kész. A vételt nem akadályozza.
-
foka
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #1122 üzenetére
Amíg csak görbül, addig ki lehet egyengetni. Ha meg akad valamibe, akkor már ki is tépi az egészet, az meg a gombával is megtörténhet (szerintem). Ilyenkor meg legjobb, ha leesik az egész TX, és csak a vezetékek szakadnak, csak találd is meg
Képzeld el, hogy tőből letörik az antenna, de a TX még sugároz(na), és kijön a füst belőle, dobhatod el(mert visszarakni nem tudod a füstöt bele).
Bocsi de este 22:40-ig (meg tovább) dolgozok a héten.A TX-ekhez (pl TS5823) adott egyenes antenna mennyire jó? A raceren, vagy a Ventur-ön azt kéne használnom.
Valakinek nem kell egy CC3D egy GPS képes FC-ért cserébe?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #1119 üzenetére
Kár, de ha át tudod alakítani, akkor barkács powa...
Hosszú repidőre visszatérve sunnysky motorral 3S sem kizárt csak nagy kapacitású kell. 4S sok áramot kajál az vele a bajom. 😁
Lebegésnél biztos előny, de még a tananyag elején járok nagyon.
Vázméretnél egy P2 tulaj ismerősöm 15 perc repidőt mondott, ha hasonlót elérem már jó lenne.
450 fölé csak hajtogatós vázzal mennék.
Jobb lenne a P3S, de taranis már adott + van egy x8r elfekvőben és 2-3 2200mAh-s akksi párhuzamosítva lenne, akkor akksit sem kell vennem. Majd elválik mi lesz, sajna a racerem sincs még összerakva. Öcsiével repkedek fpv nélkül. 😁
Most csak kutakodok max és minél többet szeretnék reptetni. -
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #1118 üzenetére
Foka: Én hiszek a minőségben és én ezek után azt fogom megvenni, amit láttam jól működni. Antenna az szerintem aomway. Azok jók.
Szacsee: Nem lett jó a csatid sajna
De kitaláltam mi kell rá
Huh ez sok mindentől függ, de a lebegő bajnokok mindig ilyen 450 körüli vagy nagyobb gépekkel és bazi nagy propellerrel csinálják, meg 4-6S akksikkal.
-
foka
aktív tag
válasz
Jackal2 #1116 üzenetére
Olcsó RP-SMA antennát az ebay-ről rendelek, mert ott van és lehet választani burkolat nélkülit is (kisebb súly és légellenállás), ráadásul megadhatom hogy vevő (négy leveles) vagy adó (három leveles), a csatlakozónál lyukas, vagy tüskés. Nem szép (nekem tetszik), de olcsó és jól működik. A vége nem pont mint a képen, nincs ragasztva (forrasztott) és nem csak simán drótokat forrasztottak össze, hanem a réz levelet réz gyűrűkre, és azokba az árnyékolt vezetéket.
Egyedül a nagy dögön van burkolt gomba, a többi sima lóhere. Egyébként a gomba is belül lóhere, és némelyik belül elég igénytelen, ezt muszáj rendesen megcsinálniuk, mert látod.
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1115 üzenetére
Tényleg az ő márkájuk
Én is gondolkodom egyenes antennára váltáson, mert már az agyamra megy ez a hátsó fos kialakítás, ráadásul kb. 3x vert bele a propellerbe ahogy eldől egy flip után az antenna. De tuti nem ezt a trágya Eachine antennát rakom vissza, hanem valami normálisabb Aomwayt.
Én 4 motort cserélnék.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #1113 üzenetére
Tegnap teszteltem, hogyan viselkednek a 3/1 arányban a 2300/2500 kv-s motorok.
Nos, szép egyenletesen jártak (szemre), de valahogy nem volt meg a gépben az erő. Sok mindent végiggondoltam, a hiba okán. Az első gondolatom, hogy merült volt az aksi (ez igaz is, de nem teljesen). Gyors csere (1500/40c), ez már jobb volt, de nem tudta leadni a teljesítményét.
A Runner motornak is bírnia kéne az 5045BN-t, 5-6g-al könnyebb, de 1-2mm-el alacsonyabban ül és egy nehezebb (+100g) vázhoz van tervezve.
Most kicserélem a másik hátsó motort is, mert kíváncsi vagyok mi lesz. Vagy cseréljek akkor már 4-et?Feladtam a rendelést is tegnap az Eachine motorra, ma már shipped. Bangood nagyon belehúzott.
Meg ha már ott jártam, megrendeltem ezt a gombát (az enyémen jelenleg a 3 levélből már csak 2 van meg). Aliról kellett, mert BG-on nincs RP-SMA. Jackal szerint, ha ott nincs, akkor tuti máshol sem lesz, mert az ő márkájuk. Én ezt szeretném megcáfolni, hisz maradhatott raktárban még.
És eddig mindig nagyon jó tapasztalatom volt az AliExpresszel. Kivéve, hogy lassú a szállítás. -
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1112 üzenetére
Sajna nincs előttem, de a motorokat az Openpilotban lehet együtt mozgatni egy csúszkán. Azon a fülön balra lent van egy pipa, amit be kell pipálni, ekkor a motorok együtt mozognak.
Lehúzod az akksit, bekapcsolod ezt a funkciót, maxra húzod a csúszkát, majd bedugod az akksit. Sípjel, majd az összeset le (ugye ez egyben mozog), majd akksit ki, újra be, akkor újrabootol a vezérlő és elvileg ennyi.Mellékesen azon agyalok, hogy én kalibráltam-e? Lehet nem is
De hogy accelero és giró kalibrálásra nem emlékszem a Librepilotban az tuti.
Lehet jó pénzért le kéne ezeket fordítanom magyarra
-
shaddam
aktív tag
Kék csavarszorítót hol lehet venni? Barkácsboltban kérdezősködjek?
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1108 üzenetére
Asszem a kalibrálás ugyan az min CF-ben. Akksi le, vezérlő be, master kapcsoló fel, akksi be, master le, csipog, akksi ki, újra boot és ennyi.
-
foka
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #1108 üzenetére
Külön nincs megnevezve hogy kalibráció, de ott és úgy lehet vele megcsinálni, csak a táv helyett a csúszkákat húzogatod.
Nézegettem a képeket, hát eléggé elb...ott találmány az a pdb. Mintha direkt arra tervezték volna, hogy jó pénzért cserélni keljen, meg az esck-ért is lehessen felárat kérni (tiszta tervezett elavulás). Pl hogy a ledek is letörjék a fület az első bukfencnél.
-
SpydeR3412
aktív tag
Az output fülön nézelődtem én is, de ott nincs kalibráció. A képeken meg csak a varázsló.
Amit, pedig a beállítások miatt nem akartam használni. De a múltkor pont kellett Jackalnek a beállítás, és még itt van az asztalon.A Runneren meg a PowerBoard van elcsavarodva, az viszi el az egészet. Cserélni kell.
A fölötte lévő merevítőlap is törött.
Csak tettem vele egy próbát, hátha... ( Ilyen ez az elvonási tünet)
Vagy megcsinálom és eladom egybe, vagy alkatrésznek. -
foka
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #1105 üzenetére
A Configuration fülön (alsó sor) és bal oldalt az oszlopon válaszd az Output menüt (Link). Felhúzod manuálisan a csúszkákat (legyen a link mindnél bepipálva, akkor együtt mozognak), és így szoftverből megoldható.
De csinálhatod a Setup Wizarddal is, az szájbarágósan elmutogatja mit hogy csinálj. Ha meg már vannak értékes beállításaid, papír, cerka, lejegyzed, és utólag visszaírod.
Gyorsan megnéztem a CC3D-vel is (zacsiban van még), stimmel.A Runnert meg szerintem szedd szét (vázügyileg), hátha összerakás után visszaáll, de legalább meglátod mi lehet görbe benne. Ha szerencséd van a csavarok fellazítása után vissza tudod állítani, és csak meg kell újból húzni őket.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
SpydeR3412 #1105 üzenetére
Jackalnak elvileg tudnia kene, neki is van Falconja. En sajna csak baseflight / cleanflightban tudom.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Pikachu24 #1073 üzenetére
Köszi! Megpróbáltam, de nekem nem csipogtak az esc-k. Viszont picivel jobb lett.
Távirányítón adtam neki +10% gázt, megjobb lett, de úgy sem jó mert alacsony fordulaton megáll.
A forrsztó pákám még besz@rt, le se tudtam forrasztani a motort/esc-t.
A Runner meg úgy el van csavarodva, hogy fel sem száll.Tudja valaki, hogy Openpilotban hol lehet esc-t kalibralni? Sehol nem találtam.
-
foka
aktív tag
válasz
marciart11 #1103 üzenetére
Hát igen, az első HJ550 eléggé állatorvosi lónak sikeredett, ezért is bontás a sorsa, az F450 meg szórakozásból, azért költözik a Venture vázba.
A Tarot a 4110 motorokkal lesz olyan amire a HJ550-t terveztem. -
Nohab61
aktív tag
Cleanflight-ban ezt a GTUNE-t valaki használja? Jó ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Politika
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- ZIDOO médialejátszók
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung A54 5G 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest