Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Celithrandi #12786 üzenetére
Ebbe én is belefutottam. Egy másik IP címet kapott a routertől. Ha nem látod a router DHCP listájában, próbáld megkeresni a Qfinder-el.
Ha így sem megy húzd ki aLAN kábelt a NAS-ból, majd egy kicsivel később vissza. Ilyenkor remélhetőleg visszakapja a neki beállított címet.
Valamelyik frissítés hozta magával. Nem csak az vált be, hogy amikor helyreállt a WEB-es felület, állíts be neki fix IP címet. Nem a probléma megoldása, de működik. Azóta nincs vele gondom, mikor időzítve újraindítja magát. -
válasz
Celithrandi #12781 üzenetére
Melyik modell?
A NAS-on fix IP cím van beállítva,, vagy DHCP-n kap címet? -
malz
csendes tag
válasz
Celithrandi #12783 üzenetére
Nem tudom mennyit mehetett a NAS, ha a benne lévő meghajtók állapota megfelelő akkor lehet azzal lesz valami gond. Random újraindulást nem produkált néha? Egy 228a típus így ment tönkre szépen csinálta az élőjeleket aztán egyszer el sem indult. Nem én vásároltam meg elsőnek, javítással meg cserével nem foglalkoztam. Vásároltam egy másikat azóta minden rendben van.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #12782 üzenetére
mod: A hálózai meghajtók közé szép lassan visszakerült, de a web továbbra se csinál semmit.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #12781 üzenetére
persze miután restartoltam már a hálózati meghajtók között se látni
-
válasz
Celithrandi #12053 üzenetére
Az upnp ki van kapcsolva, de ha kívülről jönne, akkor nem ::1 lenne az ip címe. Szóval szerintem valamelyik házon belüli szolgáltatás próbálkozik IPV6 localhost címmel.
Plusz nálam a routeren csak a torrent van kiengedve, a WEB-es felületet a Qnapon keresztül érem el. -
válasz
Celithrandi #11639 üzenetére
Lehet, hogy pont határértéken van, a kicsit nagyobb szellő lehűti, a gyengébb fokozaton meg felmelegszik annyira, hogy rákaocsoljon.
Nézz rá a lemezek hőmérsékletére, ill. a vezérlőpulton te magad is eltekerheted a ventillátor szabályzást. -
válasz
Celithrandi #11463 üzenetére
Csak külső mérővel tudod mérni, hogy éppen mennyit fogyaszt.
Mert a szinkron sok tekintetben eltér a mentéstől. pl [link]Szerintem túlságosan rápörögtél a mentés mentésének a mentésére. Persze az is lehet csak én nem értem.
-
válasz
Celithrandi #11459 üzenetére
Nem hinném, hogy módosítható.
Van lehetősé program futtatására a mentés elött is. Ott becsomagolod az egészet zip-be, aztán csak azt az egy fájlt mented.Mentésnél nem, csak szinkronizálásnál:
-
szeva000
addikt
válasz
Celithrandi #11455 üzenetére
soha nem volt még gondom kb. 4hónap alatt. Egy S4620-as 2TB intel SSD van a kameráknak, véletlenül se merüljön fel a TBW probléma
Nem probléma 2-3db 4mpx kamera a ts-233-nak. Mellette 3db tv-t kiszolgál.
-
szeva000
addikt
válasz
Celithrandi #11451 üzenetére
Nem, mivel nem is terheli nagyon, amúgy is 7/24-ben megy és hely se lenne már a szekrényben.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #11441 üzenetére
Az lesz a gond, hogy ez a szerencsétlen 1 szálon tölti a kis pár megás fileokat, bár még úgy is lassúnak tűnik. Be lehet valahogy állítani , hogy több szálon menjen az ftp vagy küldjem máshogy a mentést?
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #11440 üzenetére
viszont 7 óra alatt 1TB ment át
Átlag 25-40 MB/s
-
válasz
Celithrandi #11437 üzenetére
És szöveg is va hozzá! Most tényleg le kell írnom még1szer azt, hogy
"A szinkronizálás célmeghajtója már lehet ..."
A képemen is ott van, hogy "Szinkronizálási feladat létrehozása". -
válasz
Celithrandi #11435 üzenetére
Olvasd el még1x a #11434-et.
Plusz ha konyítasz valamit a parancssorhoz, simán összehozhatsz egy rsync backup-ot. Magát a parancsot ismeri a Qnap, csak megfelelő módon fel kell paraméterezni. -
válasz
Celithrandi #11432 üzenetére
Mert "Biztonsági mentés"t csak külső meghajtóra, a felhőbe, vagy egy másik Qnap NAS-ra képes menteni.
De!
A szinkronizálás célmeghajtója már lehet egy rsync szerver is.Igaz, ott sem mindegyiknél, pl. a kétirányú választása esetén sem választható az rsync/ftp/smb célmeghajtó választása. Ha elég az egyirányú, akkor válaszd azt, ha nem, akkor fordítsd meg. Készíts egy olyan megosztást, amire a Synology programja rá tud cuppanni, és azzal készíts mentést a Synology-ra.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #11432 üzenetére
Na ez már egy kiinduló pont, de a visszirányt nem találom
[link] -
válasz
Celithrandi #11430 üzenetére
Na és azt honnan találjuk ki, hogy mit értesz backup alatt? Milyen program, milyen protokollal?
-
válasz
Celithrandi #11425 üzenetére
Ki is használod az első lemez 4TB-ját? 2TB-os SSD már 50k alatt kapható.
-
válasz
Celithrandi #11425 üzenetére
Attól, hogy Te nem csinálsz rajta semmit, attól még az operációs rendszer dolgozik, így használja a lemez(eke)t.
-
válasz
Celithrandi #11423 üzenetére
Viszont az oprendszer folyamatosan ír olvas. Amúgy meg kapcsold ki az altatást.
Mekkora lemezekkel dolgozol? RAID-be vannak összefűzve? -
válasz
Celithrandi #11420 üzenetére
Tegyél bele SSD-t, vagy tedd ki a szűrét egy távoli helységbe. Plussz olvass utánna, hogy mennyire nem bírják a pendrivok a folyamatos írást.
-
válasz
Celithrandi #11418 üzenetére
Nem.
-
morfondőr
addikt
válasz
Celithrandi #11412 üzenetére
Feltettem a telefonra és megnéztem: simán működik ahogy kell. Úgy léptem be hogy "https://nas_ip:nas_port" Majd beírom a bejelentkezési adatokat és kész. Azokat a mappákat, amik a user-nek engedve vannak látom, amik nem azokra hibát ad.
-
válasz
Celithrandi #11399 üzenetére
Ezek a sudo crontab -l parancsra látszódnak.
A /var/log/qulog/qulogd.log fájlban is látszik, hogy éjszaka is matat valamit.
2024-02-23 02:00:07,161 [Information] [A002, C001, 155] [Storage & Snapshots] Started reclaiming space on volume "DataVol1". Storage pool "1".
2024-02-23 02:04:10,098 [Information] [A002, C001, 156] [Storage & Snapshots] Finished reclaiming space on volume "DataVol1". Storage pool "1".
2024-02-23 04:58:24,140 [Information] [A293, C004, 24] [QuFirewall] The latest GeoIP database version is available for download. Version: 20240220
2024-02-23 04:58:27,391 [Information] [A293, C004, 25] [QuFirewall] Updated GeoIP database from version "20240202" to version "20240220".De egy csomó művelet nem kerül naplózásra, pl.
0 1 * * * /etc/init.d/flush_memory.sh >/dev/null 2>&1 -
válasz
Celithrandi #11385 üzenetére
Az éjszakai felébredés oka lehet a pontosídő szinkronizáció, a memória tisztítás, stb... n+1 feladat van éjszakára időzítve.
-
válasz
Celithrandi #11383 üzenetére
Lehet hálózaton keresztül kap egy kérést, ami miatt felébred és teker picit.
-
válasz
Celithrandi #11378 üzenetére
Készítettem magamnak egy listát, de közel sem teljes:
Malware Remover
Scan: 03:00
Update: 00:30
Víruskereső (Attól függ bekapcsoltad-e és mire időzítetted)Tárhely és pillanatképkezelő
Pillanatkép készítéseHybridBackup (Attól függ bekapcsoltad-e és mire időzítetted)
Frissítés
Értesítő: 00:00Security Counselor
Biztonsági ellenőrzés: 06:00Vezérlőpult -» Megosztott mappák » Egyebek -» Beállítások
A megosztott mappa mérete, valamint a mappa- és a fájlszám napi frissítésének engedélyezése: 03:00Sajna nincs egy GUI program, ami összeszedve mutatja/kezeli az időzítéseket, viszont itt is van pár időpont.
-
válasz
Celithrandi #11375 üzenetére
Akkor miért ragaszkodsz a WEB-es felülethez?! Enyyi idő alatt már azt is elfelejtettem miért van rá szükséged. Ja, nem is kell mert a HBS3 tudja...
-
szjoci
őstag
válasz
Celithrandi #11375 üzenetére
-
szjoci
őstag
válasz
Celithrandi #11371 üzenetére
Gotty működik a qnap repo-ból
-
válasz
Celithrandi #11371 üzenetére
Van egy gyári Qrescue megoldás, amiben van WEBterminál(, és a photorec helyreállító program):
Egy "hibája" van, a külső meghajtóra települ, mivel adatmentőnek készült, nem ír a belső meghajtókra. -
Faby
senior tag
válasz
Celithrandi #11363 üzenetére
Én a MC (Midnight commander) létét, telpítését gondoltam alapnak, egy OMV és egy Syno NAS után. Nem tudtam megoldani. [link]
-
Pille99
tag
válasz
Celithrandi #11365 üzenetére
Más:-ra HBS3 "Ütemezés" fülön van ilyen lehetőség:
Futtatás feladat után: -
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11363 üzenetére
Előtte zyxel volt, de azon se volt...
Néha lehet jól jönne, de igazából annyira természetes volt nekem a putty.
Be se kell lépjek a nasra. -
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11361 üzenetére
Putty...?
-
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11355 üzenetére
nem értem miért zavar, ha valaki segíteni akar / tud elolvashatja mivel próbálkoztak eddig...
-
ThodEE
őstag
válasz
Celithrandi #11349 üzenetére
Nem csak, mert több beszélgetésből áll 
18398-18407 -
Biga123
addikt
válasz
Celithrandi #11346 üzenetére
Nálam se jelezte az új fw t.
Most hogy feltettem az uccsót, szétkúrta az mfa t. -
válasz
Celithrandi #11344 üzenetére
Az sem mindegy, hogy melyik fajta fw (Quality, Security, Feature, vagy Beta) figyelése van beállítva. [link]
-
ThodEE
őstag
válasz
Celithrandi #11342 üzenetére
Küldene csak be kell állítani a levelezést neki
-
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11328 üzenetére
Az antivírus / zsarolóvírus elleni védelem?
Medialejátszó (dlna, plex stb) indexelés?
Képek indexelése? -
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #11298 üzenetére
Teljesen hülye, ha beállítom automatán csendesre vagy arra, hogy 35 alatt alacsony fordulat legyen az 1200rpm. Ha kézzel leveszem 1%-ra az 900rpm. Egyrészt vicc, hogy az 1% az 900rpm másrészt így ha masszívan írok egyikről a másikra nincs ami elkezdje tényleg hűteni. Bár 900rpm lehet fullba is elég, meg kell nézni, hogy a ról b re backupolás alatt mennyire meleg.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11296 üzenetére
legjobb tudomásom szerint semmit,
amennyire tudom firmware, és nem klasszikusan software (OS) vezérelt -
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11285 üzenetére
akkor lehet értelme, bár (szerintem) amit hozhat, az kerekítési hibának is kevés
-
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11282 üzenetére
Ha az energiahatékonysági beállításra gondolsz, engem az bevallom őszintén hidegen hagy. Amit spórolni lehet vele az szerintem kerekítési hibának is kevés
De arra jó, hogy pl az órajelskálázás lassabb lesz, ami igenis okoz teljesítményben észrevehető akadozást. -
válasz
Celithrandi #11276 üzenetére
Az admin jelszava, az eszköz MAC címe kötőjelek nélkül. [link]
A jelszavát pedig csak akor tudod megváltoztatni, ha admin-ként vagy belépve.
Az admin (és minden más beállítás) alapra hozása a 3mp-es resettel lehetséges (soft reset). Ilyenkor az adatok nem vesznek el, csak a NAS beállításai. [link]
Elötte érdemes lementeni a beállításokat -
Addel
senior tag
válasz
Celithrandi #11262 üzenetére
Hú b+, jól meg van bonyolítva, sosem jöttem volna rá.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #11261 üzenetére
Megvan, mint kiderült ha nincs beállítva hogy készítsen több másolatot akkor alapból inkrementális mentést végez ha nincs bepipálva a Filetartalmak ellenőrzése. Ami egy full baromság, mivel ha nem ellenőrzni az adatokat hogyan tudná, hogy módosult valami: [link]
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #11259 üzenetére
A legjobb, hogy töröltem a beállított mentést, de többet nem engedi felvenni mondván, már van egy ütemezés erre a mappára. Mappatörlés és újra létrehozás után szintén. Kellett neki egy új más nevű mappa
-
Addel
senior tag
válasz
Celithrandi #11257 üzenetére
Na jó, nem tudom.
Ha meglévő mentést szerkesztem ott van ilyen opció.Ha új mentést csinálok, ott nincs.
-
Addel
senior tag
válasz
Celithrandi #11255 üzenetére
Mikor létrehozol egy új biztonsági mentést, akkor az utolsó "szabályok" fülön a "házirendek"-nél találod a "csak frissített fájlok biztonsági mentése" opciót.
De ha az ütemeznél a veziókezelés aktív, akkor ez nem használható. Ott meg lehet adni, hogy egy mentésből hány példány lehet, vagy mennyi ideig őrizze meg.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11253 üzenetére
Mit jelentene nálad az inkrementális?
Ellenőrizze, hogy történt-e a fileon frissítés és azt szinkronizálja ? -
Shokkolo
addikt
válasz
Celithrandi #11251 üzenetére
HBS-ben be lehet állítani, hogy mit mentsen és akkor nem teljes mentés...
(és azt hisze mkiválasztható a local nas, tehát helyben lehet Disk 1-et Disk2 -re backupolni)
Annyi hogy a napi és ah enti mentést külön feladatként kell létrehozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest