- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Asztrofotózás
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cousin333
addikt
válasz
s3toraph #1042 üzenetére
A Spyder egy ingyenes, nyílt forrású fejlesztőkörnyezet, egy időben én is azt használtam. Tulajdonképpen semmi rosszat nem tudok felhozni ellene, az IDLE-nél nyilván klasszisokkal jobb. Keresztplatform, tehát minimális eltéréssel tudod használni Linuxon és Windowson egyaránt.
Linuxon szerintem helyből, a Windowson a 3.4-től kezdődően az alaptelepítés része a pip nevű csomagkezelő: [link]. Egyszerűen a parancssorba írd be:
pip install spyder
Ez elvileg felteszi neked a megfelelő verziójú programot, és mindent, ami kell hozzá, Windowson és Linuxon egyaránt. Azért írtam, hogy elvileg, mert mostanában nem a "mezei" Pythont használom, hanem az Anaconda nevű disztribúciót, amiben a Python, meg a Spyder mellett milliónyi más modul is benne van, előre telepítve. Ez viszont neked talán feleslegesen nagy, Raspberry-re mindenképpen.
Amúgy meg ott a dokumentáció: [link]
A Spyder alternatíváit már felsorolták a többiek, nagyon mellényúlni szerintem egyikkel sem tudsz, innentől ízlés kérdése. Személy szerint én mindenképpen IDE-t használnék, és nem "szövegszerkesztőt", mint a Notepad++, VIM és társaik.
A megírt progamjaid valószínűleg futnak majd mindenhol, feltéve hogy a gyári modulokat használod. Ha nem, akkor sincs minden veszve, csak esetenként problémásabb lehet a dolog.
-
sztanozs
veterán
-
justmemory
senior tag
válasz
s3toraph #1042 üzenetére
Magyar nyelvű könyv tekintetében sajnos nem tudok segíteni, mert nem igazán használtam semmilyen könyvet, illetve java részt angolul tájékozódtam...
Az IDE-vel kapcsolatosan - noha nem nekem szólt - csak a saját tapasztalataimat szeretném megosztani: én neovim-et használok (inkább szövegszerkesztő, nem IDE); ezt szépen be lehet állítani, hogy szintaktikailag, és mindenhogy (amilyen 'modult' beállítasz/telepítesz hozzá) kezelje a python-ban írt kódot (automatikus sortörés 79 karakter után, automatikus behúzás 4 szóköznyire, gépelés közben a lehetőségek felkínálása, aszinkron hibakeresés, stb.). El kell vele picit játszani az elején, de nem lehetetlen jól beállítani
A hátránya, hogy ebből nem tudsz rögtön kódot futtatni, azt külön kell megtenni, viszont értelemszerűen ha eleve hibát jelez a kódolásban, a futtatás előtt azt érdemes javítani. A másik hátrány, hogy eleve meg kell szokni a kezelést, a billentyűkombinációkat, stb., mire automatikusan tudod használni, viszont én most azt mondom, hogy megéri, mert roppant gyorsan lehet vele dolgozni. Ha amúgy is Linux-on szeretnél majd dolgozni, akkor lehet, hogy egy kipróbálást megér.
Tegyük hozzá, hogy erőforráshiány miatt én mást nagyon kipróbálni nem tudtam, így azért a fentebb leírtakat annyiban kezeld fenntartással, hogy más megoldás akár sokkal jobb is lehet/számodra jobban beválhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest