Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
"Kicsit jobban bekonfiguráltam egy régi gépen."
Vagy csak vetted magadnak a fáradtságot, hogy megismerkedj vele és ne a megszokott systemd-s, ubuntus, debianos, opensuses, akármilyenes mentalitással essél neki.Kell hozzá az újdonságok megismerésére való készség. Ha ez megvan, akkor a beállítások után ez egy kifejezetten unalmas rendszer. Csak használod, néha frissíted és kész. Sok izgalmat nem fog okozni mondjuk egy Debianhoz viszonyítva, még rolling mivolta ellenére sem, de azért némi tudás, illetve utána olvasás azért kell hozzá, főleg az első pát hétben, hónapban, amíg ki nem ismerted. Utána csak a punnyadás van.
Persze ez sem tökéletes, de hát mi az? -
Penty
aktív tag
A Voidon az alapértelmezett init rendszer a runit, nem a sysvinit.
A Devuan egy kiadás alapú disztró és a Debian systemd-herélt változata, a Void meg egy rolling alapú, mindentől független önálló disztró, ami nem függ semmilyen más rendszertől. A kettejük között annyi a közös, hogy mindkettő systemd-mentes és a Linux kernelt használja. -
Heló!
Én meg pont most gondolkodom a void-on.
Azt látom, hogy teljesen más csomagok frissülnek náluk, mint ami nekem fontos lenne, de nem tudtam sem a devuan alapról, sem az egyszemélyes fejlesztésről.
Valami olyan disztrót keresek, ami a régi low-end x86 NAS-omra elhozza mindig az aktuális hibajavításokat a nekem fontos csomagokkal együtt, de lehetőleg alaposan tesztelve.
Eddig a void tűnt ilyennek a leírások alapján. Egy régi netbook-ra fel is tettem, és ott jól műxik; a MUSL verzió még gyors is, talán az Arch-nál is gyorsabb.
Most elbizonytalanítottál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest