Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
asuspc96 #9045 üzenetére
Papíron eljátszottam a 01234567 digitkóddal. A bal felső sarokban az ismétlés kedvéért sok nyíllal jelöltem, hogy az állapotmenetek mit is jelentenek. Jobb fenn ezeket az állapotmeneteket (8 db) írom le binárisan, ahogy dolgozni kell vele.
Mint írtam, összesen három Karnaugh-tábla kell a teljes feladathoz. Én egyet csináltam meg, ennek a folyamata követhető végig. A kiinduló állapot három bitjét A, B, C-vel jelöltem, valamint a piros téglalap az első K-tábla kimenete, egyben a végeredmény legfelső bitének igazságtáblája.
Felírtam a K-táblát (mondjuk ahogy mi tanultuk, kicsit máshogy van a rajz mint nálad, az egyértelműség kedvéért a cellák bal alsó sarkába beleírtam, hogy ez melyik bemenetnek feleltettem meg. Igazából már tíz éve volt, lehet nem jó a jelölés, de az eredményen nem változtat.), majd kitöltöttem a bekeretezett oszlop értékeivel.
Elvégeztem a minimalizálást (mondjuk csak egy összevonást tudtam csinálni), kaptam három részfüggvényt, és azokból a végeredményt.
A next_state[1] és next_state[0] kiszámítása ugyanilyen, csak értelemszerűen a második és a harmadik oszlopot kell beleírni a táblába.
Ez így segít?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Nem lesz Xiaomi 16
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borderlands 4
- Battlefield 6
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- RAZER Viper V2 Pro fehér (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- 32" Interaktiv Monitor Érintőképernyővel - Iiyama ProLite TF3237MSC-B3AG Touch-
- Apple Iphone 12 64gb kék -független-
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3617
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3530
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest