Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon EOS DSLR topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #8624 üzenetére
A mercurial commandjai kb. olyan egyszerűek mint az svn parancsai, git esetében nem feltétlen.
Ami még nekem a hg mellett szól az a natív windows support.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8624 üzenetére
Szvsz. olyasmikre, amikor parancssorból kell behaxolni egy csomó dolgot, hogy működjön, amit akarsz. Néha belefutok én is ilyesmibe nagy ritkán. Általában viszont nagyon jól megvagyok az alap funkciókkal, azok szerintem sincsenek elbonyolítva.
Csak egy példa, így kell lekérni a repo útvonalát:
$(git rev-parse --show-toplevel)
Szvsz, ez egy elég jó példa arra, hogy hogyan nem szabad APIt tervezni. Semmi szükség arra, hogy ismerjem a rev-parse-t ahhoz, hogy egy ilyen szimpla adatot le tudjak kérni. Első ránézésre lövésem sincs, hogy mit jelent:
"git rev-parse is an ancillary plumbing command primarily used for manipulation."
Nekem a show top level is csak közepesen beszélő, inkább valami repo root path, vagy hasonló, ami megszokottabb szóhasználat lenne...
Mindenesetre ez az egész a clean code-tól elég messze van. Én jobb szeretem az IDE-be épített pluginnel használni a git-et, azt hiszem nem véletlen.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- 100%hibátlan iPhone 15 Pro 128GB white titan több mint 1 év Apple jótállás
- Precision 3581 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- SIEMENS TQ513R01 Teljesen automata kávéfőző EQ500 Integral/Fekete Kivehető víztartály 15 bar
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K
- Gyönyörű Watch Ultra 2 (GPS + Cellular) 49MM, natural titan, garanciális 2027.11.04-ig, üzletből
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest