- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #8624 üzenetére
A mercurial commandjai kb. olyan egyszerűek mint az svn parancsai, git esetében nem feltétlen.
Ami még nekem a hg mellett szól az a natív windows support.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8624 üzenetére
Szvsz. olyasmikre, amikor parancssorból kell behaxolni egy csomó dolgot, hogy működjön, amit akarsz. Néha belefutok én is ilyesmibe nagy ritkán. Általában viszont nagyon jól megvagyok az alap funkciókkal, azok szerintem sincsenek elbonyolítva.
Csak egy példa, így kell lekérni a repo útvonalát:
$(git rev-parse --show-toplevel)
Szvsz, ez egy elég jó példa arra, hogy hogyan nem szabad APIt tervezni. Semmi szükség arra, hogy ismerjem a rev-parse-t ahhoz, hogy egy ilyen szimpla adatot le tudjak kérni. Első ránézésre lövésem sincs, hogy mit jelent:
"git rev-parse is an ancillary plumbing command primarily used for manipulation."
Nekem a show top level is csak közepesen beszélő, inkább valami repo root path, vagy hasonló, ami megszokottabb szóhasználat lenne...
Mindenesetre ez az egész a clean code-tól elég messze van. Én jobb szeretem az IDE-be épített pluginnel használni a git-et, azt hiszem nem véletlen.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest