Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Micsurin #18352 üzenetére
Esetleg?
https://stackoverflow.com/a/18309281
Illetve, ha .NET 5 (nem .NET Framework), akkor szvsz ez a konyvtar nincs implementalva...
https://www.youtube.com/watch?v=FsgpMtHG4kw >
Roviden - a HTTPContext.Request property-t nezd meg. -
válasz
noorbertt #18200 üzenetére
Wow, mi ez az undormany
# Format the values: remove dashes and prepend $
pihole_domain_lists_formatted = [replace(f"${v}", "-", "")for v in local.pihole_domain_lists)]
elso hat sor torlese
pihole_domain_lists_formatted = pihole_domain_lists_formatted[6:]
vagy mart bent a listaban, es mar dolgozni se kell veluk:
pihole_domain_lists_formatted = [replace(f"${v}", "-", "")for v in local.pihole_domain_lists[6:])]
mod: ugy latom, a lapozo megint kibabralt velem
-
válasz
pmonitor #18129 üzenetére
De az itt lévő képen is egyértelműen látszik
Azt mondjuk nem ertem, hogy ebbol a kepbol hogy jott le neked, hogy a feltolteni kivant python kod miota irodik magyarul...Mondjuk azóta nem... De állítólag még C#-ban is lehet magyar ékezetes metódusneveket használni.
Lehet, de egy nemzetkozi csapatban ahol az egyik csapattas Bolgar, a masik meg spanyol nem hiszem, hogy magyar fuggvenyneveket fogsz hasznalni...De meg 40 evvel ezelott is a COCOM lista miatt idehaza, magyar piacra gyartott Videoton VTC is angolul beszelte a BASIC-et, nem magyarul (vagy oroszul)...
-
válasz
pmonitor #18101 üzenetére
Azert csinalja, hogy segitse a tartalomhoz valo hozzajutast. Ez nem a professzionalis fejlodesrol szol, hanem az informacio lehetoleg nyelvfuggetlen megosztasarol.
De ha ugy erzed hogy hasznos, olvasgasd nyugodtan forditon keresztul:Példa 4.2.2-1. Egész műveletek
osztály teszt {
public static void main(String[] args) {
int i = 1000000;
System.out.println(i * i);
hosszú l = i;
System.out.println(l * l);
System.out.println(20296 / (l - i));
}
}
Ez a program a következő kimenetet állítja elő:
-727379968
1000000000000
majd találkozik egy ArithmeticException-rel az l - i osztásban, mert l - i nulla. Az első szorzás 32 bites pontossággal történik, míg a második szorzás hosszú szorzás. A -727379968 érték a matematikai eredmény alacsony 32 bitjének decimális értéke (10000000000000), amely túl nagy az int típushoz. -
válasz
pmonitor #18095 üzenetére
Es miert is irna meg barki egy ilyen forditast? Hogy masnak ne kelljen angolul tanulnia? Ennek semmi ertelme. A programozas nyeve nem csak azaer angol, mert a dokumentacio nyelve angol, hanem a programnyelvek utasitasai, a modulok es az azokban elerheto funkciok nevei is angolul vannak…
-
válasz
pmonitor #18049 üzenetére
Azert nem olvassa be, mert a MS dobta a tamogatast - mivel a szoftver fizetos, igy minden funkcioert elvarhato a tamogatas - amit pedig nem akarnak tamogatni, azt nem fognak.
Ez egyszeru penzugyi dontes. Az MSDN meg is erositi ezt: [link]
More Information
When you open an Access 97 database in Access 2010 or Access 2007, the Database Enhancement Wizard helps you convert the database to an .accdb file. For more information, see Convert a database to the .accdb file format.
By design, recent versions of Access cannot convert Access 97 files.A Libre azert tamogatja, mert a freeware software eseteben nincs lehetoseg tamogatas kikenyszeritesere, igy ha megy megy, ha nem megy, akkor meg nem - de nincs kinek panaszkodni.
-
válasz
pmonitor #17997 üzenetére
A kerdes, hogy mire van szukseg...
Ha csak type name kell, akkor en szemely szerint a VB-s modulos megoldast valasztanam az unamanaged kod helyett. Viszont ha a SO-n emlitett CPP/ATL COM osztalyos problema miatt kell kodot irni, vagy mert full nev kell (pl "Excel.Application"), kkor vsz ugyis a registry-t kell turni, mert nincs ra API. -
válasz
pmonitor #17995 üzenetére
mukodo kod != minosegi kod
a ketto kozott kell kihozni az eredmenyt az ido/budget/elvarasok es kepessegek fuggvenyeben. Termeszetesen a jelolteknel fontos, hogy kepes legyen minodsegi kodot is kesziteni, ne csak mukodot, mert elkepzelheto, hogy a megrendelo nem csak mukodo, hanem a minosegi kodot is megfizeti (es megkoveteli).- by Captain Obvious
-
válasz
#56769280 #17985 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem fordulhat elo, sot nem egyszer ide is beteved egy-egy ember aki fejlesztot keres (vagy mondjuk az Android programozas forumba) - de nem jellemzo. Olyan ez mint a kocsma a focipalya mellett. A kozosseg nagyreszt a drukkerekbol all, de azert neha beteved egy-egy jarokelo...
-
válasz
pmonitor #17931 üzenetére
Latom neked csak a kodsor szamit: imhol
mod: ja bocsanat, hogy sajat kodot linkeltem, azt hittem az altalad linkeltet is te alkottad...A noname nicket meg nem nagyon ertem, hacsak nem teged monitor peternek hivnak...
Magyar ugyfelekre meg - mondjuk en szemely lesz@rom a magyar ugyfeleket - egy multinak dolgozom, egy ideje mar kulfoldrol, nekem nincsenek kozvetlen ugyfeleim.
En nem az ugyfelek kedveert forumozok, ugyfel meg vsz ugysem egy IT forumot fog koptatni, mivel a technikai megvalositas sem erdekli, csak hogy "menjen" a program vagy a weboldal.
Amugy nem akarlak elkeseriteni, de nem csak magyar nyelvu forumokon vagyok jelen, hanem angol nyelvun is - persze birom a szemelyeskedest, de vsz ezt legfeljebb csak megmosolyogom. Amugy nem ertem ezt a sertodottseget - miert kene fizetest kapni a forumtol mert irunk ide - csak azert, mert nem ertunk veled egyet? -
válasz
pmonitor #17917 üzenetére
Szerintem pedig induljunk ki a te into peldadbol - az forumon megfordulo emberek nagy resze kap tanacsot es segitseget. Persze a konkret feladatot megcsinalni senki nem szereti a kerdezo helyett, de nem egyszer arra is van pelda. Mondjuk ASM/C/C++ teren tolem ne nagyon varj sok segitseget, amit en tudok nyujtani, azt mar te is tudod, de persze a nagyon kezdoket en is ki tudom nehanapjan segiteni. De ha benezel mondjuk a JS, Python, SQL, VBA/Excel, C# topikokba, ott vsz talasz tolem is peldakodot - mivel nem minden programozo programozik C-ben (hiaba szol igy a mondas, meg ha helytelenul is)...
-
-
válasz
Vision #17880 üzenetére
Hogy lehet az, hogy meg tud nyitni fertőzött URL-t?
Mondjuk ez a resz praktikusan kivedhetelen - hacsak le nem korlatozzak teljesen a webbongeszest (ugy hogy hirportalok, meg webkereso sincs) - de ilyet idehaza egyedul az MNB-nel hallottam 10+ eve az akkor ott dolgozo kollegatol (de lehet, hogy ok is lazitottak mar azota). -
válasz
pmonitor #17827 üzenetére
Ne haragudj, de én nem vagyok sehol sem moderátor, szóval fogalmam sincs, honnan vagy (vagy nem vagy) kitiltva. De vsz nem vagy letiltva a topicnyitásról, szóval biztos tudsz nyitni egy "C/CPP optimalizálás sebességre" topikot, és ha valakit érdekel a dolog, akkor ott elbeszélgethettek róla.Hiperfizikus is nyitott egyet az agymenésére (nem mellesleg magától), és szerintem ő is jól elvan a saját projektjével ott (és legfeljebb a nagyobb fejleményekről számol be a javascript topokban) - pedig az ő projektje sem különbözik sokban a tiédtől...
Itt ez - szerintem - nem elég általános programozási téma. -
válasz
pmonitor #17816 üzenetére
Tudod, hogy én nem vagyok az optimalizáció pártján.
A helyedben az osszes wcscpy és wcscat hívást a BO-biztos _s végure cserélném.
Ráadásul az se látszik, hogy a tempFolders és a pFke hogy vandefiniálvapéldányosítva - szóval nem igazán tudok nyilatkozni. Azt sem tudom, hogy sebességre vagy RAM-ra szeretnél optimalizálni.Amúgy nem vagyok egy C/C++ guru, de mivel ezt nem a nyelv saját fórumában beszéled meg, így nem érzem a késztetést, hogy ne mondjak véleményt.
-
válasz
nevemfel #17797 üzenetére
Nem tudom örülnénk-e a PHP topikban egy 2008-ban 10K szavazatot elért javaslatnak 2022-ben. Persze vannak tipikus problémák, amiket lehetne könnyen kereshetővé tenni, de most sem egyszerű moderátort taláni egy-egy fórumhoz, mi lenne ha még a legacy dolgokat is gyomlálni kellene...
-
válasz
pmonitor #17793 üzenetére
Bizony, és ha vissza is olvasnál a fórumban, nem csak write-only módban tolnád, akkor meglátnád, hogy minden ilyen kérdezőnek válaszolok is. Attól még hogy "leminősítem", a számára is egyértelmű korlátolt ismeretei miatt, még nem jelenti, hogy nem segítek (persze nem vizsgán, online - mivel néhanapján tanítok is, és ezt nem tartanám etikusnak). Persze ezek az emberek általában nem fröcsögnek, meg bezzegprogramozóznak, hanem csak egyszerűen megköszönik (és remélhetőleg legközelebb már kicsit jobban csinálják). Persze megértem, hogy te nem süllyedsz le arra a szintre, hogy PHP-ban vagy SQL-ben segíts, hiszen, ami nem barokk, az nyúlfarok
De azért örülök, hogy minden ilyen apróságra ugrasz, ha nem is programozói, de pszichológiai topiknak elmegy ez - szódával.
-
válasz
nevemfel #17789 üzenetére
Óóó, nincs itt semmi lábbal tiprás, csak valami súlyos kisebbrendűségi komplexus aminek nem átall hangot adni, amikor csak eszébe jut.
Csak azt nem tudom, hogy az a gondja, hogy nem vették fel valahova programozónak, pedig milyen jól tudott optimalizálni; vagy hogy végül nem fizették ki az wav-szerkesztő programját...Szépen megfér ez itt a viszgaidőszak alatt azonnal fizetős főiskolások, meg a "tanulj meg bármit 24-óra alatt"-on növekedett, konkatenálós sql huszárok melett...
-
válasz
pmonitor #17785 üzenetére
Nem tudom, hogy vagy a villanyszerelőkkel, de nekem pl egyik se mutatta meg azokat a házakat, amiket ő kábelezett, se az autószerelő nem mutatta meg a munkáit, amiket pl a múlt héten javított meg. Mondjuk nekem egy "Béla és társa Bt." se mond sokkal többet, mint az hogy "bferi"...
Továbbra is, ez nem egy programozó-közvetítő fórum, ahol kötelező lenne névvel és adószámmal regisztrálni, úgyhogy nem tudom min problémázol...
-
válasz
pmonitor #17778 üzenetére
A desktopon nem azért lassú a másolás TC alatt, mert nem optimális az itoa az átviteli bitráta kiírásánál, hanem mert hardveres korlátok vannak.
A google, vagy egy adatbázis motor, pedig nem kifejezetten desktop alkalmazás, ha erre gondoltál.
De nem akarok belemenni ebbe az optimalizáció témába újra... -
válasz
pmonitor #17774 üzenetére
De ahogy látom, az ffmpeg is C-ben és asm-ben készült. Sztem az ASM, C megkerülhetetlen, ha valaki komolyabban szeretne desktop alkalmazásokkal foglalkozni.
Mondjuk a kettőnek pont nincs sok köze egymáshoz. ASM-ben meg C-ben szerintem csak az programoz, akinek valami hardver-közeli (vagy a végletekig optimalizált) dologra van szükség. Az ffmpeg pedig nem desktop alkalmazás, kifejezetten terminál célra készült. Azért készült c-ben és ASM-ben, mert a video/audio kódolás kifejezetten megigényli az optimalizációt (ellentétben a desktop-alkalmazások javával).
-
válasz
pmonitor #17771 üzenetére
ffmpeg -i audio.mp3 -af "volume=enable='between(t,5,10)':volume=0, volume=enable='between(t,15,20)':volume=0" ...
működik bármilyen értelmes audiofájllal, nem csak wav-val.
és nem kell számolgatni a bitrátából a bájtokat, csak meg kell adni a kezdő és végpontot másodpercben... -
válasz
gordonfreemN #17668 üzenetére
Próbálj meg ráereszteni egy OCR-t, hátha...
Vagy esetleg ilyesmi: [link]
-
válasz
gordonfreemN #17665 üzenetére
Egy szkenner/képfelismerő vsz többet tudna ebből kihozni, mint egy PDF parser - persze ez a konkrét PDF struktúrától is függ...
-
válasz
gordonfreemN #17661 üzenetére
Az a gond, hogy ami pdf-ben táblázatnak látszik, az legtöbbször valójában csak formázás, azaz csak pozicionált szöveg (vagy szövegdoboz).
-
válasz
pmonitor #17644 üzenetére
Nem kell minden problémára "programozói választ" adni - de persze a kalapácsos ember mindent szögnek néz.
De ha már méregetés - érdekelne, hogy az honalpodra felrakott bármelyik programod (vagy akár a honlap) generált ennyi nézettséget, mint az én cégen belül amúgy hobbiból fejlesztett cuccom (tekintve, hogy én is csak laikus vagyok, alapvetően nem ezért fizetnek):
-
válasz
pmonitor #17642 üzenetére
A válaszod alapján (a kőműves építi fel a házat) a házépítésről kb annyi fogalmad van, mint az információbiztonságról - szóval nem látom értelmét vitatkozni sem egyik, sem másik témában...
Amúgy egyáltalán nem érdekel, hogy "nyugger" vagy. Van több nyugdíjas korú (illeve nyugdíj közeli korú) kollágám, akiket nagyra tartok - szóval nem kell játszani a mártírt, hogy majd biztos emiatt is lenézlek...
-
válasz
pmonitor #17640 üzenetére
Mivel ma dolgozom, így van időm válaszolni a trollkodásra.
Gondolom azért emelted ki - laikusként - ezeket a részeket, mert úgy gondolod, hogy ezekre minden "szakértőnek" tudnia kell a választ.Jelen körülmények között egyrészt az sem megállapítható, hogy ransomware-ről, vagy destruktív malware-ről beszélünk (főleg az emailes kapcsolatteremtés és a ransom note hiányában). Másrészt - mivel nem tudok a dologról részleteket, így azt sem tudom, hogy az ezen dolgozó kollégák mennyit tudnak, illetve a kommunikációs osztály mennyit hozhat ebből nyilvánosságra. Egy PR cikk alapján véleményt mondani valakinek a szakértelméről meglehetős szűklátókörűségre (és/vagy naivságra) utal.
Másrészt, az hogy egy malware hogy jut be a célpontra, az az esetek nagy részében irreleváns (illetve a legtöbbször phishing alapon jut be, de hogy terjedni tud-e az csak az adott droppertől és a hozzá csatolt payloadtól függ). Maga a malware/ransomware és az azt célba juttató dropper az esetek nagy részében az internetről simán letölthető és összedrótozható modulokból áll. Nem kell senkinek rakétatudósnak lenni, hogy egy ilyet összedobjon az elérhető legókból. A malware belső terjedése is simán csak egy legodarab: lehet emailen továbküldés, SMB-n automatán terjedés, he akár "kézzel", C2 szerveren keresztül is.
A fertőzött gépek izolálása egyszerű sztenderd eljárás, akkor is, ha tudja az ember, miről van szó, de akkor is ha nem. Ez nem mérőfoka a fertőzésnek - legfeljebb a laikusok ijesztgetésére jó.
A "legtöbb EDR"-es kérdésed természetesen színtiszta trollkodás. Nem ismerem az összes EDR (illetve magát EDR-nek nevező) cuccot, így természetesen nem tudok nyilatkozni arról, hogy az összes ilyen program pontosan mit is tud. Általánosságban azonban minden valamire való EDR tudja ezt...
-
válasz
#20238798 #17628 üzenetére
Az indaplayer.swf csak a "lejátszó" flash alkalmazás, annak át kell adni, hogy mi a videó, amit konkrétan lejátszik. Kicsit tovább kell túrni a HTML-ben, hogy meglegyen... vsz nem is közvetlenül adja meg, hanem valmi kliens-oldali JS állítja be a megfelelő URL-t. Én nem tudom megnézni, mert nekem alapból HTML5 videolejátszóval nyitja meg.
-
válasz
gordonfreemN #17627 üzenetére
használj if+countif et:
=IF(COUNTIF(C:C,A2),B2,"-")
-
válasz
gordonfreemN #17621 üzenetére
Mármint mit szeretnél? h a pont mellette levő cellát nézné meg?
=HA(B8=E8;C8;"-") -
Ez sokban függ attól, hogy mi értesz Mesterséges Intelligencia és annak életciklusa alatt.
Nyelvfeldolgozás (Natural Language Processing)?
Neurális hálók/Gépi tanulás (Machine Learning)?
Vagy valami mást?Sok esetben sokkal inkább a MI tanítására értelmezik az életciklust, mivel sok esetben ciklikusan - felhasználói adatok hatására - tanul az algoritmus.
Így célszerű megkülönböztetni a futtató környezetet és magát a mesterséges logikát (legyen az egy primitív döntési fa vagy akár egy neurális háló). Mind a kettőnek van életciklusa a MI esetében. -
Az adott modul liszenszében lennie kell erről részletes leírásnak.
Legtöbbször fel kell tüntetni a forrást és a liszensz leírást csatolni kell hozzá.
https://opensource.org/licenses/BSD-3-ClauseCopyright <YEAR> <COPYRIGHT HOLDER>
Redistribution and use in source and binary forms, with or without modification, are permitted provided that the following conditions are met:
1. Redistributions of source code must retain the above copyright notice, this list of conditions and the following disclaimer.
2. Redistributions in binary form must reproduce the above copyright notice, this list of conditions and the following disclaimer in the documentation and/or other materials provided with the distribution.
3. Neither the name of the copyright holder nor the names of its contributors may be used to endorse or promote products derived from this software without specific prior written permission.
THIS SOFTWARE IS PROVIDED BY THE COPYRIGHT HOLDERS AND CONTRIBUTORS "AS IS" AND ANY EXPRESS OR IMPLIED WARRANTIES, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE ARE DISCLAIMED. IN NO EVENT SHALL THE COPYRIGHT HOLDER OR CONTRIBUTORS BE LIABLE FOR ANY DIRECT, INDIRECT, INCIDENTAL, SPECIAL, EXEMPLARY, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES (INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, PROCUREMENT OF SUBSTITUTE GOODS OR SERVICES; LOSS OF USE, DATA, OR PROFITS; OR BUSINESS INTERRUPTION) HOWEVER CAUSED AND ON ANY THEORY OF LIABILITY, WHETHER IN CONTRACT, STRICT LIABILITY, OR TORT (INCLUDING NEGLIGENCE OR OTHERWISE) ARISING IN ANY WAY OUT OF THE USE OF THIS SOFTWARE, EVEN IF ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGE. -
válasz
Vision #17529 üzenetére
Pontosan - az, hogy nincs rendes készletkezelés, a cég sara, nem a fejlesztőé.
Vagy van, de nem akarják használni, vagy eleve nem is akartak, mert minek.(tudom, hogy nem neked válasz, inkább csak elmélázás) Ráadásul még mindig nem vágom, hogy az, hogy 2 hét után ír rá valaki a cégből, hogy "ja, bocs mégsincs", az mitől lenne a webshopot fejlesztő hibája...
-
válasz
pmonitor #17521 üzenetére
Konkrétan honnan tudod, hogy a "webshop" miért fizetett?
Szerintem ezt kb egy óra alatt konfigurálták össze, mert a megrendelő ennyit volt hajlandó kifizetni, és az egy ember aki a cég mögött ténylegesen van, az 11 nap után nézett rá ténylegesen a megrendelésre...
Vélelmezem, hogy az egész rendszer mögött nincs is adatbázis, csak egy statikus valami (pl egy csv fájl, amit kézzel módosítgat valaki Excelben, pár havonta)... -
válasz
pmonitor #17325 üzenetére
Ne haragudj, nem hiszem, hogy a fejlesztőként dolgozó, itt fórumozó arcok kódolási impotenciában szenvednének, hiszen valószínűleg (legalább is részben) ezért kapják a fizetésüket. Persze nem mindenki él meg ebből itt, de úgy vélem többen vannak, mint azt gondolod. Másrészt ez nem a C topik, hogy itt mindenki C programot optimalizáljon, ez egy általános programozási fórum, ahol gyakorlatilag megtalálsz mindenkit a C-től a VB6 programozóig; ráadásul a programok nagy része nem a nagy nyilvánosságnak készül, hogy valami honlapon (vagy a github publikus repójában fent legyen) - ezek hiányából ne vonj le túl mély következtetést.
-
válasz
pmonitor #17309 üzenetére
Vagy EÜ. szakrendelésen sorszám kérésnél a hölgyek azt mondják, hogy lassú a rendszer, és erre várunk. Vagy a patikában...
Ezek mondjuk nem webes gépek, de tény, hogy a hálózati kommunikációt nem volna nagy truváj rendesen összedobni, de általában ez sem sikerül (konkurencia kezelés).De csak biztonságosabb, és nem biztonságos. Nagy különbség! Valamint lásd, amit fentebb a tinik esetéről írtam. Az iráni uránfinomítókat is megtörték, pedig azok konkrétan semmilyen külső hálózatra nem voltak kötve. Az ember a leggyengébb lántszem legtöbbször, nem a gép, ez be kell látni. A 16 éves hackerek sem a gépet törték fel, ahnem a felhasználót (password reuse és phishing)...
Persze tény az is, hogy a hanyag programozó mindegy mit programoz, lokális kódot, vagy webes kódot, az eredmény így is úgy is sz@r lesz. -
válasz
pmonitor #17304 üzenetére
Szerintem csak nem olvastál ennek eléggé utána.
1. Mihez képest lassú - egy elosztott hálózat sokkal gyorsabb tud lenni, mint egy gép
2. Van hogy a gép sem működik. Több gép nagyobb valószínűséggel működik, mint egy. Természetesen be lehet építeni egyéb redundanciákat is (pl. több különálló hálózati kapcsolat). Az elmúlt 10-15 év tapasztalata alapján többet volt elérhetetlen az otthoni gépem frissítés vagy hardver hiba miatt, mint a működő internet hiánya miatt.
3. Alkalmazásfejlesztésnél alap a többrétegű architektúra, ami nem csökkenti, hanem növeli a biztonságot. Minél távolabb van az üzleti logika a felhasználótól (minél több rétegen keresztül elérhető), annál biztonságosabb. Ráadásul a fizikailag kompromittált gépek hálózat nélkül is elérhetők, és azokból később adat kinyerhető (vannak nagyon izgalmas side-channel technikák). -
UAT alatt nagy vonalakban értettem a tesztelést. Amúgy ha nincs security vagy eovs miatt update akkor általában ezek nem is változnak funkcióváltozás nélkül.
Ha meg változik a funkció (és a fejlesztő frissíti a komponenseket), akkor ez nálunk is csak
- először fejlesztői, majd tesztkörnyezeten történhet (és csak sikeres tesztelés után mehet élesbe)
- teszt és éles környezetbe csak auditált repóból jöhet a dependencia -
válasz
pmonitor #17221 üzenetére
Az, hogy szerinted "a határ a csillagos ég", az milyen kérdésre válasz?
Mert arra biztos nem, hogy "Szerintetek érdemes lenne valami logischool vagy hasonló programozós helyre elvinni, vagy teljesen elég, ha otthon scrathcel és tutorialokból tanul önszorgalomból?"Így belegondolva, valószínüleg azért nem vagy programozó, mert a mások által feltett kérdéseket sem tudod megérteni és/vagy azokat megválaszolni - márpedig így tényleg elég nehéz programozni (és főleg ebből megélni).
Folyamatosan ömlik belőled a sértődöttség, és nem tudsz másról beszélni, mint, hogy kitöröltek ezt, vagy xyz nem ért semmihez, vagy hogy most valakit rajtakaptál valami inkonzisztencián. Jó volna, ha belátnád, hogy itt nem vagy szívesen látott személy, mert:
1. magadat alázod;
2. (majdnem) mindenkit fikázol;
3. folyamatosan sírsz, ahelyett, hogy a közösséget építenéd.Nyugodtan rendezkedj be a prog.hu-n, mindenkinek jobb lesz így.
-
válasz
stellaz #17194 üzenetére
Logiscoolban ScoolCode-ban programoznak, ami egy kicsit átszabott Scracth, szóval ha az megy, akkor ott kaphat kicsit szervezettebb keretek között némi oktatást. Érdemes kipróbálni, legfeljebb ha nem jön be (vagy már túllépett rajta), akkor kicsit komolyabban kell vele foglalkozni.
-
válasz
zsolti_20 #17159 üzenetére
Beimportálod, és megnézed, hány oszlopa van
Sub CSV_Import()
Dim ws As Worksheet, strFile As String
Set ws = ActiveWorkbook.Sheets("PO Data") 'set to current worksheet name
strFile = Application.GetOpenFilename("Text Files (*.csv),*.csv", , "Please select text file...")
With ws.QueryTables.Add(Connection:="TEXT;" & strFile, Destination:=ws.Range("A1"))
.TextFileParseType = xlDelimited
.TextFileCommaDelimiter = True
.Refresh
End With
End Sub -
válasz
gordonfreemN #17034 üzenetére
Igen, azt akartam írni hogy gyökér könyvtárból nem szeret semmi indulni.
-
válasz
gordonfreemN #17019 üzenetére
Ellenőrizd le az Execution Policy-t:
Get-ExecutionPolicy -List
és vagy állítsd át (ha tudod):Set-ExecutionPolicy -ExecutionPolicy Undefined -Scope CurrentUser
vagy írd alá a szkriptet (ha nem tudod átállítani, de az aláírt szkriptek engedélyezettek):Set-AuthenticodeSignature -FilePath C:\CSVcopyBOND1.ps1 -Certificate $cert -IncludeChain All
-
válasz
gordonfreemN #17019 üzenetére
Írd alá a szkriptet és akkor talán futtatható lesz. Nálunk is kb ez van...
-
Zerotrust csak ott működik, ahol nincsenek legacy rendszerek. Nem hiszem , hogy ezt rúl sok nagy cég elmondhatná magáról. Ráadásul a teljes nyitottság jelentős logolási probléma is. Bár a hálózat szegregációja okozhat plusz problémákat, nyomozati szempontból (ha beüt a sz@r) sokkal kellemesebb, hogy nem a telhes internet a gyanúsított.
-
válasz
martonx #16834 üzenetére
Lehet, hogy nem fog - jellemzően - gyakran változni, de pl kockázatkezelési szempontból nem előnyös, ha egy üzleti döntést nem aktuális adatok alapján számol a rendszer.
Peraze egy ilyen folyamat tipikusan nem kell kis válaszidővel rendelkezzen, szóval nem triviális megtervezni egy ilyen köztes réteget. -
válasz
pmonitor #16611 üzenetére
Nem foglalkoznak. Azaz, ahogy a rendszerszervezés tanárom mondta annó:
Ha egy kónak 0.0001 mp alatt kell végrehajtódnia, de az csak 0.0002 mp alatt fut le, akkor az lassú, de ha az elvárás 3 mp és 2 alatt fut le, akkor az gyors.
Igazából az esetek nagy részében nincs szükség sebességre optimalizálni (se kódméretre - néhány memóriaszegény embedded/mikrokörnyezet kivételével), hiszen a felhasználónak mindegy, hogy a művelet, amit észre sem vesz 0.001 vagy 0.01 mp alatt fut majd le. Ráadásul a felhasználói programok nagy részében a műveletek végrehajtási idejének nagy részét az IO-ra való várakozás tölti ki, nem a kalkuláció. -
válasz
pmonitor #16505 üzenetére
Futtattam pénteken egy tesztet: ~300K process indításból csak kb 3000 egyedi PID volt. HWND egyezést csak egyet sikerült előidéznem, azt közvetlenül a gép újraindítása után.
C# (form) kód:using System;
using System.Windows.Forms;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.IO;
namespace pidtest {
public partial class Form1 : Form {
[DllImport("user32.dll", SetLastError = true)]
static extern uint GetWindowThreadProcessId(IntPtr hWnd, out uint processId);
public Form1() { InitializeComponent(); }
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) {
try {
uint pid;
IntPtr hwnd = Handle;
GetWindowThreadProcessId(Handle, out pid);
using (StreamWriter w = File.AppendText(@"c:\temp\pidtest.txt")) {
w.WriteLine("{0} {1}", pid.ToString(), hwnd.ToString());
} }
finally { Close(); }
}
}
}
python teszter:import os
a=0
f=open("c:/temp/pidtest.txt","r");A=f.readlines()
while 1:
os.startfile("c:/temp/pidtest.exe")
A+=f.readlines()
if len(A) != len({*A}): break
if a%100==0:
B,C=zip(*[a.split()for a in A])
D,E={*B},{*C}
print(f'Items: {len(B)} - Unique: {len(D)} PID, {len(E)} HWND', end='\r', flush=1)
a+=1
f.close() -
válasz
pmonitor #16478 üzenetére
Ez azért nem biztonságos, mert egy terminal szerver esetén simán lehet, hogy egy új processz megkapja egy bezárt processz PID-jét és így a felhasználó egy másik user nevében automatikusan belép.
lenkei83
Amúgy felesleges ez a trükközés. Ha nem akarsz automatikus belépést, akkor minden alkalmazás indításnál el kell kérni a felhasználónevet és jelszót, és kakukk.Illetve ha nincs alkalmazásszerver, akkor a legegyszerűbb, ha a usereknek létrehozol SQL usereket és azzal lépteted őket be (nem pedig egy - remélhetőleg nem dba - shared user van az adatbázis kapcsolathoz, a kódba/config fájlba beégetve).
-
Az a gond ezzel, hogy mivel nem ugyanannyi OU van a hiearchiában, így minden régióban/országban, így az utolsó négy érték nem ugyanabba az oszlopba fog kerülni...
Szét kéne szedni vesszőnként, megfordítani a sorrendet, elkapni az első négyet, a maradékot eldobni, majd végül visszafordítani...
Ezt viszont nem tudom megcsinálni függvényekkel (legalább is ezidáig nem sikerült).
Sajna kézzel túl nagy meló (~100K sorról van szó). -
Olyan regex-et keresek (vagy bármi megoldást Excelben), ami egy AD DistinguishedName-ből visszaadja a legalsó OU-t (hierarchikusan) és a DC mezőket (vagy a legfelsőt). Pl ebből:
CN=johndoe,OU=Users,OU=ny,OU=us,DC=americas,DC=company,DC=com
ezt:
OU=us,DC=americas,DC=company,DC=com
vagy opcionálisan ezt:
OU=us,DC=americas
Az OU-k száma természetesen változhat, de csak a legalsó kéne..
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Stílus és erő egyben 12/512 GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest