Új hozzászólás Aktív témák

• bobace

addikt

Kérnék egy jókora segítséget, programozásban nem vagyok nagyon otthon, de szeretnék ennek a végére járni. Szeretnék multiple html forrásból kinyerni adatokat, amelyeknek a struktúrája megegyezik. Kábé hasonlóan primitív:
    ...<tr><td>Munkavégző neve: </td><td > Kiss Pista </td>
    <td>Életkor:</td><td> 43 </td></tr>...
    Valami függvénnyel (php-ben preg_match ha jól tudom, de nem nagyon értek hozzá :U ) meg kellene keresni a munkavégző nevét és kimenteni, majd az életkort is és kimenteni.
    Aztán a kinyert adatokat adatbázisba elmenteni. Ha megvan akkor megnyitni egy új htmlt és ugyanígy ismétlődő ciklusként.

Na a kérdés: Milyen nyelvben célszerű ennek neki állni? Magyarul melyiket kezdjem el megtanulni, amiben a legegyszerűbb ?
    És az esetleges kérés über sok idővel rendelkező fórumtársaknak:
    Nem tudom hány soros kód lehet ezt megcsinálni, de ha valaki nagyon-nagyon ráér, esetleg egy minta kódot adhatna, elég gyorsan tanulok. Csak sajnos anno is úgy próbáltam tanulni a programozást, hogy kész kódokból összeollóztam magamnak, és erről nem találtam googleben sem igazi segítséget vagy alapot. Tudom, óriási kérés, de ha valaki netán írna valami alap kódot, leírná egészen a változóbekéréstől az sql írásig? Előre is köszönet és hála, ha helybeli vagy (Debrecen) még sörre, csokira is meghívlak :R

Új hozzászólás Aktív témák