Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Béló
aktív tag
hello
sajnos nincsen semmi jártasságom a programozásban de kaptam egy feladatot amit el kell végeznem, elaladtam benne és gondoltam megkérdezem itt is hátha vki tud segiteni:excel alatt visual basic programnál ha beirom a makroba ezt:
Sub fuggv()
a = InputBox("add a=?")
b = InputBox("add b=?")
f(a) = a ^ 4 - 81
f(b) = b ^ 4 - 81
lep = 2
Do
m = (a + b) / 2
f(m) = m ^ 4 - 81
Cells(lep, 1) = a: Cells(lep, 2) = b
lep = lep + 1
If f(a) * f(m) < 0 Then
b = m: f(b) = f(m)
Else: a = m: f(a) = f(m)
End If
Loop Until Abs(f(m)) < 0.01End Sub
akkor miért irja ki ha futtatni akarom hogy Compile error: Sub or function not definied?? (és sárgán kijelöli a sub fuggv-t, feketén pedig a 4. sor beli f(a)=a^4-81-et)
Az eredeti feladat az volt hogy a x^4-81=0 egyenlethez kellett irni egy programot ami az egyenlet gyökeit intervallum-felező módszerrel határozza meg.
előre is köszönöm bárki segitségét !
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tápos kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titanium Black Megkímélt állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Asus BR1100F Convertible - Intel N6000 I 8GB I 128SSD I 11,6" Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U - 7 pro 3700U - 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest