Új hozzászólás Aktív témák

• Atlas

csendes tag

Hello!
    Nagy bajban vagyok házi feladatoki szempontjából - kaptam egy nagy rakás házit és abból nem tudom megcsinálni a következöket:

1.Ellenőrzött módon olvass be egy egész számot: ha nem számot kapsz, hibaüzenet után olvasd be újra. Ha öt próbálkozás után sem kapsz számot, egy hibaüzenettel állj meg. Egyébként írd ki a kapott szám háromszorosát.

2.Ellenőrzött módon olvass be egy pozitív számot(egész vagy tizedestört): ha nem számot kapsz, hibaüzenet után olvasd be újra. Ha öt próbálkozás után sem kapsz számot, egy hibaüzenettel állj meg. Egyébként írd ki a kapott szám háromszorosát.

3.Ellenőrzött módon olvass be egy pozitív számot(ismerje fel az egész számokat, tizedestörteket és hatványkitevős alakot is(2e3 = 2*10^3 = 2000, 2e-3 = 0.002): ha nem számot kapsz, hibaüzenet után olvasd be újra. Ha öt próbálkozás után sem kapsz számot, egy hibaüzenettel állj meg. Egyébként írd ki a kapott szám háromszorosát.

4.Egy akárhány tagú névnek add meg a monogrammját.

5.Adott egy tetszőleges számsorozat. Állítsd növekvő sorrendbe az elemeit.

6.Adott egy szövegfájl, ami egy recept hozzávalóit tartalmazza. A fájl minden sora egy számmal kezdődik, ami egy összetevőből szükséges mennyiség, majd vesszővel elválsztva tőle az összetevő neve jön. Add meg azt az összetevőt, amiből a legtöbb, és amiből a legkevesebb kell.

7.Adott egy szövegfájl, ami magyarországi települések adatait tartalmazza. Minden sorban egy település adatai vannak vesszővel elválsztva: a neve, megyéje, típusa (város, község stb.), területe, lakossága. Add meg a legnagyobb lélekszámú települést.

C++ -ban kellenek, és határidőre. Plz help!

Új hozzászólás Aktív témák