Új hozzászólás Aktív témák

• Citroware

addikt

válasz opr #15808 üzenetére

Köszönöm. :)

Az a szituáció, hogy jelenlegi munkahelyemen a csapatunkban gépészmérnökök vannak, és egyre jobban nyitunk a programozás felé, ami gyorsabbá, automatizáltabbá, vagy éppen pontosabbá tudná tenni a munkánkat. De egyikünk sem programozó, minimális programozási tudással rendelkezünk. Néhány egyszerű szkriptet írtunk eddig csak.
    Ha felfejleszteném a programozási tudásom egy junior szintre, akkor már tudnék olyan programokat, kiterjesztéseket írni a csapatban, amik segítenék a munkánkat, és nem mellesleg azzal én lennék a csapat legjobb programozója, mint vakok között félszemű. :D
    Ezzel egyrészt nagyon fontossá tudom tenni magam a csapatban, másrészt pedig más lehetőségeket is kinyit, ha valami miatt váltani kellene. És hát egyébként is örömöm találom a programozásban.
    A hátulütője a dolognak az az, hogy ezek után sem lesz ezen a munkahelyen olyan senior, akitől tanulhatnék, ugyanúgy csak a saját magam útján folyna a fejlődésem. Körülbelül ezek a kilátások.
    Akár egyszer olyan mérnöki szoftver fejlesztésében is részt vennék, amilyeneknek jelenleg a (most már lassan senior) felhasználója vagyok. De ahhoz már C++ tudás kell inkább, a feljebb említettekhez pedig elég a Python is. (nem véletlenül ezt a kettőt kezdtem el ;) )

Új hozzászólás Aktív témák