Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
Aktív témák
-
dhs
csendes tag
Talán lenne egy megoldás, de segítsetek ki, ha tévedek.
Egyik ismerősöm az akvárium hűtést csinálta meg úgy, hogy egy BD... tranzisztor bázis-kollektor lábára ellenállást kötött és 12V-tal hajtotta.A tranzisztor egy bordára volt fölszerelve és ezt merítette a víz alá.
Ebből gondolva egy egyszerű áram generátorral meg lehet úgy hajtani a tr. hogy leadja a szükséges teljesítményt? pl.:tr. bázisára ellenállásból egy fesz.osztót, és esetleg még, ha az egyik ell.-t változtatom tudom vezérelni a tr. hőleadását.
Valaki mondjon erre valamit? -
T_bee
aktív tag
vagy lehet hogy hülye ötlet de esetleg valamivel fűteni azt az 1 cm2 felületet, és annak a hőmérsékletét mérni, meg a bordát is mérni és a két hőmérsékletből lehetne valami következtetést levonni.
ha nagy hülyeség akkor sry -
dhs
csendes tag
Gondoltam tranzisztorra de nem tudom úgy kötni hogy ne menjen tönkre, a főtűszállal az a gond, hogy rossz a doboz szerelése és szerintem nem képes 100W-ot leadni veszteség nélkül.
-
dhs
csendes tag
Üdv mindenkinek
Lehet, hogy már volt erről szó másik topicban.
Arról lenne szó, hogy egy olyan készüléket akarok csinálni amely képes a processzor teljesítményét szimulálni. Hogy az elkészített készüléken lenne egy foglalat amelyre bármilyen hűtőbordát fel lehessen tenni, és közvetlenül lehessen mérni a hőleadását. A gond a max. 100W hő leadása. kb 1cm2 felületen. Ha tud valaki valami okosságot az kérem mondja el.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Házimozi haladó szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kés topik
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Riasztó topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- 273 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest