- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
DaemonTools-t használok egyedül, az deaktiválva volt mint ahogyan azt az első hsz.-ben (olvastam ám ) megjegyeztetétek. Az MDS-t már nekem kellett gyártani, mivel ez egy nem túl legális image file...
Milyen + -os DL lemez(eke)t ajánlotok, ha lesz egy kis időm beszerzem őket és végigtesztelem mindegyikkel az írót. Illetve az lenne még a kérdésem, hogy nincs-e valami teszt image file, nem biztos, hogy a warez erre megfelelő...Life is no picnic!
-
PPeter
addikt
válasz karesz501 #898 üzenetére
Valószínűleg az MDS-ben benne volt az eredeti rétegváltási hely. Létezik, hogy nem szereti. de más rezidens programok, emulátorok is bekavarhatnak.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
ANT
addikt
válasz HellGreg #895 üzenetére
Én NEC 3500-val nyomom, és amióta rontotta azt az 1 db. riteket, azóta csak Verbatim DL lemezt veszek. Itt a PH!-n már akkor is azt javasolták, és én megfogadtam a tanácsot! Ja és a DL lemezt mindig Decrypter/ImgBurn progival írtam.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
HellGreg
őstag
Ja, igaz, abból a 4000 ft-ból amit elrontottam, vehettem volna 5 verbatimot vagy ricohot
mindegy, óccsó dvd-ből még lehet karácsonyfadíszeket készíteni
nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem az egyedüli DL, amit a 3540-es tökéletesen megírt, az a memorex meg a ricoh volt (bár a ricoh kiírta, hogy nem tudta lezárni, de működik).
megpróbálom a verbatimot, közben morzsolgatom a rózsafüzért az istenanya ikonja előtt -
PPeter
addikt
válasz karesz501 #892 üzenetére
Ne írj be semmit a beállítások alatt a rétegváltáshoz, hagyd automatán, akkor majd megkérdezi íráskor, hogy mi legyen.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
ANT
addikt
válasz HellGreg #888 üzenetére
Leszedted az íróprogramok újabb verzióit, és azokkal se megy? Akkor mégsem a meghajtód lesz a ludas. Erről mondjuk eszembe jut első, saját élményem DL lemezzel: asszem Ritek D01 sz@rság volt, az is besült valahol félúton. Azóta még csak nem is gondolok ilyen lemezekre.
Szerk: az a baj a DL lemezekkel, h van belőlük már jó néhány típus, de a többségük vmi bazári szar, amit nagy ívben kerülni kell! Ami tutira jó, az nem a legolcsóbb, de mit ér az ember az olcsó lemezekkel, ha csak dobálja ki a rontottakat?!
[Szerkesztve]''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
karesz501
senior tag
Tools-->Create DVD MDS file: az a bajom, hogy ettől függetlenül manuálisan kell kipipálni egy olyan fülecskét, hogy 'layer break LBA' és be is kéne írni ide az értéket. Gondolom.
De akkor ezek szerint ha nem DVD_Video image-t írnék DL formátumban akkor itt egy olyan szektor számát kell/lehet megadni, amelyik az összektorszám felénél legalább eggyel több?Life is no picnic!
-
PPeter
addikt
válasz HellGreg #888 üzenetére
Nem szereti azt a DL lemezt, amit vettél. Használj Ricoh vagy Verbatim gyártmányt, előbbiből 2.4x-es már a noname meg olcsó brand alatt is előfordul 500 forintos ár környékén.
-
HellGreg
őstag
NEC 7173 (1 hetes), eddig minden szimplarétegű lemezt gond nélkül megírt, de a Platinum +DL-t nem akarja, 60 % körül a nero lézerbeállítási hibát ír ki, az imgburn semmit, csak íráshibát. A rendszervinyó PM, egy másik vinyó SM, az író SS. Frissebb verziókat még nem próbáltam, de az előző NEC 3540-es szintén nem tudta megírni rendesen a DL-eket, kivéve 1 memorexet.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok.
Problémáim vannak a DL lemezek írásával (Optiarc ad7173 író), nem tudja valaki, hogy a Liggy & Dee's firmware frissítés mennyire megbízható, esetleg próbálta valaki?
ezen a linken van: http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/Optiarc-AD-7170A/
köszi -
PPeter
addikt
A rétegváltás helyének csak a DVD-Video esetén van jelentősége ilyen értelemben, mert annál a logikai szektornál kell lennie, amit a DVD-Video állományrendszerében tárolt pozíció jelez a lejátszónak. Egy ''sima'' adatlemezen nincs jelentősége, ott gyakorlatilag bárhol lehet (kivéve ha mondjuk a lemez másolásvédelme ellenőrzi, hogy hol van), de az OTP (Opposing Track Path) elrendezés kiköti, hogy az első rétegnek mindig több adatot kell tartalmaznia, mint a másodiknak.
-
skytheman
csendes tag
Mind1 ,hogy milyen lemezt használok, legyen játék, film,mp3,mindegyiknél ezt csinálja.
-
skytheman
csendes tag
Köszi az előzőt. Meg az is a gond , hogy nem mindíg olvassa be a lemezt. Miért?
-
skytheman
csendes tag
Sziasztok! A problémám az , hogy nagyon hangos a DVD-romom. Nagyon felpőrgeti a lemezeket és kéne 1 jó sebesség szabályzó. Remélem tudtok segíteni. Előre is köszi.
-
PPeter
addikt
1. Az ImgBurn az MDS állomány megléte (tehát az eredeti forráslemez rétegváltási pontjának ismerete) nélkül is képes teljesen jól működően felírni a DL lemezekre az image-eket, ugyanis a DVD-Video állományrendszer elemzése után felajánlja a használható rétegváltási pontokat az írás megkezdése előtt, illetve módosítani is képes a rétegváltás helyét mutató pointert amennyiben ez szükséges.
2. Ezzel összhangban már a korábbi verziók is képesek voltak arra, hogy egy ISO állományhoz MDS-t generáljanak. Tools -> Create DVD MDS file.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
karesz501
senior tag
válasz blattida #873 üzenetére
Az ImgBurn kezel más ISO kiterjesztéseket is, vagy csak MDS-t? A Decrypter át tud alakítani egyikből a másikba?Mert azért általában ''kész'' image-eket kell(ene) írjak... No semmi warez
Szerk.: ImgBurn nagyon jó kis proginak tűnik, köszönöm szépen a tippet. Remélem így már menni fog a dolog.
[Szerkesztve]Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Az SQI természetesen QSI akar lenni...
Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Van egy 9400-as DELL Inspiron notim, amiben egy Philips (SQI) SDVD8820-as író van. DELL hinlapjáról legújabb A18 firmware fennt van, nero 6.6 ultimate-ot használok.
A problémám a következő lenne, vettem 10db + -os Ricoh DL DVD-t, és az írási folyamat felénél megakad write error-al az írás. Van esetleg ötletetek? Létezik, hogy újabb verziójú Nero kellene hozzá?
Csak ISO fájlokat szeretnék kiírni, ha esetleg vmi freeware progit tudtok ami kezeli a DL-t azt megköszönném, vagy ha van vmi trükk ezeknek a lemezeknek az írásával kapcsolatban akkor kérlek segítsetek.
Előre is köszi,
Karesz
Szerk.: egy kicsit OFF, a vége az nagyon
[Szerkesztve]Life is no picnic!
-
PPeter
addikt
Nem tudom mi a reteknek írtam be korábban, de beírom megint: firmware hiányosság. Írtam azt is, hogy a legújabbal sincs remény, nincs már terméktámogatása a meghajtónak, amely egyébként valamelyik BTC szériával azonos hardveresen, ha jól emlékszem a szétszedett drive belsejére.
-
Gááboor
tag
Hát igen én a dvd meghajtónál kerestem ezért nem találtam, köszönöm a választ.
Végül is felraktam egy lg H20L 1.02-es firmware-t , amit nem régen adhattak ki - gondolom- és ez megoldotta a problémát - de azért le kopogom-. -
ANT
addikt
A PIO az optikai meghajtó egyfajta átviteli módja. Sajna lassabb, mint a DMA mód, ezért a PIO módban dolgozó író lassabban írja meg ugyanazt a lemezt, mintha DMA-ban lenne. Ellenőrizni az ''Eszközkezelő''-ben tudod. (Pl. a Sajátgép ikonon jobb klikk--->Kezelés--->Eszközkezelő--->IDE ATA/ATAPI vezérlők menüpont. Itt Elsődleges (v. Másodlagos) csatorna, azon belül a Speciális beállítások. Ha itt vmelyik eszköz aktuálisan PIO-módban lenne, az valszeg az íród lesz. Akkor leszeded az illesztőprogramját, és újraindítod a gépedet. Az illesztőprogramot pedig az ''Illesztőprogram'' fülön az ''Eltávolítás''-ra kattintva tudod leszedni. Kb. ennyi.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
mmdms
addikt
helo mindenki !!!!
olyan gondom adódott, hogy mobilrackem tönkrement.ez eddig nem ojan gáz, mert betettem vinyót a helyére, és itt kezdöttek a gondok.
amíg egy idekábelen 1 vinyó és egy dvd meghajtó volt semmi gond nem volt.
de most egy ide kábelen van a 2 vinyó, és 1 ide-n a dvd író és a dvd meghajtó.
na itt a gond: csak azt az optikai meghajtót kezeli amejik masterre van állítva
a másikat láttya meg minden, de ha beteszek egy lemezt akko belessul a gép, egy idö mulva jo lessz,de ha a meghajtora ha rámegyek és meg akarom nézni a discet, akko belép abba, csak semmit nem lát a lemezen.
Segítségeteket várom!!!
[Szerkesztve]ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
PPeter
addikt
válasz dzsorden #852 üzenetére
Az MSI írónak ilyen hülye device ID-je van, ez nem hiba. A lemezek rontása a régi firmware-nek köszönhető, sajnos a legújabb elérhető firmware-rel is sok baja van egy rakás lemezzel, szóval nem kecsegtetlek sok jóval.
-
Gááboor
tag
Az én problémámra nincs valami ötletetek? (#847) Gááboor
-
-
truba
tag
Samsung SH-W162C dvd íróm van-ami némely lemezt/gyártót nem ismer fel-csak Philips DVD-RW/ és álltalában Philips lemezek részleges felismerése.Lemez a meghajtóban felpörög de aztán leáll és TC-ben hiba üzi:nincs ilyen meghajtó.Minden más lemezzel viszont müxik
Ja és lemez felpörgetésnél csúnya hangja van mintha rezonálna a meghajtó de Philipsen kivűl egyenlőre ír-és olvas mindent.Kb.1 éves olyan 300 lemezt irtam vele összesen.
Valakinek hasonló problémája? -
kem
addikt
4082b-t vennék alkatrésznek!
Köszi!
-
dzsorden
tag
ahogy elolvastam az első hszt engem is megragadott ez a pios dolog, megcsináltam, de nem merek írni, nehogy még 1 dvd menjen kárba... lehetett ez a probléma? most már át van állítva!
-
Gááboor
tag
Hello
Lenne egy kis problémám a DVD íróval. LG-RAM GSA-H20L típusról van szó. Bárrmilyen beállítást választok a sebesságnek , még 16x-osnál is kb. 40 percig ír egy lemezt. Emellett a lemezt gyorsan kezdi forgatni pont mint , amikor rendesen működött. Az író progi meg először ki írja a rendes időt majd csak számol tovább és kb.40 perc , amíg megír egylemezt. Már több szoftevert és lemezt is kipróbáltam . A neroból most valamelyi 7-es verzió van fenn , de mással sem volt jó. A lemezeket nem rontja el , viszont még , ami aggaszt , hogy írás közben fagyogat a gép , vagyis szaggatottá válik az ablak mozgatás a kurzor mozgás és a zene lejátszás ...... A gépem egy core2 duo meg , ami kelle bele ehhez...
Nem értem. Egy firmvert is felraktam korábban a RAM miatt -nagy nehezen találtam- de se előtte se utána nem változott ez a jelenség.
Légyszi segítsetek.. -
dzsorden
tag
hi!
tegnap vettünk 8 maxell dvd-r-t, és már négyet elcseszett a neronk ''burn process failed'' címszó alatt. adatok: at 8x (11080kb/s), nero 6, író: ATAPI DVD RW 8XMax
itt a log linkje: [link]
a megjelenítés miatt (nem volt a .txtben sortörés) htmbe raktam.
ps: tudom, h hülyeség volt több dvd-t pazarolni, de hogy mér is tettem azt már leírtam itt: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=210559
most látom, h ott már adtak 1 tippet. próbálkozom! -
Midas 22
csendes tag
Hello mindenki!
Problémám akadt itt egy dvd-íróval... Haverom tegnap vett egy Nec 7173as írót és hozzám hozta, hogy próbáljam ki. 5 dvd-t írtam meg eddig és ebből hármat elrontott. Illetve nem is tudom, hogy elrontotta-e... A tünetek a következők: megírom a dvd-t, visszaellenőrzi a nero, és azt mondja, minden ok. Viszont mikor megnézem, hogy mi van a dvd-n, nem lát rajta semmit se. A vicc az, hogy a CDSpeed-del is le tudom ellenőrizni, kiírja nekem, hogy mennyi hely foglalt a lemezen, de akkor se lát rajta semmit sem, sem a total commander, sem a sajátgép. Egy fujifilm DVD-R 16x-et és két TDK DVD-R 16x-eset írtam rendre 8x, 4x és 16x-es sebességekkel, szóval nem tudom, mi lehet a gond, a sebesség biztos nem... Írtam még ezen kívül egy másik tdk-t, meg egy verbatimot is, azokat visszaolvasta rendesen. A dvd-ket a másik dvd-olvasóm sem tudja természetesen beolvasni (Lite-On SOHW 1653s). Hozzátartozik a történethez, hogy a gépben a táp nem tartozik a legstabilabbak közé, de ez nem zavarta az előző tulaj dvd-íróját, meg az én Lite-Onomat se... Szóval nem tudom, mi lehet a probléma, mindenesetre még él a 3 napos visszavásárlási gari, de azért ha valaki esetleg tudna segíteni, azt megköszönném -
mr_ricsi
veterán
LG íróknál úgy általánosságban hol lehet megnézni, hogy adott firmware milyen mediaID-jű lemezeket támogat?
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
EkSYS
senior tag
Kosz.
Szr. volt az IDE kabel. es raadasul csak 40eres
kosz a segitseget!Eki - az eredeti
-
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Napokba szereztem be egy LG irot (18x lightscribe-os) a mar meglevo Pio 108 melle.
Sajnos az tortenik hogyha Pio es az LG bent van a gepben (egy 80 eres kanocon - mert csak egy IDE csatim van) akkor bar jol es megfelelo sebesseggel irnak hibasan olvasnak vissza, fuggetlenul attol hogy melyik a master vagy slave.
Ha viszont csak egyik van bent akkor az jol ir es jol is olvas.
Tap problema lehet? (410-esem van) vagy alaplap? (P5B deluxe E6300 alapon)
Talalkozott mar vki ilyen problemaval?Eki - az eredeti
-
supernova78
csendes tag
Okka köszi a segítséget nektek!
AsusP5LD2, Intel P4 3,4 , Gainward 7900 Gt,2GB ddr2 667,Chieftec 450W
-
IRON STORM
őstag
válasz supernova78 #835 üzenetére
Eléggé válogatós író. MCC004 Verbatimokat nagyon szereti és jól is írja. DVD-R lemezeket nem komázza annyira. Inkább + R lemezekkel etesd.
Csak a TDi!
-
blattida
nagyúr
válasz supernova78 #835 üzenetére
A Plextor honlapjáról letöltöd [link] , és utána lefuttatod. Egy .exe kiterjesztésű fájl. A frissítés alatt lemez ne legyen a meghajtóban. Restart, majd használat!
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz supernova78 #833 üzenetére
Frissítsd a firmware-t és ne a legalacsonyabb sebességgel próbáld megírni a lemezeket, hanem 4X-esen, esetleg 8X-osan!
És ez az író eredetileg egy Teac.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
supernova78
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Plextor 750A dvd írót és az lenne a gondom, hogy amit kiírok vele lemezt (próbáltam verbatim tdk) lemezt is.Időnként,nem teljes képernyőn de szét esik a kép,mintha olvasási hiba lenne ,ez miért lehet? A leg lassabban írom,a dvd lejátszó nem lehet baj szvsz mert amiket nem én írtam noname lemezt simán lejátsza és egy kis hiba sincs.Nem értem mi lehet a baj
PLZ help!AsusP5LD2, Intel P4 3,4 , Gainward 7900 Gt,2GB ddr2 667,Chieftec 450W
-
mr_ricsi
veterán
''Az tény, hogy baromi jól és gyorsan olvassa a lemezeket..''
A 16x-os sebesség akár 9500-as fordulatszámot is jelenthet. Nehéz megérteni, hogy azért lehetett a korábbi olvasód halkabb, mert harmad/negyed ekkora fordulatszámmal forgatta a lemezeket? (És -persze- ugyanilyen mértékben lassabb is volt a jelenlegi NEC-ednél?)
Vagy ha nem akarsz szoftverből fékezni, akkor használj jó minőségű lemezeket, amelyek jobban ki vannak egyensúlyozva, és kisebb a hullámosságuk is, aztán máris halkabban működik az íród.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
buherka
addikt
válasz mr_ricsi #818 üzenetére
Na ezt jól megkaptam...
Az az ''ócska meghajtó'' az nem tudom milyen lehet, de lehet, hogy az halkabb lenne.
De most már így jártam, belenyugszom és kész.
Az tény, hogy baromi jól és gyorsan olvassa a lemezeket.
16X sebességgel is vígan írkálja a Plextor lemezeket, de hát a hangja az aztán ott van a szeren.
Azért remélem nem gázoltam bele a lelki világodbaOkos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
bazsi123
csendes tag
szevasztok
a gondom egy slim dvd-íróval van. ami egy csodás gericom bellagio notebook-ban van. vagy volt. a gépben egy qsi sdw-041 modell volt eredetileg. ami meghalt. előbb dvd-t nem írt, aztén nem is olvasott, aztán a cd-kkel nem boldogult. vettem egy lg gsa-t10n modellt. a notebook bios-ában az eredeti egység a secondary csatornán van. az lg behelyezése után viszont ez a csati disabled. azaz nincs optika egység a bios szerint. a windows felismeri a dvd-t, de csak secondary slave-n, és pio módban. ami nem túl gyors írást/olvasást eredményez. gondolom, azért ismeri fel, mert mégiscsak plug&play. azt mondták okosok (acomp), hogy a gericom bellagio master egységet keres, az lg meg slave. át lehetne állítani masterre, de azt szervízben kéne csinálni (jó pénzért). firmware frissítés uis nincs még ehhez a modellhez. most itt állok egy retek helyzetben. a ciki leginkább az, hogy mivel a bios szerint nincs optikai egység, így nem is tudok boot-olni - ha jön egy windows crach, akkor a gép mehet a kukába. van valakinek ötlete? vagy egy pontos célzást követően inkább rúgjak bele a gép közepébe...? -
ursaminor
csendes tag
válasz blattida #828 üzenetére
Bocs hogy megkérdezem, de nem az alapoknál kéne kezdeni?
Le kell húzni minden IDE-t, rá dugni a DVD-t oda ahol a winyót
eddig látta. Betenni egy bootolós lemeztés bekapcs. Ha jó az
eszköz kutya kötelessége bebootolni. Ha nem akkor vagy ko-
szos vagy rossz a kábel (táp-ide) legyengült az opto elmászott
a fókusz. Ha ezt mind megnézted és minden jó, a legnagyobb
távolság amit meg kell tenned az a kukáig tart és egy könnyed
csukló mozdulattal bele. -
mathgery
aktív tag
Nem tudom, hogy pontosan milyen az iro, mert most a melóhelyen vagyok....a firmwaret megpróbálom frissíteni, hátha segít..Most irni sem tudok vele, a nyerslemezt sem pörgeti fel, és azt irja ki, hogy nincs lemez a meghajtóban...2 éves, szóval párszáz lemezt már megírt, új progi egyedül egy új nero van fent...asszem 7. valami...az lehet baj?Ja és tényleg egyik napról a másikra, egyik este még néztem róla filmet, márnap meg semmi....abszolult azt a lemezt sem olvasta be, emit előző este irtam vele!
Ja annyi még, hogy egy nero speed test et kezdtem el vele és valami hibát irt ki.....jelenthet ez valamit? -
blattida
nagyúr
válasz mathgery #821 üzenetére
Pontosan melyik Pioneer? Frissíts firmware-t! Csak a maga által írt lemezeket nem olvassa be, vagy semmilyen írott lemezt? Az írás működik? Hány lemezt pörköltél meg vele? Ha nem raktál föl semmilyen új programot, nincs új hardver/szoftver a gépedben, és tényleg egyik napról a másikra nem olvassa a lemezeket, és nem is írja, akkor próbáld ki egymásik gépben is. Ha ott sem megy, akkor csere.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
:AMF:
senior tag
#817: Nero DriveSpeed.
#816: Ha egy kicsit utánajártál volna a megfelelő topikokban, akkor tudhatnád, hogy a NEC-ek bizony süvítenek, mint a rakéta. De van rá megoldás. Lehet, hogy egy kicsit macerás lecsendesíteni, de attól még nem ''sz@r'' író.
[Szerkesztve] -
mathgery
aktív tag
pioneer író, és általában 4xes sebességen írok vele, de most semmilyen lemezt nem akar beolvasni fimvere nrmtom, hogy a legfrissebb e, de már használom ezt az íról 2 éve,és eddig semmi baja nem volt!ezért csodálkozom, hogy egyik napról a másikra megzakkant
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
A problémám a következő a dvd olvasó/író-mal a következő történt: Egyik napról a másikra nem pörgeti fel a lemezt.Próbálkozik, de hiába!1-2 cd-t beolvas, meg a gyári dvdket álltalában, de pl amit előző nap irtam vele, azt már nem! Majd ma még megpróbálok sűritatt levegővel kifújni,de lehet hogy kuka lesz belőle?ha valakinek van valami ötlete, akkor írja már le légyszi, vagy ide, vagy a mathgery@gmail.com-ra!
Köszönöm előre is! -
mr_ricsi
veterán
''Szóval kell hozzá egy sebességszabályzó progi...mekkora szégyen egy 'nem szar márka'
DVD írótol, hogy ilyen marhaságokkat kell hozzá telepítenem.''
Teljesen igazad van! Legközelebb vegyél inkább valami ócska meghajtót, ami nagy sebességnél nem képes korrektül olvasni a lemezeket, ezért kénytelen saját maga lecsökkenteni a lemez pörgési sebeségét. Így aztán tényleg halkan fog olvasni.
[Szerkesztve]Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
buherka
addikt
válasz blattida #814 üzenetére
Ahogy mondod: állat hangos , akár egy rakéta!!!
Már bánom, hogy megvettem
Pedig ASUS-t akartam én balga, csak jól rábeszéltek.
Szóval kell hozzá egy sebességszabályzó progi...mekkora szégyen egy ''nem szar márka''
DVD írótol, hogy ilyen marhaságokkat kell hozzá telepítenem.
Tiszta szégyen....Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
blattida
nagyúr
Nem tettél kárt benne, ez biztos. A 740-es nem igazi Plextor drive(Benq), de a Plextools-ban lehet, hogy ennek is tudod állítani a lemeztálca sebességét! Próbáld ki, mert ha működik vele, akkor szép lassúvá tudod tenni, finom lesz és gyengéd!
-
buherka
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Optirac(NEC) AD-7173A DVD írót csak egy gondom van vele.
Ha beteszek egy DVD filmet vagy AVI filmet ez a sz@r író úgy pörgeti, mint az állat.
Úgy süvít minta dög , amig ki nem veszem a lemezt.
Van mellette egy ASUS íróm is, de az nem csinálja ezt. Olyan csendes, hogy az hihetetlen.
Nem tudtok valami megoldást, hogy abbamaradjon ez az égtelen süvítés amit ez az író csinál.
Csak Plextor lemezt használok, lehet hogy ez a gondja , mondjuk gyári DVD-vel is ezt csinálja...
Ekkora fos lenne a NEC márka
HELP plíz...Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
cascada
senior tag
sziasztok!
remélem tudtok segiteni
Az lenne a gondom, hogy betettem egy DVD-t az irómba: PLEXTOR PX-740A /BSRB Firm/ és Total Commanderben felmásoltam a lemez tartalmát, aztán vettem volna ki a lemezt, megnyomtam az irón a kiadás gombot, a zöld LED kialudt, de a lemezt nem adta ki. A Tálca nem nyilt ki. Restartoltam, lehuztam a tápkábelt, ujra rátettem, semmi. A Windows ban látta a lemezt restart után és világitott is a LED de amint megnyomtam a Kidás gombot, a LED ujra kialudt és nem csinált semmit. Kikapcsolt állapotban azzal kis fém pálcikával ki tudtam szedni a lemezt, kihuztam a tálcát, majd visszatoltam még kikapcsolt állapotban.
Az a gondom most, hogy a tálca igaz most már kinyilik de valamiért marha gyorsan
Előtte nem ilyen gyorsan nyilt ki. Most meg annyira gyorsan nyitja ki a tálcát meg húzza vissza, hogy majd kiesik az egész
Nem tudja valaki, hogy miért lett ennyire gyors? Kicsit zavaró :S lehet hogy rosszul csináltam valamit? És nem lett volna szabad visszatolni a tálcát, hagyni kelett volna hogy ő húzza vissza magától bekapcsolásnál?
Köszi szépen a válaszókat előre is! -
Siriusb
veterán
a nero cd-dvd speed minőségtesztje mennyire mérvadó?
van egy nec7170s, ricoh és verbatim dvd-re is a minőség mutató 0-3 között van.
kétféle szoftverrel is ki lett próbálva az írás. (16 ill 8x sebességgel)
LG DVD íróval sem sokkal jobbak az eredmények (más gépben), amiket megnéztem.
Esetleg ennyire utálná a fenti márkákat? -
-
szukjoci
csendes tag
Sziasztok!Van 9 honaoja 1 asus 1608p3s dvd irom es eddig semmi baja nem volt egeszen mostanaig.Elkezd drasztikusan ingadozni a bufferje majd leall es vege a dvd-nek.De a dvd-t megirja ugy 50%-ig es ez utan jelenkezuk a problema.A nero-ban kiirja hogy Dma Driver error es az iras leall.Windows ujrainstalalva firmware frissitve.Az iroval lehet a bibi?Mindent megprobaltam de semmi .Szerintem csak az iroval lehet a gond mert minden mas siman fut rajta de jo volna egy par velemeny
Segitsetek PLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ramius
őstag
válasz Rosti(HUN) #802 üzenetére
A vásárlás előtt kellett volna megkérdezned, nem?
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
Calogero
addikt
-
PPeter
addikt
-
Rosti(HUN)
csendes tag
Hali. Vettem egy dvd írót NEC optiarc DVD RW AD-5170A a neve. Tudja ez a tipus a LightScribe-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Tőzsde és gazdaság
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Napelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...