- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
[link]
Ez kell Neked elvileg.
RAID-ed van? Amikor PIO-m volt, és RAID0 tömbről indítottam a gépet, nekem is ezt csinálta. Kénytelen voltam lehúzni mindent, és rack-ben lévő magányos vincsiről indítani a win-t, és úgy már hajlandó volt frissíteni a firmware-t.
Ha nincs RAID-ed, akkor is törekedj arra, h lehetőleg az egyik IDE-n legyen a vinyó, a másikon meg az író egyedül. Minden mást optikai, vagy IDE-n fityegő eszközt távolíts el a frissítés idejéig.The Amiga, Born a Champion
-
villamos
őstag
Hali!
Kollégámnak birtokába került egy gép, benne egy LG DVD újraíróval (Sulinyetes, nagyárúházban vásárolta ). A probléma a következő. Az író nem olvas be semmilyen DVD lemezt, sem írtat, sem gyárit, egyáltalán semmilyet. Ezzel szemben beolvassa a sima CD -ket, és az újraírható DVD-t is Sőt, írja is...
Ezt egyik pillanatról a másikra tette, tehát egyszer működött, a következő pillanatban már nem. A poén, hogy már egyszer visszavitte szervízbe, és ki is cserélték neki az írót (tuti), de az új író is behalt. Valami ötlet?Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Ramius
őstag
Üdv.
Van egy Pioneer 109-es íróm, de nem tudok rajta fw-t frissíteni. A program leáll ''aviable target is not found'' hibaüzenettel.
Tudja valaki mi lehet az oka?gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
peestike
őstag
ezeken már rég túlvagyok
ilyesmi problémák nem voltak, viszont ashampoo is ugyanígy reagál a dologra...
félek ez rendszer lesz...42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
peestike
őstag
sziasztok!
a probléma a következő:
win sp2 alatt a gépben a meghajtók most így reagálnak: az újraírható lemezeket nem akarja felismerni, csak sima lemezként, egyszerűen nem tudom törölni a lemezeket
pájó 110es író volt benne, tökéletesen írta a szűz lemezeket, de egyszercsak az újraírható dvd/cd-kre azt mondta, hogy egyszer írhatóak, nem tudja törölni
lg kombó cd-kre dettó ugyanígy reagált
lg-n firmware frissítés után hajlandó volt egyszer törölni és írni a lemezt, utána megintcsak sima egyszer írhatókként ismerte fel az RW-s lemezeket
szal ha tudnátok valami okosat mondani erre a jelenségre azt megköszönném!
rendszert nem szívesen raknék, ha e nélkül esetleg lehetne orvosolni a problémát, az jó lenne
előre is kösz az infókért!!!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Jarod1
veterán
Szasztok, Van 1 Momitsu CDM-j516 21X Cd olvasóm tud valaki firmware frissítést?
A google barátom nem talált hozzá. CSak néha ismeri fel a lemezt.. -
AMATŐR
őstag
Segítség!
A problémám a következő: Gépem az adataimnál, minden rendesen működik, tuning,raid 0 szétesik, redszert újra telepítem, minden működik, kivéve a dvd és cd meghajtók. Minden kábel a helyén, lemez betesz, nem pörög fel és sem a totál, sem a sajátgép nem látja a két meghajtót.
Új biost tettem fel /F6/ de a gépbe nem nyúltam, csak a rendszert telepítettem újra.
Mi a franc baja lehet szegénykének?Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
Steeve001
csendes tag
HY mindenki!
Lenne egy problémám. Vettem egy LG DVD írót...először nem a saját gépembe raktam, hanem haveroméba, utána meg bnőm gépébe. Nah ezeken mindent olvasott és írt (gondolok itt DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-RAM, DVD-R DL stb). Volt itthon egy jó rendszerem Xp SP2, amibe amikor beleraktam, akkor még írt mindent ugyanúgy. Kiírogattam a másik meghajtómról mindent amit kellett, format c:, d: újratelepít, nem akarta felismerni, csak DVD-R-t ír és olvas, semmi mást, elvittem megint haveromhoz, meg bnőmhöz is és ott megint jó volt. Azóta 3x telepítettem újra a gépem, mert labilis volt a rendszerem, meg emiatt is, most SP1 van fent, ugyanaz mint bnőmnél és így sem jó!
Már mindent megpróbáltam, töltöttem le az előzőekben említett DVD-RAM diver-t és nem ismerte fel, h van DVD-RAM-om .Segítsetek!Steeve
-
typhon
csendes tag
Hali!
Van egy kis gondom!
Ha két írót szeretnék feltenni egy ide kábelre akkor az írás indítása után az írók bufferei ekezdenek ugrálni, és a sebesség visszaesik 1.5-1.8×-osra és így is marad!
Az irók külön winchesterről írnak és egyik se rendszer vinyó!
Kábelcsere, firmware frissítés, BIOS frissítés,op rendszer reinstall megvolt, próbáltam driver nélkül is!
Az írók eddig mentek rendesen egymás mellett, és más gépben sincs velük gond!
Bármit veszek ki, vagy cserélek ugyanaz a vége!
Két vinyó tökéletesen megy egy kábelen!
Eddig ezekkel az írókkal próbálkoztam:
LG 4163b, LG 4167b, LG 4166b, LG H10N, NEC 4571A
Minden sorrendet kipróbáltam, de nem találtam kettőt, ami menne egy kábelen!
Valakinek ötlete?
Abit AN8 Fatal1ty SLI
A64 3.2+
1024 Mb RAM -
berczy03
aktív tag
Helló!
Lenne egy olyan gondom, hogy állítgattam a DVD-m régiókódját. Moist egyesen van és még van egy lehetőség az állításra. Vissza akarom rakni 2-re, de nem engedi, mert asszondja, hogy nem én vagyok jogosult a felügyeletre. Rendszergazda userrel. HOgyan tudom kiütni a meghajtó régiókódját, hogy lehessen ismét változtatni?Samsung Galaxy S I9300 | 4.1.2 (LL4) | Siyah 1.8.6+ |
-
mrmatyi
tag
...meg az a helyzet,hogy amikor berakom a lemezt a nérónak listáznia kéne hogy mi van a lemezen,ehelyett az a sáv ahol azt jelölné,hogy meddig van a lemez,0-nál áll!
én nem állítottam el rajta semmit,hogy bezárja,vagy ilyesmi!
nem lehet visszaállítani valahogy a régi állapotot,hogy tovább lehessen írni a lemezt??p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4
-
lazydog
addikt
-
mrmatyi
tag
üdv!
bocs nem tudom jó helyre írok-e?
lenne egy olyan problémám,hogy nemrég felraktam a nero 7.5.11-es cd-dvdíró progit és írni akartam a régi lemezemre néhány apró szoftvert de azt írta ki hogy már nem lehet írni a lemezre rakjak be egy újjat,holott még csak 350MB fogyott a 700MB-ból!!
egyébként minden más (új) lemezzel elboldogul!
na most én olyanra tippelek,hogy az új nero szoftver nem fogadja el a régebbi neroval írt lemezem!
mi lehet a probléma??
be lehet az új nero-n állítani valamit,hogy elfogadja a régi lemezem?
köszi!p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4
-
blattida
nagyúr
A dvd írót ajánlott egyedül rakni az IDE kábel végére masterként, az olvasó legyen szolga szintén egyedül, vagy ha nem megoldható, akkor legyen az íróval egy IDE kábelen! A vincseszter egyedül, masterként!
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
szimcsi
senior tag
Most vettem dvd írót, meg van már egy dvd olvasóm is, azt kérdezném hogy hova kellene ezeknek meg a winchesternek a jumpereit tennem (master, slave,cs) hogy minden ok legyen.Kösz
XP
-
cirmy
csendes tag
üdv!
van egy olyan proglémám hogy van egy samsung dvd íróm de rendellenesen működik mert nem olvassa be a dvdket, magától kiadja a lemezt, van hogy üresen kinyílik amikor hozzá se nyúlok, volt hogy kiadta a lemezt és bent meg izomból pörgette üresen magát. Pedig még firmwaret is frissítettem rajta 6 verzióból 4et. olyankor egész jól műszöki de egy idő után megkergül HELP HELP HELP! mit tegyek vele?
TÍPUSA: samsung TS-H552 -
saco
csendes tag
UP! #358
Valaki ? -
PPeter
addikt
Egyrészt a 6.6.0.16-os NerobaN egy nagyon régi CDSpeed verzió van integrálva (amúgy sem árt az újabb Nero változat telepítésa a régi helyett, de ha csak a CDSpeed kell, akkor azt külön mindig megtalálod a http://www.cdspeed2000.com oldalon ingyenes elérhetőséggel), másrészt más - telepített - CD/DVD-író szoftverek, emulátorok rezidens komponensei is bezavarhatnak a tesztprogramnak, arról nem is beszélve, hogy a meghajtó totális inkompatibilitása is elképzelhető. Ez utóbbi miatt lenne érdemes a legújabb CDSpeed verziót is kipróbálni. Milyen alaplapod van és mit telepítettél hozzá IDE/ATA vezérlő driver gyanánt?
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
ANT
addikt
Az én problémám nem DVD íróval, hanem olvasóval kapcsolatos, de azért bedobom ide: beraktam a gépbe egy AOpen 1648/AAP olvasót. Pöpecül működik, mindenféle lemezt beolvas, szédítő gyors, de a Nero CD-DVD Speed proginál nem indul el vele az átviteli sebesség teszt. Rákatt, bejön a ''Meghajtó felpörgetése'' ablak és kész! Itt megáll, és se bill-re, se egérre nem reagál a gép, csak a restart gombra. Ez mitől lehet? (Másik opt. meghajtóval működik a dolog. Sőt, uez. a meghajtó viszont a Scan Disk-et megcsinálja!)
Egyéb infok: Nero 6.6.0.16 (újrarakva), kétféle firmware-rel próba, IDE vezérlő is újrapakolva!
Mondjuk, nem életbevágó a dolog, de ha esetleg tudja valaki a megoldást, azt köszönettel venném.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Drótozó
csendes tag
Sziasztok!
Kis segitségre lenne szükségem...Van egy - még 2 hónapig garis- DVD írom (Pioneer110D), már volt cserélve (egy hét után), most megint szórakozik pedig alig használom....Egy ideje nem akar DIVX-t olvasni pedig próbáltam már más programmal is (nemcsak W Media Playerel). Vigyem vissza megint, vagy mit tegyek mert mást mindent ír-olvas. Segítséget előre is kösz. -
-
_stick_
őstag
Kérdésem:
A minap úgy jártam, hogy egymás után letöröltem 3 dvd-t, majd az utolsó dvd után írtam egyet dvd másolással, és mikor megnéztem a filmet, kb 4-5 percenként szétesik a kép. Előtte is meg utánna is írtam így (másolással) dvd-t és azokkal nincs gond.
Lehet, hülyeség, de törlés után hagyni kell ''pihenni'' a dvd írót?
Vagy a kb 40 dvd-ből ez az egy hibás lehetett?
Más. Hol juthatok hozzá, jobb minőségű cd-dvd lencse tisztító cd-hez? -
_stick_
őstag
válasz <>jana<> #360 üzenetére
Nekem is ilyen pió-m van, a samsung-om által írt, általában tdk cd-ket eddig kivétel nélkűl olvassa.
Viszont korábban másik 2 samsung meghajtóm volt és ott voltak beolvasási hibák, de azt egy firmware frissítés szerencsére megoldotta...
Az más kérdés, hogy a garancia után 2 héttel beszart (ahogy ez lenni szokott) és nem tudtam dvd-t írni.
Ha garis vissza kell vinni. -
<>jana<>
senior tag
van ötletetek miért nem olvas be cd-ket egy pioneer dvr-109 es dvd író? minden dvd-t gond nélkül beolvas,csak a cd-ket nem.legalább 15 cd-vel kipróbáltuk két gépben.biztos hogy az író a ludas.
-
saco
csendes tag
Neroval kipróbáltam, hogy csak 300 megát írok és multisession nélkül is.
Mindezeket megcsináltam CDBurner XP Pro-ban is, ugyanaz a hiba: [link]
Kezdek kétségbe esni -
saco
csendes tag
-
PPeter
addikt
Tehát magyarán multisession adatlemezt szeretnél írni (folytatni)? Vagy DVD-Video lemezt írnál? Próbáld részletesen és követhetően leírni, mert ez így nekem elég zavaros.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
saco
csendes tag
Sziasztok
(Noti fórumba írtam már, lehet ide jobban illik)
A A6VA Q034-emben egy MATSHITA DVD-RAM UJ-841S dübörög.Pár napja hozzáírtam egy filmet a megkezdett dvdhez, és a végén egy toc errorral elszállt, és nem jelenik meg a fájl-listában a film, de amikor a megírt trackeket nézem, akkor ott van.Megpróbáltam dvdt írni és most előtte szállt el ilyen hibával:
19:10:58 #22 CDR -1122 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1614
Unable to recover TOC
19:10:58 #23 TRANSFER -27 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1614
Could not perform start of Disc-at-once
A log: [link]
Két dvdvel megpróbáltam, ugyanaz a hiba.Fogtam az egyik dvd-t és egy asztalival ráírtam a cuccot és tökéletesen ráírta és olvassa, de a noti csak sok tekerés és kattogás után (windows indulása előtt is).Szóval nekem konklúzió, hogy azokat szarul olvassa, amit próbáltam vele írni... Minden régi dvd-t és cd-t olvas, beleértve az ezen típusú (RIDISC) dvd-ket is.FW-t nem tudok frissíteni, noti cd-m nincs itt, neten nem találtam.Eddig tökéletes volt az író...
Valami ötlet ?
[Szerkesztve] -
Fauszt
senior tag
válasz Collector19 #353 üzenetére
valszeg PIO módba került, ellenőrizd, s ha így van, akkor állíts be UDMA-t...
-
Collector19
tag
Üdv!
Van egy LG dvd íróm, és az a gond vele, hogy valahogyan nem olvas és ír úgy ahogy kellene neki. Pl ha beteszek egy dvd-t és arról másolok vinyóra, akkor 4000 K-nál nem tudok többel másolni, pedig régebben sokkal többel ment, valamint amikor bármit elkezdek másolni, akkor minden hang szaggat, mintha egy magnó durván nyúzná a szalagot, és a proci kihasználtságom 100 %-on van.
Mikor írok vele dvd-t, akkor pedig 8x-an 17 perc alatt írom meg, 4x-en pedig 14 perc alatt, és iso-t írtam vele, tehát nem állt sok fájlból. A kábel az tutira jó, mert egy másik íróval kipróbáltuk, azzal ment minden faszául.
Van ötletetek hogy lehetne ezzel csinálni vmit, vagy egy kuka??
Előre is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] -
No-kedli
csendes tag
Üdv!
No! A problémám a következő: Az oprendszer (XP) felállását követően bármelyik meghajtóba (LG H20L, LG GDR-8163B) helyezett lemezt mindegyik kiolvassa. Majd kb. fél óra böngészés, zenehallgatás után ismét a megajtók bármelyikébe bedurrantok egy lemezt, akkor már nem olvassa be (legalábbis a windows szerint ''nincs bent lemez''). Megeresztek egy restart-ot és megint jó minden. Az érdekesség pedig az, hogy az Imagedrive is ezt csinálja. Ami mégérdekesebb, hogy Alcohol120%-kal fel tudom tenni a lemezt a winyóra iso-ba. Ha valaki tapasztalt már ilyet és esetleg tudja a megoldást, akkor nagyon megköszönném a segítségét.
U.i.: Ha a windows futása közben cserélek IDE drivert (pl. az nforce IDE drivert, a windows driver-ére és fordítva) akkor még újraindítani sem kell a gépet és egyből beolvassa a lemez. -
lazydog
addikt
Hasznos elfoglaltság az olvasás, feltéve, hogy a megfelelő forrásból merítünk.
A legjobb átviteli sebesség mást jelent optikai meghajtónál (UDMA 2), és mást merevlemeznél (UDMA 6). Az UDMA 2 sebességhez bőven elég a 40-eres kábel.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
AtHoS
nagyúr
Néhány tanács ha rendetlenkedik az íród, Olvasd el, mielőtt kérdezel (by PPeter): [link]
Idézet
''1. Ha 80 eres kábelen van az íród, akkor próbáld ki egy 40 eres, nem hengerelt szalagkábel végén, masterként. Semmiképp ne legyen fiókos merevlemez mellett, a tesztelés idejére mindenképp legyen egyedül egy csatornán. Biztosan hibátlan kábelt használj, a jumperelés legyen direkt, tehát ne Cable Select állásban, hanem Masterként.''
[Szerkesztve]read-only mode on the forum
-
kb
csendes tag
OK Köszi. Majd kipróbálom. De miért lehet gond a 80 eres? Nem olyan régi az alaplapom. Vagy igen? És miért volt jó hosszú ideig és miért lett rosz most? És ha csak játszom vele egy kicsit, hogy melyik csatira dugom milyen jumper állással, attól lehet, hogy jobb lesz? Bár az lehet bele kerül 1-2 CD-be...
Méé' ide rakoda sósssááát?!?!?
-
kb
csendes tag
NERO 5.akarmit leszedtem es jv16-tal kigyalultam minden neros cuccot a registrybol
Méé' ide rakoda sósssááát?!?!?
-
kb
csendes tag
Sziasztok!
Hol is kezdjem. Volt nekem egy LG CD iro- DVD olvaso combom, ami nagyon szepen futott a hozza adott Nero 5.akarmennyivel egeszen addig, amig nem probaltam vele egy 800M-s TDK lemezt irni, amit el rontott, aztan utana sorban egy csomo rendes lemezt is. MEgirta a lemezt, de a vegen azt irta ki, hogy ''Could not perform fixation'' [ja mert angol, magyarul nemtudom milyen okorsegre forditjak] Akkor utana olvastam es frissitettem firmwaret a meghajton es attol jo is lett. Egeszen tegnap elottig, amikor megint rontott egy lemezt. Felbuzdulva tudomanyomon, megint frissitettem a firmware az LG iron, de az mar drive kereses kozben lefagyasztotta a gepet es reset utan a meghajto soha tobbet nem kelt eletre. Szervizben mikor elovettem a meghajtot azt mondtak, hogy inkabb ra se neznek, mert a munkadijbol ketto masikat vehetek. Oke, mondom igazuk van. Igy hat vettem egy Poineer 111D DVD irot. Tettem fel 7.2..7.0 Nero-t. Hat lass csodat, a vadi uj iro es a vadi uj Nero is ugyanazt irta ki: Could not perform fixation...
Ebbol gondolom, hogy akkor valsz a gepemben van a szellem. Vagy nem? Hol keressem? Amugy a DVD iro es anno a CD iro is egyedul volt masterkent a kabelen. Gepem: Abit nf7-s 2.0, Athlon-xp 2400+, 512 DDR, Samsung 200GB SATAMéé' ide rakoda sósssááát?!?!?
-
Sátán44
addikt
Segítsetek plz! A NEC 2510A dvd-rw-men szeretnék firmware frissítést csinálni és ezt írja ki!
[link]Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
swoody
senior tag
Hi.
Nem tudjátok mitöl van az hogyha berakok a gépbe egy dvd akkor a sajátgép és a total commander se látja de ha a neroba bemegyek ott a dvd infonál kiírja hogy van a dvd n adat
és hogy ez mitöl van és hogy lehetne megcsinálni? -
Szalaco
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám. Van egy 12x-es Plextor íróm és 8*os sebességgel írva bármilyen dvd-t kb 40 perc (!) alatt sikerül megírnia !(ha lassabban írok természetesen még több időbe tellik) Ez nagyon nem normális dolog mivel kb 8 perc alatt kéne megírnia a lemezt! Kérlek segítsen vki! Mi lehet a gubanc?? Kétlem hogy az íróval lenne vmi...bár még nem próbáltam másik íróval, de hamarosan megfogom. Egy IDE 120 Gb-os és egy 80 Gb-os SATA wincsiről szoktam írni...mind2nél háromnegyed óra egy rohadt írás!! Ja és persze próbáltam már több fajta NERO-val is...nem tom mi tévő legyek...
Remélem van aki tud segíteni...
Köszi a választ előre is! -
Met
nagyúr
Van nálam egy MSI DVDRW, olvasási hibákat vét, (saját irómányán is).
Szétszedtem, kitakarítottam, mehanikát megzsíroztam, másik gépben kipróbáltam de hibázik ott is.
Kuka?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
-
Fangória
csendes tag
UP !
MSI K9N NEO-F + AMD ATHLON 64 X2 3500 + , 3 x Kingston 1024 MB (667 Mhz ) + ASUS ATI Radeon x 1600 Pro 512 mb SAMSUNG SataII 160GB +Samsung 250 GB SATA II + Gép 2 : Asus P4VP-MX + Intel Caleron 2 GHZ + Geforce5200+ Maxtor40gb+ Hynix256mb
-
Fangória
csendes tag
UP !
MSI K9N NEO-F + AMD ATHLON 64 X2 3500 + , 3 x Kingston 1024 MB (667 Mhz ) + ASUS ATI Radeon x 1600 Pro 512 mb SAMSUNG SataII 160GB +Samsung 250 GB SATA II + Gép 2 : Asus P4VP-MX + Intel Caleron 2 GHZ + Geforce5200+ Maxtor40gb+ Hynix256mb
-
The crow
csendes tag
Sziasztok! :O
Következő dologban szeretném a segítségeteket kérni:
Nem túl régen vettem egy 4571-est és kb.2 hét tökéletes működés után elkezdett minden lemezen kihagyni írás közben 1-1 hajszálvékony csíkot, aminek olvashatatlan lemez lesz minden esetben a végeredménye. Nero 7.2.3.2-t használtam írásra. Ugyanez alatt a Nero alatt egy pio 109-es is megy és az hibátlan eredményt produkál minden alkalommal. Viszont a Nec is hibátlanul ír CloneDVD2-vel. Fontos lenne, hogy mind a kettő menjen gond nélkül Nero-val, mert néha előfordul, hogy ugyanazt szeretném felírni egyszerre két lemezre és ezt a funkciót a Nero támogatja, míg a CloneDVD2 nem.
Mi lehet a gond? Szerintetek mi lenne a megoldás?
Most töltöttem le a Nec-hez a legújabb firmware-t megpróbálom feltenni, hátha megoldja a problémát. Ha lehet ebben is szeretném valaki segítségét kérni, mert pio-n már igen, Nec-en még nem frissítettem. Ugyanúgy müxik a dolog, vagy van valami extra?
Köszönöm előre is mindenkinek, aki segít!
Üdv! -
Biguli
csendes tag
Sziasztok!!Nekem lenne egy rendszeresen visszatérő DVD író bibim!!Lg vel kezdtem, majd csere egy NEC re.Egy ideig ír lemezről lemezre,de aztán gondol egyet az író és írás indításakor (nero) kidobja a cd/dvd-t és kiírja:a szükséges lemez dvd/cd, de ami bennem van annak a típusa: ÜRES!!!Mi a bigulim ez az üzenet??Persze HD-re átmásolva mindent ki tudok írni,de akkor most mivan???Az lgt is e miatt cseréltem le,erre a NEC is elkezdi csinálni a bajt nekem.
Segítsetek!!!Előre is köszi!! -
cirmy
csendes tag
üdv! olyat csinál a gépem, hogy amikor bent a dvd és felpörgeti beolvasná akkor újraindul a gépem. Több dvdvel is megpróbáltam már. Valaki ötlet? HELP
-
cirmy
csendes tag
üdv! van olyan problémám, hogy ha beteszek egy dvdt az íróba és amikor felpörög, akkor újraindul a gépem. több dvdvel is megpróbáltam már HELP!!!!
-
kifu
tag
Sziasztok volna egy kis problémám.
Van egy régi Pioneer 106-os DVD olvasóm, gondoltam lecserélem egy NEC 4571A DVD íróra.
Át is cseréltem az íróra. (egyedüli IDE eszköz, a gyártó által javasolt secondary IDE - master)
Faszán felismeri a BIOS + a WINXP is, de mikor beteszek bármilyen CD/DVD-t, nem olvassa be, hanem kb. 15 másodpercig ''próbálkozik'' (ütemes hang, próbálja elindítani, de nem tudja...), aztán leáll.
Maga az író lehet a hibás? Nincs fenn, csak a Nero 7-es legfrissebb gyári demója.
Először XP IDE driverrel, aztán force4 IDE driverrel sem olvas be lemezt (ürest se, írottat se).
nforce4-es alaplapom van.
Segítségeteket előre is köszönöm.
[Szerkesztve]Asus P7P55D; Intel Core i5 750 + Scythe Ninja 2 Rev.B; 2X2 GB G.Skill 1600 DDR3, Gigabyte 460GTX OC 1 GB; Dell U2311H
-
ssolitude
őstag
''PMA frissítési hiba'' mit jelent?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
SohaRobi
csendes tag
Sziasztok.
Van egy olyan gondom, hogy a pioneer dvd íróm ha audió cd-t írok vele, minden dal elején ugrál. Nero7-el csinálom és már nagyon uncsi. Ha dvd-t írok minden rendben. Csak az audió cd-nél problémázik. Valami beállítási probléma, vagy egyszerűen röhelli a cd írást?Mostakkorilyenkorakkormivanilyenkor?
-
spacecadet
csendes tag
Sziasztok!
A nemregiben vett LG DVD irom ma olyan jelenseget kezdett el produkalni,
hogy ha berakok egy lemezt (mindegy, hogy CD vagy DVD), akkor a
beolvasas utan nyomban le is fagy a teljes rendszer (winXP). Meghozza
ugy, hogy alt-ctrl-del-re sem reagal, es ha ujrainditom, akkor bootolas
kozben megall, nem toltodik be a rendszer. Csak az segit, ha kikapcsolom
a gepet, majd ujra be. Mi lehet a gond? A DVD meghajto? Vagy mashol kell
keresni a hibat?
Koszi!
Zsolt -
Alpee
aktív tag
UP PLS
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt mar szo errol a problemarol a forumban, de most sajna nincs idom vegigolvasni, ezert megkerdem egybol . Szal az lene a problema, hogy lenne egy DVD iro, es eddig mukodott rendesen. Win ujrainstall utan pedig a buffer iras kozben nagyon ugral 95 es 5% kozott, es ha le akarom jatszani, akkor akadozik a lejatszas (asztali lejatszon), ami win ujrainstall elott irt lemezekkel nem tortent meg.
A lemezek Neroval voltak irva.
Valami tippetek, hogy mi lehet a problema?
Koszi -
rongaucho
tag
Van egy pio 107D-m. Most kezdett el rakoncátlankodni. Olvasni tud mindent, DVD-t rendesen ír, CD-ből csak olyanokat ír meg a legalacsonyabb sebességgel is (4*), amit csak a pio 107D tud olvasni, más meghajtó nem. Raktam már rá új fw-t is. Kb. össz-vissz 3-400 lemezt írhattam meg vele összesen a 2 év alatt. Van valami tippetek, mielőtt kukába küldeném?
-
korlat
csendes tag
Van egy Intel Pentium 4-esem, 3 Ghz CPU val, Asus P5GD1 PRO alaplap van benne, ;s folyton veszti el CD és DVD írókat, a legtöbb esetben a restart is megoldja a problémát de van mikor csak az alaplap újrainstalálása segít rajta....elméletileg a kábelekkel nincsen gond, szerintem az alaplap huncutkodik mert a kolégámanak is ugyanilyen konfigurációja van és neki folyton újraindúl a gépje...amúgy még lehet a probléma oka az is hogy a két gép egy nagyobb szünetmentesről van táplálva?...és áramellátás gond lenne?...segítene valaki valami jó ötlette a felsoroltak alapján?...kösz
-
jasszer
őstag
Adott egy LG író, ami csak cd-ket olvas és ír is tisztességgel, viszont dvd-t egyáltalán nem olvas, ill. az írást is rendre elhibázza. Van vmi 5letetek mit lehetne csinálni vele v h mitől lehet ez?
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
DarkSmile
tag
Szevasztok! Lenne egy kérdésem ami elég primitív, de még akkor ötlött fel bennem amikor először látam CD-ROMot! Ne röhögjetek ki, de ezt a kérdésemet azóta senki nem válaszolta meg! Szal: Amikor kint van a CD/DVD-ROM tálcája és kézzel benyomod (persze nem ütöd, hanem kicsit benyomod és aztán elindul magától) az árt neki? Mert erről hallotam érdekes dolgokat: nem szabad, mert károsodhat a ROM; nyugodtan csináljam mert úgy van kitalálva! Szal vki már igazán megondhatná ezt!
Nagyon köszi!
[Szerkesztve]Szégyen a futás, de a kurv@ annnnnyát annak aki kerget!!!
-
lazydog
addikt
Miért ne mernél egy új NEC-et venni?
Én két hónapja vettem az első írómat ebből a márkából, és elégedett vagyok vele. Te meg különösen elégedett lehetsz, hogy a 2500-as íróddal ilyen sokáig kihúztad.
Mégis, meddig tartson egy DVD pörkölő?Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
acer_
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD