Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajosnagy17
senior tag
Földrajzi terület törlése - Acsád, Ágfalva, Baj, Bodajk, Bük, Csepreg, Horvátzsidány, Iklanberény, Kecskéd, Kiszsidány, Kópháza, Környe, Kőszeg, Kőszegpaty, Lábatlan, Lócs, Meszlen, Nagycenk, Nagygeresd, Nemescsó, Ólmod, Peresznye, Pusztacsó, Sajtoskál, Sopron, Süttő, Szakony, Szomód, Tarján, Tata, Tömörd, Várgesztes, Vassurány, Vértessomló, Vértestolna.
PR-Telekom kivonult ezekről a területekről.
Máshol is eladja a szolgáltatás és teljesen kivonul?
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, a Set top box minden újraindításnál magától lekérdezi a frissítéseket. Ma pont talált valamit és minden csatornát kérdés nélkül újra lekérdezett és visszaállította a sorrendet. Nekem már rengeteg munkám van abban (a sok cserélgetés miatt is), hogy csatornákat rendezgettem át, mert annyira ész nélkül vannak alapból. pl normál adók között kb 10-20 kódolt HBO és hasonlók.
Ti mit szoktatok tenni ilyenkor? Nem lehet lefixálni valahogy a sorba rendezett csatornákat? Hiába menteném le, újraindításnál felülírná.ui: Most a TV-nk azért van feleslegesen a szerelőnél (talán még nem nyúlt hozzá), mert pár napja többször kifagyott a kép, majd teljesen elment és durván pattogó hangokat adott ki, mintha valami zárlat keletkezett volna. Viszont ma egy másik TV-vel, másik konnektorban is pont ez történt, ezért szolgáltatós, vagy Box hiba már megint (ami már 3x volt cserélve pár hónap alatt). Áldás ez a szolgáltató tényleg.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
miszabot #3392 üzenetére
Egy 5 perc volt mire megtaláltam azon az oldalon, ami érdekes hogy a hülyék teljesen átvették névvel együtt a netes csomagokat, szóval valószínűleg egyelőre csak ők lesznek az üzemeltetők és a PR hálózaton megy még egy ideig a forgalom, aztán ahogy változik és sikerül teljesen átvenni (itt ugye minden egy évszázad legalább) akkor lehet nem fognak maradni, de olyan ellentétek vannak benne, az összesítő táblázatban is az 500-as netnél a garantált feltöltés csak 4 Mbit/s a 8 helyett, a lenti táblázatba ahol részletezve van csomagonként, ott már 8 Mbit/s van, tiszta hülyék, még egy ASZF-t sem tudnak összerakni rendesen.
-
miszabot
csendes tag
Kijött a Kábelszatnet-2002 Kft ÁSZF-je, az internetre és a telefonra vonatkozóan. A 250-es és az 500-as net maradt, decemberre legalábbis. A kábel tv még nem találom. Pedig az összefoglaló oldal azt is írja.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
bobek77 #3388 üzenetére
Elméletileg már nem lehetséges a műsorrögzítés az új firmware-el rendelkező boxok esetén sem, függetlenül attól, hogy technikailag egyébként lehetséges lenne-e vagy sem.
Egyébként a HDD-nél lehet hogy csak a fájlrendszer nem tetszik neki, vagy a típust nem ismeri és azért nem látja, lehetne vele kísérletezni, de én inkább felhívnám őket, vagy írnék neki fb-on, ott általában tudják az ilyenekre a választ, sőt talán anno ott láttam egyszer, hogy a rögzítés már nem lehetséges egy ideje, persze csak az általuk adott box-al, a gyári szoftverrel rendelkező, boltból megvehető boxokkal elméletileg működnie kellene.#3389 zolokas: Én örülnék neki végre, ha megszabadulhatnék tőlük, igaz a ti esetetekben valószínűleg egy mégrosszabb szolgáltató fogja átvenni a szolgáltatást, szóval ez esetben annyira nem jó, de itt egy kész vicc megint a szolgáltatás, az internet egyenesen egy katasztrófa, de nem csak helyileg, hanem úgy az egész hálózatuk, meglátszik, hogy sokan szinte csak otthon vannak és otthoni munka meg iskola van, nem csak a helyi szegmensek túlterheltek, hanem a központi eszközeik is, látszik hogy szarból építettek anno "várat", ahogy meg fb.-on láttam múlt héten, össze is dőlt, itt is szar volt az internet, ha éppen újraindult a modem és a csatornákat megtalálta, nem kapta meg a konfigurációt a TFTP szervertől, szóval egy kész tákolmány az egész és még mindig sok a hiba ahogy hallottam, hiszen folyamatosan túlterhelt a telefonos ügyfélszolgálat is náluk, szóval így az elmúlt heteket tekintve, nem biztos hogy olyan szarul jártok majd, bár tény hogy azoknak a szolgáltatóknak sincs valami jó híre, na de ennek sem.
-
zolokas
aktív tag
Kár hogy nálunk nem lesz Decembertől PR, Januártól HD lesz a Comedy is meg a ATV
-
bobek77
csendes tag
Sziasztok, új pr telekomos vagyok. Amiko set top box öt kértem a felvétel opció miatt, tettem is bele egy 1Tb-s HDD, de egyáltalán nem látja. Pendrive-ot is csak olvassa. Mi lehet a gond? Nagyon köszönöm!
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van otthon 800Mbit/s optikai internet? Milyen sebességet tudtok mérni rajta? Mennyire stabil? -
Alteran-IT
őstag
válasz
#72010496 #3381 üzenetére
Igen, ez csak átmenetileg van mindig így, utána az előfizetők vagy kénytelenek lenyelni a megváltozott kínálatot a megváltozott árral, vagy átmennek egy másik szolgáltatóhoz, persze hogy ha van, milyen jó hogy magyarországon ezt megengedhetik a szolgáltatóknak, bár nem is csodálkozom ezen az országon.
freeknight: Telekom általában nem sok információt tud adni, max. azt tudják megmondani, hogy kész van-e vagy nem, mert ugye alvállalkozóval csináltatják, azok meg nem hogy napi, még havi jelentést sem adnak, max. félkészre, vagy készre jelentik, időpontot sosem tudnak, főleg nem ebben a válságos időben, szóval nem sok hasznos információt fogsz tőlük kapni, főleg ha még csak készül a hálózat.
-
wmati
addikt
válasz
freeknight #3382 üzenetére
Telekom optikázik Mezőcsáton, nem a PR.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Gyanítom, hogy a T lesz, mert a közeletekben lévő kisebb falvakban és városokban (Pl. Tiszakeszi) Telekom optika érhető el. Logikus lenne ez a lépés a részükről!
-
Kaba
veterán
válasz
Hívd a 1414-et,lehet hogy már van információjuk.
-
freeknight
őstag
Nálunk Mezőcsáton elkezdték húzni az optikát, de senki sem tudja, melyik cég, szóval vagy Telekom, vagy a PR.
Mivel a PR SZIP keretében már befűzte az egész várost 2 éve, fura lenne ha most meg dobnák az egészet optikára, szóval én a Telekomra tenném a voksomat. Szerintetek ha felhívom az ügyfélszolgálatot, fel tudnak világosítani, hogy ők csinálják-e, vagy nem adnak ki ilyen infót? -
törölt tag
válasz
masterful87 #3379 üzenetére
"ők se tudnak többet, csak annyit, hogy minden marad a régiben."
Ez általában így szokott lenni, ha egy szolgáltató felvásárol egy másikat, csak az a gond, hogy ez átmenetileg van így.
-
zolokas
aktív tag
válasz
masterful87 #3379 üzenetére
Kiderül decemberben!
-
masterful87
senior tag
Ma én is próbáltam faggatni a PR ügyfélszolgálatát, hogy mire lehet számítani. Igazából azt mondta ők is csak azt tudják, ami a kiküldött levélben szerepel. Nem tudni miért vált meg az adott területektől a PR, de az az ígéret, hogy minden marad a régiben, szolgáltatások, csatornák, csak másnak kell fizetnünk.
Számla pedig majd decemberben jön, mindenkinek egy csekk, hogy aki akar azt fizeti be, aki meg úgy gondolja elutalja a csekken szereplő számlaszámra.
Felhoztam azt is, hogy most elállhatnék a váltástól, erre lehetőséget adtak. De ha elhiszem az ígéreteket, hogy minden marad a régiben, és bevállalom az új szolgáltatót, aztán kiderül, hogy egy kalap k@ki, akkor már nem igen lesz visszaút, lemondani a szerződést. Ezt nem tartom fairnek, de nem tud mit mondani, állítólag ők se tudnak többet, csak annyit, hogy minden marad a régiben.Hát majd meglátjuk, én biztos, hogy nem bánnám!
-
zolokas
aktív tag
Csatorna kínálatuk azért jó volt, nekem mindig működött minden, kivétel amikor karbantartás miatt nem volt adás, meg a sok rosszakarótól mikor vagy elvágták direkt a kábelt valahol meg direkt leszedték póznákról a erősítőket hogy ne legyen jó a adás minden hol a körzetbe!
De ha kábelszatnet ugyan azt fogja adni kínálat akkor maradok.
-
veber0937
tag
válasz
Alteran-IT #3373 üzenetére
jól látod a dolgot, ezért is megyek másik szolgáltatóhoz amint tudok
-
Alteran-IT
őstag
válasz
veber0937 #3372 üzenetére
Nem is nagyon fogja, a legtöbb helyen igen alul van méretezve a hálózat, ha jól tudom max. 16/4-es csatornakötegelésű szegmensek vannak, ami max. 800/120 Mbit/s-t tesz lehetővé elméletben, ez a PR-nél vagy 750/100 Mbit/s lehet maximum (felfele talán még kevesebb, mert a feltöltési csatornák eléggé szűkek), szóval ezen osztozol vagy 30-40 előfizetővel egy olyan városban, ahol nincs nagyon más konkurencia, már ha 1-2 ember rámegy erre mondjuk 250-es nettel, akkor ugye 750-ből 2x250 az már csak 250 Mbit/s ami marad neked mint 500-as előfizetőnek, ha meg te töltesz maximummal, akkor összesen marad vagy 250 Mbit/s a többi előfizetőre, természetesen mikor ők elkezdenek tölteni, akkor neked megy lefele a garantált fele hogy nekik is meglegyen a garantált, vagyis az általad írt esetben valójában nem 2-3-an neteznek nagyobb nettel, hanem sokkal többen szintén garantált közeli sebességgel, szóval annyira a PR-Telecom sem jó, sőt lehetne rájuk bőven negatív jelzőket mondani, mert számolni nem nagyon tudnak és így tovább, na de a másik szolgáltató biztos még rosszabb lesz, ha a PR nem szegmentált, illetve fejlesztett jobban, akkor kábelszatnet és társai biztos nem fognak.
-
kulu22
aktív tag
-
kulu22
aktív tag
válasz
veber0937 #3368 üzenetére
Egyszer rájuktelefonáltam hat nap után, de akkor azt mondta - az egyébként kedves és segítőkész - ügyfélszolgálat, hogy már rögzítve van a szerződéseken az igény. Összesen 9 nap volt, elvileg 30 van rá.
A KábelszatNet oldalán még mindig csak a nov 1- től hatályos ÁSZF van fent. -
veber0937
tag
nyilatkoztam hogy nem járulok hozzá hogy átadják adataimat az új cégnek kíváncsi vagyok mit mondanak
-
veber0937
tag
válasz
masterful87 #3364 üzenetére
ez is egy verzió, pár napja megint a net egy szar, a tv-is néha akadozik, ha szar lesz mennek a levesbe.
-
veber0937
tag
Hi túl nagy csend van az eladásról?
-
miszabot
csendes tag
Megjött a válasz a GVH-tól. Panaszként kezelik az ügyemet és megvizsgálják, de csak akkor értesítenek, ha találnak valami problémát az adás-vétellel kapcsolatban.
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Válaszolt a cellkábel az e-mail üzenetemre. A kérdésem az volt, hogy változik-e a szolgáltatás bármiben amiután ők átveszik a PR-től. És a válasz:
Jelenlegi információim alapján a szolgáltató változása valóban csak a
szolgáltató nevében és elérhetőségében történő változást jelent, a
szolgáltatások paraméterei (internet csomagok sebességei, kábeltévé
csatornák) NEM változnak.
Minden bizonnyal tőlünk is fog majd kapni ennél pontosabb és átfogóbb
tájékoztatást is!Ezek szerint aki a cellkábelhez kerül az megnyugodhat.
-
d.beni
aktív tag
válasz
Alteran-IT #3353 üzenetére
Én kivárom a decembert, hogy átvegyék a hatalmat. Kipróbálom milyen lesz, ha rossz lesz januárban jár le a hűségidőm és akkor le is mondom.
A "B" terv nálam telekomos ip tv, plusz korlátlan mobilnet egy 4g-s wifi routerrel, mert sajnos nálunk régi gyenge hálozata van a telekomnak így a vezetékes internete nem lenne elég gyors. Viszont 4G lefedettség van így a mobilnet még járható út, főleg hogy van belőle korlátlan csomag. -
Alteran-IT
őstag
Nem kötelező, csak a 19-20. században ragadt szolgáltatók hagyják benne az ÁSZF-ben, mert anno divat volt, hogy pl. kábelszolgáltatóknál DOCSIS 2.0 hálózat esetén élnek a korlátozással, ugyanis az egycsatornás szolgáltatás volt, hamar bedugult, főleg hogy új is volt mindenkinek az internet, szóval elég gyakran kellett élniük vele, hogy mások számára használható legyen a szolgáltatás, aztán jött a DOCSIS 3.0, amivel egyrészt nagyobb a csatornák kapacitása (már ahol kihasználják, még mindig elnézem hogy valahol DOCSIS 2.0-ban mennek, a feltöltési csatornákról meg nem is beszélek, kabaré ami egyes szolgáltatóknál megy, köztük a PR-nél is), másrészt több csatornát tud összefogni egy kábelmodem, szóval gyakorlatilag értelmét vesztette a korlátozás, csak ugye egyes szolgáltatók mint a PR, meg mint a Kábelszatnet és hasonló sufnicégek is ahelyett hogy bővítették volna a csatornaszámot a hálózat terheltségének megfelelően, helyette benne hagyták az ÁSZF-ben és még egyes helyeken ma is képesek élni vele, volt itt egy fórumtárs is, akinél pl. a torrentet rendesen bekorlátozták, talán 60-as netből valami 10-el jött a torrent, 120-240-es netnél meg valami 30-40 körül ha jól emlékszem, persze speedtest-en megvolt a sebesség, csak ugye arra nem tudta ő sem használni ezt a nagy sebességet, amire éppen adva van, mert egyébként gyakorlatilag a torrent a húzó ágazat, németbe meg egyéb helyen ahol tiltják ott nem is adnak több 100, illetve 1000 Mbit/s internetet, mert gyakorlatilag mással nem nagyon lehet kihasználni a sebességet, de a lényeg hogy azért hagyják benne hogy éljenek vele ha szükséges még Euro DOCSIS 3.0 esetén is, na de itt jön a vicc, ha megnézed a Petecom ajánlatait, akkor azokon azért erősen látszik, hogy valószínűleg ugyan úgy DOCSIS 2.0 hálózaton adják, mint pl. a DIGI még a régi DOCSIS 2.0 területein, bár ők ott már csak 4/1 Mbit/s-t adnak nem többet, lényeg hogy valószínűleg élnek ezek a kis szolgáltatók, illetve maga a csoport a korlátozással és ha a helyi előfizetői hálózatok ennyire szarok, hogy bent kellett hagyni a korlátozást (talán a cellkábelnél rendesen ott is van a csomagoknál, nem csak elrejtve az ÁSZF-ben), illetve hogy ilyen csomagokat adjanak csak, akkor valószínűleg a gerinchálózat kapacitása sem valami hely de nagy, illetve az előfizetett belföldi, illetve külföldi sávszélesség kapacitás sem, szóval ha a PR hálózatait rákapcsolják a sajátjukra, nem hiszem hogy ugyan úgy bírni fogja, bár valószínűleg volt műszaki egyeztetés a két szolgáltató között, de hát a PR is, meg a kábelszatnet csoport is eléggé dilettáns, szóval el tudom képzelni milyen lehetett az a műszaki egyeztetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest