- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Ebbe a hónapba épiti ki a pr az optikai ftth hálozatát a településen. Az lenne a kérdésem,mennyire stabil a cég szolgáltatása? Érdemes beköttetni vagy inkább várjak az év végén érkező digi 1000ftth optikára?
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz tomee987 #2909 üzenetére
Én is Irgici,és Jászdózsai lakosoktól kaptam választ,hogy náluk semmi gond az FTTH hálózattal. Stabilnak mondták,ezért is győzött meg hogy beköttesem. Nemutolsó sorban pedig az amit Te is mondasz,hogy rengeteg HD csatornát ad a PR. Számszerint jelenleg 62 HD csatornájuk van. Ezzel megelőzve az összes magyar szolgáltatót. 😊
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Milyen cam modul kell a pr telecomhoz? Vennék egyet előre,hogy ne keljen tőlük bérelni majd havonta. 😊 Jelenleg irdeto kódolású modulom van itthon,de gondolom ez nem lesz jó a prhez. 😊
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Dettó ugyan ez a helyzet itt is ahol én lakom. Jelenleg 30mbit/s invitel vdsl van nekem is. A digi is fejleszteni fog valamikor,mert úgy vehették meg az invitel lakossági részét,hogy a teljes hálozaton új ftth optikát húz ki. Nálunk december 31-ig kell PR-Telecomnak átadni a hálózatot. Valóban nem olcsó,de nekem azért szinpatikus,mert náluk van a legtöbb tv csatorna HD minőségben,a nagyobb szolgáltatók közül. Valamint már utána is érdeklődtem FTTH területeken élőktől,milyen a szolgáltatás,és csak pozitív válaszokat kaptam.😉
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Igaz,hogy a PR-nél nincs publikus ip cím,és nem lehet upnp portot nyitni a net felé? Valamint a wifi modemhez nem adnak belépési hozzáférést és nem lehet megváltoztatni semmit?
-
Akosman
aktív tag
Szia! Már kezdem azt hinni,hogy itt sem lesz semmi,mert itt se húztak még semmit. A falúban van egy srác aki a PR-nél dolgozik.Mikor rákérdeztem,hogy biztosan lesz FTTH,mert úgy hallottam egyenlőre azt se tudják,hol és hogyan hozzák be a főgerincet, azt válaszolta dec 31-ig kész kell legyen,mert úgy van a szerződésbe. Elvileg minden engedély megvan,és a tervrajz is kész ami a falut illeti. De szerintem neked lesz igazad. Van egy ismerősöm aki hálózatot is épített már,ő meg azt mondja,ha több fős a csapat aki a mukát végzi, 1 hét alatt simán végeznek az egész faluba. De komolyan ha ez így van az utolsó hetekre hagynák a kiépítést? Majd kiderül. Én nagyon várnám,hogy lecseréljék végre már a 30Mbit invitel VDSL-t ami most van,mert ez gyalázat. Valahol még ez se érhető el,csak 5Mbit ADSL a faluba.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Tegnap írta ki a polgármesterünk,hogy 04.22-én kezdi a PR-Telecom a GPON FTTH optikai hálózat kiépítését a községünkbe. A Digi is 2 nappal ezelött kezde meg az FTTH optika kiépítését. Kábel tv-t tuti,hogy PR-Telecomtól kérem,az internetet akkor ha a 800Mbit/s adják. Ha kisebb netet hoznak,akkor a Digi 1000Mbit/s fogom beköttetni. 3hónapot mondtak a szerelők,hogy kiépül a teljes hálózat. 😊
-
Akosman
aktív tag
válasz sziszi-fuszi #3099 üzenetére
Majosháza. Jelenleg csak inviteles Vdsl van nálunk. Már nagyon vártam az FTTH fejlesztéseket.
-
Akosman
aktív tag
válasz Alteran-IT #3102 üzenetére
Legutóbb Zalkod,és Viss településeken épített ki 800Mbit/s optikát! Nézd meg azoknak a településeknek a népességét. Idén a Telekom is elkezdi az FTTH optika kiépítését nálunk,az engedélyei már megvannak,csak még nem jelezték a kiépítés elkezdésének pontos dátumát. 😊
-
Akosman
aktív tag
válasz Alteran-IT #3110 üzenetére
Igazad van! Nekem most iptv van itthon,de nem vagyok tőle elragadtatva. A gyors képmozgást abszolult nem szereti,olyankor folyton pixelesedik,legalább is a HD csatornáknál. Az invitel egyébként is nagyon tömörít! PR-től azt az infót kaptam,hogy náluk nincs tömörítés,és 1920×1080 képfelbontást továbbít a HD adásoknál tűéles képpel.
-
Akosman
aktív tag
válasz Alteran-IT #3115 üzenetére
Igen igen! VDSl van még nálunk 30Mbit/s. Amióta lerakták a földbe a vezetéket,azóta nem volt hozzányúlva. Az pediglen még valahogy 1990 körül volt. 1993 ban köttettem be az internetet. 😊
-
Akosman
aktív tag
válasz Véreshurka #3145 üzenetére
Szia! Ezt a választ kaptam mikor kérdeztem tőlük!
-
Akosman
aktív tag
válasz Véreshurka #3149 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
válasz Véreshurka #3152 üzenetére
Én is az miatt kérdeztem pont. 😊
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Azt,hogy hol tervez új hálózat kiépítést,és mikorra várható a befejezése nincs valami infó a neten? A fejlesztések között nincs a mi településünk.
-
Akosman
aktív tag
válasz freeknight #3300 üzenetére
Sziszi-fuszi teljesen megvan elégedve a PR-Telecommal. Már én is nagyon várom,hogy induljon az optikai hálózatuk a községünkbe.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz Imilenni #3307 üzenetére
Fogalmam sincs sajnos. Én is kerestem,hol fejlesztenek de nem találtam sehol. Nálunk májusba bukkantak fel a digivel együtt. Egyikről sem volt semmi infó. Emailben érdeklődtem és azt a választ kaptam,hogy 800/250 Mbit netet hoznak majd. A digi szórólapon értékesítő számát adta meg. Digi 1000/300 Mbit netet fog indítani. De bővebben egyenlőre semmi infót nem adtak,hogy kb mikor.
-
Akosman
aktív tag
válasz Alteran-IT #3309 üzenetére
Na igen ez nekem is nagyon furcsa volt,hogy kiépíti a faluban a hálózatot,és az országos főgerinc nincs itt,amire rákössenek. Kb 6-8 km-re van az a település tőlünk,ahol PR szolgáltatás van,de még csak tervezik,hogy hogyan hozzák ide,miközben a helyi hálózatot 1 hónap alatt kihúzták. Az,hogy ott húzzta ahol a Digi is,nem volna gond,mert elöbb elkezdték mint a Digi,és jóval elöbb ki is építették. De igen nagy az esély,hogy a Digi elöbb indul. Ha az országos gerincet is hozták volna egyből,akkor már nagyon sok előfizetőjük lenne a faluban,de valószínű a Digi mindenkit vinni fog az indulással,akinek nem elég a jelenlegi 30Mbit/s Vdsl ami most van. Persze kitudja ők mikor indulnak. Ismerősömnél 2 éve kihuzták a Digisek az FTTH-t,és azóta se indították rajta a szolgáltatást.
-
Akosman
aktív tag
Internet szempontjából nagyobb sebességet biztosit a Digi az biztos. De a tv szolgáltatása jobb a PR-nek a sok HD csatorna miatt. Azért utána érdeklődtem a környéken nem igazán van panasz a PR szolgáltatására. Azt mondják elég stabil és elenyésző a hiba. Digi is stabil a környéken,ott inkább a tv szolgáltatásra panaszkodnak,hogy kockásodik a kép,persze az sincs sűrűn.
-
Akosman
aktív tag
válasz tomee987 #3314 üzenetére
A legrövedebb út igen a szántóföldeken lenne. Nagyja a biztos magántulajdonba van,de lehet benne állami is,sajnos azt nem tudom. De gondolom nem kevés engedély kell nekik. Május 14-én kaptam választ a PR-től : Társaságunkhoz beérkezett kérdésére az alábbi választ küldjük.
Tájékoztatjuk, hogy tervezési osztályunk tájékoztatása szerint a település még építés alatt van de hamarosan elkészül.A gerinc tervezés alatt áll, amint megkapjuk a szükséges engedélyeket elkezdődik a hálózat kiépítése.
Terveink szerint ez 2020-ban megvalósul . Azóta a település hálózata kész. Úgy tudom a Diginek nem kell főgerincet bővíteni,mert amit az Inviteltől kaptak elegendő! Augusztusban a Digi üzletkötőjétöl ezt a választ kaptam : Üdv.
A halozat még nincs teljesen kész. A nyari szabadsagok és egyéb tényezok miatt csak szeptember elején indul a település. De felirtam a tel. szamat igy elso körben értesiteni fogjuk. Üdv. Gyetvai Laszlo -
Akosman
aktív tag
válasz Alteran-IT #3316 üzenetére
Fejállomást is terveztek a településre,ezt csak onnan tudom,mert mikor elöttünk jártak,akkor kérdeztem kb mikor lesznek meg. Akkor mondta a szerelő,hogy a kábelezéssel hamar,a fejállomást azt a szomszédos utcába fogják beszerelni,de a főgerincre nem tudja mikor kötnek rá,mert csak tervezés alatt van.
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok!
Halásztelek-északi részén mióta elérhető a 800/250Mbit/s?
-
Akosman
aktív tag
válasz masterful87 #3326 üzenetére
Mi az oka,hogy a PR eladta a hálózatát,van erről infó?
-
Akosman
aktív tag
link Az okát egyenlőre nem írják.
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van otthon 800Mbit/s optikai internet? Milyen sebességet tudtok mérni rajta? Mennyire stabil? -
Akosman
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #3405 üzenetére
Szia!
Még nincsenek kész. Azt az infót kapta a polgármester,hogy újabb szakasz került átadásra. Indítani akarják a hálózatot mindenféle képen,de csúsznak a tervezett időponttal.
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis infó! Ma hívtak a PR-Telecomtól! Tiszaföldváron hálózat fejlesztés lesz. Hamarosan elérhető lesz az 500Mbit/s internet.[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Lehet újabb csatornával bővül majd a HD kínálat. [link]
-
Akosman
aktív tag
válasz tomee987 #3496 üzenetére
Sose fogod megértetni ezt azokkal akik egész nap az internetet bújják. Nálunk is így van, még jó,hogy nem egy tv van a lakásba. Egész nap az egyik tv-n, Netflix, HBO Go, vagy Prime video megy. Mind három szolgáltatás be van fizetve, de egy kezemen megtudom számolni, hány filmet vagy sorozatot néztem meg bármelyiken. Én sokkal jobban előnybe részesítem a tv műsorokat. Azért van mikor a család többi tagja is odatelepszik mellém, és tvznek. Bár az Eurosporton az országúti kerékpárt ők sem hagyják ki.😊
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz Alteran-IT #3516 üzenetére
A normál körülmények között azt jelenti, hogy a napi 24h alatt 90%-ba meg kell kapd azt a sebességet,és csak 10%-ba a garantált sebességet. Azért ez jó. Sok helyen ha a garantált megvan nem szólhatsz egy szót sem. Diginél is ha megvan a 300 letöltés,nem foglalkoznak veled,mert az a garantált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest