Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Annyira drága a DRAM, hogy bukta a legjobb konfigurációját a Mac Studio
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkChild
senior tag
Üdv!
A problémám a következő: van a birtokomban egy Powercom (Black Night) BNT-600AP nevű UPS. A ketyere ezidáig jól működik, csak egy apró gondom van vele.
Az AVR funkciója elég hiperaktív. Ha a bejövő feszültség 215 Volt alá csökken, máris feltranszformálja a kimenő feszkót 240-245 Voltra. Azt már megtudtam, hogy ez a csöppnyi többlet nincs káros hatással sem a gép tápjára, sem a monitorra, ám valamiképpen meg szeretném zabolázni a ketyerét.
A monitorozó programjának (UPSMON) könyvtárában van egy UPSSetup.exe fájl, ami elvileg a UPS-t hivatott paraméterezni. A felugró ablakban van egy Output Voltage Settings opció, ahol alapértelmezésben a 230 Volt van kiválasztva. Nos, én úgy gondoltam, ha itt kicsivel lejjebb veszem az értéket, mondjuk 220 Voltra, hátha 'lentebb' fog csak bekapcsolni az AVR, mert így szinte 10 percenként kattog benne a relé, amikor feljebb löki a feszültséget (a monitorozó egyszer nem mért még 220-nál magasabb értéket, szóval az ELMÜ-t is jól seggbe kéne billenteni, ha ez náluk a hivatalos 230 Volt
).
Csakhogy amikor rátettem 220-ra a pipát és nyomtam egy OK-t, feljött egy piros keretes kék ablak, valami olyasmi angol szöveggel, hogy a Beállítás folyamatban, kérem várjon és hosszú percekig ez ott maradt a képernyőn, de ezen kívül nem történt semmi. Pár perc után meguntam és kiléptem a Setup programból a Task Manager segítségével
.
A hosszú bevezető után a kérdésem csak annyi, hogy be lehet ezen egyáltalán állítani valahogy ezt az AVR funkciót? A gép Help-jében ráadásul találtam egy érdekes mondatot: az van a Setup funkció alá írva zárójelben, hogy Only some UPS has this function. Ez azt jelenti, hogy talán ezzel az UPS-sel nem is működik a Setup funkció, csak benne van ebben az általános monitorozó programban? (ez a program van az összes Powercom készülékhez)
Mégegyszer bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt és köszi előre is a segítséget.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Annyira drága a DRAM, hogy bukta a legjobb konfigurációját a Mac Studio
- Arc Raiders
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15" M4 / 24 GB / 512 SSD / 100% akksi / gyári garis
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).
.