Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabir
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
PP Hour 4K Chameleon-nal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Ahogy néztem a fórumot, úgy látom, sok gyári támogatás nincs már rá, azonban az Android oldalról van még?
Konkrétan a jutub rész mennyire kompromisszumos? Reklámos, vagy még nem? 4K-s videók mennek rajta, vagy elégedjek meg kisebb felbontásúakkal? (nincs nálam, csak előre érdeklődöm, tudom hogy nem mai gép ). A játék felületes része nem izgat. Köszönöm! -
bacinus
csendes tag
nem ismerem az a400-at, vten-em van, de gondolom annyira nem lehet különböző a menüje...
beállítások menü
audio menüponthoz léptetni, enter belép
ac3-hoz léptetni, enter belép (vagy dolby digital, ha ac3 nincs)
odaléptetni a dekódoláshoz, enter leokézza
returnnel visszalépkedni vagy ház gommbal főmenü -
repro
tag
Sziasztok!
Van egy A-400 lejátszóm. Letöltöttem a Vikings.S06.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTb torrentet, illetve a sorozatot.
Nem jön a hang. HDMI-n keresztül megy a TV-re.
Minden letöltésemet eddig gond nélkül viszi, van hang felírat, csak ennél nincs hang. Maga a film megy
Tudnátok segíteni, mit állítsak be.
Előre is köszönöm.
Még annyit VLC-n ugyanez gond nélkül megy. -
Gabba63
friss újonc
Firmware:
[link] https://drivers.softpedia.com/get/DVD-BluRay-Media-Players/Cloud-Media/ -
bacinus
csendes tag
se tv-mode, se nulla nincs a távirányítón sajnos.
az erősítőben semmi hiba nem lehet. illetve nem lehetett a vten factory resetig. (reseteltem és frissítettem amúgy) más forrást az erősítőhöz csatlakoztatva is adta a képet. több hdmi-kábelt is kipróbáltam, amelyek más eszközökkel hibátlanul működnek, és eddig a popcornnal is hibátlanul működtek.
kapcsolgattam már, és mind a 6 hdmi bemenettel kipróbáltam.
kizárólag a vten-ben lehet a hiba oka, az is biztos hogy a visszaállítás okozta, csak nem bírok rájönni hogy mi az.
dél óta küzdök vele
de most nézem, hogy nem pontosan írtam le a hibajelenséget. bekapcsolásnál még van kép, míg a rendszer be nem tölt. annyi még látszik, hogy loading... de aztán örökre eltűnik. -
bacinus
csendes tag
Köszi a gyors választ :-)
Nincs semmi baja a hdmi kábelnek, több kábellel is kipróbáltam már. A reset előtt volt kép, azóta nincs. A gyári beállítások visszaállítása rontotta el valahogy az egészet. De nem tudok rájönni, mit csinálhatott. És bárhova állítok bármit, nem jön vissza. Még régi firmware-eket is visszaraktam, semmi változás.
Remélem nem piszkált bele ez a factory reset valahogy az erősítőbe is...
Ezt a TV-Mode + 0 -t kipróbálom, ha lenyugszom egy kicsit.
Nem akarom közvetlenül a projektorhoz kötni (bár van kép így), mert szeretem a hd hangot. -
Q
senior tag
válasz
bacinus #1311 üzenetére
Ha kihagyod az erősítőt és közvetlenül a projektorhoz kötöd? HDMI kábeled nem tört meg? Az A/B sorozatokon a távirányító "Tv-Mode + 0" gombot egymás után nyomva auto felbontásra és frekvenciára állt. Ez nekem oldott már meg problémát. Bár ha TV-n van kép és vissza tudtad állítani a régi beállításokat...
-
bacinus
csendes tag
sziasztok, elővettem a régen használt vten-t és csináltam rajta egy gyári beállítások visszaállítását. azóta nincs kép.
mit kell tenni ahhoz, hogy visszajöjjön? ha ugyanazokra a beállításokra rakom amin voltak, akkor sincs kép, ha váltogatom a bekapcsolási sorrendet (projektor-erősítő-lejátszó) akkor sincs kép. de közvetlenül tv-re kötve van kép.
mit lehet csinálni vele azon kívül, hogy fogom a nagykalapácsot és palacsintává lapítom, valamint elátkozom a fejlesztők felmenőit és 1000 generációig a leszármazottaikat is? -
Q
senior tag
válasz
engineur #1309 üzenetére
A napokban rendeztem a pc-m és találtam egy régen elfeledett programot. NMJ Toolbox2. Ez kifejezetten a Popcorn ThumbGenje. Esetleg megpróbálkozhatsz ezzel is: [link]
Ebben is volt külső felirat filmhez rendelése, de nem emlékszem, hogy auto kereste vagy nekem kellett megadni a forrást. Viszont ezzel a Jukebox is karbantartható volt. Nincs időm kipróbálni, ráadásul a 400-asom nyugdíjaztam is. Jó lesz majd nyáron a kertmozihoz pendrájvról. -
engineur
csendes tag
A ThumbGen nagyszerűen működik, már egész jól kiismertem, hogyan kell használni.
Egyetlen dolgot nem sikerült használni. Megtalálja a filmet, de nem lehet hozzá itt feliratot keresni. Get New Subtitles --> Surch subtitle for the current movie --> There was no subtitle found or selected.
Pedig, ha az eredeti feliratletöltő oldalon keresem, akkor ott megtalálja:
https://www.opensubtitles.org/
Kérdés:
Melyik firmware verziót érdemes használni a PopcornHour500-hoz. Nálam most ez van feltéve: 01-05-170404-25-POP-432-802 (04 APR 2017)
Ennél újabbat nem találtam, de ezzel is lejátssza a DD+ os hanggal a filmeket.
A Popcorn-t azért vettem, hogy 3D-ben tudjunk pl. balettet és filmeket nézni, arra pedig egészen kiváló a SAMSUNG UE65H8000SLXXH LED 3D televízióval párosítva. -
-
engineur
csendes tag
Ez bizony jó ötlet, nagyon köszönöm, ki fogom próbálni.
A Popcorn A500-at még legalább 10 évig szeretném használni filmnézésre
sorozatokhoz, valamint opera, balett (3D) előadásokhoz.
Ha valami film vagy zenei ritkaságot keresel, segítek megtalálni.
A gyűjteményemben is van olyan, ami szerintem senki másnak nincs meg.
Jó tett helyébe jót várj! -
Q
senior tag
válasz
engineur #1304 üzenetére
Írtam korábban a Thumbgen nevű programot. Ebben tudsz borító képeket kerestetni több filmes adatbázisból is. Ez arra jó a Popcornnál, hogy a borítóképeket lementi a film mellé. Ha ebben a nézetben használod és a filmre állsz, akkor lesz borítóképed:
Ha mappákban vannak a filmek, akkor legyen a kép neve "folder", vagy a mappa neve legyen karakterre ugyanaz mint a benne lévő filmmé.
Lehet van jobb ennél, én ezt ismerem. -
engineur
csendes tag
Hát ezt jól megszívtam. Van egy A500 a nappaliban, és egy A410 az emeleten a hálószobában.
Egyszer csak azt vettem észre, hogy az info gombbal egyiken sem lehet lekérni a filmadatokat és letölteni a feliratokat. Elkezdtem nézni a beállításokat, próbáltam hátha az internet csatlakozásban van a hiba. "Sikeresen csatlakozott a hálózathoz!" Mégsem működött a korábbi szolgáltatás egyik popin se. Az igazán zavaró az volt, hogy a pontos idő és az időjárás előjelzés viszont működött. Már mindent meggyanúsítottam, az igazán kiváló ASUS RT-AC68U routert is. Az elejétől végigolvastam a hozzászólásokat a fórumban, hátha találok valami ötletet, mi okozhatja ezt a rejtélyes hibát. A végéről kellett volna kezdeni tanulmányozni a fórumot, időt spóroltam volna meg magamnak. Hát erről a szolgáltatásról úgy tűnik végleg le kell mondjak. Marad a feliratok letöltése az OpenSubtitles-ról és a többi feliratgyűjtő oldalról. Eddig is ezt csináltam. Sajnos az IMDB adatbázisból sem lehet közvetlenül a filmek leírásánál újabban a képeket letölteni, mert a könyvtárakba szervezett filmgyűjteményemet azzal bővítettem, hogy képeket raktam fel minden filmhez. Ha valaki tud erre egy egyszerű progit, amivel a képeket le lehet menteni az IMDB oldalról, azt nagyon megköszönném, a képmetszővel egy kicsit nehézkes a dolog.
Azért a PopcornHour A500-hoz egyelőre ragaszkodom, mert idáig minden igényemet kielégítette. Nagyon jól passzol a SAMSUNG UE65HU8200LXXH LED 3D televízióhoz és a Pioneer VSX-AX2AVi AV Receiver házimozi erősítőhöz. -
Massoud
csendes tag
V-ten lejátszó, szerettem, a kép és hang minőséggel is el voltam, azzal is, hogy 2017 óta nincs frissítés hozzá. Mostanában viszont, filmnézés közben (NAS-ról UTP kábelen) egyszer csak megszűnik minden, teljes sötétség, először csak pár másodpercig, aztán egyszerűen semmi. Bekapcsolva marad, a TV kiírja, hogy nincs jel. Távirányítóval semmilyen gombra nem reagál. Lekapcsolás, vagy tápegység kihúzás a konnektorból pár percig, újraindítás és általában működik utána órákig. Valamilyen hardveres probléma, vagy csak egyszerűen, ennyi volt?
-
torque12
csendes tag
Sziasztok.
Rég nem használt Popcorn Hour A110 lejátszómhoz keresnék tápkábelt, mivel a régi elveszett.
Kérdezném Tőletek, hogy hol találhatnék ilyet?
Köszönöm. -
zcsucs
csendes tag
válasz
Ufika09 #1297 üzenetére
szia, még 10et sem, kell, elég 7et. 1290es Hsz.
Diohejban, ez már ilyen marad, ha másokat akarsz, akkar Dune hd az egyetlen alternatíva, vagy alternatív lejátszik pl plex szerverrel.
Tv-n gyakorlatilag mindegy, kivetítem kellene a különböző filterek, szóval orr érdemes egy drágább, színvonalas lejátszót beszerezni. -
Ufika09
friss újonc
Kb 3 éve elégedett tulajdonosa vagyok egy Popcorn Hour A500 médialejátszónak. Múlt hét közepéig remekül végezte a dolgát, remekül letöltötte a Jukebox a filmekhez az adatokat és borítókat, mígnem egyik napról a másikra a letöltés helyett azt írta ki, hogy “a szerver nem elérhető”. Azóta, annak ellenére, hogy a készülék kapcsolódva van az Internetre, nem tud semminemű adatot letölteni, némely szolgáltatásnál a fenti mellett azt az információt írja ki, hogy “ehhez a szolgáltatáshoz internetkapcsolat szükséges”.
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy másvalaki is tapasztalta-e ugyanezt, illetve felmerült bennem a kérdés, hogy miután már nem gyártják ezt a készüléket, esetleg le lett állítva a szerver is, és ezért nem tud a médialejátszóm letölteni adatokat?
Segítségüket előre is köszönöm. -
Q
senior tag
válasz
Tommy0125 #1289 üzenetére
A jukeboxra nem tudom, hogy van-e megoldás, de az info gombra felugró borító- és háttérkép letöltésre valamikor használtam a Thumbgen nevű pc programot. Nem tudom ez létezik még?
Az internetrádiókra meg az onlinestream.live oldalról letölthető .pls fájlokat használom. Nem olyan elegáns mint a TuneIn volt, de 90%-ban működik. Indíthatók mint egy mp3. -
repro
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Adva van egy A-400, és egy MacMini. Mindkettő ethernet-tel csatlakozik
egy routerhez. A MacMini-n látom az A-400-at. Viszont az A-400 nem látja MacMini-t.
Hogyan tudom beállítani, hogy lássa. Ha lehetne részletesen kérném.
Előre is köszönöm!! -
zcsucs
csendes tag
Sziasztok,
Sajnálatos hír, de a cloudemedia teljesen felhagyott ezzel az üzletággal és a popcornok támogatásával is. Ennek keretén belül eddig volt Jukebox meg app. támgoatás de innentől ennyi és nem is lesz utódja. -
Q
senior tag
válasz
Szegedee #1287 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a cloudmedia lelőtt minden szervert. Nincs borító és felirat letöltés, Jukebox frissítés, nincs apps market, internet rádió.
Hogy ez most csak valami karbantartás vagy végleges? Fene tudja, de gyanítom, hogy a második verzió.
Firmware verziók is csak független tárhelyeken vannak meg:
[A410] -
Szegedee
újonc
Sziasztok!
Az előző hozzászóláshoz: Nálam és ismerősöknél is ez a helyzet. Frissítés és utána kakukk. Analógon keresztül kell képet csináljak, hogy vissza állítsak mindent. Valami gond lehet a szerverrel. Nem lehet letölteni semmit az anya oldalról, a magyar oldal sem elérhető. Nem tudom mi lehet a gond. Szeretném feltelepíteni az NMT programokat és természetesen azt se tudja letölteni. Valakinek megvan az NMT telepítője? Most megvagyok lőve...
-
Kukipapa_rr
tag
Sziasztok,
az A-410-esem sok-sok hosszú év után most egyszer csak feldobta, hogy firmware-t frissítene.
Ha rámegyek a kézi frissítésre, talál egyet, ahol minden paraméter undefined.
Mivel ez elég rendhagyó viselkedés, én arra tippelek, hogy talán megtörték a szervert, és ez valami hack-elt firmware, ami ki tudja milyen backdoor-t tesz fel, úgyhogy amíg nem lehet biztosat tudni, senkinek nem javasolt a frissítés (alapértelmezetten csak rá kell nyomni, szóval csak óvatosan).
Ki lehet kapcsolni a figyelmeztetést a menüben, és nem fog többet kérdezni.
Ha valaki ennél többet tudna, kérem, jelezze. Köszi.
-
MiB
tag
válasz
Mezga Aladár #1283 üzenetére
Ezt már kerestem de az 500 pro-ban sehol nincs ilyen. Tudnál csinálni egy screenshot-ot?
-
MiB
tag
válasz
Mezga Aladár #1281 üzenetére
Erre van beállítva a Popcorn-ban mégis akad. Neked akármilyen filmet visz?
-
MiB
tag
Sziasztok!
Hogy kell beállítani a Popcorn-t úgy hogy BD-s(50 gb körül) anyagok is akadás mentesen menjenek NAS-ról NFS-el? A NAS-om egy Synology 918+, háló kábelek CAT 6 S/FTP 1000 Mbit, a Popcorn A 500 Pro. Ha pendrive-ról játszok egy egy 50 gb-os mkv-t az simán megy, szóval a hiba a Popcorn-ban vagy valami hálózati beállítás(NFS) vagy háló kártya vagy valami a software-ében.
Köszi!
-
sad_Vamp
őstag
Sziasztok
A210-esem van. Lehet rá valahogy gyógyítani wifi drivereket, hogy ne csak az original wifi dongle működjön? (20+20posta eurót nem nagyon rá kedvem rákölteni)
Esetleg lehet valahogy moddolni a cuccost? (pl.dualboot vagy hasonló?)
-
Q
senior tag
válasz
Elek Popcorn #1276 üzenetére
A300-hoz próbáld meg ezt: [link]
-
Elek Popcorn
friss újonc
Szia, látom már rég voltál abban a cipőben, amiben most én vagyok. A Popcorn A-300-amban lefeküdt a HDD-m, ezzel a NMT-k is. A netről már nem elérhető, így nem tudom újratelepíteni rajta az NMT-t. Nem szedi le és telepíti automatikusan. Nincs meg véletlenül neked merevlemezen, abból az időből mikor leszedted? Emiatt a NAS és egyéb funkciói halottak. Nagyon megköszönném, ha tudnál segíteni, vagy legalább irányt adni, merre induljak tovább. Ürv: Elek
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, van egy A500-asom, amivel Flacokat, MKA-kat hallgatok a popi DAC-ával. Filmre pedig azt szeretném, hogy HDMI-n keresztül menjen át a nyers hang és a Denon dolgozza fel.
Kérdésem az lenne, hogy az alábbi beállításoknál mit válasszak ki?Mert eddig úgy csináltam, hogy ha zenélni akartam átnyomtam mindent dekódolásra, ha pedig filmezni akartam akkor mindent tovább küldésre tettem. De igazából nekem itt a fenti beállítások egyike se mond semmit sem.
-
Palika71
őstag
Lecseréltem az A400-at egy A410-re. Évek óta Torrentezéssel kerültek filmek az A400-ra, lassú volt, de teljesen megfelelt.
Viszont a 410esnél hiába próbálom elérni böngészőből a felületet, nem jelenik meg semmi. Mit kell ezen beállítani? Köszi a segítséget előre is! -
Andre90
tag
válasz
Mezga Aladár #1270 üzenetére
Köszi a gyors választ. Egy SD kártyával is működhet a dolog? És akkor megmaradna az USB bemenet a cserélhető pendriveoknak (a másik USB-t a wifi stick használja).
-
Andre90
tag
Sziasztok!
Egy Popcorn Hour A-410-est használunk egy ideje, viszont most felmerült, hogy szeretnénk Samba vagy FTP szerverként használni, hogy elérhessük a tartalmát az otthoni hálózaton. Ehhez fel kéne telepíteni az NMT Appsot, ahhoz viszont szeretné formázni a HDD-t ext3 fájlrendszerrel. Jelenleg NTFS fájlrendszert használok. A kérdés az, hogy lehetséges volna úgy megoldani, hogy két partíciót hozok létre, az egyik ext3, a másik NTFS, és a fájlokat továbbra is az NTFS partíción tárolnám? Néha biztonsági mentésre is használom az eszközt, és ha jól tudom az ext3 fájlrendszert csak olvasni tudja a Windows 10, írni nem.
Mit javasolnátok, milyen fájlrendszert használjak? Illetve van lehetőség másként is telepíteni az NMT Appsot?
Köszi előre is.Üdv:
András -
Palika71
őstag
válasz
Mezga Aladár #1267 üzenetére
Megköszönöm!
Mert van egy 400-asom is. Háth kell még. -
Palika71
őstag
válasz
Mezga Aladár #1252 üzenetére
Próbáltam megkeresni az oldalon a 410-es szoftverét, de a file már nem tölthető le. Aztán megnéztem a linkelt 400-asét, de már az sem tölthető le. Vagy csak bénázok?
-
Sziasztok! B110-re NMT programokat el lehet valahol még érni?
-
Sakab
senior tag
A410-re fellehet varázsolni a Plexet?
-
Q
senior tag
válasz
mocsyvitya99 #1259 üzenetére
Sajnos a c300-ra megszűnt már minden támogatás. Gyanítom, hogy a Plex ezért dob hibát, mert régi verzió. A c300 helyi hálózaton még tökéletesen teszi a dolgát ha filmet szertnék nézni, de a netes appok már kezdenek kihalni róla.
-
Q
senior tag
válasz
mocsyvitya99 #1257 üzenetére
Szerintem ezt nem lehet megoldani. De én csak lelekes amatőr vagyok, ha jár itt hálózatos szakember, lehet majd megcáfol.
Régen, amikor még DSM_5 futott a Synologykon, úgy oldottam meg a külső hozzáférést, hogy A DSM-en keresztül regisztráltam egy ingyenes DDNS szolgáltatónál (talán a NO-IP), beállítottam a routerben a port továbbítást és szolgáltatótól kapott címre csatlakozva elértem a NAS-t. Arra nem emlékszem, hogy a megadott mappát, vagy kompletten. De, hogy ezt a címet be lehet-e állítani a Popcornban...???
Talán a másik megoldás a Plex lehetne, de az én NAS-omon már nem fut (DS413) de lehet, hogy már C300-on sem. -
mocsyvitya99
csendes tag
Sziasztok! Van egy popcorn hour C-300 as készülékem, és egy Synology Ds220+-om. A NAS otthon van, viszont a Popcorn a kollégiumban. Milyen módon tudom elérni az otthoni NAS-t? A hálózaton miket kell beállítanom, hogy elérjem a mappákat a NAS-on? Válaszokat előre is köszi
.
-
Sakab
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1255 üzenetére
Uhh ez gyors volt, ezt így pont nem próbáltam. Köszönöm a gyors választ. Esetleg ezzel kapcsolatba van valakinek infója, h h lehet felvarázsolni ezt a béta audi playert?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. A410-nél, ha a belső HDD-n lévő zenékből elszeretnék indítani egy komplet albumot akkor azt, hogy tudom megtenni? Ha rákattintok egy trackre az albumon belül, akkor csak azt az egy számot játssza le. Vagy egyesével kijelölgetem és úgy adom a lejátszási listához, de ez eléggé kínlódás egy 15-20 trackes albumnál. Van valamit ötletetek?
NMJ-t is csináltam, leszedtem az NMJ Toolbox2-öt is, de teljesen átláthatatlan logikátlan az egész és 1 óra után feladtam. -
Lali-213
senior tag
válasz
Mezga Aladár #1252 üzenetére
Hálásan köszönöm, sikerült pendrive segítségével feltenni a NMT appokat.
-
Mezga Aladár
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest