Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Projektor topic
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
nagyjából:
sík felület -> csiszatpapír (©strikeforce :DDD) -> blokk
- az elején egy pár csepp víz kell a papírra, aztán körkörös (vagy nyolcas) mozdulatokkal tekerni a papíron mint güzü. néha fordítasz egyet a blokkon, hogy másik éle legyen előtted.
- azt, hogy mikor jön a következő fázis onnan veszed észre, hogy ha a mélyebb karcok, bordák, barázdák eltűntek vagy kezdenek eltűnni. de 800-ashoz sztem elég kb. fél óra.
- aztán jöhet az 1000-es, majd a 2000-es. ez utóbbihoz már 1 csepp víz is elég!!!
és ha az is eltűnt, nem kell pótolni! -
Esmein
nagyúr
válasz
strike-force
üzenetére
Víz, türelem, jó zene, biztos kéz.
-
-
[w]
őstag
nagyon szép, de közelebbről ezen is látszanak apró karcolások, szvsz ez természetes hiszen már annyira finom a felület, hogy bármilyen kis sérülést felvesz, meglátszik rajta.
amúgy az is jól látszik az éleknél-sarkoknál, hogy kifelé kicsit domború a blokk, befelé meg inkább homorú volt picit. ez utóbbit a csiszolás eltűntette, bár még ráférne a pofozgatás... talán majd legközelebb, egyelőre maximálisan elégedett vagyok :D -
jerry311
nagyúr
Keresek jelentkezőt aki felpolírozza a swiftech mc-462-v bordámat :DDD
-
Esmein
nagyúr
Ez nagyon szép. Az enyém kicsit karcos lett de úgy nézem elég hatékony !
Tettem ezüstpasztát a durcira, és leterheltem setivel ugyanúgy ahogy előtte, az eredmény :
52 fok -> 47 fok. Szerintem elég jelentős a különbség, annyit segít hogy az 52 fokhoz jobban lecsavarhatom a hűtést :) Habár most sem az a baj hogy 20%-on megsülne a proci, inkább a deszka akar megégni, mert nem fúj eleget a cucc az nb47j-nek. Igy 60 %-on 1900 rpmel nagyon pofásan működik. Amint meglesz az ftp elérésem pakolom fel a képeket :)
A vakus képnél nálam látszik hogy elég matt az alu felület. A többi kép szvsz jó lett.
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
eredmény:

[L]http://web.axelero.hu/wpet/polir02_3.jpg[/L] (107K) -
-
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
hátizé, nekem még tudott adni 1000-eset, igaz lent a földről egy kupacból halászta ki :)
figyelj, mivel nekem elég a fele, ha gondolod lepasszolhatom a másik felét neked! :) -
-
Esmein
nagyúr
válasz
strike-force
üzenetére
Töröld meg vele a homlokod és meglátod. Finom, de fáj :)
-
Mod
csendes tag
válasz
strike-force
üzenetére
de kb mennyivel? komolyan kérdezem!:)
-
-
na megjöttem a szarvas téri bótból. a nőci márcsak 800asat meg 2000reset tudott adni. mondom tapintásra én e 2 között se éreztem sok különbséget, de aszonta a nőci, hogy kicsi a különbség 800&1000 között is. mondom hiszek neked ecsém.
lényeg a lényeg én majd csak a hétvégén fogok nekiülni csiszolni, vagy az is lehet, hogy megvárom amíg ideér az slk900a-m :)), de az még vagy 2hét és akkor csinálok egy gigamega hűtőtesztet 3 résztvevővel és 6db ventilátorral 1000rpmtől 5200rpmig 70es, 80as és 92es ventikkel. polírral és polír nélkül. de ez jún. közepe előtt nem lesz meg tutira. -
Mod
csendes tag
skaccok a normál famentes lap az hányas csiszolo papirnak felel meg? azzal nemjó polirozni zalmant?
vagy valaki mutasson egy 2000res csiszka lapot:)
[Szerkesztve] -
-
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
kb. 28x23 cm-es lapok és kemény 210 HUF-ot adtam értük :D
cserébe a kedves eladónéni egy befőttesgumival összefogta őket és beletette egy kis náááájlonszatyorba (de szeretem ezt a szót) :DDD -
-
[w]
őstag
válasz
raven10011
üzenetére
aszongya versenypolírozás :DD ok, én benne vagyok, de előbb alakítsuk ki a játékszabályokat! a megtett körök száma, vagy az elkészítési idő számít? :DDD
-
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
apropó: strike! a szarvas-téri festékboltban lehet kapni millióféle polírpapírt, sikerült is beszerezni a kívánt 1000-es és 2000-es finomságút! :) majd este nekiugrok és képekkel illusztrálom a munkát :D
-
Esmein
nagyúr
válasz
Chakotay77
üzenetére
CIF-fel nagyon szépen le lehet a sárgulást venni róla(ha műanyag ház, azok szoktak sárgulni). Polírpapírral nehogy nekimenj a műanyagnak.
-
Chakotay77
csendes tag
Hali
Kérdésem a topic címéhez passzol, az eddigi témához majdnem.
Fehér színű ház besárgult műanyag előlapját érdemes felpolírozni? Lessz még valaha fehér? Vagy inkább fessem be?
Se pénzem se kedvem új házat venni. -
vottokar
senior tag
Anno én is lepolíroztam két vízblokkom alját. Egy kollégám adott hozzá políranyagot. kb 50*50*150-as rúd, olyan állagú, mint a kiszáradt gyúrma. Két színű volt neki,világosszürke, meg vörös. Egyik kellett a rézhez és másik jó volt a saválló lemezhez. Fel kellett kenni egy filctárcsára (állványos fúrógép király) és finoman fel lehetett polírozni az egész felületet. Mivel a filctárcsa nem sik, csak szép finoman, nehogy kagylós legyen a felület. Kb 10 perces munkával teljesen tükrös, és sík felületet (élvonalzóval ellenőrizve) tudtam elérni.
Csak az anyaghoz nem tudom hogy lehet hozzájutni. Azt monták, hogy krómozott motoralkatrészeket, rézkilincseket és efféléket gyártó cég hozza be külföldről... -
zsolt501
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
Én majd zalmant fogok majd valamikor polírozni mert brutálisan reszelős a felűlete olyan mint egy körömreszelő.
-
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
van, de még nincs bepakolva, mert nincs rá időm :(
meg talán egy normális lefogató is kellene. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest