- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
-
zsolt501
nagyúr
-
TexT-BoY
addikt
-
zsolt501
nagyúr
-
I. Richard
senior tag
-
TexT-BoY
addikt
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
I. Richard
senior tag
-
TexT-BoY
addikt
de mitöl van ez??? a réz ''puhább'' mint az alú? vagy forditva? vagy mivan?
-
I. Richard
senior tag
-
TexT-BoY
addikt
-
[w]
őstag
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Egyébként a borbélyok a régi filmeken marhabőrön élesítették a beretvát. Annyira azért nem lehet rossz a hatásfok. Én pl szeretnék beszerezni egy 2000-es és egy még finomabb papírt. Aztán ha már tökéletesen tükrös csak itt ott karcos akkor nekimegyek fogpasztával( nem ien foggélekkel meg amik mostanában vannak)
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Én pl parancssoros setivel terhelem, mert az állandóan fut. full rpmen (2900) olyan 44-45 fok, 1800-on ahol elhalkul a venti 47-47,5 fok. Igaz ez 1600@1.5V->2020@1.675V, azaz kicsit rá van tekerve. [L]http://www.ocportal.hu/[/L] számoló szerint 52.5W-> 82.13W disszipáció. Azért az már elég szép.
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Full rezest nagyon szépen meg lehet csinálni, egyébként azonos fordulaton cu és alcu között 1-2 szélsőséges esetben 3 fok különbség van. Magyarán ha az enyém most 45 fokig tudja lehűteni a procim full terhelésen full fordulaton a tied 43ig tudná. Elképzelhetőnek tartok egy 37 fokot kb. 35 az már víz lenne :) Az az álomhatár. Bár méréstől függ, fateromnak tökig lecsavart microflow II hűti az 1.3 tuacerkáját és 34 fok full terhelésen. Környezeti hőmérséklet delta t 10 Celsius még vízzel is erős volna :)
-
tuctuc
aktív tag
Kábé 1(ezer) éve volt hasonló téma a Tusl2-c topicban, hogy durva hűtőfelülettel mit kezdjünk. J.J. András ötlete volt krétaport kevés műszerolajjal összekeverni, és nekiesni a hűtő aljának (a kispolszkik karburátorát is hasonló eljárással upgrade-elik a drag-racingre, innen az ötlet :C). 2-3 fokot jelentett, ha elég kitartó voltál, és az anyagköltség se rúgott ilyen horribilis magasságokba :D (~3Ft)
Igaz, hogy nem tükröződött ennyire, de nem is az volt a lényeg. -
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
Kezdőknek nem javasolják régebbi amd procikhoz -k7 és lefele-, hogy ezüstpasztát használjanak, mert sok apró felületszerelt eszköz van egy ien cuccon. Az ezüstpaszta _elvileg_ vezet (gyakorlatilag nemigazán) és ezzel zárlatot okozhat ami a proci halálához vezet(het). Tehát ha beviszel egy halott amd procit garira es meglatjak rajta az ezustpasztat elhajtanak, mert valoszinusitik hogy attol halt be. Egyebkent ha nem teszel ra 5 kilot akkor nem folyik ki es nem okoz gondot.
Éééés a rég várt képek :
(darabja 330K)
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/polir/DSCF0001.JPG[/L]
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/polir/DSCF0022.JPG[/L]
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/polir/DSCF0015.JPG[/L]
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/polir/DSCF0012.JPG[/L]
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/polir/DSCF0011.JPG[/L]
Fényképezni azt nem tudok, de amiről beszéltem az látszik. Karcos(1200-as papir :( ) és az aluminium matt.
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
-
[w]
őstag
-
Esmein
nagyúr
-
[w]
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
[w]
őstag
-
Esmein
nagyúr
-
[w]
őstag
nagyjából:
sík felület -> csiszatpapír (©strikeforce :DDD) -> blokk
- az elején egy pár csepp víz kell a papírra, aztán körkörös (vagy nyolcas) mozdulatokkal tekerni a papíron mint güzü. néha fordítasz egyet a blokkon, hogy másik éle legyen előtted.
- azt, hogy mikor jön a következő fázis onnan veszed észre, hogy ha a mélyebb karcok, bordák, barázdák eltűntek vagy kezdenek eltűnni. de 800-ashoz sztem elég kb. fél óra.
- aztán jöhet az 1000-es, majd a 2000-es. ez utóbbihoz már 1 csepp víz is elég!!!
és ha az is eltűnt, nem kell pótolni! -
Esmein
nagyúr
Víz, türelem, jó zene, biztos kéz.
-
Esmein
nagyúr
-
strike-force
őstag
-
[w]
őstag
nagyon szép, de közelebbről ezen is látszanak apró karcolások, szvsz ez természetes hiszen már annyira finom a felület, hogy bármilyen kis sérülést felvesz, meglátszik rajta.
amúgy az is jól látszik az éleknél-sarkoknál, hogy kifelé kicsit domború a blokk, befelé meg inkább homorú volt picit. ez utóbbit a csiszolás eltűntette, bár még ráférne a pofozgatás... talán majd legközelebb, egyelőre maximálisan elégedett vagyok :D -
Esmein
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
-
Esmein
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Keresek jelentkezőt aki felpolírozza a swiftech mc-462-v bordámat :DDD
-
Esmein
nagyúr
Ez nagyon szép. Az enyém kicsit karcos lett de úgy nézem elég hatékony !
Tettem ezüstpasztát a durcira, és leterheltem setivel ugyanúgy ahogy előtte, az eredmény :
52 fok -> 47 fok. Szerintem elég jelentős a különbség, annyit segít hogy az 52 fokhoz jobban lecsavarhatom a hűtést :) Habár most sem az a baj hogy 20%-on megsülne a proci, inkább a deszka akar megégni, mert nem fúj eleget a cucc az nb47j-nek. Igy 60 %-on 1900 rpmel nagyon pofásan működik. Amint meglesz az ftp elérésem pakolom fel a képeket :)
A vakus képnél nálam látszik hogy elég matt az alu felület. A többi kép szvsz jó lett.
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
eredmény:

[L]http://web.axelero.hu/wpet/polir02_3.jpg[/L] (107K) -
zsolt501
nagyúr
-
strike-force
őstag
-
[w]
őstag
hátizé, nekem még tudott adni 1000-eset, igaz lent a földről egy kupacból halászta ki :)
figyelj, mivel nekem elég a fele, ha gondolod lepasszolhatom a másik felét neked! :) -
strike-force
őstag
-
Esmein
nagyúr
Töröld meg vele a homlokod és meglátod. Finom, de fáj :)
-
Esmein
nagyúr
-
Mod
csendes tag
de kb mennyivel? komolyan kérdezem!:)
-
strike-force
őstag
-
strike-force
őstag
na megjöttem a szarvas téri bótból. a nőci márcsak 800asat meg 2000reset tudott adni. mondom tapintásra én e 2 között se éreztem sok különbséget, de aszonta a nőci, hogy kicsi a különbség 800&1000 között is. mondom hiszek neked ecsém.
lényeg a lényeg én majd csak a hétvégén fogok nekiülni csiszolni, vagy az is lehet, hogy megvárom amíg ideér az slk900a-m :)), de az még vagy 2hét és akkor csinálok egy gigamega hűtőtesztet 3 résztvevővel és 6db ventilátorral 1000rpmtől 5200rpmig 70es, 80as és 92es ventikkel. polírral és polír nélkül. de ez jún. közepe előtt nem lesz meg tutira. -
Mod
csendes tag
skaccok a normál famentes lap az hányas csiszolo papirnak felel meg? azzal nemjó polirozni zalmant?
vagy valaki mutasson egy 2000res csiszka lapot:)
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
-
[w]
őstag
-
Esmein
nagyúr
-
raven10011
senior tag
-
strike-force
őstag
-
[w]
őstag
kb. 28x23 cm-es lapok és kemény 210 HUF-ot adtam értük :D
cserébe a kedves eladónéni egy befőttesgumival összefogta őket és beletette egy kis náááájlonszatyorba (de szeretem ezt a szót) :DDD -
strike-force
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
[w]
őstag
aszongya versenypolírozás :DD ok, én benne vagyok, de előbb alakítsuk ki a játékszabályokat! a megtett körök száma, vagy az elkészítési idő számít? :DDD
-
Esmein
nagyúr
-
[w]
őstag
apropó: strike! a szarvas-téri festékboltban lehet kapni millióféle polírpapírt, sikerült is beszerezni a kívánt 1000-es és 2000-es finomságút! :) majd este nekiugrok és képekkel illusztrálom a munkát :D
-
Esmein
nagyúr
-
[w]
őstag
-
Esmein
nagyúr
CIF-fel nagyon szépen le lehet a sárgulást venni róla(ha műanyag ház, azok szoktak sárgulni). Polírpapírral nehogy nekimenj a műanyagnak.
-
Chakotay77
csendes tag
Hali
Kérdésem a topic címéhez passzol, az eddigi témához majdnem.
Fehér színű ház besárgult műanyag előlapját érdemes felpolírozni? Lessz még valaha fehér? Vagy inkább fessem be?
Se pénzem se kedvem új házat venni. -
vottokar
senior tag
Anno én is lepolíroztam két vízblokkom alját. Egy kollégám adott hozzá políranyagot. kb 50*50*150-as rúd, olyan állagú, mint a kiszáradt gyúrma. Két színű volt neki,világosszürke, meg vörös. Egyik kellett a rézhez és másik jó volt a saválló lemezhez. Fel kellett kenni egy filctárcsára (állványos fúrógép király) és finoman fel lehetett polírozni az egész felületet. Mivel a filctárcsa nem sik, csak szép finoman, nehogy kagylós legyen a felület. Kb 10 perces munkával teljesen tükrös, és sík felületet (élvonalzóval ellenőrizve) tudtam elérni.
Csak az anyaghoz nem tudom hogy lehet hozzájutni. Azt monták, hogy krómozott motoralkatrészeket, rézkilincseket és efféléket gyártó cég hozza be külföldről... -
zsolt501
nagyúr
Én majd zalmant fogok majd valamikor polírozni mert brutálisan reszelős a felűlete olyan mint egy körömreszelő.
-
raven10011
senior tag
-
zsolt501
nagyúr
-
[w]
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
[w]
őstag
van, de még nincs bepakolva, mert nincs rá időm :(
meg talán egy normális lefogató is kellene. -
strike-force
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest