Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- Mini PC
- Micro Four Thirds
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
Üdv.
Rég röhögtem ilyen jót,alíg bírtam abbahagyni mikor megláttam az asztallapot
.Optikai tuningnak ledekkel nem rossz
.De ezt a polírt csak a próba kedvéért kipróbálom az ordasi vízhűtő blokkomon,vajon milyen szinten változik a celziusz
. -
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
így néz ki az asztallapom:

:)) -
-
[w]
őstag
ja és nem mellesleg azért kipróbáltam a 600-asat, hátha...
hát az történt, hogy a políranyag levált a papírról - mondom ''jóvan'' - és a sarat átkapartam az alatta lévő íróasztalüvegre, amire így 10 perc körözés után sikerült egy homályos fehér foltot marni :DDD
majd csinálok képet... :D -
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
na, ez valamivel jobb hír. majd elnézek oda délután és megírom mit láttam :)
jó készülgetést és sok cseresznyét, majd szorítok! :P
zeros, a zobiba nekem is adtak volna, de csak 600-as volt a legfinomabb, 1000-esről meg nem is hallottak :DDD -
zeros
tag
válasz
strike-force
üzenetére
Jó az aláírása Mr. Duke :D
sokk sikert!
én amúgy kaptam az Obiba. -
-
Sanya
nagyúr
válasz
strike-force
üzenetére
ne félj, menni fog!
-
-
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
strike bazger, ebben a szakadt ob*-ban nincs polírpapír... :(((
te vettél már? -
busman
veterán
Az enyém is állítható,de 2600 fölött már picit hangos! :DDD
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
strike-force
üzenetére
nem hallom,de kit érdekel?:D
-
-
_Volkovy_
nagyúr
Ehe feltekertem a prociventimet 4000-ről 5600rpm-re,8 fokot csökkent mind az idle,mind a max hőmérséklet.Tökjó dolog ez a polírozás,nem?;]
-
busman
veterán
3-4 fokot csökkent a proci hőmérséklet.
-
busman
veterán
Az eredmény hasonló,a fentiekhez,csak itt a poírozás szerintem egyszerűbb!
-
busman
veterán
Thermaltake Volcano 11 et políroztam
Színtelen autópolírral! -
zsolt501
nagyúr
Más nem polírozot Zalmant?
-
Esmein
nagyúr
válasz
I. Richard
üzenetére
Igyekszik az ember fia :B
-
LionTm
aktív tag
Köszönöm Srácok!
-
I. Richard
senior tag
Esmein gyors, nagyon gyors :D:C
[Szerkesztve] -
I. Richard
senior tag
Szóval:
Sík felület modjuk az asztal lapja (persze nem olyan, amit a bulik utáni sérülések tarkítanak:D) Arra teríted fel a papírt, amire kevés vizet öntesz. Elkezded szépen
8-as alakban mozgatni a bordát, közben néha fordítasz rajta 90°-ot. Kialakul egy ilyen vizes ''sárszerű valami'', ami a felületről nagyon kicsi darabokat választ le.
Ha eltűntek a talpról az esetleges ''szintkülönbségek'' (sajnos ez előfordul), akkor válthatsz a finomabb, 1200-1500 ös papírra, végül a 2000-es papírral fejezd be.
A 2000 papírra tapasztalataim szerin kevés vizet tegyél, és úgy polírozd!
Amit mindíg tarts szem előtt: A borda síkban legyen, ne billegtesd!!!! -
Esmein
nagyúr
festékboltba bemész hogy márpedig neked kell 600-as 1200-as meg 2000-es vizes polírpapír. hazamész, leloccsintot egy kis vizzel 600-ast bordat körbe körbe rajta. ja és ha lehet rakd a papirt egy üveglapra.(sima) utána 1200as és 2000-es :D kb 2 óra meló után már simának kell lennie a cuccnak.
-
LionTm
aktív tag
Segít valaki hogy van ez a polír dolog ??
Papper a boltbol sík felület ??? vizzel meg kenegetni vagy hogyan ? -
zsolt501
nagyúr
válasz
I. Richard
üzenetére
Hát ebben a reszelős dologban én is nagyot csalódtam a Zalmanban többet vártam töllük. mert nem volt olcsó a borda.
-
I. Richard
senior tag
Szerintem elkezdheted! Nem hinném, hogy a gari emiatt ugrana! Előtte probálkozz egy ''olcsó'' bordán, hogy ráérezz a technikára!
Reszelő??? Az viszont egy nagy FEKETEPONT a Zalmannak!!! Igaz, hogy az ezüstpaszta javítja a ''fémek'' érinkezését, de az csak szükségmegoldás... A legjobb, ha minél nagyobb a tisztán érinkező felületek aránya! -
I. Richard
senior tag
válasz
raven10011
üzenetére
Őszintén szólva fölösleges! Bár ha fejlesztesz, akkor jól jöhet a Zalman, de a magasabb órajelű procikra úgyis csak aktívan teheted fel, és akkor fölösleges lenne venti nélkülit keresni! (szvsz nincs is ilyen)
-
Esmein
nagyúr
válasz
I. Richard
üzenetére
Ránézésre a felület körömreszelő.
-
zsolt501
nagyúr
Azért várom a Zalmanos tapasztalatot hogy sikerült polírozni.
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
Ha nincs lyuk nem. Akkor viszont silentbreeze III. Azt mondják van olyan halk.
-
raven10011
senior tag
válasz
raven10011
üzenetére
Ezt a hűtőt rá lehet egyáltalán rakni egy Tualatin prockóra?? Amennyire én nézem gyári cuccosokkal nem.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
I. Richard
üzenetére
A ZALMAN esetén valószínű hogy le kell szedni annyit mert elég bordás a felűlet.
-
Esmein
nagyúr
válasz
I. Richard
üzenetére
erről a bordáról lazán le lehet nyírni 0,1mm-t azt se érzi meg. nemesikszét. nemzombi.
-
zsolt501
nagyúr
Polírozott már valaki Zalman hűtőt milyen sikerrel mivel a 7000 sorozat lemezekböl ál és az van összesajtolva és nem egy tömbböl ál.
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
A képen amit linkeltem látszik a kondi ami fölött nagyon szépen elfér a zalman leszorítója. Ugyanez a kondi(vagy ugyanilyen a túloldalon) az nf7-esen már magasabb... kv7 rulor.
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
ÁÁÁ! :D Fanatikus. Azért csak hallgasd meg a zalman ventit 1400-on ha sok akkor 900-on is. Szerintem meggyőző. ph! tesztben ugy emlékszem 1400rpmre 16 dB-t mértek.
-
Esmein
nagyúr
Ha meg van házszellőzés minek a passzív borda, úgysem tudsz hangtalan gépet építeni. 1400rpm _nagyon_ halk. Tényleg. ugy 1900 rpm után kezdesz valamit hallani fél méterről.
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
Nem érdemes azt a jó kis ventit eldobni. vedd le akkor 1000 rpmre, ha ott is hallod akkor az már teljesítmény. Amugy nekem van 1 486-osom full passziv hűtéssel, a tápjából meg kiszedtem a ventit az se zúg, csak a vincsi ha kerreg.
1,2ghznél nem hiszem hogy megoldható a hűtés gyér házszellőzéssel. -
zsolt501
nagyúr
Nekem is Zalmanom van és tényleg nem valami síma a felűlete csak az enyém teljesen réz tipus lehet hogy énis neki esek polírozni.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
raven10011
üzenetére
Simán elviszi de ha lecsavarod full akkor nem lessz tul nagy a hangja:DDD
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
Drága lenne ventistül megvenni a bordát csak azért h utána a ventit kidobd. Imho ha leszabályozod 1400-as minimum rpmre nem fogod hallani semmiképpen. Mármint ott a táp a közelben az elnyomja a hangját.
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
Jó na, én még saját magamba is belekötök
ON
Asszem lassanle kéne políroznom a zalman alját mert szutyokbol van... -
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
most nem fényképezem le mert tegnap fújam ki, de hidd el poros volt...
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
Na de közvetlen miután bekapcsoltam ? Képzelheted 2-3 hét után hogy nézhet ki.
-
Esmein
nagyúr
OFF
Milyen érdekes, ahogy összeszedi a hűtő a port. Ez kb 5 óra működés után készült, magyarul vatta újnak kellene lennie. Porosodik mint a szemét
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/procihuto/DSCF0006.JPG[/L]
ON -
[w]
őstag
válasz
raven10011
üzenetére
szétszedés nélkül is meg lehet oldani. igaz így az egész alaplapod hátsó oldala is tükrös lesz! :D:P
-
Esmein
nagyúr
válasz
raven10011
üzenetére
nem, csak ha már nagyon nem tudod működés közben polírozni :C
Egyébként szerintem megéri azt a kis munkát.
És hadd mondjam el a cnps7000 alja sem tükrös. Épp csak sima.
[Szerkesztve] -
raven10011
senior tag
Én is kaptam már csiholó papírt, meg vettem klafa ezüstös hővezető pasztát szal avalmikor én is megcsinálom. Csak most szedjem szét s gépem? :O
-
I. Richard
senior tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=49319&arc=f[/L]
A végén van egy jó kis kép, nem az én művem, asszem borosz-é, kb. ilyennek kellene lennie.... :) Az aluminium rész nem lesz ilyen tükrös, de ha sokáig polírozol, akkor az alu felületet is elég jól lehet tükrösíteni! -
Esmein
nagyúr
Illetve
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/procihuto/DSCF0007.JPG[/L] -
[w]
őstag
valaki tudna prezentálni egy fényképet, hogy hogyan kellene kinéznie a talpnak a művelet után?
szerk.: bazz, mire beírom ezt az 1 mondatot már nem is aktuális :D
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Én is eljátszottam ezt a microflow 2-esemen, csak nekem kb 1,5 órámba telt. 2-3 fok javulás + igényesen átkentem ezüstszilikonnal a procit az is kb 2 fokot segitett.
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/procihuto/DSCF0002.JPG[/L]
csak aztán lecserélődött erre:
[L]http://break.darkangel.hu/solar1an/procihuto/DSCF0005.JPG[/L]
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
válasz
raven10011
üzenetére
kuss, különben téged is ''megpolírunk''! :DDD ;]
-
[w]
őstag
válasz
strike-force
üzenetére
remélem tényleg csak polírozni akarsz! :DDD
akkor mehetünk :) -
-
[w]
őstag
válasz
I. Richard
üzenetére
polírpapírt honnan lehet beszerezni? pl. ob*-ban van?
ehhez is kell víz vagy valamilyen más anyag? -
Sniper_BOY
aktív tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Helló nekem is hasonló volt a felülete a domborulatot leszámítva a coolermaster aero 7+-nak de mondjuk lusta vagyok arra hogy leszedjem a hűtőt örültem hogy rátudtam tenni de biztos megéri annak aki új hűtőt vesz
-
I. Richard
senior tag
Sziasztok!
Azért nyitom ezt a topicot, mert észrevettem az olcsóbb hűtőknél egy kis problémát: A talp megmunkálása!!
Lehet, hogy csak én fogtam ki egy rosszabb darabot a Whisperrock sorozatból, de már hallottam mástól is, hogy a Spire hűtők talpa nem a legszebb.
Pontosabban a talp szerintem egy finommarással megmunkált felület, nem túl jó, köszörülésnek semmi nyoma, és nem teljesen sík( nekem pl. homorú volt!!!)
Hát akkor fejezzük be, amit a gyárban elkezdtek!!!!
Kell:
-teljesen sík!!! felület (pl. üveglap egy sík asztalon)
-polírpapír: (600-as -> 800 -> ezek akkor, ha nagyon gány a felület) 1000 -> 1500-> 2000!!!(kb. 500 huf)
-biztos kéz:)
-elszántság:)
-idő!:) (sacc/kb. 2-3 óra)
-türelem:)
Ha van rá igény, akkor leírom a polírozás menetét is.
A lényeg, hogy addíg polírozzunk, amíg el nem tűnik a csúnya mart felület, és nem lesz tükrös a rézbetét!
Leírom, hogy nálam milyen változások történtek:
-A hűtő kb. 2-3 °c-kal jobban hűt
-Szegényebb lettem 300forintal;]
Konklúzió: Szerintem megérte a ráfordított idő, főleg annak, aki a meglevő hűtőjének teljesítményét akarja javítani, és nem akar újat venni!
Írhat (sőt írjon!!:) ) más is hasonló ügyben tapasztalatokat, ötleteket, esetleg javítson ki, ha v.mit rosszul írtam!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- Apple iPhone 12 Pro Max/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingston 1TB NVMe ÚJ, 3 év garival, brutál gyors!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest