Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
doberman
senior tag
részválasz:
szögezzük le, a Quansheng uv-k5(8) nem amatőr rádió... ergo egy amatőr kezében sem egészen szabályos.. az, hogy amatőr célokra IS alkalmas az már más lapra tartozik...
a rendőr nem büntet a helyszínen rádió birtokláséért.. legfeljebb felszólít használatának befejezésére, illetve lefoglalhatja ha feltételezi, hogy bűncselekmény elkövetésére használják... (erről elismervényt kell kapnod), de ilyen helyzetben az amatőr adóengedély sem ad védelmet...
magánvélemény: hallgasd nyugodtan.. ne "frenkizz" a rendőr előtt és nem lesz baj. (na a polgárőr az megmutatja ki az úr..)
egyébként meg ha esetleg tartozni szeretnél az amatőrök sajnos egyre fogyatkozó táborához, igényelj SWL számot... az legalább "félhivatalossá" tenné a hallgatózásod iránti vonzalmad... légy megfigyelő amatőr. vizsga nincs ...máris lenne egy kis kártyád -ami semmire nem jó, de esetleg a szerv felé elég lenne, hogy miért is hallgatsz egy adásban letiltott rádiót....
hogy mizu külföldében azt nem tudom..
ha8-783 (ezt a számot még kb 78-ban kaptam az operátori vizsgámkor).
-
cog777
senior tag
Rajottem hogy a Quansheng uv-k5(8)-am egesz jo receiver. Mostanaban csak mint vevo hasznalom, le is tiltottam az adast, lenne par kerdesem. Szkennelest spectrum modban egesz hsznosnak tartom.
- vevokeszuleknek melyik a legjobb firmware? Most valamelyik egzumer fork-ot hasznalok, azt hiszem majus kornyeki kiadast.
- fulhallgato jo lenne, sajna nincs rajta 3.5 jack fulhallgato. Jo lenne mikrofon nelkuli.
- ha le van tiltva az adas, akkor is megbuntetnek ha a rendor ellenoriz? Nincs amator radio engedelyem. Csak vetelre hasznalnam. Ez a kerdesem kulfoldre is vonatkozik, Nemet o, Dania stb… -
kovyhun
tag
válasz
Intruder2k5 #5593 üzenetére
eQSO-t már régen nem néztem, de pár FRN kapu még működik.
-
Én mondjuk inkább az eQSO kapukra voltam rágerjedve anno, azokat szerettem használni inkább, de tudomásom szerint azok még annyira se működnek már, mint a papagájok.
-
Szirtimorc
senior tag
Ezek már messze vannak tőlem. A pilisi jó volt, azon tudtam tesztelni amíg működött.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5590 üzenetére
Hát inkább ne hírdették volna meg
-
Mától egy hétig Black Week van az Anico Kft.-nél, 10-50% akciókkal.
-
doberman
senior tag
válasz
Szirtimorc #5585 üzenetére
van [ fb csoportjuk ] is. ki kell faggatni őket..
-
AMDATIFAN
csendes tag
válasz
Ajka, Úrkút, Lepsény, Tamási. Ezek biztosan működnek.
A héten próbáltam őket. -
-
zolee1988
tag
válasz
A fehérvári biztosan: http://pmrpapagaj.s15.hu/pmrpapagaj/
Sajnos a többit nem érem el, de a Facebook csoportokban többször írják, hogy éppen melyiket próbálták. -
doberman
senior tag
válasz
freelanced #5582 üzenetére
...ugyan nem merültem el a pmr-ben de vész esetén még a "papagájok" is szóba jöhetnek..
upsz...papagáj pontos jéééé
javítottam...
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
freelanced #5582 üzenetére
Nemigen van olyan, átjátszókat érdemes lehet elmenteni, vész esetén ott lehet segítséget kérni,bár a begyepesedett komcsi frekvenciacsőszökön nem lepődnék meg ha elhajtanának.
-
freelanced
addikt
Sziasztok,
Megérkezett a KV5, és érdeklődnék, hogy túrázásnál milyen dolgok lehetnek hasznosak számomra? Mármint vannak esetleg olyan sávok amit érdemes elmenteni, figyelni, stb?
A PMR sávot már belőttem, csak gondoltam hátha vészhelyzetek esetén jó lehet mást is elmenteni / tudni róla, esetleg olyat figyelmi ami hasznos információval szolgálhat stb.Köszönöm
-
RoyalAirForc
aktív tag
Siófokon pmr5-ön valakik elég aktívak, de a szövegeléseik ismétlődnek is. Más is hallja a környéken?
-
Hauptmann
veterán
válasz
RoyalAirForc #5577 üzenetére
Az UV-5R-ewl vigyázni, ha az újabb, USB-C-s változat, azon először bootloadert kell cserélni, ha játszani akarunk az fw-vel.
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5575 üzenetére
-
válasz
lockdown90 #5576 üzenetére
Az UV-K5(99)-el nincs tapasztalatom, sokat nem is tudok róla, szoktam látni Ali-n, de eddig nem gerjedtem rá. A másik kettőről meg itt is írták korábban, hogy lényegében azonosak. Állítólag valami minimális finomítás történt az UV-K5(8) típuson, így lett az UV-K6, talán mintha mikrofon érzékenységet említettek volna, de lehet ez is csak szoftveres módosítás volt, ami a CFW-kben amúgy is adott. Azt tudom, hogy a gyári fw-k is csereszabatosak a két típus között, simán megy mindkettő a másikéval.
-
RoyalAirForc
aktív tag
-
lockdown90
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5575 üzenetére
és mi a különbség a UV-K5(8), UV-K6, és UV-K5(99) között?
-
Ha valaki szeretne Ali-n rádiót, vagy rádiós cuccot vásárolni, csak szólok, hogy elkezdődött a 11.11 akció. Én az imént behúztam egy Quansheng UV-K6 -ot 5700Ft-ért.
-
RoyalAirForc
aktív tag
Helló! Quanshengen, Nunu v20.5 fw-en hogy lehet feloldani az adáskorlátozásokat?
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5571 üzenetére
a manóba... ( hova tettem a télapó címét?
)
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5571 üzenetére
De szerintem lesz ez még olcsóbb is. A kistesója is 40 felett kezdte , aztán fél év múlva már csak 15 volt, mot meg 8-k ért is hozható. -
válasz
doberman #5569 üzenetére
42-ért már hazahozható.
-
doberman
senior tag
válasz
BalanceR #5566 üzenetére
Repsáv? A SI4732 v. SI4735 nem tudja... elkészült volna a keverős változat? 2-3 hónapja még csak demózták... muszáj lesz utána olvasnom...
mea culpa... lemaradtam.. tényleg kész, a neve: [ATS25 PRO+ Air] ... de ez az ár kizárt, hogy akár megközelítse az óhajtott árat.. most 50khuf.. hát szólni kell a télapónak vagy jézuskának..
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5567 üzenetére
16-20 K az már bomba lenne....
Majd talán 11.11-én -
válasz
BalanceR #5566 üzenetére
OK, bár egyáltalán nem szoktam ezeket nézegetni, így azt sem tudom mi a "nagyon jó ár". Most gyorsan rákeresve 32k HUF körül indulnak, és 30k HUF feletti vásárlásnál jár hozzá kupon is a store-ban, így 28400 Ft a vége.
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5565 üzenetére
Ha esetleg a 25+ is lesz nagyon jó áron, szólj!
Az már ugyen repsáv is + nagyobb kijelző és modernebb SOC -
válasz
lockdown90 #5564 üzenetére
Welcome Deal kedvezménnyel most is 7940 Ft, csak egy új AliExpress fiókot kell csinálni hozzá. [kép]
-
zolee1988
tag
-
BalanceR
addikt
Van esetleg valakinek ATS 20-asa?
Egy ideje szemezek vele, AliExpressen most 12-15k
Mennyire jó a vétel ezzel a kis kütyüvel? Nagyon gatya az érzékenysége? -
lockdown90
senior tag
egy androidos telefon + otg + rtl sdr szerintem jo kombo lenne neked
-
doberman
senior tag
igen.. én is küzdöttem az RPi "zajosságával" de miután tápot cseréltem és az RPi kívülről árnyékolva lett, valamint árnyékolt usb kábelt kezdtem el használni... minden gond megoldódott.. (érdekességként powerbank-ot is kipróbáltam: siralmas mennyi zajt termelt maga a powerbank is.. persze nem egy minőségi volt.. )
-
-
doberman
senior tag
Az RTL-SDR-eket felsőbb sávokon használom (400 MHz és 1 GHz-en ott hozzák a "papírformát" - meteorológiai szondák, ads-b...) V3-asok vannak nekem.
Rengetegen hamisítják, qrp.hu -n van egy cikk is erről.
Hogyan működik? Hát nem tudom, hogy működik ha nem jól.... Jól működik, amit írnak róla mind igaz... Az új SDRConnect sw is támogatja, igazából egy tökéletes vevő - eltekintve attól, hogy pc kell a használatához... viszont: otthon kiépítheted RPi környezettel majd bárhonnan telefonnal tudsz hallgatózni...
Nemrég megjelent egy új RSPxx... és még újabb (vastagabb pénztárcájúaknak) nRSP-ST.. -
cog777
senior tag
Eleg lenyugozo, 10khz-2ghz szkennelesi tartomany: Malahit DSP2
-
-
cog777
senior tag
Keresek egy SSB radiot kutyasetaltatashoz. Elkoltoztem kisfalubol nagyvarosba, igy inkabb nem rizikoznam a Quansheng-et szkennelesre (nincs amator vizsgam, talan egyszer...). Leporoltam az Uniden-t szkenneremet, es egesz jol lehet fogni a kozeli repteret, a tengereszetet, par amatort.
Viszont inkabb erdekel a rovidhullam. Van egy Raddy RF760 picike radiom SSB-t is tudja (minden savot tud a hosszu hullamtol az ultrarovid hullamig), gondoltam kiprobalom seta kozben.A radio maga pici, egy kezzel remekul lehet kezelni, jack dugos kulso antennat hasznaltam , kb fel meterest, bal felso kabatzsebbe tettem a veget az antennanak (+ fulhallgato). Azt kell hogy mondjam egesz jol sikerult a teszt, fel meteres vezetek antenna ellenere/miatt inkabb a 14MHz es felette tudtam fogni az amatoroket es a radioallomasokat. Persze inkabb a kevesbe zajos es forgalmas utcak es parkok kornyeken hallgattam a radiot.
A kezeleset meg lehet szokni, de van par furcsasag es ami a legjobban hianyzik: az a minoseg. Hozza vagyok szokva a Tecsun 660-asomhoz. Ez azert lejjebb van, pl szkenneleskor ha talal allomast akkor egy nagyot pattan a fullhalgato. Hat nem a legkellemesebb :/ tovabba a hangminoseg sem a legjobb.
Igy el kezdtem gondolkodni a kovetkezo radion
(ha tudnatok mennyi radiom van, apamtol orokoltem, es most akarok meg egyet venni, nemtom az asszonynak hogy adom be).
Egy kezzel lehessen kezelni (valami szkenneles funkcio jo lenne rajta), tudja az SSB-t es a rovidhullamot, persze valahogy jobb minosegu legyen mint ez a Raddy.Szivesen vettem volna egy Tecsun 330-at vagy XHdata 808-at, de szerintem ezek is tul nagyok es ket kezesek. Meg kell neznem YT videokat. Amolyan tipikus zsebradiot keresek, de szerintem mar nem igazan gyartanak foleg SSB-t nem.
Na mindegy, irjatok meg ha tudtok egy jo kis SSB-t zsebradiorol.
-
wdarty
tag
Rendeltem Aliról egy SI4732 V5.0 FPC modult, tud valaki egy igazán jó videót hozzá, hogyan kell megcsinálni? (Elég sok van több nyelven.)
-
freelanced
addikt
válasz
Intruder2k5 #5539 üzenetére
Igen, volt már régebben rá ajánlás, csak mostanában eltűnt, vagy kevésbé látom.
-
válasz
freelanced #5538 üzenetére
A Midland sem rossz márka, amennyire tudom az Alan leánya, nekem anno egy PMR volt tőlük, a Midland G7, na meg most nem régen egy pár CT-590s. Nagyjából oda sorolnám ahol az ára is van, a kínaiaktól jobb, de azért a Yaesu-val nem vetekszik.
-
freelanced
addikt
válasz
Intruder2k5 #5537 üzenetére
Köszönöm, és a Midland cuccai közül? Vagy már annyira nem szokták az ára miatt?
-
válasz
freelanced #5536 üzenetére
Túrázásra esetleg még jó lehet egy GPS-el ellátott Baofeng is, mint pl. az UV-17 Pro GPS. Szerintem ezeknek az újabb szériáknak sokkal jobb a hangja is, mint az UV-5R-nek volt, ha csak az FM üzemmódot nézzük. Ha viszont kicsit is érdekel a repsáv vétel, akkor maradj a Quansheng-nél, mert a Baofeng vonalon az elég gyászos, és ott nincs CFW se, ami javítana rajta. De azért várj meg más véleményt is, hátha másnak eszébe jut még valami...
Tapasztalatom szerint mostanában ~10 nap alatt meg szoktak érkezni az Ali-s cuccok, ahogy a fentebbi screenshot-okon is látszik a becsült szállítási idő.
-
freelanced
addikt
válasz
Intruder2k5 #5535 üzenetére
Köszönöm, főleg túrára PMR sávon. 15-20 körül van bármi jobb, vagy akkor célozzam meg a Quansheng-et inkább? Alinál mennyi az átfutás amúgy?
-
válasz
freelanced #5534 üzenetére
Szia!
Én biztosan nem adnék ezért a rádióért ott közel 11000Ft-ot, és akkor gondolom még a szállítás is ~1500Ft.
De ez attól is függ, mire szeretnéd használni. Ha az a terv, hogy pl. egy régebbi, 5W-os Baofeng-et váltanál vele, hogy ezzel majd kétszer olyan messzire kiabálj, akkor az nem fog menni. Valamivel
biztosanvalószínűleg jobb lesz, de közel sem dupla távolság. Ráadásul ha gyakran használnád adásra is, akkor 8W-os kivitelben ajánlott lenne nagyobb akkuval venni. Arról nem is beszélve, hogy AliÍExpress-ről rendelve ezek is lényegesen olcsóbbak.Ugyanez a 8W-os rádió ott mondjuk 6400Ft
De dupla akkora akkuval is még 10000Ft alatt van
A kábel meg alig pár száz forint
Ha meg inkább csak hallgatóznál, és nem létszükséglet a 8W-os rádió, akkor sokkal ajánlottabb már a Quansheng UV-K5(8), vagy a Quansheng UV-K6, amikben AM vétel is van, tehát tudod vele fogni a légiforgalmi sávot is, és van rá egy-két moddolt firmware is, amivel elvileg a CB sávot is lehet hallgatni, bár ehhez mindenképp ajánlott egy antenna is. Sokkal inkább ez az utóbbi kettő most a sláger, a Baofeng UV-5R szerintem lejárt lemez, és a Quansheng is beszerezhető 7-8000Ft körül AliExpress-en.
-
freelanced
addikt
Sziasztok,
Ez megéri a sima UV5R-el szemben?
Programozó kábel terén van amit ajánlotok?
Netán van ebben az árkategóriában/picit többért lényegesen jobb vétel most?
Köszi
-
joy_k
tag
válasz
lockdown90 #5525 üzenetére
Igen az ablakpárkányról, és bent van az antenna, az autókat nem tudom, hogy hol jártak csak az útvonalat amit kerdeztek.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Ooooo közben leesett, de ugye nekem ezek azért nincsenek meg mert tv-t se nagyon nézek.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Kicsirics77 #5522 üzenetére
Már aktualitását vesztette a dolog.
-
Hauptmann
veterán
Hát, csütörtökön valaki kitalálta, hogy pénteken menni kell Pestről netet mérni G-re, merr ott nemsokára fontos lesz, hogy legyen viszonylag jó mobilnet.
-
joy_k
tag
válasz
Intruder2k5 #5515 üzenetére
Igen jól halottam őket, sőt 4. emeleti panelban lakom van egy pni ml 70 antennám is de a régebb linkelt kis abree antennámmal is, még a tegnap is jó sokat kurutyoltak, próbáltam a tidradiot is cb savra bírni, de idáig még sikertelenül. Ja és meg szeretném jegyezni Erdélyben lakom, Csíkszeredában.
-
És Te hallottál CB-s kamionos adást a Quansheng-el? Jó múltkor én is felprogramoztam ezt a frekvenciát, aztán pár napig hordtam magammal az UV-K5-öt melóba, és ott figyelt egész nap az anyósülésen, de én több napig se hallottam rajta semmit, egy reccsenést se, pedig sokat megyek forgalmasabb utakon, mint az M2, M3, M0, de akkortájt talán még az M6-oson is megfordultam. Aztán fel is adtam ezt a dolgot...
-
joy_k
tag
válasz
Intruder2k5 #5511 üzenetére
cb savra, ennel a radional lehet allitani a tx hallgatast be ki lehet kapcsoni kulonbozo Hz-k alatt. Vagy lehet en ertem rosszul.
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5512 üzenetére
kizárt...(bár az lenne..)
a körülmények ismeretében más lehet..-sok különféle egyenruhás, civilben mozgott a környéken, és valószínűleg mind a kossuth rádiót hallgatta fülhallgatóval..
bal oldalt szektor antennák, a középső kocka az akármi lehet, tőle jobbra egy magas frekvenciára való discon antenna a szélső jobb oldali akár GHz-es körsugárzó lehet...
amire szerelték az kb 10x10 cm-es szerelő talpnak nézem...
összességében GHz (esetleg több GHz) tartományban - több sávban- működő kütyü ... -
-
-
joy_k
tag
Sziasztok! Aki hasznal Tidradio H3-t az tudja halgatni a kamion savot? Mar tobb firmwaret probaltam es a TX hallgatast is be kapcsoltam, de k5(8)-al jol hallom oket ezzel meg semmi. Valami otlet? Koszi
-
doberman
senior tag
Sziasztok.
A minap került elém ez a technika, tud róla valaki-valamit?
(képkivágás, hogy nem menjen el az esetleges "thread" nem kívánatos irányba...)
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5507 üzenetére
Nekem meg pont a F4HWN tetszik jobban, a menü, az ikonok... Hangzásra, modulációra nem vettem észre különbséget az egzumerhez képest...
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5505 üzenetére
Uh.. én még a 2.9- en vagyok...
Történt valami nagyobb változás azóta? -
Ha valaki esetleg szeret frissítgetni, most vettem észre, hogy 5 napja jött ki új F4HWN fw.
-
tsu
tag
válasz
Intruder2k5 #5502 üzenetére
Ez jó!
-
válasz
Szirtimorc #5501 üzenetére
Dodzsem?
-
Szirtimorc
senior tag
Tegnap ment este előttem egy sima személykocsi, a hátsó lökhárítójára volt fölszerelve egy függőleges, kb. 80 centi magas. úgy 10 centi átmérőjű fémszínű cső, amiből fölfelé kiállt olyan 3 méter körüli acélszál, ami lengedezett rendesen, olyan antenna szerű. Mi lehetett ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest