Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joy_k
tag
válasz
Kicsirics77 #5171 üzenetére
Szia, ma komámnál jártam aki régi cb használó, ki akart dobni egy pni ml 70 antennát+mágneses talpát és kábelt hozzá, így nekem adta, szerinted jól jártam vele, jobb lesz mint a kis abbree antennám? Vagy Érdemes lenne egy sirio ml 145 antennát vennem? Köszi (sokat nem áldoznék RÁ)
-
Red product
csendes tag
válasz
doberman #5395 üzenetére
Számomra is az az érdekes, hogy forgalmaztam nemrég amatőrökkel PMR en de majd szét szakadt a kis qhuansengem olyan erővel nyomták asztali rádióval. Viccesen odaszóltam nekik, hogy az antenna remélem nem levehető, mert akkor börtönbe kerültök
aztán megmondták a frankót persze hogy nem levehető az antenna "ki az a hülye aki antenna nélkül rádiózik"
-
Hauptmann
veterán
válasz
Kicsirics77 #5397 üzenetére
Régesrég, még 1998-ban, amikor az Anicónál vettem az FT-50-et, az egyik első dolog volt, hogy HA5LN Tibi elkérte az engedélyem. De most már más világ van.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Addig amíg itthon bárki megvehet bármit, mert pl egy amatőr rádió vásárlása nincs engedélyhez kötve,addig ennek a kérdésnek is csak annyi az értelme,mint annak,hogy itt mindenki máshogyan értelmezi a feltett kérdést.
-
doberman
senior tag
válasz
Red product #5391 üzenetére
hmmm érdekes kérdés...
- a pmr freki nem kizárólagos rádióamatőr freki, tehát semmi "előjog" nem jár a rádióamatőrnek. (az adóengedélye sem értelmezhető a pmr sávban)
- a jogszabály levehető antennát nem engedélyez..
tehát a válasz a fent említett rádióval a nem...-ez a magam logikája ...várom a "keresztrefeszítést"...
-
válasz
Bármelyikük, de nem az említett rádióval, hanem csak egy, a szabványnak megfelelővel.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Mindkettő, tekintve, hogy a hobbista betartja maradéktalanul a forgalmazás szabályait.
-
BalanceR
addikt
válasz
A rádióamatőr.
A Hobbirádiós hiába nem használja a 2 méteres sávot, a rádiója attól még azt tudja, ráadásul cserélhető az antennája és az adóteljeítmény is nagyobb a Hobbirádiós 0,5W-nál.
Kb olyan a hatóság szemében, mintha lenne egy éles fegyverem, ami engedélyköteles, és én engedély nélkül használnám vaktöltények elpukkangatására.
Hiába legális a vaktöltények, a fegyver engedélyhez kötött, mint ahogy azt a rádiót is csak rádióamatőr használhatja. -
Red product
csendes tag
Találos kérdés!!!!
Egy rádióamatőr vásárol egy Yaesu FT-4XE rádiót.
Egy hobby rádiós vásárol egy Yaesu FT-4XE rádiót.
Melyikük forgalmazhat a PMR sávon a törvényt betartva? -
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5389 üzenetére
Hát, ha viszel magaddal aggregátort, akkor ez bizony kézi rádió..
Az antenna nem cserélhető, és 0.5W, szóval okés, ha van nálad 220V -
válasz
BalanceR #5388 üzenetére
Mondjuk ennyi erővel már az ALAN BASE 446 használata is kérdéses, pedig az elvileg szabványos PMR rádió, legalábbis annak árulták.
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5387 üzenetére
Két full legál Motorola is lehet
, de értem....
-
-
BalanceR
addikt
Az ilyen cuccok használata / működtetése legális Magyarországon?
Konkrétan két bármilyen kézi rádióból átjátszót csinál, alin 10-14k az ára... PMR sávon legális ilyet működtetni?
(Pl a PMR 15-öt repeatelni a PMR16-ra egy adott CTCSS-vel) -
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5384 üzenetére
na innentől már talán nem off, így nem kell szürkézni...
EFHW (end-feed-half-wave.... végtáplált fél hullám) antennának hívják. Nagy szakirodalmat
lehet fellelni és még több kivitelezési javaslat kering róla. Én, mivel rh antenna építésben nulla gyakorlatom van -viszont lelkesedésem annál több- de megpúpozva krónikus időhiánnyal így félkész megoldás felé fordultam, hogy azért az építés ne csak egy drót kifeszítése legyen.
Egyik amatőr webshopból (hfkits.com) megrendeltem egy 40-10 mini verziót.. (hogy miért nem egyből nagyobbat? jó lehet még sota-pota..v ajándéknak)
most a 80-10 -at építgetem.
megpróbállak meghívni az efhw fb csopiba, sok gyakorlatias és segítőkész amatőr fabrikál ott szerte a világból... -
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5382 üzenetére
nehogy már gond legyen... ha a Művésznő úgy döntött akkor menni kell, sőt megköszönni neki, hogy eljöhettél..
.. én is örülök, hogy összefutottunk - arcot kapcsoltunk a nicknévhez
...
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5380 üzenetére
Az IJV-t sem tölti fel a webflash.
-
-
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5377 üzenetére
oks, leltem egy fotográfiát rólad az arckönyvön, majd figyellek...
..
persze tán a számod is megvan... -
doberman
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5373 üzenetére
jössz? én megyek - a szokásos kondorosi lángosozás után.
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5371 üzenetére
Quansheng UV-5R-ről beszélek. Abból van itthon 3.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Holnap szarvasi börze.
-
doberman
senior tag
válasz
Hauptmann #5364 üzenetére
...meg ne egye a qtya...
, (gondolom a futár bedobta...)
bár ezek a qutyák néha meglepő dolgokat művelnek...- próbaképp egy bao-t rögzítettem az egyik kutyánk hámjára, próbáltuk rádión irányítani... le se ... pedig mindenféle bikfangos vizsgája van... sztem másképp hallják a rádió hangját mint az élőszót..(kontrollképpen hangfelvételt játszottam le telefonról, arra működött a dolog de csak akkor ha a hang tulajdonosa jelen volt..)
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5369 üzenetére
Én nem kaptam töltőt, de nem hiányzik, az UV-5R-ek miatt van egy csomó.
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5367 üzenetére
Akkor neked is a vékony dobozos, töltő nélküli változat jött? Az enyémek is K6-ok, majd az egyikre az F4HWN megy (ebből elvileg a mostani, 3.3 az utolsó, újabb nem lesz), a másikra az IJV.
Ugye mentetted egzumer előtt a gyári config, meg a calibration adatokat K5Proggal?
Az a jó bootlader, az 5-ös már zárt.
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5365 üzenetére
Akkor még a régi. Mit tettél fel rá?
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5349 üzenetére
Nekem is megjött a két K6, a kertemben vár, amíg haza nem érek.
-
Köszi, akkor majd megnézem egzumerrel is! Amúgy igen, nagyjából, a főbb dolgokban tudom mik az előnyök a gyári fw-hez képest, de ilyen apró eltéréseket nem tartok számon. Bár ez nekem még mindig csak kíváncsiság, szórakozás inkább, mert "élesben" rádiózni a Yaesu-val szoktam. Megszoktam annak a hangját, és nekem már nincs az a kínai rádió, és nincs az a firmware ami azt kiváltaná, még ha spektrum analizátor nincs is benne.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5358 üzenetére
Tedd fel az Egzmert vagy az IJV-t, azzal már nem ürül ki olyankor se, így már értem a problémád, én már eleve így vettem a rádiót, amúgy is több dolog szól a firmware csere mellett, pl. hogy jobb a repsávnál az AM mód hangminősége csak egy ami miatt mindenképpen megéri, IJV-ben pl. állítható az adóteljesítmény 3 módja W-ban is hogy melyiknél mennyi legyen, én emiatt akarok arra átállni, így le tudnám venni a rádiót akár 0,5W-ra is amikor nincs szükség többre. Nekem jelenleg Egzumer 0.22 van, van benne spektrum analizátor is ami szintén jól tud jönni bizonyos esetekben.
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5353 üzenetére
jaja...
így lehet készíteni többféle rádióhoz többféle ikont az asztalra chirphez...
(okos dolog..) -
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5359 üzenetére
Ha a K5proggal mented az eeprom tartalmat, ott kiírja.
-
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5349 üzenetére
Én is rendeltem K6-ot, a napokban érkezik, kíváncsi leszek, hogy valóban K6 lesz, vagy K5(8). De azt hiszem, lényegtelen különbségek vannak közöttük.
Majd nézd meg, hogy melyik bootloader van rajta. Ha 5.00.03, akkor az szopó, zárt, nem lehet modolni (de majd biztos, lesz rá megoldás). Elvileg még csak az UV-5R-eken találkoztak ilyennel, de nyilván, a többire is rá fog kerülni. -
Roland-87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5355 üzenetére
Elvileg pont a Main Only funkciónak kéne ezt tudnia, mert azzal csak a beállított frekvencián vagy elmentett csatornán figyel, és ott is ad, az A/B-vel meg bármikor válthatsz a kettő között, és akkor csak ott fog figyelni. Nekem a Main TX Dual RX van beállítva, ezzel tudok egyszerre két frekit figyelni, de a kiválasztottra figyel jobban, ha egyszerre a kettőn van vétel akkor azt hagyja bent, adni meg kizárólag a kiválasztottnál fog.
-
Van még egy kérdésem... Milyen RxMode beállítás kell ahhoz, hogy a rádióban megmaradjon az A/B programválasztási lehetőség - tehát a Main Only opció kilőve -, de csak az épp kiválasztott főcsatornát figyelje. Vagyis legyen A/B választási lehetőség, de csak manuálisan, nem kell automatikus átváltás soha.
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5353 üzenetére
Akkor sorry. Viszont így még jobb is, mert lehet két parancsikon, és ha más rádiót programozol, akkor indítod a simával. -
válasz
BalanceR #5351 üzenetére
Végülis úgy megoldható, hogy létre kell hozni egy parancsikont a chirpwx.exe file-nak, majd azt megszerkeszteni, és a cél mező tartalmát megtoldani a module paraméterrel, és az elérési úttal.
--module ./modules/uvk5_egzumer_f4hwn_ver_3_3_0.py
Ezután ha a parancsikonnal indítod, akkor már be lesz töltve a modul. -
-
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #5350 üzenetére
Sajnos nincs, mindig manuálisan kell
-
CHIRP-ben nem lehet megoldani sehogyan, hogy az F4WHN drivert mindig automatikusan betöltse indításkor? Ezt minden alkalommal manuálisan kell megtenni?
-
Na megérkezett az első UV-K6 rádióm. Elsőre frászt kaptam amikor megláttam a csomagot, mert ugye az UV-K5(8) doboza dupla magas, viszont fele olyan széles. Azt hittem véletlenül valami mást küldtek a kínaiak helyette.
-
whbear
senior tag
válasz
RoyalAirForc #5345 üzenetére
Még én sem, de esim.me és már egyből esimes.
-
whbear
senior tag
válasz
RoyalAirForc #5343 üzenetére
Akkor te is meg tudod erősíteni amit írtam. Én sem Zellót használok, de ismerem a rendszert. Viszont ez ami jó és ingyenes. Van több POC szolgáltatás de leginkább fizetős. Nekem is van saját rendszerem, igaz már nem nyújtok üzleti megoldást, csak családon belül használjuk.
Lehet ilyen simet venni belga szolgáltatótól is ha nem eSIM képes a telefon. -
whbear
senior tag
válasz
Roland-87 #5341 üzenetére
POC esetén én valami eSimet használnék, egy évre elég 1 GB, pár dollárért vannak ilyenek 365 napos vagy korlátlan idejű. Ez rá tud roamingolni bármelyik elérhető szolgáltatóra, azt nehezen hiszem el, hogy semmi gsm lefedettség nincs, akár 2G is elég a Zellónak. A telefon meg úgyis ott van nálatok, nem kell egy külön eszköz. Be lehetne úgy konfigurálni, hogy észre sem lehetne venni, hogy nem csak a sisakbeszélő működik alatta.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
doberman #5339 üzenetére
POC változatot is mondtam, csak ott felmerül a mobilnet lefedettségtől mentes területek, pl. Dobogókő fele az erdőben több 100 méteren vannak ilyenek, és egyébként terepen nem ritka, ott talán a valamilyen de amúgy illegális rádiós megoldás játszana, egyébként PMR-en a kutya nem foglalkozik vele már, szinte mindenki valamilyen kínai rádiót használ 5-10W-tal. Még megy az agyalás, de mivel nem nekem kell így a végső döntés sem az enyém, én csak a rádiózás miatt kerültem a képbe, de akkor ezek szerint van erre megoldás, szóval ezt majd továbbítom és kiderül melyik fog nyerni.
-
doberman
senior tag
válasz
Roland-87 #5338 üzenetére
Létezik ilyen kütyü.... konkrét példa: motorpakkban baofeng uv5 külső kezelő helyére bt egység... összepárosítva a sisakban lévő headsettel. a pakk tetején mobil antenna.. rádió nagy akksira kötve (szabálytalanul) nagy teljesítményre állítva... pmr sávon.
(most ne menjünk bele hány előírást szeg meg, de működik..)
másik megoldás: poc rádió bt headsettel... saját szoba előfizetés..
+1: korlátlan mobiladatkapcsolattal teló valamilyen népszerű traccsolós app-al...amit előtte át kellene gondolni, hogy ki mennyit költene rá... majd számolj be melyik verzió valósult meg és persze mennyire vállt be..
ja itt egy [link] a népszerű rizsföldi piactérről...
-
Roland-87
aktív tag
Ismerősöm szeretne motorozás közben, csapatban a többiekkel valamilyen egyszerű de jó hatótávolságú kommunikációt megvalósítani, elvárás lenne hogy egyszerre mindenkihez is tudjon szólni mindenki, és szerinte itt esik el az Intercom megoldás, mert azokból csak a drágábbak tudnak ilyet, a másik az hogy nehezen hihető a 2.4Ghz-es frekin a valós 1,2-2km hatótáv amiket írnak, viszont a pmr és illetve egyéb kínai rádiókból meg nem nagyon láttam olyat amiben van bluetooth, ezért kérdezném hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen téren, esetleg létezik-e olyan BT adapter amivel a Kenwood csatlakozón keresztül BT képessé tehető egy rádió, hirtelen rákeresve 1 ilyen eszközt találtam amit már nem forgalmaznak. Illetve valóban tudhatja az Intercom a 2km-t valós környezetben? Tehát több 100 méterre eltávolodva, köztük autók, szintkülönbség, fák, bokrok stb, pl. egy szerpentines erdős területen, mert oké hogy nyílt terepen elképzelhető hogy tudja a 2.4ghz is, de ők sokszor motoroznak pl. könnyebb terepen, városban is, és néha 1-2km-re el is távolodnak egymástól, de ilyenkor is jó lenne ha az elöl járó hátra tudna szólni ha van valami, vagy fordítva, és szerintünk erre jobb lenne valamilyen rendes rádió, csak nem lenne hátrány ha emiatt nem kéne kábellel vacakolni, hanem kompatibilis lenne valamilyen sisakba építhető BT headsettel.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Szabikaa20 #5336 üzenetére
Ssb= single side band, egyoldalsávos elnyomott vivőjű adásmód
lsb vagy usb, alsó vagy felső oldalsáv. A moduláció fügvénye a kimenő teljesítmény. -
-
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #5331 üzenetére
Ja, Érden teljesen süket, igaz, még nincs tetőantennám.
-
krono.
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem Baofeng BF-888S programozásban Budapesten/környékén?
Nincs programozó kábelem, illetve tapasztalatom sem benne, de egy közelgő túrára szükségem lenne rájuk. -
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5331 üzenetére
Ja, akkor azért nem hallok semmit....
-
válasz
RoyalAirForc #5330 üzenetére
Budapest és Pest megye. Mondjuk Érd és környéke némileg árnyékolásban van, arra lehet nem hallani, de egyébként az M0 körgyűrű nagy részén jól fogható, és Vác, Gödöllő is még bőven a vételkörzetben van. Meg bár arra ritkán járok, de sokat hallom őket Pilis, Dabas, Ócsa, üllő, Bugyi, Sári környékéről is beszélni. Az M5 bevezető és az M51 is gyakran téma.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5329 üzenetére
És ez helyileg hol van, mert én ott soha nem hallok semmit....
-
-
joy_k
tag
válasz
Intruder2k5 #5307 üzenetére
Volt alkalmam egy rovid uton probalni, en jol halottam oket, kerdes mennyire voltak tavol tolem, ugyanis nem tudok ezzel a radioval rajuk kerdezni. De amire kell nekem es amennyire sokat hasznalom elegseges, ha majd tobbet kell hasznaljam akkor majd be ruhazok egy pro antennara, addig el vagyok ezzel a kicsivel.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Sziasztok.
Tisztelettel kérdezném, hogy nincs-e valamelyik topiktársnak hagyományos pillanatforrasztó pákája?
Sajnos ami volt mind a 3 odalett a júliusi tűzben.
Priviben várnám a megkeresést. -
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Szabikaa20 #5323 üzenetére
Hát ez kb levélnehezéknek jó, szerezz egy ssb üzemmódot tudó készüléket.
-
doberman
senior tag
válasz
Szabikaa20 #5323 üzenetére
FM 4 Watt...
[link]
(a linken képen más rádió látszik, mint amit te mutatsz... a franc se tudja.. de a te képeden
is látszik, hogy nincs üzemmód választó... ergo 1 féle üzemmódot tud, vagy csak AM vagy csak FM.. próba ...) -
Szabikaa20
őstag
válasz
Kicsirics77 #5322 üzenetére
Fingom sincs mit tud….
FM-es annyit tudok.Nem látok külön SSB üzemmódot.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Szabikaa20 #5321 üzenetére
Hallani hallod majd vele, csak ne kapcsolj adásra.
Tudja az ssb üzemmódot gondolom? -
Szabikaa20
őstag
Azon gondolkodom,hogy régen mikor CB-ztünk azóta megmaradt egy rádióm Allamat 294.
Mi történne,ha rákötném a mostani antennára? Neméppen CB-s antenna de 25-től 2000Mhz-ig van,direkt szkennerhez való.A 27Mhz körüli frekiket kéne hallani nem? -
válasz
Intruder2k5 #5317 üzenetére
Közben találtam egy új repo-t: https://github.com/armel/uv-k5-firmware-custom/releases
Viszont mostanra akkorára nőtt ez a firmware, hogy választani kell az összetevők között, mert minden egyszerre nem fér bele. Az utolsó "all in one" fw az F4HWN v2.8.1
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5314 üzenetére
Van egy websdr albertirsán, de egyébként nembiztos hogy hallani fogsz bármit is.
-
Ha jól látom, vége az F4HWN fejlesztésének is?
This repository has been archived by the owner on May 12, 2024. It is now read-only.
-
nagyati12
lelkes újonc
Sziasztok! Viszonylag friss kamionos vagyok és elromlott a kamionban a rádió és szeretnék egy újat vásárolni mert konvojban haladunk ismerősökkel és megkönnyítené a dolgom a kommunikációban. Tudnátok nekem segíteni hogy mit vásároljak? Ezt az oldalt ajánlották nekem, de nem értek ezekhez melyik lenne a legcélszerűbb https://www.dnd.hu/albrecht-es-midland-mobil-cb-adovevo-radio
Válaszotok előre is köszönöm! -
válasz
Kicsirics77 #5313 üzenetére
OK persze, a magasság sem mindegy, de ha jól tudom a 27MHz némileg el is hajlik a föld görbületével, meg tereptárgyak sem csillapítják úgy mint a 70cm-es sávot, plusz a kamionosok egyébként se 4W-al adnak, szóval ez az 5-6km nem nagy távolság. De majd jövő héten már megyek melózni, akkor én is sokat fogom róni a nagyobb forgalmú utakat, M2, M3, M0, stb., és majd a kocsiban is figyelek.
A webSDR-el mire megyek? Az lehet épp Baranyában üzemel... Bár nem kutattam még utána, de kétlem, hogy akkora választék lenne WebSDR-ből, hogy a lakóhelyem környékén tudnék találni egyet, amin ha hallok valamit, akkor azt feltehetőleg a 771-es antennás Quansheng-en is hallani kellene.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5312 üzenetére
nyilván az a 10-12m magasság azért dob rajta kicsit, javaslom,hogy valamelyik websdr-en hallgatózz és legyen ott meleltted a rádió, legalább majd tudod biztosra,hogy tényleg nem megy,vagy csak nincs terjedés vagy forgalmazás.
-
válasz
Kicsirics77 #5311 üzenetére
Legfeljebb majd rendelek még Aliexpress-ről 27MHz-es kézi antennát, nem régen pont láttam is, bár gondolom az se jobb semmivel mint akármelyik 771-es, de azt a 6-700Ft-ot még megéri a próbálkozás.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5310 üzenetére
azzal nemfogsz, mivel semmilyen módon nem rezonáns, plussz kicsi az antenna,és a nyeresége is kevés, egy sirio vagy egy penetrátor nagyobb sikerélményt adna az biztos.
-
válasz
Kicsirics77 #5309 üzenetére
Sima 771-es, sajnos nincs más, de nem is nagyon lesz, nem szeretnék tetőantennákat. Ha ezzel végképp nem fog menni, akkor legfeljebb ahogy eddig, ezután se hallgatok CB-t.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5308 üzenetére
Antenna milyen volt?
-
válasz
Intruder2k5 #5307 üzenetére
Hát ma nem volt sikerélményem, egész délelőtt kint voltam az udvaron (szabin vagyok), és miközben tettem-vettem, figyeltem a CB sávot, de síri csend volt. Pest megye, az M2 úttól kb. 5km-re lakom légvonalban, szóval a közeli kamionforgalom az adott.
-
válasz
doberman #5306 üzenetére
27MHz-es antennám nekem sincs, csak joy_k hozzászólásán felbuzdulva gondoltam akkor annyit megér, hogy memorizálom a rádióba, és scannelés közben majd ezt is figyeli. Antenna az Nagoya 701, vagy Abbree 771, esetleg még valami teljesen noname antennám van, ami kicsit még a 771-estől is hosszabb, azt hiszem 48cm.
De köszi a választ, meg Kicsirics77-nek is!
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5304 üzenetére
Mivel nem cébézek, így megkérdeztem egy távoli rokont aki kamionozik. A válasz: közép usb 40... nesze nekem..
, szégyen-nem szégyen guglit kellett megkérdeznem... 27.405 usb, tehát az amit te is kiötöltél... itt a délkeleti csücsökben mikor azt a sávot szkennelem nagy ritkán fm-ben szoktam hallani román forgalmat, egyébként csend van.. (mondjuk az antennáim között a 27MHz-es rezonancia nem szerepel...)
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5304 üzenetére
Régen hallgattam a 40-es csatit volt rajta forgalom.
-
válasz
Intruder2k5 #5303 üzenetére
Közben keresve találtam a 27.405MHz USB-t, ezt beállítottam, majd meglátom lesz-e rajta bármi.
-
Tudtok CB sávon olyan frekit / modulációt / mindent mondani, ahol Pest megyében érdemes figyelni kamionosokat? Felprogramoznám a Quansheng-re, aztán majd ha jövő héttől megyek újra melózni, akkor figyelgetném azt is, hátha...
Esetleg bármi más élet van CB sávon?
-
Szabikaa20
őstag
Persze! Pár sorral feljebb írtam…
Ha úgy áll az ablak akkor elég az ablakból is.De én kültérről hallgattam.
-
válasz
Intruder2k5 #5299 üzenetére
Köszi! Várom hogy felettünk suhanjanak el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Milyen monitort vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest